PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   mazda servis (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42195)

Emissary 12.07.2006. 17:03

Citiraj:

Autor Gigi1
S druge strane Japanski auti se manje kvare nego ostali

Istina, ono šta su nekad bili Kadett C te Golf I i II to su danas Corolla i Civic, uglavnom svi japanci. Žalosno na što su spali švabe, novome Golfu kvake otpadaju. : hitthewa

syss 12.07.2006. 22:45

ma žalosno je što nam golf star 20 godina vrijedi ko japanax/korejanac star 5-7 :(

bilo kako bilo boli me briga... ja položio vozački, sad fino u mazdu i deri po servisima :D

Gabre 13.07.2006. 09:08

syss - želim tu puno sretnih i sigurnih kilometara.

gigi - može se danima raspravljati o ovoj temi, netko će ić tko ovlaštenih netko neće.
Slažemo se da je potrebno voziti auto kod ovlaštenog servisa dok ti je auto nov i pod garancijom. Ja sam razmišljanja da je kasnije od toga čisto bacanje novca. Postoje majstori koji su isto tako stručni i opremljeni. a jeftiniji duplo i više. jednako kvalitetni ako ne i kvalitetniji.

imam još jedan primjer sa ovlaštenim servisom, ovaj put Opelom.. uglavnom, frend kupio novu vectru, vozio uredno prve tri godine, dnosno svakih 15k km, što je njemu ispalo da je drugi put vozio na servis tamna negdje 3 mjeseca nakon isteka garancije.. i fino mu kažu, morate mijenjati vodenu pumupu, zatezače, komplet remenje i remenice... (pazi, auto ima 30k km).. mi ono, zašto?
a oni: paaa, to je tvornička greška na tim vectrama, inače se to otklanja u garancijskom roku.. ovo ono.. pa reko, zašto nisu pozvane u servis kad se znalo za grešku.. Frajer šuti... nisu htjeli to napraviti zadnji put na servisu, i šutili su... e sad, kad je istekla garancija.. ajmo uzet pare.. Jer, po njihovom, motor bi crkao bio za 2-3k km... jer bi negdje neka voda ušla, tako nešto... jer crkivaju negdje oko 35k km kad motor napravi...
i fino 5k kn popravak.... ma užas. Više nije kod njih išao, našao je majstora koji radi samo Opela i to je to. čak mu i radnja izgleda ko ovlašteni servis.

Veky 13.07.2006. 15:31

Citiraj:

Autor Gabre

imam još jedan primjer sa ovlaštenim servisom, ovaj put Opelom.. uglavnom, frend kupio novu vectru, vozio uredno prve tri godine, dnosno svakih 15k km, što je njemu ispalo da je drugi put vozio na servis tamna negdje 3 mjeseca nakon isteka garancije.. i fino mu kažu, morate mijenjati vodenu pumupu, zatezače, komplet remenje i remenice... (pazi, auto ima 30k km).. mi ono, zašto?
a oni: paaa, to je tvornička greška na tim vectrama, inače se to otklanja u garancijskom roku.. ovo ono.. pa reko, zašto nisu pozvane u servis kad se znalo za grešku.. Frajer šuti... nisu htjeli to napraviti zadnji put na servisu, i šutili su... e sad, kad je istekla garancija.. ajmo uzet pare.. Jer, po njihovom, motor bi crkao bio za 2-3k km... jer bi negdje neka voda ušla, tako nešto... jer crkivaju negdje oko 35k km kad motor napravi...
i fino 5k kn popravak.... ma užas. Više nije kod njih išao, našao je majstora koji radi samo Opela i to je to. čak mu i radnja izgleda ko ovlašteni servis.

Ja sam nedavno mijenjao to na Opel Tigri, znaci: remenje, vodena pumpa, zatezaci plus svi filteri, ulje, ulje serva, kociono ulje (kontrola), rashladna tekucina, 2x semering bregaste osovine, svjećice... materijal 1700kn i 800kn ruke... a ovi ga oderali za 5000kn... ajoj.

Naknadno sam jos morao promijeniti i remenicu radilice, to mi je uzelo 500kn iz dzepa. :(

Kolega mi je preporucio dobar servis, ispali su ok i korektni i sad idem samo kod njih.

Ovi ga deru li ga deru... uzas. Imao sam problem s lupanjem u zadnjem kraju auta kod vecih rupa i lezecih, metalni, ostar zvuk. Otisao sam u ovlasteni Opel servis, oni ni pet ni sest, treba promijeniti sve lagere, selene, amortizere, opruge... pa mozda vilica, mozda most... ono rekli cifru da padnes u nesvijest. Otisao sam kod svojeg, decki rekli to ti je banalna glupost, cijev auspuha (tj. jedna selna) je lupala u most. Otisao kod majstora za auspuhe i sredio za 100kn.

Sve ovisi kako na koga naletis.

speedy-3 15.07.2006. 22:54

Citiraj:

Autor Emissary
Istina, ono šta su nekad bili Kadett C te Golf I i II to su danas Corolla i Civic, uglavnom svi japanci. Žalosno na što su spali švabe, novome Golfu kvake otpadaju. : hitthewa

ovo ti stoji ali ne bas tako kako si napisao to sto je nakada bio opel i golf nie da su to samo DANAS honda, toyota,,,, nego su oni to bili i ostali....... kako bi rekla reklama za Toyotu "jedini razlog da se odreknes svoje stare Toyote je nova Toyota" :)

syss 17.07.2006. 18:39

evo update dogovorio sam pregled sa popravkom milju sitnica kod jurkovića, tako da u četvrtak tamo ostavljam pilu pa ćemo vidjet kako će izaći.

panoramix 17.07.2006. 19:06

Razlog za različito ponašanje ovlaštenih servisa i onih drugih je vrlo jednostavan. U ovlašteni servis dolaze po sili garancije sva novokupljena vozila u garantnom roku. Tada slijedi gulidba tj. silan popis kontrola koje je proizvođač predvidio na određenom broju kilometara pa tako imamo i kontrolu tekućine za pranje stakla, kontrolu amortizera, kontrolu akumulatora i da dalje ne nabrajam...sve to nitko NE RADI ZABADAVE tj. uključeno je u satnicu obaveznog servisa. Tu se zarađuje laka i sigurna lova.
Kod ostalih ( uključivši mojeg Vladeka ) je čista stvar tržišta. Ako si zadovoljan i pri tome ne platiš puno, doći ćeš ponovo.
U jednom sam trenutku kod Vladeka servisiral 18 vozila i njegova je poslovna odluka da izmjenu ulja i filtera ne naplaćuje ( samo doneseš materijal). To je pravi poslovni potez. Naravno, ostale popravke sam plaćao npr. izmjenu zupčastog remena, vodene pumpe ili kvačila. No, cijena je bila umjerena i svi zadovoljni. Treba odabrati "svog" majstora i ostaviti ovlaštene neka i dalje prodaju maglu; sjetite se samo jezivih iznosa za obavezne servise na vozilima KIA, prije nekoliko godina. Automobili su u odnosu na to što su nudili za cijenu ( Mazda tehnologija ) bili vrlo povoljni ali se cijela matematika srušila na bolnom računu za obavezne servise.

syss 17.07.2006. 21:02

eto javim vam u četvrtak/petak šta su sve dečki sredili i za koje pare, pa ćemo onda vidjet koliko je to fer i sl.

syss 20.07.2006. 18:38

hohoho... evo mene od dobrog stričeka iz mazde jurković (kojeg sam potražio jer stari x godina kod njega servisira vehicle).

- ugradnja stražnjeg lijevog stabilizatora (štanga kod tokića 150kn, u jurkoviću oko 400kn)
- spajanje na dijagnostiku
- provjera klime (ispravno radi, treba kupit novi filter peludi kod tokića i pokazao mi kako se ugrađuje)
- poštelavanje ručne
- crknuto svjetlo na putnom kompu
- popravak daljinskog od centralnog
- provjera lampice koja stalno blinka na instrument tabli u vezi zračnog (popravak je novo sjedalo suvozača = 5k kn... isto su rekli i u arbanasu)
- rekao mi da trebam mijenjat zadnje pločice na diskovima jer su pri kraju

hohoho - 285kn... onak sretan sam totalno i brijem da znam di od sad na dalje idem servisirat vehicle :)

Gabre 22.07.2006. 00:36

pa kakav ti je to servis? to nije bio servis.

a di je mijenjanje ulja, filtera, remenja... tekućina raznih...

koje auto si uopće vozio na "servis"?

syss 24.07.2006. 00:31

ma nije full servis, ali je ovak malo prije mora neka dijagnostika + sitnice koje su me živcirale... kola su 626 2.0 '98.

mslat 26.07.2006. 13:35

...ma sve je ok sa ovlaštenim servisima dok je auto OK i garancija u tijeku...evo moj slučaj...mazda je Demio, redovito sertisirana u jednom ovlaštenom servisu (spominje se ovdje:) dok mi nije počeo rezonirati auspuh..kod prebacivanja iz veće u nižu..kod oduzimanja gasa i tako to.. Odem je u servis i nakon probne vožnje ustanove oni istu stvar, ali u servisu na "grabi" ne mogu ništa naći i onda počinje...šteta što namate više garanciju, oni bi promijenili sve komplet...priča kako je vjerojatno otišla keramika u katalizatoru a to košta boli glava...do prijedloga da odem kod xx majstora da mi izreže dio auspuha jer oni to ne rade..nemam pojma šta ne...nisam ih više mogao slušati...hvala doviđenja. Odem kod lokalnog auspuh majstora...dizalica..aparat za varenje...gotova...govori on odspojio se zaštitni lim iznad auspuha pa ti rezonira!!! Šta sam "kriv" ..ajmo ma pivu veli on....eto...toliko!!!!

syss 26.07.2006. 21:56

e ajde jedna mala help... danas ujutro su mi na putu prema sesvetama (da kupim nove pločice, japanparts) počele su cvilit stražnje pločice na diskovima... odvozio sam se do servisa, dogovorio zamjenu, na posao i doma... sve u svemu jedno 20-ak km napravio sa ucviljenim kočnicama - pitanje glasi: oću li morat davat 3k kn za nove diskove ili može to malo cviliti?

n00b

Matesonik 27.07.2006. 14:14

@ emissary: pa primjecujem da se prica o japancima! ne kuzim sto si mislio reci...: stoopid

edit: syss kad to cvili?

Gabre 27.07.2006. 14:23

syss, ne budi lud, meni kočnice cvile odkako sam stavio nove diskove i pločice.... ;)
stare nisu cvilile. s vremenom pločice nekada počnu cviliti dok se ne podere taj "škripavi" sloj malo.. i onda sve ok opet.. a ako baš i nakon par stotina odveženih kilometara i dalje cvile, onda zamijeni samo pločice, a ne i diskove, jer to stvarno nije potrebno... jedino ako su baš i oni jako poderani ili popucali..
skini kotač pa pogledaj koliko mesa ima na pločicama, i koliki je zub na disku?

Emissary 27.07.2006. 17:21

Citiraj:

Autor Matesonik
@ emissary: pa primjecujem da se prica o japancima! ne kuzim sto si mislio reci...: stoopid

Usporedi cijene rezervnih dijelova.

Matesonik 27.07.2006. 17:46

cega, svaba naprimjer i japanaca?

Emissary 27.07.2006. 18:17

Da.

