PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   round kablovi... gdje? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4292)

msvrtan 23.04.2003. 00:27

Citiraj:

Originally posted by miato
Dakle ljudi, zanima me sto mislite, nakon sve ove diskusije, KOLIKO je bolje uzet coolermaster (za 100kn) u odnosu na chipoteku (20tak kn) i u odnosu na homemade izrezani kabl?
Mogli bi napravit neki test rounded kablova :)
pa da vidimo to gubljenje podataka, i u kojoj se mjeri gube :smoke:

117 kn je set chaintechovih..2xide i 1xfdd...hgspot..a coolermaster imas i u feniksu po 80-tak kuna...trece..svi sverceri (zapravo vecina) nabavlja robu iz hgspota pa pogledaj kod njih cijene tih kablova...ako se vec odlucujes na tu skuplju varijantu..

matijas 23.04.2003. 00:58

Citiraj:

Dakle ljudi, zanima me sto mislite, nakon sve ove diskusije, KOLIKO je bolje uzet coolermaster (za 100kn) u odnosu na chipoteku (20tak kn) i u odnosu na homemade izrezani kabl?
Mogli bi napravit neki test rounded kablova :)
pa da vidimo to gubljenje podataka, i u kojoj se mjeri gube :smoke:

Ja bi jos u razmatranje uzeo i Chaintechov komplet u HG-spotu, 2xHDD 1xFDD, upletene parice, sve za 108kn... jedina primjedba je da su dosta kratki, odnosno s druge strane gledano, standardno dugacki, a ja bi duze :)

mitzek 23.04.2003. 12:49

Citiraj:

Originally posted by matijas
Ja bi jos u razmatranje uzeo i Chaintechov komplet u HG-spotu, 2xHDD 1xFDD, upletene parice, sve za 108kn... jedina primjedba je da su dosta kratki, odnosno s druge strane gledano, standardno dugacki, a ja bi duze :)
:rolleyes: coolermaster-ovi su ti 90 cm,meni plahutare po cijelom hebenom kucistu ,sam su guba , pa ne marim!a i iz njih ne curi nis van(podatci,ne:rolleyes: )cak i ak imas server kuciste trebalo bi sve pohvatat,to je moja impresija.(kupio u zagria shopu po 87 cuna a sa uzemljenjem 113 mislim.):beer:

miato 23.04.2003. 13:26

Citiraj:

Originally posted by mitzek
:rolleyes: coolermaster-ovi su ti 90 cm,meni plahutare po cijelom hebenom kucistu ,sam su guba , pa ne marim!a i iz njih ne curi nis van(podatci,ne:rolleyes: )cak i ak imas server kuciste trebalo bi sve pohvatat,to je moja impresija.(kupio u zagria shopu po 87 cuna a sa uzemljenjem 113 mislim.):beer:
dobro, cemu sluzi to uzemljenje?

mitzek 23.04.2003. 13:53

:rolleyes: ham,dobro pitanje,koje sam ja isto postavil tipusu u shopu:blen,hm to je zato da ,ono ma da se ne skure hardovi za vrijeme oluje, ne:rolleyes: ,joj,bas sam se lijepo pocel zabavjlat,kad je odostrag dosel,on-znalac,guru,moderator jel i mrtav hladan izjavil:mrmlj,da se sprijeci pojava statickog elektriciteta i bla,bla bla.gubitak podataka,jel, no dobro,uglavnom tak nekak i za sminku valjda ,da se mozes puhat po forumu da imas round kablovinje sa uzemljenjem,mrmlj ,da:rolleyes:
uglavnom ,ja neznam sto posto,al 200% znam da neznaju ni oni koji to prodaju!!

:D :D
:beer:

matijas 23.04.2003. 14:36

Citiraj:

dobro, cemu sluzi to uzemljenje?
Zato da bi se elektromagnetske smetnje izazvane ostalim komponentama inducirale u uzemljenju, a ne u tvom kabelu i tamo radile nered...

mitzek 23.04.2003. 14:55

Citiraj:

Zato da bi se elektromagnetske smetnje izazvane ostalim komponentama inducirale u uzemljenju, a ne u tvom kabelu i tamo radile nered...
:clap: :clap: to.

malo me je.e pamcenje,godine su to,(a i krv mi je jos u zulju,sic!)
al bas tak je pozadinac objasnil!:beer: :beer:

miato 23.04.2003. 20:13

Citiraj:

zanimljivo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:00.