![]() |
Citiraj:
|
nhf, znam samo sa su nasi casopisi gomila smeca i reklama. tekstovi prelosi, sklepani ups prepisani od ko zna kuda, zakasnjeli, te krajnje iritantni i dosadni. pogotovo pametovanja u nekakvim kvazi kolumnama. jedino kapa dole rubrici help&learn
ali takav dzumbus od reklama, velikih fontova, slika i ostaloga>dajte si truda pa si prebrojite stranice texta i stranice reklama i naslova i uvoda-vise od 50% u korist smeca. zelimo li davati novce za reklame? zelim li na wcu buljiti u reklame? ja ne! lijepo je za tako nesto dobivati novce...zapravo, dobivaju li uopce novce, ili je sponzor poludio pa daje novce za nista...i gradjanin bi njupao novce za nista ;) btw..evo ja bi uveo neku novu kosooku opremicu...kol'ko da bude best of u sljedecem broju ;) |
Citiraj:
|
Jos je Bug i dobar sto se tice sadrzaja, Vidi i PCChip su otisli u bananu
|
Pa šta sad skačete na dečka, šta fali pisati za jedini kvalitetni časopis za "hardver&softver intelektualce" u Hrvata? Sigurno je vrlo ponosan. Osim toga, Bug mi je najdraže štivo za na WC (ne šalim se), a vjerujem i mnogima ovdje. Rade dečki svoj posao, i to na vrlo kvalitetnom papiru , a moraju pokriti veliki spektar "intelektualaca" od kojih većina još i nije dovoljno inteligentna i načitana da razumije PCE :D. Što se razvila neka fora da čitat Bug nije in? Ako je, recite - da otkažem pretplatu pa uzmem novu pod pseudonimom.
Ja sam bash sretan zbog Berena. I Buga i Berena. I Berena i Buga. Go Beren, go Beren, go, go, go Beren. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja također obavezno pročitam kolumne. Moram proznati da im je onaj BugTV loš....često puta sa prelošim humorom.
Časopis je kroz godine izrastao u katalog račulanlne opreme tako da ga kupim samo onda kada je obrađeno nešto što me zanima....a to je sve rijeđe jer sam sve više orijentiran na software i mreže. Tamo u redakciji bi trebali zaposliti par vrhunskih system administratora da napišu koji Tips n' Tricks za pojedine OS-ove (Unix-like, Windows, MacOS...), pa malo skriptica...pa neka malo opišu neku osnovu u računalstvu npr...što je to virtualna memorija, real vs protected mode, kako funkcionira memorija, procesor, sistemska sabirnica... I bilo bi dobro da pošalju nekoga u Intel da malo poslika proces proizvodnje..roštilj u silicijskoj dolini...:D Samo nemojte više na inforatičke sajmove...:D:D:D Aaaa serem li ga serem.... |
Ha gle Striček, ak te zanimaju mreže, softver i administracija, onda je BUG posve kriv izbor. Mreža je po definiciji časopis za čitatelje s takvim i slični zahtjevima. Ne bi znao koliko je zapravo dobra obzirom da se ne razumijem u tematiku, ali u nazivu joj stoji "časopis za IT profesionalce".
I dalje ne razumijem ovu spiku s katalogom računalne opreme. To možda vrijedi za rubriku sitni hardver obzirom da su u njoj vrlo kratki opisi pa se zapravo niti ne može ništa konkretno reći, ali za ostale članke mi zaista nije jasno. Naravno, to nisu temeljite i duge analize kakve je moguće naći na internetu, no takvo što jednostavno ne možeš staviti u časopis. Čak i da format odnosno medij nije ograničenje, postavlja se pitanje da li većinu čitatelja BUG-a uopće zanima čitanje toliko kompleksnih i dugih članaka. Obzirom da je časopis najjači u HR, pa vjerojatno i na cijelom području bivše YU, evidentno je da nije tako loš kao što ga većina ljudi po forumima i newsgrupama pokušava prikazati. Što se tiče kompleknosti obrade tema, imam čak i jedno osobno iskustvo koje me začudilo. Imao sam naime prilike pričati s jednim amerikancem koji je prije radio kao razvojni inženjer u HP-u (konkretno, radio je na razvoju čipseta za Itaniume). On živi u Hrvatskoj, zna HR i čita BUG, pa smo naravno počeli komentirati časopis. Nemalo sam se iznenadio kad mi je čovjek rekao kako mu se čini da je BUG napisan pre-hardcore i kako je neusporedivo kompleksniji od sličnih informatičkih tiskovina iz SAD-a. |
Citiraj:
|
Povremeno lurkam ovaj forum i nisam osjećao posebnu potrebu da nešto napišem, ali kad sam vidio kako ste mi (i čime) napali Denisa (Berena), došao je trenutak za registraciju.
