PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   kako spojiti zvucnike od linije na comp.? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42997)

Robert96 22.06.2011. 13:27

Da bufer je 230V i kupio sam pojacalo juce pa dali bi mogao neko da mi kaze kako da spojim posto ja sam pokusavao ali ne ide. :)

syss 22.06.2011. 14:26

nhf ali sa ovom razinom znanja nađi nekoga tko imalo razumije materiju da ti to spoji, jer će ti sve skupa završiti u dimu.

sinisa1989 22.06.2011. 15:51

Ako nemaš nikog za da ti to posloži, poslikaj to sve skupa (izlaz zvučnika tj. žice ili što već imaš, stražnju stranu pojačala i taj tvoj "bufer") i stavi tu.

Robert96 22.06.2011. 22:03

Uspio sam spojiti http://forum.pcekspert.com/images/smilies/care.gif samo se nadam da necu morati zvati vatrogasce :) :) :) ali ipak hvala vam :)

tommyboy 27.12.2013. 22:38

planiram si kupiti glazbenu liniju pioneer x-hm71-k (3300kn)
imam muziku u flac formatu na laptopu
zanima me ako spojim laptop analogno kabelom na audio in te linije i slusam tu muziku s laptopa preko te linije
kakav ce mi biti zvuk sa te linije u odnosu na zvuk koji bi dobio direktno sa te linije iz njenog cd playera
znam da mogu i preko usb stika na liniji muziku slusati ali mene zanima jako bas ovo pitanje koje sam postavio
znam da je teoretski losiji zvuk kod one varijante kada slusam muziku sa pca preko linije nego muzika sa cd diska u
liniji posto pc ima jeftinu zvucnu karticu koja bi onda bila glavni izvor,
ali mene zanima da li cu ja tu razliku u zvuku cuti?
pitam ljude koji su isprobali to vec
frend mi je dj i reko mi je da ako spojim pc preko njegovog utora za slusalice na audio in od linije kabelom da cu dobiti isti zvuk kao da sam ubacio tu istu muziku sa cd diska u liniju direktno,
reko mi je da teoretski je losiji zvuk kada ide sa laptopa na liniju medjutim da ljudi tu razliku u zvuku ne mogu razlikovati
inace slusam rock i sinatru
unaprijed zahvalan na odgovoru

Zvone2772 28.12.2013. 10:14

Citiraj:

Autor tommyboy (Post 2518117)
planiram si kupiti glazbenu liniju pioneer x-hm71-k (3300kn)
imam muziku u flac formatu na laptopu
zanima me ako spojim laptop analogno kabelom na audio in te linije i slusam tu muziku s laptopa preko te linije
kakav ce mi biti zvuk sa te linije u odnosu na zvuk koji bi dobio direktno sa te linije iz njenog cd playera

Osobno bih, ako već idem na soluciju davanja 3000+ kn za audio opremu za koju sam zabrinut kako će zvučati u suradnji s PC-em, kupio stereo pojačalo+zvučnike i jednostavno preko optičkog izlaza PC-a doveo zvuk do tog pojačala. Tada nema brige :)

No, tvoje pitanje...
Teoretski će sigurno biti lošije nego s CD-a, a u praksi ovisi o tebi i tvome uhu, konfiguraciji sobe (izuzetno) i okruženju u kojem slušaš. Jako ovisi i o tome koliko je tvoj laptop sposoban na svom izlazu dati kvalitetan zvuk.
To možeš provjeriti dobrim slušalicama.
Znači, dosta je subjektivno, ali ovisi i o uvjetima.

tommyboy 28.12.2013. 14:43

mozda da si kupim neke zvucnike za pc koje imaju pojacalo u sebi?
ne kuzim se previse u to, pa molim ako bi mi neko mogo preporuciti neke zvucnike koje bi bile idealne za laptop i koje imaju pojacalo u sebi ,da ne moram onda kupovati posebno i pojacalo
kod optickog izlaza mislis na izlaz na digitalan nacin(spdif)?
nemam opticki izlaz na laptopu,mislim da imam samo onaj izlaz 3,5mm za slusalice

Forace 28.12.2013. 15:09

Ako koristiš laptop kao izvor koji nema optički izlaz niti kvalitetnu zvučnu onda de facto nemaš dovoljno dobar izvor koji ti može hranit kakvo god ti pojačalo/zvučnike/nešto treće stavio.

