PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   puno tišine za malo uloženog? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48166)

Mr.Ex.President 07.10.2006. 18:06

Citiraj:

Autor Imagine (Post 536397)
Vidim da si iz ST-a pa daj mi olakšaj muku da ne lutam okolo bezveze? di to otić kupit?

Neman ti pojma. Probaj Ve-mil ili Hg Spot. Tribali bi imat:)

WeD@ 07.10.2006. 21:16

probaj odnit proc do frenda , sigurno imas nekoga sa nf2 plocom...

Imagine 08.10.2006. 14:47

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 538452)
probaj odnit proc do frenda , sigurno imas nekoga sa nf2 plocom...

e to je već malo kompliciranije jer nitko nema a poznanici nisu prijatelji ...

inaće opet mi uši nisu dale mira pa sam se poigrao...

tako da sad i ja imam Zalmana na procu. :D

Mislim da do tišine jeftinije nisam mogao doći pošto me koštalo 40kn za vent i volje/živaca za napravit adapter pomoću kojeg sam montirao taj vent na postojeće TT hladilo/bakreni blok.
Nije za izložbu ali služi svrsi ...

ovaj se vrti u modu od 900rpm/20db kao i onaj na napajanju a temp. su otprilike 'iste' kao i s onom zvjeri od orginalnog venta. Tako da iako još nisam rješio problem rušenja bar sam rješio problem buke cjelog kompa jer je ovo tiho da nemogu vjerovat. Pošto u kompu trenutno rade samo ta dva venta plus onaj na grafi jer sam ostavio boćnu stranicu otvorenu sve je toliko tiho da imam osjećaj da mi se netko zadere u uho kad se zavrti cd te disk proradi piše/briše ...a bez toga svako malo moram pogledat da se uvjerim da ventovi rade/okreću se pa razmišljam da ih prebacim u onaj brzi mod od 1800rpm tek toliko da ćujem da rade : roller :

I tek sad primjećujem da je orginalni vent bio govno. Kad bi upalio komp imao sam osjećaj da nastupa apokalipsa a sad i neznam da radi.

Inaće u vezi temp.
U biosu stoji jedna za proc dok sam primjetio da Everest kaže 2 ?
Izgleda da bios ćita onu od CPU diode dok program vidi još neku od nekog senzora s ploće ili tko zna čega a ta druga je ipak normalnija i vrti se oko 51 za idle...

i sad trebam li se još zabrinjavat/jel se gleda temp. od CPU diode ili senzora? Trebam li ipak ubrzat vent sa 900 na 1800rpm?

yedwy 08.10.2006. 19:16

Na tvom mjestu prvo bi investirao u drugo kućište...

cca 150kn ti donosi ne previše dobro obrađen ali prostran midi tower, ovo moje je iz te kategorije i kopija je do u detalje (što se rasporeda i dimenzija tiče) raidmax scorpia 868w tako da se o njemu možeš informirati iz toga...

Dalje kupi si adapter sa 80 na 120mm za vent (mislim da je 80mm na tom volcanou) jer v12 ima dobru bazu od bakra sa dosta potencijala...

Skini ga i očisti, nova pasta, adapter i neki sharkoon gore bubni od 120mm i to je rješeno...

Nadalje stavo ove ventove koje imaš na ispuh, upuh ti NE TREBA za nf2 poče jer se one ne griju tolko da bi trebale ekstenzivno puhanje u nb ili sl a ostale komponente se uglavnom dobro osjećaju u pasivnom propuhu... 2x80mm ili 1x120mm (ovisi što dobiješ na novom kućištu) na 7V će zajedno s napajanjem obavit dobro posao... Ja sam imao i samo sa napajanjem hlađen tbred, ali u dobrom kućištu i to je tbred a ne barton...

Izdatak oko 250kn...

E da i set okruglih kablova ili zgurati kablove negdje iza nosača od matične i sl isto poboljšava prolaz, ali ovisi i o tome di su ti rupe za usis zraka na diskove i sl da si između njih i unutrašnjosti ne zguraš previše toga...

mc_fish 08.10.2006. 19:23

Citiraj:

Autor Imagine (Post 535412)
propustio si onu malu ali bitnu stvar "s malo uloženog" : suicide

zvucna izolacija 40 kuna...

GrannyKiller 08.10.2006. 19:27

Citiraj:

Autor mc_fish (Post 539279)
zvucna izolacija 40 kuna...

da ne postam u novi thread....
koliko je to djelotvorno?

coconut 08.10.2006. 20:11

Kažeš da se sistem i dalje ruši... A da staviš neki ventić na NB jer vidim da imaš pasivca na njemu, a poznato je da se dotični dosta zagrijava.

