PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Koji gamepad (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44255)

danc00 11.03.2008. 02:22

Citiraj:

Autor Matt (Post 972436)
Posjedujem cca pola godine logitech rumblepad 2. Uspio sam ga ušećeriti u vemilu na akciji za 170kn.

S njim igram PES, Colina, Flatout 2. Dosad se nije niš potrgalo. :D

Ah, očito igraš PES ovak za razbibrigu, ja kad igram tučem i frenda pored sebe:D:Dnormalno s gamepadom!

Citiraj:

Autor n00b- (Post 972445)
Moglo bi ako imas orginal igru i vodis 2-o frajera koji je u top 50 i onda dobijes golove a lopta je kod tebe cijelo vrijeme i nije ti nis jasno :D
katastrofa ..
E srale a ja znam neke ljude koji igraju s analogom :D
LOL

NPR. ja igram s analogom...al to sam bil prisiljen jer sam strgal 2 rumblepada2 po 220kn pa sam skužil da je to skup sport:D. Sad imam nekakvog za 65kn i ima sve spojne strelice(koma), a analog je kolko-tolko, i naviknul sam se i sad ide ko po loju...Al velim PS2 gamepad+konvektor cca 270kn nema bolje solucije!

srale7 11.03.2008. 02:34

tko nije strgao minimalno jedan pad taj nije pravi igrac PES-a..se slazete?

A ovaj moj Sony analog controller(tako se to zove), je stvarno legenda..Prvo ga je frend mucio par godina, onda njegovi neki rođaci,(djeca kojima sve ispada iz ruke), pa onda opet frend i zadnje dvije godine ja.. S tim da ga je cimer lijepo sastvio o pod, razletio se, ali malo moment ljepila i radi i dalje..ma sta da vam kazem, legenda..
Malo je jednom poceo stekat, ali to je bilo nesto do softvarea..
Imao sam pare i reko idem si kupit novi pad, 200 kn i dodjem u algoritam i uzmem ga i dodjem skoro do kase, i ne, vratim ga.. ipak sam zaljubljen u svojeg, i dok god radi nema drugog.(ako crkne, popravit cu ga)..jednostavno ga volim..

ja sam vidio dosta ekipe sto igra na analog..u biti jebena stvar, ovako ja svoj pad moram svugdje vuc jer ekipa masovno ima one s krugom, a s tim sam 0..

Speedbreaker 11.03.2008. 13:11

dobro ljudi jel mi neko može reć jel se dobiva softver sa rumblepadom 2.Tu u linksu vidim da se dobiva,a jel se dobiva u vemilu?

danc00 11.03.2008. 13:45

Pa sa svakim komadom hardware-a dobivaš pripadajući software!

Matt 11.03.2008. 14:04

Naravno da dobiš. Dobiš i kutiju u paketu sa Rumblepadom :D

nathan 11.03.2008. 15:02

Citiraj:

Autor dj_dannijel (Post 816670)

Ja sam ponosni vlasnik Logitech chillstream gamepada i nije mi žao nit jedne kune koju sam dao za njega oko 220 kn.

potpisujem

Speedbreaker 11.03.2008. 20:42

joj,ljudi puno vam hvala. Evo sad sam ga kupio i idem peglat neki rally.Aj bok

tpm4 29.03.2008. 13:24

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 534276)
najbolje je uzet samo za pc, jer je sony kontroler najbolji za playstation. cak mozes napravit i da joy od ps-a ide na komp... google ti je frend;)

Citiraj:

Autor Pajser (Post 534444)
Da čitao sam već nešto o tome, google vamo google tamo i završio sam opet ovdje na forumu. Pa kad smo već kod toga nebi bilo loše da ovdje netko napravi mali photo tutorial za to, siguran sam da na ovom forumu ima ljudi koji su to radili:) Mislim na rezanje žica, ne na adapter.