Otkad smo obojica postali stalni suradnici, većinu velikih hardverskih testova (i tekstova) radimo zajedno - ja sam onaj Davor Šuštić kojeg vidite pored Denisovog imena (borim se da me presele na lijevu stranu, ali abeceda je nemilosrdna :goood:). Enivej, obojicu nas beskrajno smetaju ovakvi postovi gdje nas se naziva prepisivačima, a časopis katalogom, jer iz mjeseca u mjesec dajemo sve od sebe da materija koja se obrađuje ispadne što bolje i kvalitetnije. Koliko god to nekome zvučalo lažno i nemoguće, svaki komad hardvera s Bugovih stranica prođe kroz naše ruke; i ne samo ruke, nego i testne strojeve. Brojevi se ne izmišljaju i prepisuju, već za svaki pojedini uređaj samostalno radimo testove i na temelju njih donosimo zaključke iznijete u opisima. Uglavnom, ne vidim apsolutno nikakav razlog da se naša testna metodologija i kakvoćnost samih tekstova ne može usporediti s onima na raznim specijaliziranim internetskim stranicama. Štoviše, mada ovo možete nazvati mojim mišljenjem, u mnogim slučajevima razmišljamo o većem broju detalja i sitnica od autora članaka na raznoraznim sajtovima te o kvaliteti (ili nedostatku iste) nekog hardvera imamo bolju sliku. Probajte se staviti u našu situaciju - radiš čitav mjesec, u Labu si svaki vikend i praznik, kad dođeš s posla pišeš tekstove koje nisi stigao na radnom mjestu i sve to ponavljaš iz mjeseca u mjesec, jer si vođen nekakvim entuzijazmom i iskreno te zanima kako će se neka grafička kartica ponašati u Crysisu, kakvu će sliku dati neki LCD i koliku će buku proizvesti ventilator nekog napajanja. I tad u trenutku dokolice zabrazdiš na vjerojatno najcjenjeniji domaći IT forum i tamo netko tvoj rad, trud i volju izjednači s katalogom i nazove te prepisivačem. Nisam ljut na nikoga, niti bi to uostalom ikoga diralo (ili trebalo dirati, uostalom), ali ljudi, probajte ne biti ovoliko zlobni. Baj baj, pusić kisić, pozz ili što god da je trenutno aktualno :D |
Bug, Vidi ili Pcchip služe samo za informativnu edukaciju o hardweru i softweru, ne znam kada sam se odlučio za neki hardwer pročitavši o njemu u časopisu. Naravno prije kupovine svi taj hardwer još temeljno proučimo na netu i tražimo po forumima dodatna iskustva o dotičnome.