WeD@ 08.10.2006. 21:34

jesi kupio zalmana 8 ili 12 cm ?
mislim da 8 cm zalman ima regulaciju 1800 i 3000 rpm...
zvucna izolacija pomaze, neznam koliko jer ima razlicitih kucista i razlicitih ventilatora u njima, mislim da je najbolje stavit spuzvu koju dobijes sa maticnim plocom, ne kosta nista...
ako di se da zafrkavat, probaj spojit zalmana direktno na molex na 7v mislim da je to negdi izmedju ove dvi regulacije (1800-3000) trebat ces malo lemit, ali vjerojatno ces nac sweet spot izmedju tisine i hladjenja...

Buger 08.10.2006. 22:26

dobro evo malog OT-a, pitanje za noise freakove: jesu li glacialtechove ventilatori od 19dB dobri, tj. tihi (vrte se na nekih 800rpm) ?

Vuco 08.10.2006. 22:38

Za te novce boljeg nema. Pretpostavljam da misliš na 120mm ventove, kod mene se on vrti na 1000 o/min.

Nečujan nije, ali je tih...

Imagine 09.10.2006. 08:32

Citiraj:

Autor yedwy (Post 539274)

Dalje kupi si adapter sa 80 na 120mm za vent (mislim da je 80mm na tom volcanou) jer v12 ima dobru bazu od bakra sa dosta potencijala...

Skini ga i očisti, nova pasta, adapter i neki sharkoon gore bubni od 120mm i to je rješeno...

Nadalje stavo ove ventove koje imaš na ispuh, upuh ti NE TREBA za nf2 poče jer se one ne griju tolko da bi trebale ekstenzivno puhanje u nb ili sl a ostale komponente se uglavnom dobro osjećaju u pasivnom propuhu... 2x80mm ili 1x120mm (ovisi što dobiješ na novom kućištu) na 7V će zajedno s napajanjem obavit dobro posao... Ja sam imao i samo sa napajanjem hlađen tbred, ali u dobrom kućištu i to je tbred a ne barton...

Izdatak oko 250kn...

E da i set okruglih kablova ili zgurati kablove negdje iza nosača od matične i sl isto poboljšava prolaz, ali ovisi i o tome di su ti rupe za usis zraka na diskove i sl da si između njih i unutrašnjosti ne zguraš previše toga...

Vjerujem da mi želi pomoć tko odvoji 10 min za napisat par savjeta...

No ne shvaćam savjete tipa 'otpraši dobro ventilatore' ako sam već objasnio kako negdje nema ni zrna prašine ...

Tako da ako si već spreman uložit truda /vremena za napisat nešto mogao bi malo proćitat kako se kretao topik jer bi tako vidio da je ono što imaš na umu možda suvišno i tako uštedit sebi trud...

Malo mi je teško shvatit poantu tog savjeta za ćišćenje proca,mijenjanje paste,adapter sa 80mm na 120mm kad pratiš par prijašnjih postova te pogotovo zadnji i onu sliku...

mITZEK jr 09.10.2006. 08:35

gle sve se da iskemijat!ja sam na svom cufteku rezo centralni most da bi mi stao zalman od pol kile mali!!!!!!! al nakon toga isplatilo se jer ga je pothladivo
(pricamo o bartonu narafno)!!!!

Imagine 09.10.2006. 08:40

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 539399)
jesi kupio zalmana 8 ili 12 cm ?
mislim da 8 cm zalman ima regulaciju 1800 i 3000 rpm......

Pa kažu da slika govori punio više od riječi i sad zar slika u jućerašnjem postu ne govori dovoljno?
Ili je problem u tome što linkovi na ovom forumu ne izgledaju klasićno te se lako zamjene za samo boldani tekst :-/

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 539399)
zvucna izolacija pomaze, neznam koliko jer ima razlicitih kucista i razlicitih ventilatora u njima, mislim da je najbolje stavit spuzvu koju dobijes sa maticnim plocom, ne kosta nista...
ako di se da zafrkavat, probaj spojit zalmana direktno na molex na 7v mislim da je to negdi izmedju ove dvi regulacije (1800-3000) trebat ces malo lemit, ali vjerojatno ces nac sweet spot izmedju tisine i hladjenja...

Ma po tom što sam radio vidiš da mi se draže zafrkavat nego dat novac : evil : no nekako mislim da je za zvućna izolacija opet mać s dvi oštrice...dobiješ tišinu a temp ode gore?

Uglavnom sad je ludilo tiho no mući me onaj problem blokavanja ...

