PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Vodič za foobar2000v9 u 13 slika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40904)

crn 22.06.2006. 12:29

Citiraj:

Autor flajpan
@crn
Kak namjestiš da ti u prvom stupcu prikazuje foldere DOMACE, STRANO?
Sad mi je sve pomiješano, a htio bih imati domace, strano, soundtrack.

I još jedno pitanje - što trebam ostaviti u album art koju putanju da mi prikazuje covere samo iz foldera albuma?

Thnx : cheers2

Kod mene je to sortirano 'by directory structure' jer su mi tako pjesme složene i na disku, a za covere ne trebaš ništa podešavati, po defaultu foobar i prikazuje samo sliku koju nađe u album folderu kao cover.

flajpan 22.06.2006. 12:54

Citiraj:

Autor crn
Kod mene je to sortirano 'by directory structure' jer su mi tako pjesme složene i na disku, a za covere ne trebaš ništa podešavati, po defaultu foobar i prikazuje samo sliku koju nađe u album folderu kao cover.

Hm, ali ne znam otkud mu onda ovaj cover, a nema ga u folderu...

Vidi

http://www2.shrani.si/thumbs/foobar670688.jpg

tutix 22.06.2006. 13:03

To ti je windows media player skinuo taj cover i prebacio u mapu di su ti te pjesme. To se da pobrisat u Neru, jel ovak se ne vidi u mapi. Znači napraviš kao da ideš pržit cd i tamo kad ideš na add files i tamo će ti se vidjet albumartneštonešto izblejeđeno, to sam pobrišeš ako ti smeta.

crn 22.06.2006. 13:24

Ako je tako onda je dosta u windowsima uključiti prikaz skrivenih datoteka i provjeriti imaš li tu sliku u folderu...

flajpan 22.06.2006. 15:19

Citiraj:

Autor crn
Ako je tako onda je dosta u windowsima uključiti prikaz skrivenih datoteka i provjeriti imaš li tu sliku u folderu...

Istina, to je glupi wmp, al ne vidi se ni kad je ukljucen prikaz skrivenih datoteka, al pobrisao sam sve te gluposti klikom na open in external viewer pa mi je otvorio u acdsee.

Daj mi samo preporuci neki visualisation plugin i link ako moze : cheers2

crn 22.06.2006. 18:13

Evo isprobaj >>OVAJ<< ...

Ladybug 22.06.2006. 19:19

Citiraj:

Autor crn
Kod mene je to sortirano 'by directory structure' jer su mi tako pjesme složene i na disku,

Mislim da te on pita kako da mu "glavni" folderi budu domaće ili strano, pa da se tek otuda otvaraju albumi/pjesme koji se nalaze u tim folderima,jer po directory structure sve se pjesme/albumi sortiraju po abecedi, i na istoj "razini". I meni je to problem, jer vidiš kako mi je na hardu, a kako je u playlisti... Svaki folder (bio to za album ili za žanr muzike) tretiran je isto... :(

crn 22.06.2006. 19:54

Evo možda je >>OVAKO<< bude jasnije ...

Ladybug 22.06.2006. 20:03

Citiraj:

Autor crn
Evo možda je >>OVAKO<< bude jasnije ...

Ahaaaaaaa...... Sad sam tek skužila da sam ja u Media Library išla stavljati te foldere posebno jer nisam npr htjela da mi se scana i Download i Incomplete folder unutar MyMusic foldera! A vjerojatno ne postiji neki plugin pomoću kojeg mogu EXCLUDE neke foldere unutar foldera u Media Library? :o

Nisi Crn, ti si Zlatan haha

crn 22.06.2006. 20:10

Citiraj:

Autor Ladybug
Ahaaaaaaa...... Sad sam tek skužila da sam ja u Media Library išla stavljati te foldere posebno jer nisam npr htjela da mi se scana i Download i Incomplete folder unutar MyMusic foldera! A vjerojatno ne postiji neki plugin pomoću kojeg mogu EXCLUDE neke foldere unutar foldera u Media Library? :o

Nisi Crn, ti si Zlatan haha

: lol2 :

U media library foobar stavlja samo foldere sa pjesmama, ako u folderu nema muzičkih datoteka ignorira ga. Ako želiš naknadno iz media librarya maknuti bilo koji folder (ili pjesme) ideš na 'desni klik > remove from library'...

Ladybug 22.06.2006. 20:17

Citiraj:

Autor crn
'desni klik > remove from library'...

Jel mi Foobar zapamti kada nakon toga idem na "Rescan library" ili moram opet sve ispočetka? :S
Evo! To je zadnje pitanje, neću više gnjavit :D

crn 22.06.2006. 20:26

Mislim da moraš sve iz početka ...

flajpan 22.06.2006. 21:04

MOžda sam već dosadan, al još mi treba nešto kao "now playing" i kontrole zvuka - mislim ana pojačavanje i stišavanje (volume).

P.S.
GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VODIMO 1:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

McG 22.06.2006. 21:29

....

flajpan 22.06.2006. 21:53

@crn
ili
@McG

Kak da smjestim tu vizualizaciju iznad playlist switcher i columns playlist (prema crnu na prvoj stranici). Uglavnom da bude "gore" može i desno od stop pause play itd.

morph 23.06.2006. 20:20

Citiraj:

Autor flajpan
@crn
ili
@McG

Kak da smjestim tu vizualizaciju iznad playlist switcher i columns playlist (prema crnu na prvoj stranici). Uglavnom da bude "gore" može i desno od stop pause play itd.

ovako?

