![]() |
Citiraj:
a znaš ti onu staru narodnu? Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if u win you`re still retarded.: lol2 : |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
IMHO svakog prosjecnog korisnika zanima koliko ce prcesor brzo obavljati zadace kojim ce ga on zatrpat a ne koliko je ucinkovita njegova jezgra ili na koliko GHz radi, sto ce mi podatak koliko je mi je proc ucinkovit ako ga spustim za 3GHz? zasto bi to itko radio? obicnom korisniku je to nezanimljiv i beskoristan podatak, ono sto mu je bitno je koji je brzi za njegovih 500-tinjak kuna a ne na kojoj "filizofiji" radi. cemu tolika filozofija |
fight? fight. mislim da je ovo stvarno tema "potukli se do nogu", makar i sam naslov trazi da se reagira... mislim da nema svrhe razglabati u tolikim postovima da meni korisniku dialup-a treba citavih ebenih sat vremena da procitam:D(to sto ja citam sporo nema veze;) )
mislim da je ipak arhitektura AMD vs. arhitektura INTEL nemoguce usporedivati po taktu... AMD je vec odavno (tocnije otkad je probio granicu od 1GHz) prestao gledati prednost takta i okrenuo se poboljsanju performansi bez drasticnog mijenjanja takta... zato danas fx na 2.4 moze bez problema roknut nekog P4 na 4GHz. zalosno ali istinito... no stvari se sad pocinju mijenjati... ajmo pustit rasprave za kasnije, a?:D |
To je i bila moja opaska Bubbi kada je usporedio dva proca među kojima je razlike 3.5GHz. Previše toga „moglo bi“ i „možda“.
Poanta je u tome da mene zanimaju te razlike, a za prosječnog korisnika stoji tvoja tvrdnja. Samo što cijelo vrijeme raspravljamo Bubba i ja o našim željama i potrebama, tak da to nema veze s nečijim drugim željama. A o filozofiji, pa napisao sam par postova prije da baš ugodno ćaskamo… |
pa da, ali razlike su ipak razlike. intel sa netburstom je mogo dizat taktove dok amd nije. sad ak intel malo promijeni arhitekturu da bude slicna amdovoj (bar po performansama) on ima zbog prethodnog netbursta i veci takt uz poboljsanje arhitekture tak da je opet u vrhu. sad cete rec da promijenom arhitetkure moze doc i do pada radnog takta. da moze, ali intel to nece napravit jer ce time izgubit (barem) onaj dio trzista koji gleda snagu procesora po taktu. oni su "naucili" podignuti radni takt na netburstu a sad ce to pokusati i na novim arhitekturama (ovo je bilo slobodno receno, ali lijepo opisuje zelju svih proizvodaca komponenti). proizvodni proces se smanjuje i pitanje je vremena kad cemo u kucama imati danasnja superracunala u jednom cipu...
|
najjaci conroe radi na 2.6ghz :) tako da cini mi se da su spustili takt :)
|
sad ces vidjet kad dignu... morali su jer je ipak dualcore... dvi jezgre nije malo, kad se zbroji je 5.2:D
|
Lugar potjerao sve iz sume, tik do pruge
-
Ratovali Nemci i Partizani kod Amd kvote, u velikoj i gustoj Intel šumi. Došao lugar i sve ih potjerao van. |
A ja se ponadao disertaciji. Ali, i ovo je dobro-:)
|
LOL:D dobro
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:05. |