PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Newjerojatna informacija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38762)

Crash009 05.05.2006. 21:35

Citiraj:

Autor SniperWolf
moze, ja cu dofurati par TT ventova i da vidis kako stavljaju flat : goood :

imam ja jednog 120 koji se vrti na 3500rpm i još su mu ležajevi prozujali!

: goood :

blozer 05.05.2006. 21:37

Brijem kada bi i nešto fakat poduzimali.... Da bi to se sve moglo srediti ....
Kada bi svi sa foruma potpisali peticiju i dali svako svojim 10susjeda/prijatelja/kolega/poznanika bilo kaj od ovoga da bi bilo preko 10 000 potpisa i više ... a to nije malo ...
Samo što bi tražili tom peticijom? Najbolje bi bilo da t-com kupi država te da se smanje cijene paketa....

Dawar 05.05.2006. 22:42

Ja da sam Vlada donio bi zakon da t com mora spustit cijene za 50% pa nek vide :D

De5tr0yer 05.05.2006. 23:17

cuj da si ti vlada:D ali i njoj pasu vise cijene obrcu pare znas kakve

OveRkiLL 05.05.2006. 23:27

ma kakva se to jaja spominju, treba ih bombama gađat.
: DualWiel : sniper : :rambo: : Machineg

De5tr0yer 05.05.2006. 23:45

Citiraj:

Autor OveRkiLL
ma kakva se to jaja spominju, treba ih bombama gađat.
: DualWiel : sniper : :rambo: : Machineg

sto bi ovo trebalo znacit? kakva jaja? NHF ali nije mi jasno:confused:

Crais 05.05.2006. 23:52

Citiraj:

Autor Dawar
Ja da sam Vlada...

Da su babi kotači bila bi autobus...

z3D 06.05.2006. 00:52

kada je bilo ono staro ubrzanje, meni su majmuni umjesto 1.024kbit/s stavili cca 1500:D

GoGzS 06.05.2006. 01:31

Za sve koji namjeravaju ić po paketić jaja, i onda do T-coma, a nemaju GPS poput nekih :D T-com centar vam je na savskoj, to vam je onaj Hoto tower...nemožete fulat :D
P.S.mali hint: danas kad sam išao u školu, prali su prozore, kakti planinari se spuštali niz zgradu, njih 5-6 i prali prozore, ljep prizor :)...

Eh, još jedno pitanje, ak se budu povećavali paketi, kak stojimo mi koji imamo 2 GB-a sad...idemo na 5 ili?

MisterM 06.05.2006. 03:21

Citiraj:

Autor M4rk0
ma moraju dignuti paket, jebes brzinu !
da barem bude 512MB bude 2GB, 2GB bude 5GB, 5GB bude 10GB, 10GB bude FLAT :D

A kaj ak imas flat?

slink 06.05.2006. 08:34

Pa imas ga i dalje, samo uz cijenu od 10 GB paketa...

neumrli 06.05.2006. 16:32

evo da se i ja ukljucim,imao sam negdje na laptopu sliku gdje je nova reklama t-sljama za adsl,najjeftiniji paket ce biti (ako uopce bude promjena) 60 kuna,najjaci ce biti 170 kuna a ako se nevaram svi paketi ce imati FLAT !!!!

Dawar 06.05.2006. 17:18

Citiraj:

Autor UnDeAd
evo da se i ja ukljucim,imao sam negdje na laptopu sliku gdje je nova reklama t-sljama za adsl,najjeftiniji paket ce biti (ako uopce bude promjena) 60 kuna,najjaci ce biti 170 kuna a ako se nevaram svi paketi ce imati FLAT !!!!

To nema šanse to sigurno neka zezancija to će se tek dogoditi kada vodatel prekrije optikom cijelu hrv a možda ni tada

Delta S4 06.05.2006. 19:58

170 kn najbrži flat??? : nuts :

Daj, ne budi tako okrutan...to boli :(

:D : cheers2

Milentije 07.05.2006. 00:41

Ja stvarno ne znam sto ste vi svi nezaodovoljni ADSL-om.
Uzivajte kad mozete pa kakav god da je. Kod nas je najbrze sto se moze nabavit
ISDN 256kb/s koji se nenormalno mnogo placa kada se sabere i telefonski racun. Ja trenutno koristim wireless flat (papani kazu 128kb/s ali od toga nema nista) i "normalno" cim pocne jaca kisa ili snijeg nista od interneta, A TO "ZADOVOLJSTVO" PLACAM 35KM (130kn) sto je naspram vasih 170kn za ADSL FLAT (koliko god da je brz) ipak PREVISE.

