![]() |
Citiraj:
|
frekvencija za sljeme je 754mhz (kanal 56), dok je za odasiljac na prisavlju 522mhz (kanal 27)...
cek, ne vidi se prijevod na filmovima kad gledas preko digitalne? |
Citiraj:
titlovi - vidim, naravno, one uobicajene titlove koji se vide i na analognom signalu. mislio sam da mozda mislis na neke posebne titlove. tako nesto ne vidim. |
nema problema :) stavis si onu gdje ti je bolji signal...mislio sam na obicne...hvala
|
eto da ne otvaram novi topic...
trebam neku karticu na koju mogu spojit obicnu video kameru i da magu s kazete prebacit na komp sta je snimljeno... pa bih molio preporuke... thx ;) |
leadtek pvr2000
leadtek je dobar, sestra mi je ima ali ne snima video i to, ali ta kartica to može ;) |
nije mi bitan tuner ni nis, samo da mogu s obicne kamere prebacit snimku na komp i to sprzit na dvd kasnije...to mi je prioritet..
|
a onda si uzmi najjeftiniju koja ima kompozitni i/ili s-video ulaz, po mogucnosti sa hardverskim kodiranjem u mpeg2
|
A što je sa digitalnim videom (miniDV)?
Ako mi sada treba 3-4 sata da 60 minuta dug avi dv film sa kamere prebacim u mpeg2, da li te kartice sa HW mpeg2 enkoderom mogu ubrzati konverziju i kako, kojim softwareom? Analogni video, VHS i sl. me za sada ne zanima. Recimo PVR 200, 350, Hauppauge, Terratec - mogu li to s njima? Da ne ispadne samo da mi kartica treba za gledanje i snimanje tv programa, mada ni to nije loše. |
najbolje ti je spajat miniDV kameru preko Firewire-a...on moze u realnom vrememenu snimit video na komp....a kasnije s cim ces ti kodirat, to je tvoja stvar...
Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike.... U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija... Ja ipak mislim da ti je preko Firewirea najbolje, i onda kasnije kodiras sa Nero Digital ili sl.... A sad koje kartice imaju HW mpeg enkoder, to ti ne bih znao, potrazi na netu.... |
''Ubrzat koncerziju mozes sa HW mpeg2 enkoderom, ali mislim da ti se opet ne isplati prikopcavat kompozitni ulaz s kamere na tv karticu, jer gubis na kvaliteti slike....
U ovom primjeru ces dobiti mpeg2 u realnom vremenu, samo ce ti kvaliteta biti losija...''-------------->>> slažem se, to je točno. Kužiš, firewireom prebacim film i enkodiram ga u mpeg2 nekim programom za video editing, nije bitno kojim. E sad, da li bi prisustvo HW mpeg2 kartice u PC-u ubrzalo enkodiranje? Bojim se da ne bi.:( |
ne bi, jer taj mpeg2 enkoder na kartici kodira samo ulaze sa tv kartice (dakle analogne)...
vjerojatno postoji nekakav eksterni enkoder (zapravo siguran sam), samo mislim da ti se ne isplati to kupovat, jer je preskupo... |
Leadtek DTV2000 H
Citiraj:
|
mene bi zanimalo koju karticu(digitalnu ili analognu) bi trebao kupiti da gledam kabelsku tv preko nje. moze i neka preporuka. jedini uvjet je da se moze spojiti preko usb-a jer mi treba za notebook
|
evo da ne otvaram novu temu, zanima me sto mislite o ovoj kartici
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.812.063 ovako se cini ok prema specifikacijama, ali dal ju je ima tko prilike koristiit??? i jos jedno pitanje, zna li netko ima li u zagorju signala s sljemena?? |
da ne otvaram novu temu a pitanje spada pod ovu temu molio bih savjet!
Na poziciji sam takvoj da mi je tv signal slab.Nemam riblju kost na krovu jer me susjedi koji su na katu zaje....da ne mogu staviti zbog nekakvih nonsense razloga, tako da imam sobnu antenu pa se programi dosta loše vide.Gledam tv preko analognog tv tunera. Da li bi mi slika bila bolja sa digitalnim tunerom ili je ista stvar kada je signal slab? |
Trebala bi ti "riblja kost" i u jednom ili drugom slučaju.
|
Citiraj:
koja je kartica? ak je Winfast , mogo bih ti pomoc .. sto se tice odgovora na pitanje iz naslova , imam analognu winfast pvr tv2000, platio ju nekih 200kn prije 5 mjeseci i sve pohvale , spojio sam ljepo kabelsku u karticu i sve sljaka super , snimam kad mi treba i to .. |
|
problem sa zvukom
Citiraj:
Svakako provjeri postavke TV tunera, morala bi se naći tvoja zvučna kartica pri odabiru zvuka.Ako je uopće nema onda su ozbiljniji problemi u pitanju pa bi ti preporučao nabavku nekog drugog software-a za gledanje TV-a. Ja imam analognu TV tuner karticu i koristim odlični i besplatni DScaler. Isprobaj ga ako ti se da! Nadam se da si me razumio!! http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon7.gif |
Leadtek DT2000 H
jel mgu s ovom karticom spojit video i snimati s VHSa? |
možeš
|
Imam 30-ak obiteljskih VHS kazeta koje su ozbiljno počele propadati i zanima me kako ih je najbolje prebaciti u .avi.
Ukoliko sam dobro razumio varijanta a je da mi to neko presnimi. Koliko bi to moglo koštati? Varijanta b je da to sam snimim. Pretpostavljam da mi osim analogne tv kartice (sa softverskim enkodiranjem) trebaju druge stvari. Molio bih nekoga da napiše što mi sve treba (pretpostavljam da mi treba neki kabel kojim se kartica spoji i neki softver), koliko bi to sve moglo koštati (zanima me da je što jeftinije)? Koliko treba vremena za presnimiti kazetu od 240 min? Ako se nijedna kartica ne može nekako nakalemiti na laptop, kakav mi desktop treba (vjerojatno mogu posuditi). Moj laptop ima samo S-video (pretpostavljam da je ulaz). |
Anyone?
|
Citiraj:
Samo za "VHS" izbaci hrpu toga... http://forum.pcekspert.com/gtsearch....=VHS&sa=Search "VHS DVD" http://forum.pcekspert.com/gtsearch....+DVD&sa=Search |
Nemam nikakvog iskustva, ali pretpostavljam da za presnimiti kazetu od 240 min treba 240 min. Taj S-video je najvjerojatnije izlaz.
|
Mi može tko objasni koji je princip rada analogne i digitalne kartice.
Znači analogna koliko sam shvatio radi tako da ukljucis kucnu ili vanjsku antenu na nju i gledas tv. A kako digitalna radi? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09. |