fanATIk 27.07.2006. 20:05

što se tiče pločica iz japan partsa koje cvile, cviliće i dalje. i nije im baš nešto dug vijek trajanja. govorim iz vlastitog iskustva. al ja sam se neki dan usrećio. našao tipa koji doma servisira u fušu. i ima tipa koji nabavlja dijelove za japance/korejce.
za primjer: otišla mi dva nosača motora i dvije spone stabilizatora. spone kod tokića (japanparts) platio 260kn. kod jurkovića su okruglo 900kn. nosače bio prisiljen uzeti kod jurkovića, kod tokića rekli da takve stvari moram kupit original, oni to ne drže. dobro, odem kod jurkovića, kupim dva nosača i pljunem 2150kn za njih. pasmater. pitam kolko ugradnja nosača (spone ne spominjem jerbo mi neće ugrađivat dijelove koji nisu kupljeni kod njih) a frajer veli 600kn. mmmm, fino. igrom slučaja tip kod kojeg trenutno radimo mi veli da ima super mehaničara. odem kod njega i ugradi mi nosače i spone za 300kn. yeah baby! drugi dan mi sjedne još neka pinka i otpeljam mu ja opet auto i velim popravljaj šta nađeš. promjenio disk pločice, komplet servisirao klimu (plin, kompresor, filteri) i promjenio mi selene na vilicama koje je prethodni majstor tako divno zaribao da su trajali samo 11mjeseci. diskovi više ne cvile, ništa više ne lupka na vilici, a iz klime imam hebenu polarnu oluju. hebo me pas, tak nije puhala ni dok je nova bila. i sve to 1100kn. ruke i dijelovi.
ako neko treba, dajem čovjekov broj moba na PM.
ISKRENE PREPORUKE!!!
i još se primio za glavu kad je čuo kolko sam pljunuo za nosače motora. kod njega bi ih žestoko manje platio. hebga.

kad se vratim s mora otpeljaću mu još auto da ga odveze nekom svom električaru. imam nekih problema s centralnim. dijagnoza kod jurkovića je bila "morate kupit obadvije prednje brave. 2400kn. bez rada.". ovaj moj mehaničar je malo pogledao, rekao nije moja struka ali problem je u centrali centralnog zaključavanja. sredićemo.

Matesonik 27.07.2006. 20:19

dijelovi kod japanaca su skuplji.

al opet, skupo je sve za zracne jastuke u odnosu na ostalo ;)

fanATIk 27.07.2006. 20:28

dijelovi za japance su skupi... jesu. originalni. nek mi neko kaže da je servisirao passata u ovlaštenom servisu jeftino, nasmijaću se grohotom. da ne govorim o peugeotu, renaultu... jedino je možda fiat original jeftiniji al i tu sam čuo cifri. vw je na glasu da su jeftini dijelovi zbog tokića, ne zbog ovlaštenih servisa.

Emissary 27.07.2006. 21:42

Pa ne moraš servisirat u ovlaštenom. Bitno je da je dio originalni, a može ga ugradit bilo ko ko ima znanja i alata.

fanATIk 27.07.2006. 23:38

nisi čitao moj prethodni post. naravno da ne servisiram u ovlaštenom. a i to s originalnim dijelovima... ove dvije spone su četvrta i peta spona izmijenjene na mom autu. prve dvije crkle u garantnom roku, treća van, i sve su bile originali. i opet crkavaju. sad sam dao 260 umjesto 900 kn, pa nek crkavaju, nemreju bit lošije od originalnih. filter za zrak, oriđiđi, 250kn. nema hebene šanse! imam dva filtera za ulje, i jedan za gorivo, i to bi bilo nekih 450kn kod jurkovića ak ne i više. no way! jedina stvar koju cu kupit original kad rikne su grijači. tako hebene grijače nisam još vidio ni na jednom dizelu. ljeto, zima (-24c u švicarskoj), isti vrag, auto pali trenutno. ima 103k km i pali ko da je nov. gledam susjede sa passatima i vectrama kak se pate a ja laganini... i ispušni sustav je nepoderiv. ostalo, zabole me.

syss 28.07.2006. 01:54

Citiraj:

Autor Gabre
syss, ne budi lud, meni kočnice cvile odkako sam stavio nove diskove i pločice.... ;)
stare nisu cvilile. s vremenom pločice nekada počnu cviliti dok se ne podere taj "škripavi" sloj malo.. i onda sve ok opet.. a ako baš i nakon par stotina odveženih kilometara i dalje cvile, onda zamijeni samo pločice, a ne i diskove, jer to stvarno nije potrebno... jedino ako su baš i oni jako poderani ili popucali..
skini kotač pa pogledaj koliko mesa ima na pločicama, i koliki je zub na disku?

ma reko mi tip u servisu da su pločice pri kraju... i eto, stvarno su bile pri kraju, danas sam malo gledao diskove iza - lijevi je malo "srauban", desni je oke.