Jedino što meni pada napamet je neka USB zvučna? Al nek netko malo stručniji (audiofil) korigira taj prijedlog.

Sam izlaz 3.5 na laptopu mislim da teoretski poprilično uništava zvuk jer je to analogni izlaz te tu već izlazi obrađeni zvuk iz zvučne kartice.

Zvone2772 28.12.2013. 15:56

Citiraj:

Autor tommyboy (Post 2518381)
mozda da si kupim neke zvucnike za pc koje imaju pojacalo u sebi?
ne kuzim se previse u to, pa molim ako bi mi neko mogo preporuciti neke zvucnike koje bi bile idealne za laptop i koje imaju pojacalo u sebi ,da ne moram onda kupovati posebno i pojacalo
kod optickog izlaza mislis na izlaz na digitalan nacin(spdif)?
nemam opticki izlaz na laptopu,mislim da imam samo onaj izlaz 3,5mm za slusalice

Ako se plašiš kupovine pojačala i igranja s opremom :( ...
Dolazimo na setup s dobrom zvučnom karticom (npr. xonar u7) i studio monitorima (tipa BX-5 ili sl.) zakvačenima na tu istu karticu.
Vjerujem da bi to isto dalo solidan, uravnotežen zvuk.

Umjesto predloženih monitora možeš zakvačiti nešto tipa Logitech UltraBoomBass 2.1 sistem, ali eto meni to nije drago pa nisam spomenuo :D

jean luc 28.12.2013. 20:17

Ako ti je stalo do korištenja maksimalnih mogucnosti laptopa kao izvora zvuka, treba ti USB Dac. Sve drugo je kompromis, s kojim možda i možeš živjet, ali to je na tebi da procijeniš.
Već dosta dugo je ovo odlična opcija za neveliku lovu:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8502
Poslije toga imaš cca. 2000 kn za aktivne monitore ili klasičnu kombinaciju stereo pojačalo-zvučnici.
Prosurfaj trgovinu Media audio, trenutno imaju na sniženju i Audioquest Dragonfly i Meridian dacove, iako su po meni ti više za slušalice zbog 3,5 mm izlaza (ovaj HRT ima klasični činč).

tommyboy 29.12.2013. 02:12

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 2518427)
Ako se plašiš kupovine pojačala i igranja s opremom :( ...
Dolazimo na setup s dobrom zvučnom karticom (npr. xonar u7) i studio monitorima (tipa BX-5 ili sl.) zakvačenima na tu istu karticu.
Vjerujem da bi to isto dalo solidan, uravnotežen zvuk.

Umjesto predloženih monitora možeš zakvačiti nešto tipa Logitech UltraBoomBass 2.1 sistem, ali eto meni to nije drago pa nisam spomenuo :D

vidio sam liniju onkyo(3500kn) koja ima digitalni opticki i koaksijalni ulaz,
onda bi mogo taj xonar u7 spojit s laptopom preko usb kabela a xonaru7
optickim kabelom sa onkio linijom i onda kada bi pusto muziku s pca na liniju dobio bi zvuk koda ide direktno sa cd playera te linije
cak bi mogo ovu behringer ucontrol(290kn) usb zvucnu kupiti posto ima digitalni izlaz i usb ulaz
jesam li u pravu

Zvone2772 29.12.2013. 10:24

Da, onda bi se zvuk pretvarao tek na liniji, odnosno njenom DACu.
To može svaka linija s digitalnim ulazom, pa mislim da je i ona koju si prije linkao imala istu mogućnost.

nexus-6 29.12.2013. 12:16

Ako ces koristiti digitalni spoj nemoj bacati pare na zvucnu karticu, uzmi najjeftiniju i vozi.

http://www.links.hr/?naziv=zvucna-ka...kl=052.350.015

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:49.