Ne govorim da je u časopisima hardwer slabo obrađen nego jednostavno nema mjesta u časopisu da bi se opisalo npr jedna matična ploča. Ja bi o mojoj ploči mogao napisati barem 3 stranice, pa gdje je još expirience i user faktor, a kako možeš opisati kad na test dođe 30 ploča recimo... kupujem sve gore navedene časopise jer sam možda malo prelijen listat po anandtechu, guru3d i inim stranicama, a i ti su časopisi moje knjige, umjesto da skupljam trilere od "agate kristi" ovo je moja literatura i ponosim se položajem tih časopisa na polici pored radnog stola. Naravno u hrvatskoj fali jedan pravi hardverski časopis, nešto što bi se suzilo na još veću hardwersku specijalizaciju, jer vidjevši na ovome forumu da postoji dosta ljudi koji shvaćaju hardware i znaju što traže. ALi kada pogledam i sa druge strane i nema tolik puno ljudi jer kada se dobije na neki odgovor na neko hardwersko pitanje u većini slučajeva to je neka elita na ovome forumu od oko 30-tak ljudi, a to je za tržište časopisa premalo. Jednostavno opisi i testiranja hardvera od početka do kraja, jer o svakome komadu hardvera da se nešto napisati, bilo to pozitivno il negativno. Možda najgore sjećanje na bug su mi kada su prikazane memorije (kud baš na ram, na koji najviše patim..), to su uvijek par redova i neka zbijena recenzija. Ali pravi hardveraš traži minimalne latencije na mhz, voltaže, koji su čipovi, revizije pakiranja i sl. Sve u svemu ne sviđaju mi se ljudi koji pljuju po onome što ja kupujem, cijenim i držim na polici iznad moje glave (Bug@Vidi) |
Kao prvo,BUG necu pljuvat jer bilo koji proizvod koji je izdrzao vise od desetljeca na ovim prostorima imam samo pravo uvazavati,jer spada u one rijetke kvalitetne stvari kao sto su cedevita,vegeta,jaffa kexe od crvenke itd...dakle BUG je meni referentna tocka za ostale casopise a i net-review.Kupovao ga je moj stari 95˙ pa sam i ja to "nasljedio" , ali moram rec da ga zadnjih 2-3 godine rijedje kupujem.
Uvazavam da nekima ide na zivce poneka samodopadnost i bahatost,kao i to da ne zele 10-15% str. sa reklamama. Meni jedino zasmeta pokoji bombasticni naslov tipa 120 grafickih na testu, ili 50 LCD monitora...ne znam kojim neljudskim naporima se moraju recenzenti posluziti,ali mislim da je bolje imati 10x manje hw na testu sa detaljnijim opsiom od "ima 2xdvi,600/1800/aktivno hladjenje/xxy 3dmarka/cijena...to mi je bedasto.bas nekermanski. |
da skratim - dođeš na kiosk i imaš izbor što kupiti. kupiš ono što te zanima (mislim da se za cijenu jednog buga može dobit auto-moto nešto + smokvin list). uglavnom, nitko nikome ne savija ruku da čita ono što ga ne interesira.
@parazit - nipošto ne idi na njuze i svakako pitaj olega za ispravnu reakciju na ovakve flejmove... on je valjda naučio tijekom godina :) nije da pametujem, al fakat se previše spuštaš kad tražiš razumijevanje od ljudi koji nemaju nikakvog razloga razumjeti te. pregrizi i traži podizanje koeficijenta zbog otežanih radnih uvijeta :) @all - ako vam se ne sviđa nešto u nekom časopisu, adrese za žalbe su napisane u impressumima. ovo nisu newsi. ovdje se ne može neargumentirano pljuvati i očekivati da će vam proći. npr. neargumentirano pljuvanje je ovo što je gradjanin napisao kada je digao ovu temu iz mrtvih. generalno, ako vam je npr. bug toliko prirastao srcu i smatrate da mora biti bolji, idite i pomozite ljudima u realizaciji i pritom zaradite. ako se ubijete od posla, lova je sasvim dobra. pa ćete vidjeti da postoji razlika između profesionalnog pisanja i povremenog članka tu i tamo kad imate volje i vremena... zapravo radije dođite i pomozite nama... ne plaćamo ništa, al vas zato barem nitko neće neutemeljeno optuživat da "njupate novce za ništa" :) * izraz "njupate novce za ništa" je stilski pogrešan i treba glasiti "njupate novce ni za što" |
Citiraj:
Ali da, point taken u svakom slučaju :) |
ja se sjecam da je netko od pcekspertovaca rekao kako je problem pisati istinu u clancima jer onda onaj tko je poslao hw vise nece slati na testiranja. pa se onda malo "savija" :)
sad necu reci da je tako i s bugom, ali otkad sam to cuo izgubio sam svako povjerenje u casopise. pogotovo kada vidim reklame preko cijele stranice. onda kako Ovca kaze udare bombasticki naslov "testirali smo 120 grafickih", a opis se sastoji od onoga sto mozes procitati u opisu proizvoda na stranici trgovine. Istina ima i podatak o 3dcmarkovima za koji ljudi na ovom forumu govore da neznaci nista jer je to cista sintetika, a u ostalom to je najmanji problem za naci na netu. nekupujem casopise otkad imam adsl, jer mogu sve pronaci na netu, citam tocno ono sto me zanima, reklame trpim i na netu, ali makar ih mogu ubiti s adblockom. dok casopisebi trebao placati da bi gledao reklame. A ako stranica na netu sta vrijedi tu i tamo kliknem na reklamu da pomognem. razumijem casopise zasto imaju reklame, ali necu ja placati za to da procitam ono sto ima i besplatno na netu. Kako je netko vec gore rekao casopis bi trebao sluziti za edukaciju, a ne kao katalog. da se razumijemo nekazem da je cijeli casopis katalog, ali trebalo bi se vise posvetiti softwareu, problemima ljudi koji imaju komp, tips'n'tricks, a ne samo napisati novo je ovo, novo je ono, i onda manje vise prepisati PR s neta. na to su ljudi vjerojatno mislili kada su rekli da se dosta toga prepisuje. |
Svija se utoliko da napišeš odnosno kažeš na lijep način ono što ne valja. Možda ne zvuči tako direktno, ali mislim da većina ljudi shvati poruku.
Što se tiče testova 120 grafičkih, to je nažalost neizbježno jer će svaki partner htjeti ubaciti svoje grafičke u test. I što da im onda kažeš? "Ova vaša kartica branda x je zapravo ista kao kartica branda y, samo što ima drugu naljepnicu na cooleru, pa je nećemo uzeti na test" U krajnju liniju, u svakom takvom megalomanskom testu uvijek postoje određeni modeli koji dobiju nagrade i prosječnom čitatelju je to sasvim dovoljno da napravi odabir. Oni iskusniji će ionako sami pogledati na netu, a mogu također i sami odlučiti koju karticu žele temeljitijem čitanjem teme i posebice tablica sa specifikacijama. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dobiju na osnovni performansi i mogućnosti. Kad je riječ o BUG-u, postoje dva tipa nagrade - Naš izbor i Best Buy. Naš izbor u pravilu dobija kartica s najboljim performansama i mogućnostima, bez obzira na cijenu dok je Best Buy rezerviran za karticu koja nudi najbolji omjer uloženog i dobivenog.
Konkretno, u posljednjem velikom testu grafičkih kartica, Naš izbor je otišao Asusovoj 8800 Ultri zato što je bila najjeftinija Ultra na testu i dolazila je s dosta aktulnom igrom u to doba, STALKER-om. Best buy je otišao GeCubeovom Radeonu HD 2900 XT zbog toga što je od svih testiranih kartica baziranih na HD 2900 XT čipu bio najjeftiniji. GeCube HD 2600 XT X-Turbo II dobio je Best buy u srednjoj kategoriji zbog tvorničkog overclocka, dobrog hlađenja i prihvatljive cijene. GeForceovi 8600 GTS nam se nisu svidjeli zato što za uložen novac jednostavno ne nude dovoljno visoke performanse. Asus HD 2600 Pro je dobio Best Buy u najnižem segmentu zbog odličnog omjera cijene i performansi kao i mogućnosti - dva DVI konektora, UVD akceleracija i nestandardno hlađenje. Mislim, glupo je da ti ovo sve pišem tu jer je sve lijepo objašnjeno u tekstu. Jedini je problem što većina ljudi prilazi temi s predrasudom da je tekst "plaćen", no to je tipična značajka mindseta ljudi na ovim prostorima. |
Citiraj:
khm 10-15%?? pa samo punih a4 stranica ima oko pedesetak u casopisu od stotinjak stranica. ah da, pa kad sam markirao matku..to i je 10%. a koliko tek oduznu mjesta bombasticni naslovi preko pol stranice ako ne i cijele. pa ogromne slike? je. sve u deset posto ;) a i upravo je kritika upucena na to kaj si rekao. bombasticni naslovi recenzija, a ono copy pejstane karakteristike uz sitne korekcije, koje su ionako sture. cak sturije od natpisa na kutiji hardwera. i nije bilo upuceno na osobu. vec na SVE casopise. bug sa sve vise reklama i losih tekstova. mene uopce ne zanimju tri cetiri stranice oljegovih slika sa glupavim americkim marincima, recimo, u info casopisu. onda, pc chip sa ovim idiotskim grafickim stajlingom..dobra ziza se tamo pusi izgleda...itd itd.. a naravno, casopisi su sve skuplji. umjesto jeftiniji jer su postali katalog reklama koje naravno MASNO placaju firme, mogli su biti toliko korektni pa smanjiti onda cijenu upravo zbog toga. znaci, pohlepni neradnici koji prodaju duplo. naplacuju i reklame i los casopis. a reklamiraju i tenisice i hlace i hardwer i softwer i bijelu tehniku i aute..ma sve..gore od tv-a. vjerojatno je i razlog tome kaj pokusavaju uvrstiti u casopis ovu ogromnu info ludnicu koja vlada na trzistu, a ne kuze da je odavno prerasla granice jednog casopisa te da trazi vise uze specijaliziranih, a ne da je u jednom hrpa bezvezno nabacanih tema koje ionako procitam za nekoliko sranja. a da bi to izdrzalo cijeli mjesec....LOLOLOL mozda da rijede... |
hmmm... kako se ova rasprava razvija, mogli bismo ponuditi bugu da nam outsource-aju forum :)
|
Citiraj:
nemoj se ljutiti ali to je tako. tako je to tu na ovim prostorima. ali, znas, tako je i sire. pa i svi znamo da je tako cak i na netu..ili nije :lol2: |
Pa mislim da je dosta ovog upućeno i na račun PCE-a. Doduše, ovdje nažalost nema toliko reklama pa to časne čitatelje ne bode u oči. 110% sam siguran da bi porast komentara o neobjektivnosti i plaćenim recenzijama porastao eksponencijalno s porastom reklama. No opet kažem, to je jednostavno balkanski mindset kojeg se nećemo riješiti još dugo vremena.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
... informatika nije politika... iako u informatici ima politike... podjednako koliko u politici informatike :) a kao ćemo biti iskreni, vjerujem da bi ti jednako koliko i ja radije odbio napisati jedan prljavo plaćeni članak (i ne ubrao lovu), nego se zbog šaku dolara glupim člankom odrekao principa zbog kojih radiš ovaj posao :) |
Ova zadnja ti je mnogo dobra Horza.
|
Svaki Bug uredno procitam, jest da ako cemo o tome procitam, rijec je mozda o 25-30% tekstova, ali sigurno je da nadjem nesto sto me zanima. Nekoga drugoga mozda drugaciji sadrzaji. Ono sto je sigurno jest da Bug nije materijal za pljuvanje, nije ni za hvalospjeve ali mi je cisto ok casopis za procitati neke stvari koje sam zaobisao/slabo proucio u njuzima na netu.
|
vidi nemoj se ljutit, ali ako casopis savija istinu, kakav je to informativni casopis? Ako vi ublazite da neki proizvod nevalja, onda sigurno necete reci koji je proizvod bolji. jer mozda je taj bolji proizvod kod konkurentske firme koja vama neplaca. a to po meni nije u redu od casopisa koji bi trebao informirati ljude kako bolje potrositi odredenu kolicinu novaca.
Recimo sjecam se da sam prijatelju rekao da uzme 7900gs s vf700 koji dolazi po defaultu s grafom i to u vemilu. Ako ajmo reci vemil ne reklamira kod vas vec samo hgspot, a jedino u vemila ima ta 7900gs s vf700, vi cete napisati da je 7900gs s standardnim kulerom u hgspotu best buy. sto ocito nije istina, jer se za iste novce dobi bolji kuler u drugoj firmi. ovo je zamisljena situacija, ali kuzis sto sam htio reci. |
Nisam rekao da se ublažuje nego da se napiše na diplomatskiji način. Zašto bi to ikoga spriječavalo da napiše nešto dobro o proizvodu koji je doista dobar? Ne kužim poantu toga što si napisao. Ne sjećam se niti jednog usporednog testa u kojem nije bilo jasno naglašeno što je dobro, a što loše.