mislim skužio sam da su pločice otišle, ali samo da nisu i disk(ovi) crkli jer se priča da nisu baš 100kn roba (1000-1500kn komad), a to mi sad pogotovo treba prije mora :(

mah vidjet ću u ponedjeljak šta mi kažu u servisu, pa ćemo vidjet koliko moram minusa stavit u rba :)

Gabre 28.07.2006. 13:26

samo usporedba... za mog golfa, 93g, prednji diskovi Brembo i lockhead pločiice, komplet za obadva kotača - 320kn! majstor koji je mijenjao - ja osobno..
sutradan promijenio i frendu na vectri...

masa ljudi živi u uvjerenju da je popravit auto nekakva znanost... pa nije baš.. sve se da odšarafiti i zašarafiti novo nazad...

malo truda, znanja nekog osnovnog.. i to je to..

Emissary 28.07.2006. 19:28

Citiraj:

Autor syss
ma reko mi tip u servisu da su pločice pri kraju... i eto, stvarno su bile pri kraju, danas sam malo gledao diskove iza - lijevi je malo "srauban", desni je oke.

Pa jel ti se palila lampica na instrument tabli? Ja sam tako vozija par dana i s***************a se senzor za potrošenost u jednoj pločici jer je bila TOTALNO potrošena, druga je bila također pri kraju. Stavljene onda nove za 400kn. Diskovima ništa. :)

syss 28.07.2006. 20:46

kaj ima nekaj kaj se pali? nisam baš upoznat moram priznat... ma izgleda da će biti u redu, stari je oko danas bacio i kaže ništa strašno.

moram čekat ponedjeljak i derat se tramvajem po vukovarskoj do tad.

@gabre... rađe ja to ne prčkam jer nije moj teren.

speedy-3 28.07.2006. 22:25

Citiraj:

Autor Gabre
samo usporedba... za mog golfa, 93g, prednji diskovi Brembo i lockhead pločiice, komplet za obadva kotača - 320kn! majstor koji je mijenjao - ja osobno..

masa ljudi živi u uvjerenju da je popravit auto nekakva znanost... pa nije baš.. sve se da odšarafiti i zašarafiti novo nazad...

da to vrijedi za tvog golfa iz 93' i starije aute ali sto se tice novih "pila" malo je toga sto mozes sam u garazi mjenjati,,,,,, manje vise svaki vazniji dio na motoru je kodiran i nema tu skines stari stavis novi i vozis se,, nego moras "reprogramirat komp za novi dio sto si stavio" ukoliko se kod na djelu koji je na autu i u kompu ne slazu nista od voznje,,,,, pa ti to sada budi "majstor" i mjenjaj sam,,,,,, komp kojim to mozes raditi je 30 000kn s konektorima za EU vozila i to ono nie naravno mocan kao ovi iz ovlastenih servisa tako da nemozes bas sve,,,,,

na autima vise klase vise nemozes ni kotac promjeniti ispravno bez kompa,,, zbog razno raznih senzora (oke to se mozes voziti kad zamjenis i bez njega ali lampice i zvucna signalizacija sa upozorava na neispravnost su dosta iritirajuce pa ili odes u servis da ti sinkroniziraju kotac s kompom ili da deaktiviraju senzore :D)

Jelc 28.07.2006. 22:54

Citiraj:

Autor Gabre
samo usporedba... za mog golfa, 93g, prednji diskovi Brembo i lockhead pločiice, komplet za obadva kotača - 320kn!

Gdje si to kupio?

Emissary 29.07.2006. 02:16

Citiraj:

Autor syss
kaj ima nekaj kaj se pali? nisam baš upoznat moram priznat... ma izgleda da će biti u redu, stari je oko danas bacio i kaže ništa strašno.

Mda, u pločici postoji utor u koji ide senzor, i kad se taj senzor počne dodirivat diska (č:kad je pločica potrošena) na instrument-tabli zasvitli odgovarajuća lampica pod opisom "Bremsbelaege abgenutzt/Fluessigkeitsstand zu niedrig" što bi značilo kočione obloge potrošene ili nivo kočione tekućine prenizak. :)

Možda toga kod tebe nema :)

syss 30.07.2006. 20:38

čekaj koja ti kola imaš?

