![]() |
sumljam da je server sa 7900gtx
|
workstation, za 3d modeling
|
ja bi ti to slagal : nuts : :D:D:D:D
|
samo polako...stvarno samo polako...I NIŠTA NA SILU..sve mora lijepo sjesti :)
|
Da samo polako i nemoj da ti padne koja iskra nakon paljenja jer ce biti svega:) posebice pazi da ti neostane koja vidica negdje kod maticne ili na maticnoj(jer je meni bilo malo dima:)) i tako pripazi uglavnom i sve ce biti ok....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Anyway da ponovim: izolacija se otopi i LED-ice mogu pregorjeti. Ako pustiš da se ta izolacija topi i kad se spoje različite žice,ode ploča ako ne i nešto drugo. |
Šta ti je, nije to tolika struja da se baš žice tope. Na LED-ice ide oko 10 mA i jedinu tu možeš zeznut ploču, al teško... A LED-ice će pregorit ak prevelika struja krene kroz njih.
|
Vidjeh na vlastite oči kako se izolacija topi i lijepo dimi,majke mi.
Budem donio sliku kad ću biti u prilici slikati taj komp (u subotu najvjerojatnije) |
Citiraj:
trebaš vidit kaj sve ljudi štekaju i di :D također mislim da nije problem složit komp ako znaš čitati ali ipak bi radije za prvi puta da pozoveš nekog ko je složio (uspješno) koju konfu pa da gledaš il da zajedno to sredite ;) |
A meni je najjače kad me jedna žena nazvala i rekla da joj je crko držač za šalice... :D
|
evo samo da se pohvalim, doslo mi je sve osim procesora koji dolaze u petak pa vec pomalo slazem sta mogu.ako bude pitanja javim vam.
pozdrav |
ok, pozdrav
|
pitanje br.1: maticnu mogu direktno staviti u kuciste, jel treba ic nesto izmedju maticne i samog lima od kucista?
|
ne, jedino ako imaš neki veći cooler, pa treba jedan dio staviti na drugu stranu matične.
|
Samo nemoj papir stavit :D , između matične i kučišta idu distanceri.
|
al bolje ti je da je netko uz tebe tko je to radio, pozdrav
|
Pločica za I/O panel i nećemo zaboravit distancere... :D
|
neznam strucne rijeci ali shvatit cete me: ona plocica na panelu od kucista kroz koju idu utori za sve zivo s maticne ima s druge strane metalne istake.jel njih micem ili idu u utore?
|
Ne miceh oni idu na metalni oklop.Vjerojatno mislis na onaj dio iznad recimo USB-a, etherneta i slicno.
Nemoj ga micati ostavi kako je on sam sjedne iznad oklopa. |
na thunderu imam 8 utora za memoriju, plavi i crni.koji je dual channel i jel uopce bitno u koji stavljam?znam da za svaki procesor mora ici isti broj.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
spajam zice od front panela, vidim da na hdd led je bitno di je + di -, da okrenem da slova budu prema ploci ili od ploce?
|
Citiraj:
Ak ti je stalo do tog kopa ovo ne dolazi u obzir :D Mislim, nešto vezano za bauštelu bi ti vjerojatno dobro pokazao,al nije ova riba za kompove :P |
Citiraj:
Mozes samo jednom pogrijesiti, ako nece raditi znaci da ces morati okrenuti.Ali u vecini slucajeva ti je na pinovima pri dnu na plasticnom djelu oznacen farbom znak plusa + ili je tom pinu na ploci podnozje ofarbano bijelom bojom da se razlikuje bas to + i -.U glavnom nece ti nista izgoriti ako se to brines. Jedino nemoj spajati ove kratkoprekidace tipa power sw ili reset sw na naponske pinove ( HDD led i power led). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |