PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   KLIMA UREĐAJI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41338)

syss 28.06.2006. 10:11

ajd pogledaj pa javi šta i kako je to... baš bi trebao kod cure nešto stavit da rashladimo ljeto, a klima nije opcija.

raf 28.06.2006. 11:16

Citiraj:

Autor Matesonik
a ste vidli one atlase u baumaxu?? "zamjenska kilma :D:D:D

cca 450kn, ubacis nutra vode i onih cigli leda i puse zrak po tome i hladi...i tiho je...i ne trosi puno struje...a ima i model s grijanjem koji kosta oko 600kn... :)

To ti je po meni idiotski. Te cigle moras zaledit u hladnjaku, na sta trosis struju, a jos najgluplje od toga svega je sto hladnja kad ladi grije s druge strane iliti grije kuhinju, sobu di je vec.
i onda ti za onoliko koliko si zagrijao sobu s hladnjakom, za toliko ohladis sobu, ali najvjerojatnije ohladi manje nego sto ovaj ugrije.
Pa prema tome nebudite : bonker :

BrunoZG 28.06.2006. 14:55

Kak izgleda to ispusno crijevo ? Kolko cca promjer? i kud si ga ti stavio van kroz prozor, ili?

Citiraj:

Autor Demon Hunter
Evo, imam takvu prijenosnu klimu pa da i ja nešto napišem...

Marka je Midea, snaga je 2250W.
Ako je netko mislio da su to male stvarčice - prevario se. Visine je radnog stola.
Također moram pobit onaj komentar da slabo hlade jer je ta klima ubojica :D
Ima 4 načina rada: Cool (klima), Fan (kao ventilacija), Heat (grijanje) i Dry (ako je prevlažan zrak u prostoriji). Recimo ljeti kad je sparno je dobra kombinacija 5-10 min dry pa onda cool.

I da, ima spremnik koji se treba praznit ajmo reć svakih 6 sati što baš i nije tolika gnjavaža (jednostavno se izvadi i vraća).
Najveća zamjerka - buka :smoke:
Montažne klime su milina. Ove prijenosne su nešto kao TT ventovi u svijetu coolera (NHF) :D

Temp se može spustiti do 17°C, uređaj ima i timer pa je moguće podesit da se recimo upali pol sata-sat prije nego dođete doma sa posla ;)
Također ima i daljinski preko kojeg se mogu obaviti sve funkcije i podešavanja.

Zmalamuth 28.06.2006. 15:20

Ima li netko klime od Haier-a.
Ja gledam da ju uzmem. Ali neki kazu da je to visa srednja ili srednja klasa.
A neki tvrde da je to niza klasa.
A po specifikacijam i energetskim klasama (A - klasa) i "dodatnoj opremi" ispada dosta dobra i kvalitetna.
Pa ako je netko ima duze ili krace vrijeme ako moze napisat svoje misljenje.

Hvala

-=_GTI_=- 28.06.2006. 15:43

Citiraj:

Autor raf
Netko je govorio da boca plina za 6 punjenja kosta oko 50kn.
Pa ako ti se da skontaj kak se puni i za 50kn si 6 godina miran :)

nejde u swaku klimu isti freon... ak se nevaram u wečini kučnih klima ide r134a...
inače za punjenje ti treba vakum pumpa, manometar, narawno crijeva s kojim češ to swe spojit. Trebaš znat kolko ide plina u klimu.
eh da.... mislim da je izašo zakon da samo ovlašteni serviseri mogu kupit freon : cheers2

a tebi ako klima prestane radit onda negdje pušta freon (znači mora se varit... najjeftiniji alat 5000ojera) ili su filteri začepljeni...

