![]() |
A dobro znaš li ti koliko znače ta 3-4 stupnja, pogotovo pri overklokiranju.
I Dr. Ice blokovi su bolji samim tim šta su rađeni na CNC stroju a mysty buše bakrene pločice. Ja san uzeo Labyrinth blok ali neznam jeli bolji ili lošiji od Hedgehog. To čemo tek vidijeti krajem tjednn. Baš san danas dobija email od Dr. Ice blokovi su skoro gotovi, još samo poliranje i šalje ih. E i da uzeo sam i NB blok. |
Citiraj:
Ne govorimo o ekstremima (neka alpha vs blok izraden kod dudeka s njegovom novom bosch stolnom busilicom) uzmimo jedan prosjek (sto mysty i ante u svakom slucaju jesu, bez uvrede po njih) vs "kvalitete i izgleda" dr. Ice-a. Svaka cast, Iceovi blokovi su predobro estetski napravljeni, i kvalitetniji od bilo kojih na nasem trzistu, ali glavno pitanje ostaje : KOLIKO SE ISPLATI PLACATI VISE TU KVALITETU I CIJENU? |
Citiraj:
Do san Dr. Ice Labyrinth platio 400, GPU blok Cold plate 200 i još čipset blok 200. Znači razlika u cijeni za oba bloka CPU/GPU je 70kn. A s tim da su Mystovi i Antini blokovi dobri, ali se ni u kojem slučaju ne mogu mjeriti sa kvalitetom Dr. Ice blokova, baš kao što si naveo. Pa kad ljudi več kupuju vodeno, i spremni su dati za 2 mystova bloka 500-550kn, zašto ne još 100-150kn pa imati vrhunski proizvod koji je puno bolji od ovoga a razlika u cijeni nije velika. |
Citiraj:
al ja sam na primjer kupio sva tri bloka (cpu, gpu nb) od ante za 200kn. Dobro, nisu onda bili blokovi dobri ko sad, ali svejedno sluze svrsi. Po ovim tvojim cijenama, za 70kn razlike bi uzo Icea, ali po mojim cijenama (200kn vs 600kn) jos uvijek mislim da je to daleko od isplativosti... No moja greska je sto nisam provjeravao nove cijene mystija i ante (ocito idu goooore) , a naravno i kvaliteta :beer: |
Ajde da se i ja malo ukljucim:
Ovdje se prica u kvalitetu Dr.ce blokova i kako ako se hoce kvaliteta da se bolje uzme Dr.Ice nego Mysti,Ante i ekipa? Pa tko ima taj blok (dr.Ice) dovoljno dugo da prica o nekoj kvaliteti blokova, sto fali mystijevom bloku (dal puca negdje po savovima ili) isto tako sto fali Antinom bloku? Mislim da se ovdje prica iskljucivo o prestizu a to je : tko ce imat veci i ljepsi! To virus sto ti pricas da 3-4 stupnja razlike izmedju blokova igraju veliku uloga je cista glupost jer uzmimo da jedan procesor od 2600+ uz hladjenje vodeno radi pri nekih 40-45°C (puno sam rekao) tako da oce li biti temp 3 ili 4 °C veca ne igra apsolutno nikakvu ulogu u tome osim ako ti je vec proc sada na nekih 55-60°C idle. Ovdje se radi o preseravanju i mislim da to nema veze s kvalitetom ali tko sam ja da vam sudim:D |
Citiraj:
To što govoriš nema smisla. Evo recimo ovo je meni 3 vodeno, prvo mysty oni njegovi prvi blokovi i njegov radiator, onako nije bilo loše. Pa onda opet Mysty i novi blokovi (deblji, širi kanali i uvodnice) i bilo je puno bolje a dobio sam možda neka 3-4 stupnja, overclock je drastično skočio a ne sam radi ova 3-4 stupnja nego radi toga šta sa kvalitetnijim blokom razlika u temperaturi nije velika na default voltaži i na večoj jer ima neku svoju konstantu. I to puno znači, recimo može temp CPU-a biti 40C na 1.85V a kad staviš na 1.95 da se dinge za jedan stupanj, ili na 1.85 da bude 37C a kada digneš napon skoči za 6-7 stupnjeva. O tome ja govorin. I evo sad ovo trće vodeno od Dr. Ice opet će bit bolje, jer mijenjam blokove ali i radiator tako da će sigurno biti bolje. I to sigurno nije preseravanje, jer kada u kompu imaš sve vrhunske komponente zašto nebi izdvojio i koju kunu više za vrhunsko hlađenje koje je ujedno puno kvalitetnije izrade i lijepše. |
Citiraj:
Ako imas para, uzmi, zasto ne. Ali ja sam mislio da govorimo o odnosu kvaliteta/cijena, a tu ipak jos uvijek mislim da dr. Ice nije najoptimalniji |
Citiraj:
Ovo mi pomalo lici na AMD vs Intel prepucavanja ili nVidia vs ATi. Sve ima svoje, ko trazi sto bolje performanse za sto manje para, taj ce vjerojatno i gomilu vremena potrositi na to da to sve skupa proradi i ostane raditi i opet, na najoptimalniji moguci nacin. A ja preferiram mozda zbarit i koju curicu na izgled svog kompa (ovo je figurativno receno, ali ima i toga :)), a i kvaliteta izrade dr.Ice-ovih blokova mi se cini nekako puno bolja. Takodjer, njegov pristup poslu mi je odlican - covjek se trudi napraviti posao onako kako treba, najbolje sto zna. Ali mislim da njemu nema kruha tu kod nas - treba otic van s tim svojim zamislima, jer tu kod nas se previse vaze svaka lipa (zasada - dao Bog da se situacija promijeni). No, previse uzdizem dr.Ice-a, a to nije poanta ovog posta - kada (i ako) se pojave konkretni blokovi i sistemi koji ce se moci normalno kupiti, onda ce se svako odluciti za ono sto mu se svidja. Takodjer, jos nisam nikog cuo da Mystifikatorov ili Antin blok pusta ili po necemu nije dobar, tako da njihovi blokovi definitivno vrijede toliko koliko kostaju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
