![]() |
Kolko čujem WEP nema smisla ni postavljat. Možeš rađe stavit samo svoju mac adresu na access listu, promjenit ime connection pointa i stavit SSID na invisible.
|
Ja mogu kod sebe staviti i na WEP i na WPA kolko god znakova ocu. Jer koristim software od USB 108-ice a buraz software od svoje wi-fi i nema nikakvih problema.
Kaj je najbolje, i imam sifru od 8 znakova, al mi preko Wireless-a od windowsa nece prihvatit tolko (znaci zabunio sam se, Windowsi traze 5 ili 13 znakova. a sifra mi je takva da ju lako pamtim i to mi je sifra za vecinu stvari. Cemu da si stvaram dodatne probleme oko pamcenja ? ;) |
ja mislim da bi bilo krajnje vrijeme da one guzice u t-centru neki kujac naprave, a ne ovo smece...al sta se vrijedi zalit na njih kad njih zaboji kujac... mos ih zvat kolko os...jednom je kabal pokvarit, drugi put nije nesta podesito i tak nesta..zar ne postoji neki NORMALAN prirucnik za to.... a i njihova stranica je "zakon"...potrosi mi vise mb kad ocu provjerit stanje s potrosnjom nego kad skidam nove drivere za grafu.....
|
Pazi konceptualaca...SE555 i 108-ica im bez pretplate koštaju 1538 kuna, a za oko 1000 kuna se može nabaviti u Linksu LinkSys-ov router i adapter nekoliko milijardi puta kvalitetniji od ovog smeća koje nama uvaljuju...go figure...
|
Tko drugi nego Ferengi da nanjuši prevaru...: hello2 :
Inače koliko sam čuo Siemens mrežna oprema na profi razini je skuplja od Cisca, pa ti misli ko je tu lud. |
ovo je sa hr.comp.adsl :
Citiraj:
|
Na PCE se nalazi ova verzija: fw-se555-b-1_30h-iptv-5.3.2.0.bin
|
E se moze kako maknuti da je pocetna sifra kod routera admin? Brijem da cu zaboraviti na to kad jednom restartam router preko one rupice...
|
Jel misliš na onu za log in?
|
da. kad restartas router (guras u onu rupicu) i kad trebas uc u router...
|
Ma za nevjerovat. Kad upišem adresu routera, gad se ne javlja...ufff...
|
Si stavil noviji firmware pa napravio hard reset? Hebemu, mozda su i promjenili defoltnu IP adresu kao i ono sa admin sifrom...
Nadam se da samo nisi stavio neki od a/b firmware-a... |
Stavio je onaj koji ja imam, a s njim nema problema (bar ja nemam:D).
|
Pa i ja imam tog tvog, 1.30h, al ga jos nisam hard resetirao, tako da neznam sto ce bit iza tog restarta?
|
Stavio sam onaj sa PCEXa, ali nisam hard resetirao. Hmm, idem isprobati, ako me nema na netu sljedećih par dana, znajte da je u pitanju "something has gone terribly wrong" problem. :D
|
Kamo nestade firmware???
Vidim, raspisali se vi o firmwareu,postavkama i itd...
Na mom je već firmware v1.30 (Nov 2 2005). Radi li se o istom ili je ovaj ipak noviji? Pod onim linkom na downloadu ne vidim niš :mad:, pa ajte molim vas bacite ga ponovo da ga i mi što malo kasnimo možemo skinut. :clap: Tnx |
Imaš ga za skinut na Download na PCE stranici.;)
|
Ne vidim!!!?
Pomozi čoravom i glupom, ja to ne vidim. NEMA. Nisam baš toliko blesav da nisam tamo pogledao,uostalom u 1. postu je link na Download. Izgleda da ga više nema. Su dodali šta novo? Osobito po pitanju QoS-a? Jer ove opcije koje ima su živi šrot, hebalo ih predefinirano.
|
Baš gledam nema više, maknuli su:confused: :confused:
Imaš icq ili msn da ti pošaljem? |
gdje je nestao firmware???????
Tek naisao na ovaj forum, a muce me isti problmi kao i vas s tim da je meni veza pucala i kad je bila always on i to nakon 1 do 2 minuta. Posudio se515 i sada nekako radi ali jos uvijek puca najmanje 3 do 4 puta dnevno. :(
Dodje mi da: DualWiel router i Simensa. Moje pitanje je bi li mozda bilo najbolje da sam kupim recimo belkin router i da sam podesim postavke? Inace, kako sad do firmware-a??? |
Staviš me na icq listu ili msn i ja ti ga pošaljem.;)
|
Kako se podešava zaštita na SE555 pošto sam online skroz da mi neko neudje.Vjerovatno ste napisali već ali nisam razumio.Hvala
Dobio sam jučer taj se 555 i ima 1.30 fw |
ako si wireless, onda ili WPA enkripcija, ili filtriranje MAC adresa....