Emissary 31.07.2006. 20:55

Mercedes Vito :D

Iako mislim da bi to tribalo imat svako auto, ipak je to crvena lampica (opasno je vozit sa potrošenim pločicama, jelte :D).

Fleks 31.07.2006. 22:43

Citiraj:

Autor Gabre

U da :rolleyes: . Na autu starom 15 godina.

Probaj na nekom od 99 nadalje.

Nemres akumulator zamjenit bez pizdarije. Covjece jucer sam akumulator mjenjo. Da nemam upute upucu bi se. Ak nije kak pise u knjigici brzinomjer ti se okrene za 360 (kazaljka) i ne radi. Kao neki strojni šok. Ma lol.

Na totalno novim autima nemozes ni žarulju zamjeniti.....

Mojne njatke. I ti i ja znamo da nije isto popravljat staru bubbu
i novog pasata.

Zamjeni ti grijače na nekom novom dizelu ili slicno....

syss 01.08.2006. 00:35

evo mene natrag... 330kn zamjena zadnjih pločica, zatezanje donjeg čepa ulja na motoru (to je stari pametno povjerio zamjenu ulja i filtera lokalnom "joži" iz ulice, pa konj nije stegnuo dovoljno šaraf i nastade masna mrlja koja me u strah utjerala) i zamjena peludnog filtra... pločice 150kn, filter 140kn u japanpartsu tamo prema dugom selu.

sve u svemu auto spreman za more :D

Gabre 01.08.2006. 01:04

Citiraj:

Autor Jelc
Gdje si to kupio?

kod mene u Gs u nekoj trgovinici autodijelovima, ali su partner sa Auto Krešo, pa potraži njih. stvarno jeftino. diskovi su OK, ali bih za pločice ipak stavio neki textar ili ferodo... ove vole cviliti... Često... : bonker :

Fleks, mijenjao na Vectri iz 99g., koja ima ABS, BAS, i šta ja znam što...

nisam ni rekao da bih išao mijenjati na najnovijim autima, ali na svima iz prošlog stoljeća, bi. ;)

ma stavljaju glupe senzore na sve živo, pa prcaju sa elektronikom ljude u zdrav mozak samo kako bi morao voziti kod ovlaštenih servisera, pa na taj način trošio hrpu novaca na dijelove, i priča ide dalje i dalje i dalje... a auti sve nekvalitetniji i brže se kvare...

da je auto probati sastaviti iz rezervnih dijelova, dao bih se kladiti da bi koštao milion eura. : baad :

panoramix 01.08.2006. 08:32

Citiraj:

Autor syss
evo mene natrag... 330kn zamjena zadnjih pločica, zatezanje donjeg čepa ulja na motoru (to je stari pametno povjerio zamjenu ulja i filtera lokalnom "joži" iz ulice, pa konj nije stegnuo dovoljno šaraf i nastade masna mrlja koja me u strah utjerala) i zamjena peludnog filtra... pločice 150kn, filter 140kn u japanpartsu tamo prema dugom selu.

sve u svemu auto spreman za more :D

Kod izmjene ulja, obavezno je promijeniti bakrenu brtvu čepa kartera ; ak' to Joža nije učinio onda je ludost stezati čep preko mjere. Ta brtva je upravo zato da se ne steže "konjski" već samo toliko da se ista deformira i zabrtvi kako treba.

Gabre 01.08.2006. 10:15

kod mene takve brtve nema... ako misliš na šaraf na koji se ispušta ulje?

syss 01.08.2006. 20:31

ma joža je konj i to je to :D

@gabre... vidiš meni je majstor isto reko da pronađem te textar pločice, da su jako dobre... lazy ass :)

Gemmy 09.04.2016. 13:26

da dignem malo prastaru temu

jel zna tko neki dobar servis/majstora za mazde u okolici rijeke

mboma 01.11.2016. 11:51

Automoibilia Servis Split

Loša iskustva.
Ponavlja se da automobil nakon izlaska sa servisa ima probleme u roku od 7 dana koji uopće nisu postojali.
Služba za korisnike ignorira mailove.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41.