Što se tiče tvoje zamišljene situacije, ne vidim način da dam preporuku hardveru koji nije testiran i uopće ga nema na testu. Zašto ga nema? Zato što dvije firme nemaju dobru suradnju. Zašto nemaju dobru suradnju? Zato što vjerojatno ne profitiraju jedna od druge na istoj razini. Mislim, kužim ja da bi bilo fenomenalno da netko ode u svaki dućan u Hrvatskoj i skupi sve moguće kartice (npr.), istestira ih i napravi neki izbor najboljih, ali to u praksi ne radi. To si ne mogu priuštiti niti puno veći strani mediji, a kamoli jedan časopis koji se prodaje na tržištu veličine 10-15 milijuna ljudi (uvrh glave, realna brojka je recimo 4-7 milijuna), a bavi se, ruku na srce, područujem koje zanima jako malen broj ljudi. I kad kažem skupi, u ovom kontekstu ne mislim na to da tvrtke ustupe hardver nego da se ode u dućan i kupi hardver samo za taj jedan test. |
hocu reci, ako se zna da je vf700 bolji od 95% standardnih kulera, onda ako nista drugo mislim da bi onaj koji se naziva novinarom ima duznost da je nabavi, da ode tamo pa da ih moli da mu ustupe, ili da posudi od poznanika. Kako ce nabaviti je u ovom slucaju nebitno, ali izlika da je nisu testirali zato sto im nitko nije dao je... smijesna.
Ako se reklamira ogroman broj testiranih grafi i obraduje se dobar dio jednih te istih grafa, a u isto vrijeme se novinar nije potrudio saznati ima li i di ima neka koja se razlikuje od referentnog dizajna, je zalosno. I kako da ja sada vjerujem ljudima u casopisu koji nezele testirati hw, ako im netko za to neplati? samo zato sto pise da dolazi sa vf700 obecava bolje performanse od slicnih grafa. smatram da je novinarova duznost da je testira samo zato sto izgleda obecavajuce. Jer placam da saznam sto je najbolje na nasem trzistu, a ne sto je najbolje iz ponude onih koji se reklamiraju u casopisu. |
Ne znam što da ti kažem jer ti jednostavno tupiš svoje bez da sagledaš situaciju iz svih aspekata. Daj nađi jedan časopis ili internet stranicu koja u usporednom testu obradi apsolutno sav dostupni hardver koji je teoretski dostupan u danom trenutku. Nećeš naći jer takvo što ne postoji.
|
jedino bug,skoro svaki mjesec,naravno ako su meni dosadne tema kao printeri,notbuci,fotići,preskačem ga taj mjesec,stari u firmi dobije vidi i chip pa uzme doma,nekad kupovao pcplay ali je to bezvezno bacanje novca,jedino kolega uzme gameplay pa njega prolistam,moram napomenuti da za sad bug ima najbolji dvd što se sadržaja tiče a najjadniji dosadniji i uvjek isti pcchip.
|
Citiraj:
Najbolje bi bilo da, osobe koje sebe nazivaju novinarima dignu kredu i pokupuju sve moguce grafe koje se nalaze na hrv trzistu i onda da naprave test, jer postoje osobe kojima treba servirati sve na pladnju. I naravno kad dodje iduci mjesec i izadje nekoliko novih kartusa treba ponovo to isto napraviti, ali kako je zaduzen prvim kreditom kojeg nije ni poceo otplacivati postaje losa osoba koja sebe naziva novinarom i najbolje bi bilo da mu se da otkaz jer postoji jedan citatelj koji je mozda zainteresiran za novu grafu, a nije, jadan u mogucnosti procitati kakva je grafa. Ajde prestanimo se ponasati ko neke milostive i pocnimo koristiti google. Ah jesam se prvo nacital, a onda i napisal kup ßranja. |
nisam mislio da se obradi sav hw, ali ako se kaze testirali 120 grafulja od kojih je 60% isto, a ono sto je dostupno i izgleda (makar na papiru) da je bolje od 95% istih grafi, niste zato sto vam ta tvrtka nije platila, ustupila ili sto vec je zalosno. I onda reci da je neka druga najbolja ili best buy, a niste ni pokusali saznati ima li bolja.
