![]() |
Znas sta mislim. Evo probao sam opet jucer na 205 FSB, i podignu se windowsi za cudo.. No grafika mi ode.., tako da mi nije jasno da li je to do graficke?!
Jer u biti on postavi tu frekvu. i uspijem ja staviti i 2.3 Ghz, no stabilnost 0, VELIKA 0 !!! Tj. ne dode do windowsa, najcesce ni do uvodnog dijela. Na manjim dode do uvodnog dijela gdje pise Windows XP .... Ma evo da se i javno zahvalim Rulacu ... Ako ce covjek imati vremena otici cu do njega s grafickom, procom, memorijom.. pa cemo testirati. A volio bih da mi netko to pomogne tko je iz ZGA, no nitko nema "vremena", baš... |
kako mislis grafika ode?mogu pretpostaviti da ti se pojavi "blue screen" sto znaci da pojedina komponenta "ne dise" kako treba na 205 fsb-u,nemoguce da ti je to do graficke zato jer sve nforce 2 maticne imaju pci-agp lock sto sprijecava pojavu "corrupted file-ova".moj prijedlog bi bio ako zelis rad na sto visem fsb da postavis memorijske postavke na 6-3-3-cl2.5 (ionako smanjivanje na recimo 5-2-2-cl2 daje maksimalno oko 5% ubrzanja u 3d aplikacijama,dok 1 fsb viska zna biti darovit za oko 5 %.
jesi podigao voltazu procesora? |
Evo o kojih 5% govorim:
twinmos ddr 3200 5-2-2-cl2 + 174 fsb twinmos ddr 3200 5-2-2-cl2.5 + 176 fsb stavi latenciju na 2.5 ako bas zelis maximum:D |
TBred B 1700@2400+ (1947) koji sam stavio i koji mi se više ne da skidati radi na FSB 177*11 i def. naponom 1.60.
Oznake naravno nisam zapisao :(( pa nemam pojma koji je. Ploća nema mogučnost mijenjanja množitelja ni Switchevima ni u BIOSu pa me zanima mišljnje da li mi se uopće isplati menjati ploću i da li bi što dobio sa većim množiteljem (a manjim FSBom recimo 166) |
pa povisavanjem mnozitelja nebi dobio mnogo (sto se tice performansa) tek nesto visu frekvenciju,kao sto vidim 177*11 1.6v nije neki clock no s obzirom da je na default voltazi trebao bi ici uz neku nforsicu 2 recimo 200*10 sto bi ti dalo maximalne performanse,e sad dali ce to biti 10*200=2000mhz,11*200=2100mhz ili 12*200=2200 ... pa dokle moze stvar je procesora,no vjerujem da bi doticni tbred b uz podignutu voltazu s nforce 2 (radi mijenjanja mnozitelja) dosegao 2.1 2.2 ili uz kvalitetnu memorije 2.3 ghz.
pokusaj podignuti vcore na sadasnjoj ploci i dizi fsb dokle procesor izdrzi.uz recimo 1.85 vcore mozda bi dosegao 190 fsb (nagadjam),smanjivanje latencije memorije takodjer tjera fsb da radi na visem taktu. :beer: |
Vidim da ovdje nije puno ljudi citalo moje postove, prije...
Sve je namjesteno kako treba, ili radim neku veliku gresku. Postavke memorije i ne idu losije od 6 3 3 2.5 inace mi pisti... Sto se tice procesora mislim da multiplikator ide i do 24, a sto se tice FSB-a ide do cca. 205. A sto se tice napajanja tj. voltaze proca, povisio sam, kao i od memorije... Jednostavno imam sve ok, no krsi se. Kao bolje bi bilo uz vodeno, no dok je komp. hladan trebao bi se moci dici do kraja :) (ludo zvuči). Ma ok, neću o tome više, zamaram vas, a ja sam više iscrpljen, Rulac će mi pomoći, a ako je neki kvar (tj. da matična nemože... zamijenit ću ...) |
dakle za 200 fsb potrebno je:
naravno procesor,a po oznakama i to high end-imas kvalitetnu memoriju-imas nforce 2 maticnu-imas kvalitetno napajanje-imas hladjenje-? kako ti se temperature krecu? inace nisu svi uspjeli s zracnim na 200 fsb:( ...northbridge ti se pakleno grije pri visokim fsb-om (180,190,200) mozes jaje na njemu sfrigat,neko dodatno hladjenje moglo bi ti uvelike pomoci (nekakav ventilator za chipset) |
Evo, rijesio sam stvar. Prodao sam svoj Tbred A 2000+ i danas obilazio ducane. Htio sam uzeti Tbred B 2000+ al sam ustanovio da doticni ne postoje pa sam na kraju zavrsio u Linksu i uzeo Tbred B 1800+.