-=_GTI_=- 28.06.2006. 15:50

Citiraj:

Autor FRipper
imam COOLEXPERT KFR-12NA1 i stalno problema sa njim,tj svake godine moram zvati servisera da popravi,tj iscuri plin van,ne znam kako i zasto i jednostavno ne moze hladiti...za poluditi...evo bas ovog ljeta tj prije 4tjedna mi je opet prestala raditi,zvao odmah da dodu popraviti,a eto jos nitko nije dosao...a problem je tamo gdje sam kupio,oni vise nemaju servisere,nitko to nema da popravi,a imam jos garanciju ove godine...ne znam sto da sada vise radim,zvati nekog privatnog da popravi i platiti mi se bas i neda...

jel mogu ja to sam popraviti :) ima tko kakav prijedlog...ili zna netko koliko dode punjenje kada bi zvao neovlastenog servisera?

pa to ti freon pušta negdje... izgleda da to tebi neki seljak poprawljao...
inače čekaš 4tj wjerowatno zato što je gužwa s ugradnjama (znam da mi imamo 10 klima naručeno za ugradit :) )

sam nemoj ni pokušawat... zowi nekog za kog znaš da 100% zna naprawit ili neku firmu koja se s time bawi... sad neznam jel njih ima tam di ti ziwiš...

Demon Hunter 28.06.2006. 16:31

@BrunoZG - Dugo je neka 2-3 metra (plastično, rastezljivo - kao harmonika). Promjer kao CD. U jednoj sobi viri van kroz prozor, a u drugoj je u zidu izbušena rupa sa otvorom za crijevo tako da zrak baca van sobe u potkrovlje.

mrtvi 28.06.2006. 18:16

@Zmalamuth

Imam ja haier 2 godine i radi ko urica, ohladi(ugrije) sobu prije neg kaj ju upališ a za klasu neznam to valjda ovisi o cijeni, protoku zraka i dodatnim funkcijama, moje imaju ionizator i HFC

syss 28.06.2006. 23:26

Citiraj:

Autor raf
To ti je po meni idiotski. Te cigle moras zaledit u hladnjaku, na sta trosis struju, a jos najgluplje od toga svega je sto hladnja kad ladi grije s druge strane iliti grije kuhinju, sobu di je vec.
i onda ti za onoliko koliko si zagrijao sobu s hladnjakom, za toliko ohladis sobu, ali najvjerojatnije ohladi manje nego sto ovaj ugrije.
Pa prema tome nebudite : bonker :

evo frend neki dan svjedočio tom sistemu i kaže da kick ass od hlađenja... jedino su ti pingvini malo qara kaj moraš mijenjat, ali za 500kn who cares.

FRipper 29.06.2006. 07:35

http://www.kupiprodaj.net/index.php?a=2&b=23356

FRipper 29.06.2006. 07:56

jel dobra sta ova klima...to je ono sto sam nasao najeftinije od mobilnih...pitam jer trebam za brata...
*Klima uređaj Vivax cool ACP-09PT25CH mobile, 2.5/1.7kW, hl./gr. 1.699,01 u Ve-milu

joolka 29.06.2006. 19:03

..ja jucer uzeo "OSAKA" klimu..kaze japan technology :D...da je odlicna.tek za sedam dana ce mi ju je montirati :D...dosla 2100kn + ruke oko 800..

Dudek 30.06.2006. 09:07

Za Oska i Chigo (mislim da se tak pise) sam cuo (od covjeka koj se bavi time) da su jako dobre i kvalitetne klime i Za chigo sam ziher da ima mitsubuishi-ev kompresor dok za osaku nisam ziher.
Imas recimo Hisense koji je u toj klasi s Chigo-m ziher i ovaj panasonic sto ga ima po metrou za nekih 2k kn mi se cini od 3,5kw su jaka klasa, a jace (bolje) od toga je Toshiba koja je trenutno najbolja klima

@FRipper
Vivax?!?!!
Daj mi nemoj rec da nisi cuo vec za njihove recimo one divx playere sto su se prodavali u konzumu i mislim djelili uz dsl il tak nes. Uglavnom BJEZI OD TOGA STO DALJE!!!