i na kraju samo da kazem da necu kupovati bilo kakve casopise, jer se manje vise sve nađe na netu, a postotak onoga sto bi se isplatilo citat, je jednostavno premali. ovim gore nisam htio reci da ste gori od stranica na netu, cak sam rekao da vas i razumijem, ali ako zelite da kupim casopis onda mora biti bolji od onoga sto mogu saznati i besplatno. |
S čitanjem časopisa sam prestao kada sam pročitao da se X800Gt otključava bez problema i onda ima punokrvnih 16 pipa. Naravno, onda se nisam toliko "kužio" u hardwer pa sam ju kupio. Potražio pomoć ovdje na forumu kako je otključati (jedna od prvih moji tema) i naravno da od otključavanja apsoltna NULA.
Naravno, Teo Valich je u sljedećem broju napisao napomenu da se zabunio i mislio na X800Gto. Nikad nisam i neće preboliti to:D |
Citiraj:
I oprosti ako zelim kupiti casopis da saznam koja je grafa najbolja za moje novce. Citiraj:
|
evo jedna realna situacija koju raf sigurno može riješiti bez problema...
prije tjedan dana je lansiran novi proizvod koji je podigao podosta buke. u RH ga ima samo jedan distributer. i ne može dati sample jer je sve rasprodao, a proizvođač ne može dostaviti novi sample na vrijeme za objavu članka jer je distributer to trebao odraditi. mi taj proizvod ne možemo isčupati iz dupeta. i ne možemo tražiti distributera da nam oda povjerljiv podatak kome je prodao, pa da idemo od vrata do vrata da nam netko od tih osoba ustupi proizvod na test. ili primjenjeno na roundupove... 15.12.2007. pošaljemo mail velikom broju distributera u kojem stoji nešto poput "01.02.2008. izlazi usporedni test geforce kartica. ukoliko nam možete ustupiti neki od navedenih modela na test u periodu od 01.01. do 01.02., molimo da nam javite koji." i onda dođu odgovori tipa "rasprodano, dolazi tek mjesec dana kasnije". ili "možemo, ali baš ovaj najbolji nemamo niti ćemo imati". ... i onda fino ispadne da nemreš nabaviti najbolju karticu. raf, kako bi nabavio tu najbolju karticu u roku od 2 tjedna? |
U suštini, imam dojam da je Raf relativno mlad momak koji stvari promatra kroz sasvim krivu prizmu. Scenariji koje opisuješ u svojim porukama su nama (ne nama kao Bugu, nego nama kao IT časopisima, bilo papirnatim ili internetskim) znanstvena fantastika. Takvo što je jednostavno neostvarivo, iz razloga koje su već spomenuli Denis, Horza i još neki koji evidentno shvaćaju u kakvom se politički-vremenskom čušpajzu svi skupa nalazimo.
S tim na umu, ostajem pri onome što sam već napisao - posao koji radimo je dobar i nitko me neće natjerati da se sramim zbog stvari koje su rezultat takvog djelovanja. |
i na kraju samo..,...ali ,...but ....yebiga...sjecam se prije dvije tri godine Buga gdje se kroz 3(tri) broja seciralo test grafi.prvo low end,pa mainstream,pa kartice za guzonjine sinove.i svi sretni i mirna bosna.naravno ,naslov nije mogao a bogme nit je trebao bit na svakom broju 120 grafi na testu...
2500+ http://www.bug.hr/izdanja/?id=61 1200-2500 http://www.bug.hr/izdanja/?id=60 0-1200 http://www.bug.hr/izdanja/?id=59 |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:43. |