Eh da, u Linksu on meni pokaze 2000+ i kune se da je B... reko to je A zicer, on opet da je B. Reko idemo provjerit na onu stranicu i vidimo da je A. Lik se samo zacrvenio i ono hehe jebiga. Steta kaj se nisam kladio s njim. Dakle ovaj 1800+ je AXDA1800DUT3C, JIUBG. Probao sam na 166 x 11.5 i radi. Jedino sam morao povecati voltazu sa 1.6 na 1.625V. Al zasad dobro, 1800+ radi na skoro 2400+ uz minimalnu voltazu. Osim toga ovaj je otkljucan, mogu birati i 12 i 12.5 multiplier. Sad mi ne preostaje nego vidjeti do kud ide uz pristojnu voltazu. Pitanje: kolko voltaza utjece? Oce li mi sprziti proc? Imam Volcano 9 i 7 ventilatora u kucistu. |
E sorry, mislim ono?!?! Ti kupiš 1800 ?!?! Po kojoj si to logici kupovao?????? Zašto si htio 2000+ b ?????
Daj čitaj malo forume, najbolje se clockaju 1700 i 2100... No dobro tvoj izbor. Proc nemožeš samo tako spržiti, imaš zaštitu na ploči i tako to.. No voltaža ne bi baš smjela iznad 1.8V, ako nemaš vodeno !! Uživaj... P.S. Inače 1700 ti ide do 2200 Mhz, ako ne i više, tako da si dao više para za lošiju stvar, no ... da si čitao.. P.P.S Sorry ako sam pogriješio, tj. ako si to htio.. |
voltaza uvelike utjece na overclocabilnost kod pojedinih procesora,neki idu s defalt vcore do 2.2 a nekima je potrebno povisiti voltazu radi stabilnosti.sprzit si procesor nemozes ama bas nikako ukoliko imas noviju maticnu plocu,u biosu si ako imas tu opciju "cpu die temperature" ukljuci na recimo 70 stupnjeva i komp ti se gasi pri toj temperaturi a prosjecni tbred b "umire" pri 90-100 stupnjeva tako da se nemoras brinuti oko toga.
voltazu uz volcano 7 ili 9 slobodno mozes podignut ti na maksimum (1.8 1.85) i tjeraj fsb do krajnjih granica,probaj recimo 12*190-200:cool: Kova citaj malo postove i pokusaj odgovoriti na neke:rambo: |
Kako si to mislio? Na koje da odgovorim?
Ajde dobro ovih 1.8 V je onak ... znam da bi radio i na 1.85 i 1.9 V. Dižeš napon dokle ide, a da ti temp. ne skoči preko 55° idile, to bi bio naj.. odgovor. :) |
ma u par postova sam ti postavio pitanje no nema veza,nisu vazna:burn:
|
Proc neide dalje od 2050 mhz, 11.5 x 178 i na toj brzini je stabilan na 1.8V. Temperatura je 35c na idle, 39c na full.
Znam, izgleda da sam se sjebo ali stvarno nisam imo para. :D Ipak, nije lose, 1800+ radi na 2400+. |
Skuzio sam da moj radi stabilnije na vecem multiplieru i manjem FSB-u nego obrnuto. Sad je na 12 x 171 = 2052mhz.
Idle temp. je 35C. Sad bas idem jedan po jedan mhz FSB vise. :D |
v3ky, neželim svima pametovati, no to si mogao strpati u jedan post, editiraš ga..
Nisi imao para?!?! Pa kako si kupio 1800, a nisi imao para za 1700 ??? Ostalo bi ti još para da si kupio 1700, a komp. bi ti radio na najmanje 2100-2100 Mhz, tj. kao 2600+ i više... Sorry šta nisam odgovorio. |
Citiraj:
I provjeri privatne poruke. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kolko se da OC-at XP 2100+ Tbred B?
I sta se vise isplati uzet 1700 ili 2100? |
Citiraj:
pa ces naici, dosta se o tome pisalo :rambo: |
Bravo STRMX ! :)
Ali da ponovimo gradivo, nijedan procesor nije isto overclokabilan, a najviše zavisi na čemu ga clockaš. Ako je to nforce 2 ploča onda ok. Što se tiče koje je bolje?! Oboje je ista stvar, ima 1700 koji idu do 2400, a ima i 2100 koji idu do 2500, no uglavnom su tu negdje.. Pitas se zasto je Kova kupio 2100 ?! Ma pitaj zašto je prije toga kupio 2000 ?!? :grrr: hehehe Evo moj SUUUPER proc. 2100 ne ide preko 2100, zašto!? Nezna nitko, no uskoro :) |
DA saznao nakooon dugo vremena u čemu je problem i nakon toliko vremena, ostao sam i bez proca...