UZIVAJTE U ADSL-U KAD SU VAM T-SOMOVI DALI MOGUCNOST

Delta S4 07.05.2006. 01:15

Citiraj:

Autor Milentije
Ja stvarno ne znam sto ste vi svi nezaodovoljni ADSL-om.
Uzivajte kad mozete pa kakav god da je. Kod nas je najbrze sto se moze nabavit
ISDN 256kb/s koji se nenormalno mnogo placa kada se sabere i telefonski racun. Ja trenutno koristim wireless flat (papani kazu 128kb/s ali od toga nema nista) i "normalno" cim pocne jaca kisa ili snijeg nista od interneta, A TO "ZADOVOLJSTVO" PLACAM 35KM (130kn) sto je naspram vasih 170kn za ADSL FLAT (koliko god da je brz) ipak PREVISE.

UZIVAJTE U ADSL-U KAD SU VAM T-SOMOVI DALI MOGUCNOST

Krivo si shvatio...najjeftiniji(najsporiji) ADSL flat kod nas dođe nešto manje od 400 kn(378?...da ne idem sad gledat račune, ionako nije nigdje ukupno napisano nego moraš zbrajati njihove idiotske podjele)...

Dawar 07.05.2006. 10:22

Nismo mi nezadovoljni tehnički adslom ali smo financijski

z3D 07.05.2006. 10:55

ja sam tehnicki nezadovoljan.
ok, dobio sam brzi internet besplatno jer su oni glupi, ali svejedno.
stalno neka sranja...

Amdejac 07.05.2006. 13:19

Da li vi znate da u centru Zagreba nema ADSL-a.
Od Kordunske i Mandaličine Iicom skroz do MUP-a u Kustošiji jer su svi na istoj centrali. Praktički im je zapadni dio grada (Ilica) nepokriven ADSL-om.
Tko ne vjeruje neka uzme HT-ov imenik i pronađe pretplatika u tim ulicama i provjeri da li mođe priključiti ADSL.

atha 07.05.2006. 13:23

: nono :
jako su neozbiljni. osim shto im je usluga nish koristi,
nisam ochekivao da neche pokriti centar zagreba. da ne govorim da sam skoro u centru rijeke,
i da je mnogo mnogo trebalo da ga dovuku ovamo. pa jebote...

West 07.05.2006. 23:52

Sad su rasprostranjeni svugdje i dosta pokriveni.

@AMD: to nisam znao, ne vjerujem, bas idem baciti pogled.

btw. Za sve koji misle u napad na T-koma evo adrese i kontakti pa navalite
http://www.t-com.hr/naslovnica/kontakti.asp

Amdejac 08.05.2006. 00:32

Citiraj:

Autor West
Sad su rasprostranjeni svugdje i dosta pokriveni.

@AMD: to nisam znao, ne vjerujem, bas idem baciti pogled.

btw. Za sve koji misle u napad na T-koma evo adrese i kontakti pa navalite
http://www.t-com.hr/naslovnica/kontakti.asp

Frend u Mandaličinoj i Kordunskoj.
Pogledaj MUP Ilica 335. Mislim da je broj 3788-111. :D
GEOMODELING D.O.O., Sveti Duh 34, (01) 3775 411
KLINIČKA BOLNICA SESTRE MILOSRDNICE, Vinogradska cesta 29,01/3787-111.
Ovo je sve zapadni dio Zagreba, ne neka preriferija.
Brojeve sam bez veze ukucavao i tražio u telefonskom imeniku i provjeravao dostupnost.

bluntafari 08.05.2006. 01:09

To za provjeru dostupnosti i nije baš točan "alat". Ja kad sam provjeravao za sebe isto nisam bio dostupan, a već slijedeći dan su me zvali da mogu imati ADSL i tada sam ga odmah i ugovorio. Ja sam u Kustošiji dakle blizu ovih lokacija koje se spominju.