FRipper 30.06.2006. 10:32

Citiraj:

Autor Dudek
@FRipper
Vivax?!?!!
Daj mi nemoj rec da nisi cuo vec za njihove recimo one divx playere sto su se prodavali u konzumu i mislim djelili uz dsl il tak nes. Uglavnom BJEZI OD TOGA STO DALJE!!!

cuo jesam imao jesam,nesto slicno kao amstar koji se dijelio uz t-mobile pretplatu pirije :),vivax mi radi a amstar takoder ali jedva ocita neke dvde...

a dajte onda gdje ima dobrih mobilnih klima ali ispod 2500kn!!

Dr. Beast 30.06.2006. 17:14

A kakva je Panasonic YW12DKE, trenutno je na akciji u Metrou za 1700Kn?

BrunoZG 01.07.2006. 01:20

Kolko jako puše zrak kroz tu cijev, znam da za to nema mjerne jedinice , al probaj opisat. Jel ono toplo ili bas jako vruć?

Citiraj:

Autor Demon Hunter
@BrunoZG - Dugo je neka 2-3 metra (plastično, rastezljivo - kao harmonika). Promjer kao CD. U jednoj sobi viri van kroz prozor, a u drugoj je u zidu izbušena rupa sa otvorom za crijevo tako da zrak baca van sobe u potkrovlje.

mrtvi 01.07.2006. 01:46

kak nema mjerne jedinice m^3/h

BrunoZG 01.07.2006. 15:30

Mislil sa m na ispuh nepozeljnog vruceg zraka..

sve jedno mi je drazi zdravo seljavki opis :D

Citiraj:

Autor mrtvi
kak nema mjerne jedinice m^3/h

baterija 01.07.2006. 17:09

Konzum prijenosna klima 1500kn

ZOKSY 01.07.2006. 18:04

Kupujem klimu do 2500kn 2.7kw(ne triba mi više) pa bi molio iskusne za savjet pri kupnji:)

na šta pripaziti kod kupnje/koju marku itd...

BrunoZG 01.07.2006. 20:37

U kojem konzumu su vidio? Cija je?

Citiraj:

Autor baterija
Konzum prijenosna klima 1500kn

rams 01.07.2006. 21:44

hm aj da se i ja ukljucim, evo bas danas doma ugradjena klima Gorenje KGS34(cou sam da to Toshiba radi, reko mi bas serciser jedan ovlasteni...) hladi grije ima ionizator, susenje zraka i sve fancy opcije pa cak i sat digitalni na daljinskom :))

ima ko sta rec o tome?

Dawar 01.07.2006. 22:35

Jel netko zna koliko košta ugradnja i one cijevi, kablovi itd I koju klimu za 3.5 KW mi preporučate što jeftnije do 1500 kn :D

Buger 01.07.2006. 22:50

Citiraj:

Autor shadowXL
hm aj da se i ja ukljucim, evo bas danas doma ugradjena klima Gorenje KGS34(cou sam da to Toshiba radi, reko mi bas serciser jedan ovlasteni...) hladi grije ima ionizator, susenje zraka i sve fancy opcije pa cak i sat digitalni na daljinskom :))

ima ko sta rec o tome?

kakav je taj ionizator

BrunoZG 02.07.2006. 00:10

Jel neko zna u kojem to konzumu ima?

Citiraj:

Autor BrunoZG
U kojem konzumu su vidio? Cija je?

Vuco 02.07.2006. 00:24

Citiraj:

Autor Dawar
Jel netko zna koliko košta ugradnja i one cijevi, kablovi itd I koju klimu za 3.5 KW mi preporučate što jeftnije do 1500 kn :D

Kolko sam čuo, ugradnja je oko 700-1000kn, i sad se čeka dosta za tu ugradnju.

Klima do 1500kn? sad vidio neku Fuego, piše da ima Toshibin kompresor, 1400kn, 3,5KW (nije prijenosna).