Citiraj:
tamo sve dobis:p |
Citiraj:
:D :D :D :smoke: |
Citiraj:
vise se nemoze ni postena cura nac, da ne trazi neku korist... ma to sve treba iskarat i ostavit, naravno bez para :beer: |
Citiraj:
a da pokusas naci curu na nekom normalnom mjestu a ne u bestu i sl...obozavam bisere koji tamo traze cure..a i cure koje tamo traze decke ali ajde... a kao ti ne trazis neku korist od cure...osim da ti je draze da je ljepsa,pametnija,bogatija i sl...a kad one traze su drolje a ti se hebac..ma daj... kaj vama fakerima nije jasno da normalna ekipa ima cure a vi ne...mislim tu se da povuci neki zakljucak zar ne...znam ja na faksu fakere koji su vuuuu pa nisu vidli vec godinama zene...a znam "normalne decke" koji se ne sjecaju doba kad su bili solo...ah te paralele... a sekisticki komentari vam sigurno ne dizu sanse da nadjete neku..bar ja nisam naletio jos na curu kojoj odgovara cuti muski komentar "e gle kolka ova ima s..." i sl... pa dok se vi qrcite nama normalnima ostaje vise komada za birati...i nadam se da cete me shvatiti u sali i da cete nastaviti s takvim ponasanjem...jer naime zene su samo objekti na napumpavanje zar ne??? :) |
Uh, dubokoumni odgovori od covjeka koji se zalaze za prava zena :)
|
e svrtane, sad si ga fakat usro. trebala bi te ona teta opet zalit pelinkovcem ili cim te vec zalila. ma ne, bolje nekom kiselinom, jace pece. ;)
|
a joj jeste se uhvatili ...
sta ja nesmijem komentirati... mozda sam i usro ali ako ti smatras da je uredu zvati cure koje idu u klubove droljicama samo nastavi...(nisi ti rekao znam ali ako hoces nastavi i ti taj izraz koristiti)..ja necu..jer po tome ja tebe mogu zvati pogrdnim imenima tek tako..zakaj ne... uostalom kaj je cura koja je imala 10 deckiju u mjesec dana...kurba,drolja i sl..a tip je naravno glavni hebac u gradu zar ne??? i da sori ali borit cu se protiv takvog misljenja... p.s. i molio bih da ovu raspravu ne produljavamo..ne zato sto se ne zelim raspravljati o istoj nego smatram da ovo nije mjesto za to... ako si iz zg-a mozemo na kafu,pifu ili nesto pa cemo popricati... inace decki iz zg-a mogli bi se naci na kfi,pifi ili necem da izmjenimo iskustva i popricamo o politici,dinamu i sl :)... ste za? |
End of discussion:clap:
|
I jeste zbarili šta!?:beer:
Meni su blokovi na putu!!!!:clap: |
Citiraj:
Cekamo tebe da nam ti kazes jer se pice pale na DR.Ice blokove pa da ih pocnemo kupovati umjesto sto dajemo pare za mercedese, plasticne operacije i druge stvari:D |
Citiraj:
Ali zašto ne još koja ako padne na Dr. Ice blok:D Ma inače da se vratimo na temu. Pumpa i Black Ice extreme su došli a Dr. Ice je posla blokove pa bi tribali doć u ponediljak pa ču vam javit kako sve šljaka. |
Citiraj:
kolko para te ispalo nakon povratka mervera i carine i pdv-a (ako si platio) :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti ljudi uvijek imaju "nekog" na carini, a uglavnom ti uzmu merver (koji je kod njih 19%) + jos €30. Dakle, ako narucis dijelove za 500€ po njihovom cjeniku, platis 530€, a oni si od toga uzmu 100€ + 30€. I nije tako lose :beer: Al to je varanje drzave:rambo: gamad jedna :rambo: :rambo: :D |
Citiraj:
|
Došlo sve i u pogonu!!
Ali bez Labya, jer sam slomio uvodnice kad sam ga stavlja pa čekam da mi dr. Ice odgovori na mail i pošalje novi poklopac bloka sa uvodnicama. Inače ovo je ludnica, GPU i NB blokovi, FSB mi je narasta sa 205 na 225, nisan proba više a 9500PRO ide do 390MHz. |
Citiraj:
a jel si bas morao pokidati:D |
Citiraj:
Btw: znate sto se desi kada predmetom rukuje nestrucna osoba:D Nadam se da nitko ovo nije shvatio preosobno |
Citiraj:
|
Jebi ga od uzbuđenja san pokida, ne koristin šelne nego užu gumu i kad san je skida izvuka san i uvodnicu s njom.
Sad san sklopio sve ali s mystijevim CPU blokom. Uskoro slike. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24. |