Amdejac 08.05.2006. 01:19

Ja samo kažem da u cijeloj Kordunskoj nema ziher i dio Mandaličine isto nema.

MisterM 08.05.2006. 10:04

Citiraj:

Autor Milentije
Ja stvarno ne znam sto ste vi svi nezaodovoljni ADSL-om...

Mi smo nezadovoljni monopolističkim položajem skoro jedinog provajdera trenutno i njihovim nabijanjem zarade kakve nemaju ni u matičnoj zemlji

Brzina:

DOWN/UP:
512/128 - 79 Kn
1024/192 - 199 Kn
2048/256 - 369 Kn

Paketi:

512 MB - 20 Kn
2 GB - 59 Kn
5 GB - 109 Kn
10 GB - 199 Kn
FLAT - 299 Kn

Još nadodaj telefon cca 100 kuna.

Mnogi ljudi pa tako i ja se vole uspoređivati sa boljim a ne lošijim:

2048/256 FLAT = 668 Kn = 180 KM = 92 EUR

Problem je što se za ove novce zapadno od Bregane dobivaju daleko veče brzine i to skoro uvijek pričamo o FLAT-u (ili za manje novce)!

Mala anegdota – kad je izašao patch za Call of Duty 2 na IWnation forumu je bila špreha ko će brže skinuti taj patch – jedan se malo požalio na brzinu – imao je čini mi se nešto kao 6000kbit/s/2000kbit/s down/up nisam baš ziher kolliko točno – svi odreda su vrištali od smijeha gle jadnika – da se razumijemo tamo nisu samo ameri nego skoro cijeli svijet.
Mi smo odlučili šutjeti (1024 kbit/s down 192 kbit/s up).

I još nešto – bilo bi zgodno vidjeti koliko ljudi kod nas uopče fura FLAT.

Sand 09.05.2006. 17:54

Citiraj:

Autor MisterM

I još nešto – bilo bi zgodno vidjeti koliko ljudi kod nas uopče fura FLAT.

Malo pojedinaca, a većina tvrtki(sve koje imaju bar neke veze s internetom). Ništa od toga. Znaju oni da je većini flat preskup, i tako će i ostati. Mi se teško pokrećemo, i to se neće promijeniti. Vlada ne da ih ne može već ne želi spriječiti. Naravno da se nije uplitala u kupnju Iskona, jer je T nedavno isplatio velike iznose vladi radi otpuštanja radnika. A vlada, niti sabor ne znaju svoj posao. I jednostavno naši glasovi ne dopiru do njih. Da tražite vladu da vam smanji cijene bi bilo za njih isto kao da tražite da smanje cijene BMW-a (sa manjim PDV-om jel) ili benzina. Like, not gonna happen, ever.

Ramses_III 09.05.2006. 22:21

To za središte Zagreba se zna, čuo sam to već puno puta, a vjerujem da bi se lako štogod našlo google-om.

I da, imam flat, pa meni osobno ne znači promet ništa, ali bih najviše volio da povise upload!!

Dawar 10.05.2006. 00:01

Ja bi htio ak niš drugo da ne broje promet koji napravi upload jer ionak nemreš puno s njime jer je mali. To bi mi za gigu i pol spasilo :D

Marzd 11.05.2006. 07:35

Svi nešto kenjaju po T-komu ali i da dođe konkurencija bilo bi isto kao i sa fiksnom telefonijom, kad su došli optima i portus jako "malo" je ljudi prešlo na drugu fixnu mrežu.

West 11.05.2006. 10:06

polako ima vremena, zato jer t-kom ima jos neke povoljne stvari, pa ljudi ne zele prelaziti na drugog, ali i to ce se promijeniti.

bluntafari 11.05.2006. 10:19

Ja sam prešao na Optimu. Jedva čekam dan kada i pretplatu neću morati plaćati T-smradovima i kada ću moći uzeti ADSL od neke druge firme.

Emissary 11.05.2006. 15:42

Citiraj:

Autor Marzd
Svi nešto kenjaju po T-komu ali i da dođe konkurencija bilo bi isto kao i sa fiksnom telefonijom, kad su došli optima i portus jako "malo" je ljudi prešlo na drugu fixnu mrežu.