Mene zanima to isto, imam dva jojstika od ps i stari ps, tako da imam i one utore, imam i usb kabela, sad samo kako spojit i sto spojit.
Isa sam sad s gogle naci nesto o ovome sta pisete ali lose mi ide.

dj_dannijel 29.03.2008. 13:37

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 988120)
Mene zanima to isto, imam dva jojstika od ps i stari ps, tako da imam i one utore, imam i usb kabela, sad samo kako spojit i sto spojit.
Isa sam sad s gogle naci nesto o ovome sta pisete ali lose mi ide.

rađe kupi nekaj ovakvo

http://www.amazon.com/USB-Adapter-PC.../dp/B000J38IZW

ja imo i radila su 2 gamepada na to istovremeno
ludo a dao nekih 100 kn za to

tpm4 29.03.2008. 13:49

Bit ce mi slaje igrat ako sam to napravim :D

dj_dannijel 29.03.2008. 14:03

pričekaj onda dan, dva

imam to pa rasturim i vidim koja žica ide kamo, kakva je to elektronika tranu i to, haha:D:D

tpm4 29.03.2008. 20:28

ok, drzim te za ric.

dj_dannijel 02.04.2008. 21:33

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 988448)
ok, drzim te za ric.

e sorry, nemogu nigdje nač to, haha

tpm4 03.04.2008. 14:59

Citiraj:

Autor dj_dannijel (Post 991557)
e sorry, nemogu nigdje nač to, haha

A ok, ajde bar si se javio i priznao. :D
Nista, ako netko ima neku shemu neka posta.

ABuser 24.04.2008. 00:36

Evo ja bas danas (pardon, jucer:D) kupio novi kontroler - Microsoftov za Xbox360 (žičani), i mogu reći, da je prvi dojam fenomenalan. Dapače, usuđujem se reći da je ovo najbolji kontroler koji sam ikad držao u rukama pored kontrolera za GCN, a bome mislim da sam i dovoljno kompetentan da izjavim takvo sto jerbo igram od svoje 3. godine, i imao sam dosad 9 razlicitih platformi (PC not included) te jos vise kontrolera. Ovo je dojam baziran na relativno kratkom vremenskom periodu koristenja, ali bome sam se naigrao, od 15h sve do sad. Kontroler je zajedno sa vec spomenutim Gamecubeovim najudobniji sto sam drzao jer ima dosta dugacke rukohvate sto je meni problem kod SONY-evih joypada (doduse, nije mi bio dok nisma prvi put primio onaj GC-ov, ali eto, kasnije sam se razmazio:D), zatim plastika je hrapava pa ne isklize iz ruku, jedan je od najljepsih po mom skromnom misljenju ikad napravljenih, tipke su savrsenog hoda i otpora, a analogni triggeri jos uvijek oni koje je M pobrao sa Dreamcasta i za prosli Xbox - dakle najbolji! A tu je i ona njihova izmisljotina sa sklopkom za naglo "rastavljanje" kabla u slucaju da naglo potegnete, ili vam netko zapne nogom, i sljaka vise nego dobro. Doduse, meni nista ne znaci jer mi je PC na podu pa nemre nikam past, ali eto, dobro dodje nekome. Jedino sto jos nisam uspio isprobati je D-pad, no cini mi se da za osmosmjerni nije los, ali eto, to je nesto sto po meni SONY ima bez premca. Nikad nisam bio ljubitelj "spojenih" tipki smjera, a takve "nespojene" su radili/rade, kolko se mogu sjetit smao SONY i Nintendo, a SONY je ipak po mom ukusu malo bolji jer su jos i razdvojene tipki.
Dakle, to jos nisma isprobao, a ono sto me muci je nesto sto ne znam, i nije mi jasno, pa ako netko ima odgovor, bio bih zahvalan. Ima li Xbox360 kontroler vibraciju? Iskreno, meni ta vibra nikad nije ni igrala neku ulogu, i totalno mogu bez nje, ali zanima me, jer igrao sam Assassin's Creed, Jericho i Flatout 2 i u nijednoj od tih igara mi nije vibrirao, a ukljucio sam rumble efekt. Kao sto rekoh, nista mi to ne znaci, ali sam zbunjen, jer nisam uopce o tome razmisljao jos od dolaska novog boxa, nego sam pretpostavio automatski da ima rumble, pa me zanima jel moram reklamirat da mi ne radi, ili 360 joypad ni ne podrzava tu funkciju?