U nekom dućanu velikom, tipa Pevec, Konzum, ali nije kod njih...mah, ako nekog zanima bum išel pogledat prospekt pa velim točno...

frANZi 02.07.2006. 01:08

Citiraj:

Autor Vucko

Imam ja jednog za ugradnju klima, ako treba, nazovem ga pa vidim. ;)

Buger 02.07.2006. 08:21

Citiraj:

Autor Vucko

Klima do 1500kn? sad vidio neku Fuego, piše da ima Toshibin kompresor, 1400kn, 3,5KW (nije prijenosna).

U nekom dućanu velikom, tipa Pevec, Konzum, ali nije kod njih...mah, ako nekog zanima bum išel pogledat prospekt pa velim točno...

emezzeta

Dawar 02.07.2006. 10:18

A jel mogu te klime recimo hladit par soba otvorim vrata pa dal će hladit nemam sad para da bi za svaku sobu kupio klimu jedno za 2 sobe me zanima ?

FRipper 02.07.2006. 11:11

@dawar...
klima ti moze hladiti bez problema dvije sobe...ali sve ovisi koliko je kw...npr ja imam u boravku 3.5 i hladi boravak+hodnik+maminu sobu bez frke...dok moja u sobi od 3,5 jedva ohladi tu sobu....ali nije ona kriva,kriva je soba, jer je napravljena preko dvije garaze,i sa svih strana lupa sunce,a izolacija je ubitacna....tako kada je vani 35 u sobi je i vice kada klima nije upaljena...kao sada kada ne radi :(
znaci pogledaj si koliko kvadrata moze hladiti neka klima koju bi kupio i vidi jel to sto zelis da hladi ima manje ili jednako....

evo kalkulator za izračunavanje koliko kw ti treba klima
http://www.klima-uredjaji.com/zidna_...=2&no=&split=1

ova klima iz konzuma,tj sto reklamiraju na tvu-mobilna,ajd neka netko sazna koja/cija je to!!

jer stvarno trebam jednu mobilnu klimu za buraza....

Dawar 02.07.2006. 12:53

E tnx fripper

mrtvi 03.07.2006. 01:44

nebi računao sa jednom klimom na dve sobe

Vuco 03.07.2006. 01:47

Sve ovisi o kvaliteti izolacije...

mrtvi 03.07.2006. 14:45

da izoliraš jednu sobu, hladiš drugu : roller :

frANZi 03.07.2006. 15:33

Ja imam na kući jako kvalitetnu izolaciju i za onih velikih vrućina dok je vani bilo 35-36°C, meni je u kući bilo 26-27°C. Da ubodem jednu klimu mogla bi ohladiti na kojih 22°C, tako da, sve ovisi o izolaciji.

Vuco 03.07.2006. 15:49

Tako je i kod mene bilo u prizemlju kod staraca. 26-27°C po najvćim vrućinama bez klime i sa kuhanjem.
Dok je kod mene gore na katu bome bilo u sobi 35-36°C. Istina, moja soba je po ljetu najtoplija a po zimi najhladnjia...

Dudek 03.07.2006. 19:25

Meni klima hladi dvije sobe bez problema.
Stvljena je u dnevni boravak i usmjerio sam one plastike tako da puse prema mojo sobi i stvarno dobro ohladi.

Ak treba bum i nacrtal

Emissary 03.07.2006. 19:33

Pa ne bi škodilo...:beer:

mrtvi 03.07.2006. 22:56

klima treba ohladit prostoriju za minutu na 18C ne za 2h na 22C

rams 03.07.2006. 23:01

serviser koji je meni savjetovo o klimama ima jednu unutarnju jedinicu na katu u spavacoj sobi i cijeli kat i prizemlje mu je ohladeno fino, toliko o mogucnostima, mislim da isto imo gorenje....sam vano je da je sve unutar kuce otvoreno a ona zatvorena(da nema pristupa vanjskog zraka)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:40.