PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zalman VF900-Cu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42268)

Black Dragon 18.08.2006. 20:59

odeš i kupiš Zalmanovo dvo komponentno lijepilo, nekih 20 kn. Uglavnom sa tih pasivaca za RAM veoma lako uklonis to bijelo lijepilo ... jako se lako skida bez upotrebe ikakvih kemikalija. Lijepo ocistis alkoholom povrsinu mem chipa i tog od kuda si ukloniu tu "žvaku" na pasivcu ... na jedno staviš naranćastu komponentu, na drugo zelenu komponentu malo lagano zakružiš u jednom i drugom smjeru pasivac po mem chipu da se komponente ravnomjerno razmažu i lijepo raspodjele i nakoon 15 minuta te dve stavri može rastaviti samo svemogući a da se komponente ne oštete. dakle nakon ljepljenjem tim Zalmanovi dvokomponentnim ljepilom to je !!! NEMOGUĆE VIŠE RAZDVOJITI !!! Šprice su jako male ali je to i više nego previše ... mala, mala, mala, kap jednog i drugog je sasvim dovoljna pa ne treba pretjerivat ... samo da je minimalno jedva vidljivo pokrivena povrsina jednog i drugog ...

RAK 18.08.2006. 21:15

Ta bijela trakica se najlakše skida uz pomoć WD40. Samo se odlijepi. A zalmanovo dvokomponentno ljepilo je i dalje ljepilo i nije termalna pasta. Ne služi ničemu osim da bude zaljepljeno. Bolje je memoriju ostaviti bez toga nego s tim ljepiti. Ima načina, ali to nije pravo rješenje.

Ph03n1x 18.08.2006. 21:41

Citiraj:

Autor RAK (Post 501186)
Ta bijela trakica se najlakše skida uz pomoć WD40. Samo se odlijepi. A zalmanovo dvokomponentno ljepilo je i dalje ljepilo i nije termalna pasta. Ne služi ničemu osim da bude zaljepljeno. Bolje je memoriju ostaviti bez toga nego s tim ljepiti. Ima načina, ali to nije pravo rješenje.

svasta sam vec imao, ali goli cipovi pod pirjanjem zraka ispod hladnjaka mi se najvise dopadaju.

Wolverine 18.08.2006. 22:09

Ja vozim memu na 7900GT na 1700MHz a hladi je samo protok zraka od VF-a
Nikakvi ježevi... i nikad nije vruća

Inače može ih se postavit tako da se na jež namaže jaaaako tanki sloj paste (npr AS Ceramique) ali se jedan kut ostavi čist. U taj kut se stavi jaaako malo super-ljepila i tako ''pripremljen'' jež se postavi na čip.
No kao što sam rekao ne vidim neku potrebu za njima.

tor 18.08.2006. 22:37

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 501238)
Inače može ih se postavit tako da se na jež namaže jaaaako tanki sloj paste (npr AS Ceramique) ali se jedan kut ostavi čist. U taj kut se stavi jaaako malo super-ljepila i tako ''pripremljen'' jež se postavi na čip.

To je jedan od boljih načina.
Citiraj:

Autor Wolverine (Post 501238)
No kao što sam rekao ne vidim neku potrebu za njima.

A što im fali? Lipo izgledaju gore:D

Wolverine 18.08.2006. 22:39

Citiraj:

Autor tor (Post 501260)
A što im fali? Lipo izgledaju gore:D

Ništa osim što im je to u biti osnovna svrha (nažalost) :D

tor 18.08.2006. 22:41

A gle. Kad ih navaljaš gore i pukneš jedan vent da šiba preko njih to je i više nego solidno riješenje. Neki vrag ipak rade...

Wolverine 18.08.2006. 22:49

Citiraj:

Autor tor (Post 501264)
A gle. Kad ih navaljaš gore i pukneš jedan vent da šiba preko njih to je i više nego solidno riješenje. Neki vrag ipak rade...

to da... ali kad ekipa to postavi gore onom trakom pa još na gornju stranu grafe i bez nekog protoka zraka....kosa mi se digne na glavi. :D : lol2 :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:43.