Ali ugl, svima koji imaju para (285kn) bih preporucio ovaj joypad jer, osim D-pada (a sto je pak stvar ukusa) je savrsen (osim jos eto mozda ako nema rumble a nekome to "treba")

ABuser 24.04.2008. 14:47

evo rijesio sam problem sa vibracijom - maknuo microsoftobe drivere i stavio XBCD, smao sad imam drugi problem, a to je da ne mogu namjestit razinu vibracije, tj sa tim driverima ne mogu nista u njuihovom control panelu, ne znam zasto. ali u svakom slucaju, opet je microsoft nesto softverski sje..., ali kontroler sam po sebi je fenomenalan, i evo, ima i vibru:D

nikola8 30.04.2008. 10:22

da ne otvaram temu jedno pitanje ovdje jel se moze koristiti xbox360 wirelles controller za igre na pc?

ABuser 03.05.2008. 00:25

moze, ali moras uz njega kupiti i ovo

EDIT:
ali mislim da ti je pametnije kupiti žičani, jer osim što je bežični manje udoban (isprobano - zbog baterije koja se nalazi ispod u sredini, i strši poprilično), skuplji 100kn, još moraš i baterije mijenjati, ili puniti ako imaš punjive, a ako nemaš, opet još i u njih investirati(zajedno sa punjačem), ili u play&charge kit, koji opet nisam siguran radi li na PC-u. U svakom slučaju, žičani ti je puuuno bolja investicija, osim ako stvarno prezireš kablove;-)

UnIwEST 09.05.2008. 11:06

E ovako, ja imam
Speed-link Bullfrog Blue Touch Edition plačen 150 kn prije 6 mjeseci
Mali Review
http://www.sk.co.yu/2005/07/sitj01.html

E sad, moj frend mi mjenjo gamepadove, on ima
Logitech GAMEPAD Dual action
http://opwii.files.wordpress.com/200...action-reg.jpg

Dal se to isplati? Zadovoljan sam svojim bullfrogom ali ako je ovaj logitech bolji ću zamjenit?

tpm4 30.07.2008. 18:40

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 860943)
Decki, problem je u sljedecem. Trebam gamepad koji bi bio zamjena za Logitech Rumble Pad 2 iz razloga sto zelim igrati Metal Gear Solid 2 Substance na gamepadu, ali Rumblepad ima 10 programabilinih tipaka, a meni treba minimalno 12. Ne treba biti nesto prekvalitetno jer cu igrati sam MGS na njemu.
Sto se mene tice ako itko zna kako zaigrati MGS na Rumblepadu, nek mi kaze.

ljepo, rumble pad 2 ima 12 programabilinih tipki.

Bambusha 08.09.2008. 19:08

eo došlo vrijeme i da ja nabavim gamepad...čitam neki hvale RP2 neki hvale Chillstream...
koji mi od ta 2 preporučujete?

dj_dannijel 08.09.2008. 19:50

chillstream :-) odličan gamepad ako voliš x box style
ako pak voliš playstation style onda uzmi RP2

Oba logija su ok

Javorko 05.11.2008. 08:33

Imam jedan Rumblepad2 (zicani) i razmisljam si kupiti jos jedan.
Ako nista drugo, onda za kad dodje ekipa da se hakla NBA ili suta PES.
Dvojba je izmedju Rumblepad2 Cordless i Chillstreama.

Zanima me par stvari....
a) koliko se tesko ili lako naviknuti na razmjestaj tipki na Ch u odnosu na RP
b) smeta li signal koji salje Logi recimo WLAN-u

Bit ce to teska odluka :)

Hvala unaprijed!

dj_dannijel 05.11.2008. 12:22

Citiraj:

Autor Javorko (Post 1184030)
Imam jedan Rumblepad2 (zicani) i razmisljam si kupiti jos jedan.
Ako nista drugo, onda za kad dodje ekipa da se hakla NBA ili suta PES.
Dvojba je izmedju Rumblepad2 Cordless i Chillstreama.

Zanima me par stvari....
a) koliko se tesko ili lako naviknuti na razmjestaj tipki na Ch u odnosu na RP
b) smeta li signal koji salje Logi recimo WLAN-u

Bit ce to teska odluka :)

Hvala unaprijed!

ovako...

imam oba logija i chill i cordlesa
tak da ak te kaj zanima pitaj....

ja sam inače igral ps2 godinama i onda nabavil chillstreama jer dosta igri sad u sebi ima A,B,X,Y pa sam namjerno kupil chillsteama
Zbog tog i zbog FENOMENALNIH RT i LT tipki:-) njih možeš dozirat i to ti fenomenalno za gas, kočnicu i ostale potrebnodoziratfunkcije:-) to ti ko 3 analog:-)

a sad kak mi se bilo naviknut... lako.. čak mi je i bolje pošto sam ja sve igre igram analogom pa mi je čak bilo i bolje... ali i d pad je tu blizu tak da :-)