Ode i moj 2100+ i sada neznam da li da ubodem Bartona ili 1700, no mislim da mi odluka pada na 1700, bio sam u HGu i nemaju više ono šta tražim, tako da me zanima gdje mogu birati proceve ručno!?!?!? HVALA. |
Citiraj:
kvark-bastijanova i tražiš hodju.........buraz je grdi ko noć ali zna znanje...:beer: cijena..420-450 dlakavih,,,neznam točno na lipu. :D :beer: :beer: ak pomaže |
ja ubo 2100 tbb:rolleyes:
serija do jajajajaja downgrade sa 2800!!!!!lol! |
Hm, mislim da si mogao i bolje proći.. :)
Gle 2100 nevalja downgrade sa 28 nego sa 26, pa 25, pa 27, nije bezveze tako napisano na http://lowyat.isentral.com/guides/athlonxp A što se tiče ostalog, vjerovatno proc. nije loš.. Kažeš da je do jaja, a do koliko ide?!?! Ja ti kažem da ću sa sljedećim 1700 koji ubodem oprati pola ljudi s 2100 ... |
Citiraj:
još mi fali kučište i cd periferija,a onda bum videl kolko stvarno ide!!! :beer: |
Citiraj:
SRETNO ! |
Citiraj:
|
Necu biti miran dok ne kupim ovaj proc :fuming:
Athlon XP 2100+ Thoroughbred B AXDA2100DUT3C 9 AIUHB 0301MPMW Ili jedan od 1700+. :D |
Shvatio sam da nema šanse da kupujem više 2100
Rađe ću kupiti krivi 1700 pa opet drugi... Nego jedan 2100. Iako je sada pala cijena na 700 kn. Performanse su iste.. tj. to su isti procevi.. samo je Downgrade i neke sitnice drugačije... 1700 stvarno :rambo: |
Znaci, da rezimiramo za 1700+
Mora biti DLT3C, JIUHB, datum proizvodnje 0301, 0302, 0305 itd, i zadnja cetiri broja u onoj oznaci punoj brojeva mora biti sto niza. E sad, gdje ga nabavit? :( /E da, i ona oznaka recimo, WPMW, trece slovo treba biti sto manje odn. blize pocetku abecede. |
Citiraj:
a kaj ti nisu htjeli primiti garanciju na proc?sta je bilo s time? |
Citiraj:
Što kasniji tjedan, 307 i 309 su mrak, 308 je super... Gledaš po drugim postovima, u pravilu bi trebalo biti što kasniji no evo ovaj 308 je malo zalomio, a njega imaš u HGu, no super je to proc. Ma gle nije teško to sve naći, no stepping im je loš barem u HGu... imaju te no steping 774 umjesto npr. 001,... EDIT: Iskreno malo sam zbunjen, evo naletio sam na jedan forum na kojemu su tipovi cijelo vrijeme pričali kako je UT3C bolje od LT3C, mislim da su pobrkali lončiće, jer su pričali da LT3C nije Tbred B, no fora je samo u naponu koliko ja znam i LT3C je ipak bolje... Jer je to na 1.5 V, a U je na 1.6 V. Help!?! |
Citiraj:
Sada ide jedan 1700 iz kojeg ću vaditi mast !!! :rambo: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma nije bilo Copper shima, i eto ode... |
Evo i Kova je shvatio neke stvari i u biti sve je bilo nepotrebno, a nitko mi nije mogao reči e Kova FSB ti na nijednoj ne ide preko 200, osim ako ne modaš !!!
Dakle FSB na EpoX teško ide do 200, dobije se par Mhz sa coolerom, a najviše s modom.. Koje sam opisao tj. linkao u takvom postu. I to je cijela priča..., sa većim Vd modom, može se postići i veći FSB, a Kova očelavio kada je vidio na drugim forumima da ploče idu do 225 i tako dalje.. A NITKO mi nije to rekao, čak ni rulja na AMD forumima, nitko mi nije rekao e da vidiš pa FSB ti ne ide osim ako ne modaš !!! I toliko muke i znoja i para proliveno i bačeno, a sve radi modanja?!!? Ispričavam se šta slušate moje tu jadikovke, no nadam se da sam nekome pomogao da ne očelavi kada vidi još malo i u mom postu da mi FSB ide i do 230 Mhz :rambo: |
Citiraj:
ova nova ploca koju je epox napravio rda3+ vec ima iz biosa dizanje VDD do 2,00V ali nema opet za veci napon na memoriji:gringo: |
Da vidio sam to vec, ima i 8RGA... no još nisam vidio kod nas da ima 8RDA3+.
|
Evo ljudi koga zanima 1700 ima u INFO gami, koji sam idiot, umjesto da svima kažem da naplaćujem da mu nabavim dobar proc kažem vam, i žao mi je šta sam ubo ovaj koji imam, jer ovo šta je tamo je mrak ...
Ako ćete to kupovati, napišite da Vas je Kova preporučio, a ja ću pitati tipa koliko Vas je bilo :), čisto iz znatiželje :) hehe šala. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:08. |