Iz jednostavnog razloga - T-shit je vlasnik infrastrukture, tako da ''konkurencija'' ne može ponudit puno niže cijene, a samim tim i privuć više korisnika.

Za usporedbu uzmi tele-2 - imaju dosta niže cijene, stalno imaju akcije, i skupili su dosta korisnika

Marzd 11.05.2006. 18:50

Znam da je to dosta zbog infrastrukture ali iz priče sa dosta ljudi večina ih je ljena prebaciti se, a što se tiće tele2 ja sam mislio se prebaciti na njih ali sam izračunao da mi je još uvijek jeftinije na T-mobile (preplata). Iako se slažem da bi adsl tribao biti i jeftiniji i brži. I dok nedođe neka strana jaka firma moramo se družiti sa t-kom-om.

Xan 12.05.2006. 09:26

evo bas sam jucer navecer pricao sa ujakom iz njemacke i veli mi da ima 2/2Mbps DSL flat te placa 30€

isto tako sam saznao da kod njih vec neko vrijeme ne postoje paketi nego samo flat, mozda se nadje tu i tamo koja firma sa paketima ali jako rijetko...

raf 12.05.2006. 13:32

bitno je naglasiti da svi imaju simetrican dsl za razliku od nas.
Stalno se osjecam kao prokleti leecher, htio bih ipak popraviti ratio na azureusu i barem malo pomoci p2p mrezi.
jedno je sigurno, kad mi istekne ugovor, otkazujem adsl i to ne samo zato sto je skupo vec i zato sto je asimetricno.

A ako se nadate pojeftinjenju ovoga smeceta od dsl-a, dobio sam mejl da carnet pregovara s t-scumom, pa ko je student ili ucenik eto vam pojeftinjenja. Samo treba malo cekati : pirate :

Dawar 12.05.2006. 14:01

Citiraj:

Autor raf
bitno je naglasiti da svi imaju simetrican dsl za razliku od nas.
Stalno se osjecam kao prokleti leecher, htio bih ipak popraviti ratio na azureusu i barem malo pomoci p2p mrezi.
jedno je sigurno, kad mi istekne ugovor, otkazujem adsl i to ne samo zato sto je skupo vec i zato sto je asimetricno.

A ako se nadate pojeftinjenju ovoga smeceta od dsl-a, dobio sam mejl da carnet pregovara s t-scumom, pa ko je student ili ucenik eto vam pojeftinjenja. Samo treba malo cekati : pirate :

A kakav bi ADSL bio nego asimetričan a ni slovenci ni mnogi nemaju simtričan niti nama to netreba samo kad bi upload bio veći to da

Xedni 12.05.2006. 16:44

Ja 600/92 ( mislim da je toliki upload )
Susjed, ista situacija...

2 modema, router, moj i njegov komp primarni, sa mog kompa na jos jedan moj, i sa njegovog kompa na ćerkin komp...

Ja placam mjesecno 165 kuna, susjed 165 kn

imam 1200/184 FLAT (DCM, jelte)

njegov komp je upaljen 2 sata dnevno i procita samo neke novine na netu te gleda rezultate za kladionicu... njegova cerka gotovo nista...

uvijek imam i ja i on osigurano 600/92, a kad njegov komp netrazi promet, sve ide meni i obratno...

ovo funkcionira već 2 godine... ( naša suglasnost o dijeljenju dvije veze )
dnevno napravim minimalno 8 GB prometa ( torrenti ) skida se sve i svašta...

Uskoro čekamo oboje Vodatelov tripleplay, i 100% sam uvjerio osim susjeda još jednoga susjeda ( koji je dosad na adsl, non flatu i koji dosad nije dijelio vezu sa nama )

sad kad pređe na flat vodatelov, ako se sve ispostavi dobro, nabavit ćemo wlan router i imati 6/6 mbps ( + telefon sa dvije linije, jelte, TV i tak, nate sve o tripleplay...) za cca 350 KN mjesecno ( dok sad pojedinacno svi u domu placamo oko 400-500 kn Tcomu i DCMu za usluge interneta, TVa i telefonije)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:48.