1.Lako se naviknut na njega

2.čital uputstva:-) i uređaj ti bude smetal svim drugim uređajima koji rade na njegovoj frekvenciji;-) 2.4 GHz

Gradjanin 05.11.2008. 14:28

vec par godina imam thrustmasterov FF joypad firestorm i do sada nisam drzao bolji u ruci. pogotovo je nevjerojatno da nitko nije pokupio one dve tipke od ispod koje on ima. a ff je (rekli bi :) ) pravi ff a ne nekakvo drmuckanje elektromotorcica. ako tog jos ima, cista preporuka

EDIT:

zaboravih model je dualpower (taj je sa real FF, dok je analog sa shockom citaj drmuckanjem)

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...DualPower2.jpg

a ovo su ti dodatni gumbi...zakon kako leze i kako pomazu u igrama bilo koje vrste.
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...dpunder480.jpg

uglavnom...ne probah bolje od ovoga ;)

R3deye 23.12.2008. 22:46

Citiraj:

vec par godina imam thrustmasterov FF joypad firestorm
Ovaj Thrustmaster Firestorm imam, i nisam zadovoljan. Ergonomija mu nije jača strana zbog ovih graničnika
http://www.imagesforme.com/out.php/i275932_Gamepad.JPG
koji nažuljaju nakon nekog vremena, i Xbox i PS2 pad su udobniji.

D-pad je koma jer je neprecizan, desno nekad daje dolje-desno i sl. + dosta je tvrd.
Ne preporučujem.

Ati freak 18.02.2009. 15:23

Poz svima ovako imam dilemu.

Imam Logitech dual action nekih 3 godine.. al je analog ošo nakon manje od godine dana...one tipke iza ( L1, L2 ,R1 i R2 ) su nakon pritiska ostajale unutra kao i ponekad tipke 1,2,3 i 4.

Nakon toga zamjenio sam ga sa Smartboxom (sličan Dual actionu) no na njemu je pukla ona strelica za dolje, od onda sam igrao na analogu i do danas taj djojstick radi al več slabije lovi tipke i žičice su na izdahu...

pa trebam neki prijedlog kvalitetnog gamepada... ( naravno za PC )

U 98% :D slučajeva ga koristim za Pro Evolution Soccer...

Nešto bežično ne dolazi u obzir jer gamepad svikud nosim i onda bi kod svakog frenda morao se zezat s driverima i baterijama...

Razmišljao sam o Chillstream-u al mi nekako čudno djeluje.... a i bojim se da mi se ne desi isto ko i s dual actionom.. da nakon 1 god ode analog na kojeg redovito igram....

Thx.

darQ 18.02.2009. 16:55

ja iam chillstream, nekih 6 mjeseci, radi ko prvog dana, i jako je dobro ovo hlađenju za ruke...
neam nikakvih problema, apsolutno savršeno, a nije da se baš i ne igram, sigurno je u upotrebi bar kojih 6-7 sati dnevno, naime, ja i cimer obojica igramo onaj pes, become a legend tak da :D

jedino što ni on ne radi bez drivera, tak da, ono...

Gemmy 18.02.2009. 17:20

kupi chillstream ili rumblepad2 , oboje imaju garanciju 2g, pa ako vrisne nosi na popravak..

inace meni rumblepad2 radi kao i prvi dan

EDIT: star je godinu dana

EDIT2: tek sad vidim da mu je cijena porasla na skoro 300kn , kad sam ga ja uzimao bio je 220 :S

Carmelo 18.02.2009. 18:33

slazem se...imam i ja rumblepad 2 takoder star oko godinu dana...savrsen je... ;))

Dizel 18.02.2009. 18:36

Na mom se Rumblepadu II tipka 2 nekad malo utisne pa ga moram rasarafiti i poravnati onu gumu iznad mikroprekidaca.

Ati freak 18.02.2009. 20:01

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1281140)
Na mom se Rumblepadu II tipka 2 nekad malo utisne pa ga moram rasarafiti i poravnati onu gumu iznad mikroprekidaca.

ok, thx.
nego dal radi kao plug and play ili izričito traži drivere?