Malo procackaj po routeru, tolko smo to ovdje spominjali da mi vec pomalo slabo dodje kad neko pita nes o tome routeru....bez uvrede dspacek Al ajde, da nebi neko reko da sam mrzovoljan: WPA enkripcija ti je pod advanced settings->wireless network->encription odaberes WPA, i stavis min 8 znakova.... oda to sredis i u utility-ju od bezicne mrezne na svom kompu FIltar MAC adresa ti je isto pod dvanced settings->wireless network->allowed clients i dolje ti pise known wireless clients (ako si spojen bezicno preko wi-fi kartice sa kompa) i tako izaberes onu MAC adresu koja je tvoja i kliknes add + jos si stavi pass za ulazak u router i ako oces, promjeni si IP routera preko kojeg i ulazis u njega (defolt 192.168.2.1 za SE555) I to ti je to...nadam se da je sve jasno :beer: |
Najbolje to sve skupa, tako sam barem ja napravio, paranoik šta ćeš : goood :
|
Ja sam stavio samo MAC filter, jer ako mi vec neko probije to, onda ce mi znat i probit i WPA ili WEP.
Cital sam na onom forumu kaj ga je neko spomenuo, lik navodno u Sibeniku, owna cijeli grad, zna sve AP-ove i veli da di god da dodje u vecini slucajeva se moze spojiti na neciji AP i krast promet... Zato sam si ja malo smanjil signal koji baca router, pa mi wireless dobro radi u kuci, al onaj koji mi oce analizirat promet morat ce mi sjedit sa laptopom pred kucnim pragom inace ce kitu od signala uhvatit ;) |
Ako ovi fosili oko mene uhvate moj nezaštičeni router plačam im svima grob :D:D
(malo crnog humora ne smeta...) |
ja sam iskljucio wirelless, ipak je to najjbolja zastita od kradje... :D
|
Čim sam upisao onu mac adresu nemogu više online nikako.Jel sam ju još negdje trebao upisati.Pozdrav
|
samo u routeru, nigdje drugdje...
|
Našao sam iza na routeru pod wlan i ti sam upisao u mac adresu i sad radi.Hvala
|
se555 gateaway
di se na se555 moze podesit gateway za lan?
|
i jel ima ko kakav noviji firmware za se555?
|
Kakav Gateway za LAN ?
Ako ocete igrat igre prek njega (bilo LAN ili WLAN) mislim da morate imati slicnu IP adresu i isti subnetmask.. Znaci npr. na routeru staviti IP 192.168.5.1 a na ostale kompove 192.168.5.X di je X razlicit od 1 A subnet najbolje ostaviti isti, po defoltu 255.255.255.0 A firmware bolje nemoj mjenjat dok sve radi, da ne bi usro router sa nekim a/b firmware-om |
treba mi gateaway zato jer mislim sherat internet preko wirelessa u drugi subnet
problem je u tome kaj ne smijem mjenjat subnet zato jer svaki nod ima svoj subnet (pričam o wifihr i vgw-u) |
problem je u tome kaj ne smijem mjenjat subnet zato jer svaki nod ima svoj subnet (pričam o wifihr ivgw)
|
ajmo nasi
Citiraj:
Oni sa slovima a i b (1_30a, 1_30b, 1_31a.....) ruse modem i nisu bas stabilni. Pa ako netko ima neka se ne srami javiti.: roller : P.S. E da, za taj firmware je default pass admin |
Citiraj:
P.S. Nemoj pisat 2 poruke zaredom ako si nes zaboravil rec, imas EDIT tipku ;) |
Citiraj:
Navodno ako mu samo spomeneš ime, čeka te sigurna i bolna smrt. Mislim da se zove Svemoćni Bongo!!! aaarghhh : axeman : : giljotin |
Citiraj:
Cuj ko god to oce, bu naucil, i onda ce i to napravit, a fala Bogu, na netu ima hrpa takvih sajtova koji ce mu pomoci... A i dost ljudi koji imaju wireless i DSL, nemaju niti pojma da nemaju ikakvu zastitu, pa se kod njih nemora nit pomucit, samo jednostavno spojit... Cak i nije toliki problem u zastiti, vec i u ljudskoj gluposti, a tome, bome i nema pomoci...tako da ne shvacam cemu ironija? |
Citiraj:
Koliko bi prometa morao obradit da probiješ jednu pametnu,i dobro enkriptiranu šifru?! Da ne govorim o tome da ih pametni ljudi s vremena na vrijeme promijene,koriste certifikate,da ne nabrajam. Izuzimam nezaštićene mreže,a i to su mi face iskorištavat tuđe neznanje. Ajde nek proba upast Vip-u ili T-comu,ak je faca. To je ista priča ko oni klinci iz Zadra prije nekoliko godina,upali u NATO ili je bila NASA,moš mislit,majmune netko iskoristio,a oni da budu glavne face rekli je mi smo. Pa onda naše novine nek i Hrvati imaju hakere :clap:. Toliko, o tome, neću više jer ovo stvarno ne spada pod temu. Da, za sve vas kojima treba subnetanje,rutanje i ostale drangulije vezane uz mreže,a imate koju staru kantu viška. Evo link koji vam možda bude od pomoći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16. |