Freek 30.06.2006. 23:43

Evo nakon malo prčkanja nije tolko loše ni ispalo.: stoopid
http://img305.imageshack.us/img305/3...board016ea.gif

crn 30.06.2006. 23:52

Lijepo ali imaš poseban thread baš za to : Pokažite svoj foobar setup

Bran 01.07.2006. 14:01

Lijepo. Sad znam neke novi mogućnosti ovog korisnog programčića.

ćiber_manija 02.07.2006. 10:14

Ja imam jedan problemos!
Naime nikako nemogu prikazati album covere iz pomoću samurize-a i crnovog plugina(cd vinyl ...) dok sam ih uspio prikazati u foobaru!
Please help!

blondie 04.07.2006. 15:28

mene zanima kako promijeniti "visual style" u foobaru i zanima za te covere kako uključiitit tu opciju nakon instaliranja

McG 04.07.2006. 16:01

....

Freek 05.07.2006. 14:55

Meni niti jedan tag nije našo ispravan sa freedb-a: Machineg

morph 05.07.2006. 15:41

Citiraj:

Autor Freek
Meni niti jedan tag nije našo ispravan sa freedb-a: Machineg

selektiraj sve pjesme nekog albuma i onda probaj: sniper :

Freek 05.07.2006. 15:54

Citiraj:

Autor morph
selektiraj sve pjesme nekog albuma i onda probaj: sniper :

a ako neću album il recimo imam jednu pjesmu iz tog albuma???: baad :

morph 05.07.2006. 16:16

Citiraj:

Autor Freek
a ako neću album il recimo imam jednu pjesmu iz tog albuma???: baad :

onda ne znam....meni isto ili ne nadje nista ili poveze pjesmu sa nekim skroz desetim izvodjacima i albumima

mozda da probas sa media monkey ili Mp3Tag ....probaj potraziti malo po hydrogen audio forumu sigurno je netko imao slican problem (potrazio bih i sam, ali nemam vremena trenutacno, jer i mene zanima rjesenje )

McG 05.07.2006. 16:23

....

Freek 05.07.2006. 16:31

Citiraj:

Autor McG
@Freek

Složi da freedb pretražuje sve servere koje ima na raspolaganju, tak da si kolko-tolko povećaš šanse da najde ono kaj ti treba. Ovo kaj ti morph veli ti je bolji način da ti najde taggove kak spada, posle moreš izbaciti one pjesme koje ti ne trebaju i sačuvati one (ili onu) koju hoćeš kao zasebnu playlistu ili jednostavno pošalješ željenu pjesmu na playlistu po izboru.
http://www.imagesforme.com/thumbs/84...r v09 (22).JPG

Ma to sam već probo, jednostavno tolko je loš kad treba nać tag od samo jedne pjesme da je to za nevjerovat.
Imam 2-3 pjesme od albuma od kud mi onda cijeli album??
Čak nemože na tag, kad pjesma sve već ima u sebi sve taggove, on opet nemože pronać.

Ladybug 05.07.2006. 17:02

Je, bolje pronalazi tagove odalbuma nego od samih pjesama. I lyricsi su isto zmešani... .."A nije bilo jabuke"? ma zadovoljna ja i s ovim...

Costa 05.07.2006. 22:04

Vech sam to pisao al da ponovim kako to funkcionira samo u sluchaju albuma koji su pravilno ripani (jednaka vremena i raspored pjesama - mislim da chak vremena mogu biti drugachija ali jednako drugachija kod svih stvari, npr. +1 sekunda).

Vjerujte mi na rijech da postoji jaaaaaako puno pjesama kaj jednako traju :D

Za skidanje lyricsa je odlichan Evil Lyrics, a foobarov plugin se mozhe podesiti da koristi shto on skine.

Ladybug 05.07.2006. 22:51

Hvala na evil lyricsima, Costa, they serve me well :D

morph 05.07.2006. 23:51

Citiraj:

Autor Costa

Za skidanje lyricsa je odlichan Evil Lyrics, a foobarov plugin se mozhe podesiti da koristi shto on skine.

Ako bi molim te mogao napisati kako podesiti plugin (lyric show panel pretpostavljam) i ako bi mogao napisati kako najbolje podesiti samurize sto se tice prikaza lyricsa na desktopu (nikako na zelenu granu sa podesavanjem skrolanja teksta:confused: ) bio bih zahvalan: cheers2

hjerkic 06.07.2006. 15:17

Meni su uvijek upitnici iza imena pjesama

d0X 06.07.2006. 15:34

ma foobar je super, jači je od winampa kakvoći zvuka (ili se meni tako čini lol).
evo baš Uncle Fuckera slušam

crn 06.07.2006. 17:46

Citiraj:

Autor hjerkic
Meni su uvijek upitnici iza imena pjesama

Da bi izbjegli pojavljivanje uptinika u nazivu pjesama umjesto Area04.fcs koji se nalazi u arhivi koristite originalni Azrael.fcs za v9
(napomena dodana na prvu stranicu)

hjerkic 06.07.2006. 17:59

Aha hvala ti

CRO_Dessan 07.07.2006. 18:46

Ajde sticky, da thread ne padne u zaborav : hello2 :

Ipak, covjek se potrudio

Virus7 07.07.2006. 19:13

hmmm dali se mozhe da kad lupim search da ne pregledava playlistu vech album list??

McG 07.07.2006. 19:29

....

flajpan 07.07.2006. 20:07

Mene samo još nešto zanima - kad dodam neki novi album jel moram svaki put rescan media library ili se moze album posebno dodati u m.library bez skeniranja cijelog direktorija my music? Thnx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:08.