Imagine 09.10.2006. 08:45

Citiraj:

Autor mITZEK jr (Post 539658)
gle sve se da iskemijat!ja sam na svom cufteku rezo centralni most da bi mi stao zalman od pol kile mali!!!!!!! al nakon toga isplatilo se jer ga je pothladivo
(pricamo o bartonu narafno)!!!!

rezao si kućiše da ti stane mali zalman od pola kiile? a pretpostavljam da je veliki onaj 7700,jel?

opet teško pratim kako primjenit savjet...što sam onda trebao? ostavit napajanje unutra no odrezat dio njegovog kućišta i unutarnjeg materijala da mi stane zalman ili bilo što veće ? :p

Imagine 09.10.2006. 09:00

Citiraj:

Autor coconut (Post 539323)
Kažeš da se sistem i dalje ruši... A da staviš neki ventić na NB jer vidim da imaš pasivca na njemu, a poznato je da se dotični dosta zagrijava.

u životu je najbolje ne pitat ništa nikog i sve sam znat no to je nemoguće i još nisam upoznao nekog tko se rodio pametan i nije trebao ništa ućit ;)

Tako da uglavnom za razne stvari moraš pitat druge ljude a onda imaš problem 100ljudi=100mišljenja i svatko svoje...

gore yedwy govori kako mi ne treba nikakav upuh/puhanje po ploći i NB-u jer se nF2 ne zagrijava a ovde ćitam obrnuto i sad da budem pametan : hitthewa

Uglavnom pazi ovo....

sad s ovim ventom koji se vrti lagano na 900rpm odvrtim prime 95 sat vremena bez ikakvih problema iako mi se temperature ne sviđaju ...a to mi skreće pažnju na graf.

a ono ćudo se vrtilo na 6000rpm i igra bi normalno radila...
no ćim bi smanjio okretaje okretaje na tom ventu i po ulasku u igru ona bi blokala ali se komp nebi restartao već bi dobio crnu sliku ili u boljem slućaju slideshow od 1 frejm na 8sek

Opet miriše na graf.
No zašto onda ona radi ok kod drugog a ovde taj problem blokiranja ima tendenciju da ode kad naglo dignem okretaje tog venta na procu iako se ne može tako odblokat?

NB i ploća? :-/

WeD@ 09.10.2006. 09:41

nisam vidio sliku, mislio sam da je podebljani text :-)
sto se tice tvog problema sa blokiranjem, stvarno je tesko odavde zakljucit nesto pametno,na ovom forumu hrpa ljudi je imala slicnu konfiguraciju bez problema sa stabilnosti, ja isto, tako da tebi ostaje da vidis u cemu je problem, moze bit da se pregrijava chipset, ako je pasta zapekla... a moze bit i bilo sto dugo...
uglavnom, vidim da smo rijesili problem sa bukom, sad mozes otvorit novi post sa problemima sa stabilnosti :-)

Imagine 09.10.2006. 10:12

Sad bi netko zloban primjenio onu da nemogu imat i koze i novce ;)
Ne vjerujem da je nova tema potrebna pošto je jedno usko vezano uz drugo a iako znam da bi mi sljedeći korak bilo nešto s nekim ventićem koji bi puhao po gornjoj strani grafe i hladio tu memoriju ili NB to bi znaćilo još jedan vent a vjeruj da se na ovu tišinu lako naviknut pa...

WeD@ 09.10.2006. 12:34

u tom slucaju 8 cm ventovi na 7v ili 5 v su way to go, mozes ih stavit 30 a neces nista cut...

Matesonik 09.10.2006. 13:57

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 539782)
u tom slucaju 8 cm ventovi na 7v ili 5 v su way to go, mozes ih stavit 30 a neces nista cut...

pa sad.... : bonker : :D

pokusaj nekako stavit 80mm vent da puse po pasivcu od NB-a...

sto se tice grijanja nf2-moze radit na pasivno ako je fsb/ram 266mhz. probano, tako je kod mene vec godinu dana :D

WeD@ 09.10.2006. 14:09

moze i 400, provjerio na epoxici i gigabyte-ici... testirano vec 2 god...

Gabre 13.10.2006. 11:35

Imagine, što ti je ovo u Sigu? GPL? što je to? mene jako zanimaju trke, pa bih molio detalje.. može i na PM.

ja ne znam zašto vi brijete da je taj njegov cooler na procu dobar? ta baza NIJE dobra, i upravo ona je razlog lošeg hlađenja.

kažem ti yebem mu, uzmi whisperrocka, nema veze što košta 50kn i što izgleda jeftino, ali je baza dobra i od dobrog materijala... pa meni je hladio bartona, koji je uvijek radio na 10x200 (2ghz) bez problema ikakavih...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:35.