![]() |
slink a da klikneš na link carinska tarifa, to si skini i sprintaj, nađi informatička, računarska ili kaj ja znam kak oni to zovu oprema pa potraži stopu carine...
|
Hvala, odusao sam ja od trazenja po netu, jer ce mi se kolega raspitat na obadvije carine sto i kako, i jel se to da "podmazat" da sto lakse prodje i to je to...
Kao sto rekoh, kad dodjem do kakvih informacija, javljam na ovu temu, do tarda cekamo... (frend dolazi ili u subotu, ili u nedjelju...) |
ja sam našao taj njihov zakon, no kako ja neznam baš ćirilicu nisma mogao točno vidjeti.
|
Definitivno sa nasom carinom (hrvatskom) neces imati problema. Njima tj. nama svima je u interesu da se roba iz nasih trgovina tj zemlje izvozi. Tvoj jedini problem je srpska, bosanska ili koja vec carina (neznam kojim putem ides).
Na nasoj carini mozes zatraziti povrat poreza (22%) ako si strani drzavljanin, a na srpskoj ili bosanskoj carini "moras" prijaviti robu radi carinjenja. Ali mislim da sa It robom nebi trebao imati nikakvih problema kod prelaska.....ako jos nije kasno mogu se sutra/preksutra raspitati pa ti dati siguran odgovor iz prve ruke. |
Citiraj:
|
Ovako...
Carina na uvoz informaticke opreme u srbiju je LOPOVSKIH 33% na nove kompove, a 0% za polovne... Dakle, komp kad sastavim, kuciste ide na prisilno starenje... Malo cemo ga isarat i slicne pizdarije, i to je to ;) Ili uopce ne prijavljivst, jer likovi uopce ne izlaze iz kucica koliko napadaju komarci, tako da bi i novi komp mozda mogao proci...Ako ne bude carinik dao, ima 10€ i to je to... problem rijesen... Hvala svima koji su sudjelovali u temi! Sto se mene tice, moze LOCK... |
Nepotrebno previse raspravljat o tome,tvoj kompjuter i to je to,iz kuce.Nemaju sta!!
|
Bas! ja> : boxers : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:39. |