Yer dosta igram kod frendova onda mi je malo glupo svugdje nositi drivere...

Dizel 18.02.2009. 20:13

Plug & Pray i to je to. Imas onaj profiler na CD-ju u kutiji, ali je nepotreban jer sve mos podesiti u igrama.

Ati freak 04.03.2009. 13:16

Nakon duljeg razmišljanja naručio sam Chill Stream...

And now i am praying. :no2drug:

Yer sam uvijek bio obožavatelj PS kontrolera.. No treba i drugima dat priliku....

Nadam se da nisam pogriješio... :chears:

Mar 04.03.2009. 13:42

Imam Logitech Precision i Cordless Rumblepad II kojeg sam dobio na poklon.

Rumblepad je bolji :D
U svemu...
Baterije traju duugoo, recimo prijeđoh DMC4 uzduž i poprijeko i još su jake (Sanyo Eneloop).

Precision je isto super za nešto tipa PES ako ne koristiš analogne "gljive" jer je vrlo jeftin, a opet solidno izdržljiv.

dj_dannijel 04.03.2009. 13:43

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 1291973)
Nakon duljeg razmišljanja naručio sam Chill Stream...

And now i am praying. :no2drug:

Yer sam uvijek bio obožavatelj PS kontrolera.. No treba i drugima dat priliku....

Nadam se da nisam pogriješio... :chears:

gle... ja sam imal playstation odmalena.... i sad sam se toliko naviko na ovaj chill gamepad da nemogu drugačije:-D hehe sad mi je smiješno držat play stationov gamepad

ja ga imam od kad je taj gamepad u hrvatsku pušten u prodaju i imal sam jednu jedinu reklamaciju, al to sam ja bil kriv:-D ali pssssss ventilator je pregorio:-D jer sam ga možda zacvikal s čačkalicom:-D

Gamepad ti je ODLIČAN;-)

Ima ti kompatibilnost s večinom igra novijih koje se mogu igrat s gamepadom, samo uštekaš, i u igri ti se več pojave A, B, X, Y, LT,RT oznake za navigaciju:-D

Ja kad mu prođe vrijeme i pokvari se, jer moj je star sad skoro 1 i pol godina, opet kupujem chillstreama;-)
:respekt::respekt::respekt::respekt::dobar::lol2:

Ati freak 04.03.2009. 14:01

@dj : E kako se "drži" žica na njemu jer mi je na 4 SMartboxa :D , se žica uništila... tj morao sam oguliti dio kabla da opet spojim otpojene žičice zbog kojih je gubio kontakt! ... :fuming:

dj_dannijel 04.03.2009. 14:04

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 1291998)
@dj : E kako se "drži" žica na njemu jer mi je na 4 SMartboxa :D , se žica uništila... tj morao sam oguliti dio kabla da opet spojim otpojene žičice zbog kojih je gubio kontakt! ... :fuming:

da.. ja sam to na njemu napravil ali gle... nekih 10 put sam ga zakačil s nogom:-D 100put mi je padal a ja sam ga čopil za žicu, i tek prije mjesec danasam to moral napravit;-) 5 min posla jer ima sam 4 žice;-):-D

Ati freak 05.03.2009. 13:07

Citiraj:

Autor dj_dannijel (Post 1291999)
da.. ja sam to na njemu napravil ali gle... nekih 10 put sam ga zakačil s nogom:-D 100put mi je padal a ja sam ga čopil za žicu, i tek prije mjesec danasam to moral napravit;-) 5 min posla jer ima sam 4 žice;-):-D

Nadam se da moj nebude takav, ja na takve stvari pazim jer mi se neda svako malo prilagođavati na drugi gamepad... :D

manki 05.03.2009. 13:42

otkako sam dobio Playstation, tako sam se naviknuo na taj gamepad..
kada sam preshao na komp, nije mi niti trebao dok nisam pocheo pikati PES, pa sam si tako nabavio jedan plavi konverter sa dva ulaza za PS2 gamepadove i sa USB izlazom...
PS2 gamepadovi su mi najkvalitetniji, jer iako pikam svaki dan, izdrhze jako, jaako, jaaako dugo, imaju gljive za frajere koji igraju na analog, te dodju oko 200 kn...

moja topla preporuka ljudima koji biraju gamepadove, a zhele kvalitetu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:56.