![]() |
eSIM- jedan broj na više uređaja
Odgovor operatera:
“Multisim se još uvijek može koristiti na aktualnim tarifama za mobilni internet (“Mobilni net” tarife). Radi o se o podatkovnim karticama, a ponudu možeš provjeriti na linku https://bit.ly/3lGX61w. Sve aktualne glasnovne tarife za privatne, male i srednje poslovne korisnike pripadaju porfoliju Mozaik, na kojem nije moguće koristiti Multisim uslugu.” Ne znam nijednog velikog poslovnog korisnika pa za mene nažalost nema opcije :) |
Problemi, troubleshooting, pitanja, odgovori, savjeti oko moblinih uređaja
hi, kada odem na mobitelu(android) na facebook albume (opera browser)i kliknem na jedno od prva tri otvore se i mogu gledat, medjutin kada odem na neki od ostalih pojavi mi se the link may have expired or the page has been removed, taj problem imam na opera i firefox i chrome browseru na androidu.Imam jedan addblock browser kojjeg sam skino na androidu posto odma blokira reklame i na njemu se svi albumi uredno otvore i rade.
Isto tako mi ti svi albumi uredno rade na laptopu i tabletu preko istih browsera, znaci da je nesto u postavkama mobitela. Gledo sam razne youtube klipove i nista(probo update na google play,clear cache,reinstalirat,itd...i nista).Isto neke web str. mi ne rade na android mobitelu kod opere ,cromea i firefoxa a na addblock browseru i pc i tabletu mi rade, molim pomoc |
Bok,
imam jedan Vivax mobitel kojem fali sim/sdcard tray, odnosno ona ladica. poslao jesam e-mail u msan, pa čekam odgovor dali to imaju pod rezervne dijelove. ali u međuvemenu sam malo istraživao za svoj model: vivax fly v551 da postoji identičan model: Panasonic Eluga Pulse X ali sumnjam da je panasonic stvarni proizvođač. pa ako netko zna koji kineski proizvođač proizvodi Vivax mobače ? Tnx |
Foxconn
|
Vivax u kvaliteti Panasonica ili obrnuto? 🤦 Mislio sam da je Panasonic ozbiljana firma a ne da lijepi samo ime na generičke uređaje
|
Citiraj:
Citiraj:
Foxconn is currently World biggest E manufacturer their clints are Apple Nokia Xiaomi Infocus Sony Blackberry Oppo Vivo Huawei Panasonic Gionee Etc pa očigledno po potrebi samo zaljepe drugo ime :D još samo da nađem neki popularniji model koji je isti kao i vivax fly v551 |
Foxconn sigurno ne proizvodi vivax, foxconn je OEM proizvođač koji radi prema nacrtima i zahtjevima naručitelja.
Prije će biti da je vivax generički telefon kojeg proizvodi netko od hrpe ODM proizvođača tipa wingtech, huaqin, longcheer. Oni rade sve od dizajna do pakiranja u kutije i svatko s parama može naručiti seriju smartphona. Ne znam baš da ćeš uspjeti naći klona od vivaxa, previše ima tih generičkih uredaja, pogotovo za indijsko/azijsko tržište. |
Sklapali su ih i u Rugvici jedno vrijeme, ne znam jel još ili su sad samo telke, klime, bicikli.
|
dobio sam odgovor: Dio nažalost nemamo na stanju, a isti je nedobavljiv radi starosti modela.
:( sad moram još malo istražit, dali postoji još ovaj mobitel pod nekim drugim imenom osim Panasonic Eluga Pulse X... još jedna stvar, sada gledam i našao sam na par mjesta ovlašteni servis mora 7 godina osigurati servis i rezervne djelove. dali je to točno ? |
Zašto se za**bavaš sa tom starom kramom? Bar su danas mobiteli jeftini i na oglasniku možeš naći dobre uređaje to prihvatljivoj cijeni. Vrijeme koje ćeš izgubiti na kramu rađe utroši na nešto korisnije.
|
Slazem se sa kolegom, baci to u smece jer ne vrijedi vremena koje ces izgubiti...
|
Neznam jeli to pripada ovdje, ali android je,...
Imam TV Telefunken model D43F550G1CW i ne radi. Kad se upali pojavi se plavi ekran i kaže učitaj softver i dosegne 1%, a zatim je ekran crn. Odostraga svijetli bijelo svjetlo. Matična ploča je: VESTEL 17MB181TC, a PSU: VESTEL 17IPS62. A tu je i ovo: Model: VES430UNDP-2D-N43 Crtični kod: 285608260903 i: 23689890 E sad ne znam da li je u pitanju softver i gdje da ga skinem, dakle firmware za D43F550G1CW ili je u pitanju hardver koji imate kao što vidim na slici. To je Android TV Molim savjet. Hvala |
Citiraj:
|
Jedino da pitaš u ovlašteni servis ako će ti poslati...
|
možda pomogne: https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=74697
|
Citiraj:
|
Htio sam reći da sramote ugled(ime) ....
|
Citiraj:
|
Neće mu pomoći, na ovom linku je opisan problem sa led diodama, njemu ne valja nešto sa sw/matičnom pločom...
|
Hvala, pogledat cu na tom forumu
|
Smije li se na punjaču/adapteru od brzog punjenja preko micro USB kabela puniti uređaje koji inače nemaju QC i USB Type-C, recimo BT slušalice ili pametni sat?
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Smiju
|
Možda ti neke uređaje neće htjeti puniti kao meni stare Xiaomi mobitele, ali neke opasnosti nema.
|
Jesmo li stvarno sigurni da nema opasnosti?
Ja isto to prakticiram, ali sam razmišljao o tome. Ako se ne varam uređaj "komunicira" s punjačem, odnosno javi mu koji protokol punjenja podržava i onda punjač ako može uključi brzo punjenje (veći napon). Što ako se punjač zabuni? |
Onda naučiš koje punjače ne treba koristiti ni pod razno :)
|
Ako se punjač zabuni ja bi rekao da je neispravan
|
Na Samsungu A52s ne mogu nikako isključiti messenger odnosno muči me sljedeće:
Kada je zaključan zaslon i dođe messenger poruka ta ista osvijetli zaslon i pojavljuje se kao obavijest. Dakle htio bih da se čuje samo ton primitka poruke, ali ne i da se upali zaslon sa notifikacijom. Probao sam u samoj aplikaciji maknuti onu stavku "osvjetljenje", ali ista stvar se događa |
Da li si pregledao na mobitelu Postavke (Settings) > Aplikacije (Apps) > Messenger aplikacija > Notifikacije (Notifications)?
|
Ima li itko iskustva s pretvaranjem microUSB andorid telefona u multimedijalni centar uz pomoć microUSB to MHL adaptera?
Znači cilj mi je neki hub/adapter koji se ušteka u mobitel (Samsung S6) te se u taj hub ušteka USB dongl od airmouse-a, a iz donglea kabel ide u HDMI. Gledao sam ovaj s alija ali taj nema dodatni USB u koji bi uštekao dongl za airmouse... Vaša iskustva? |
Mislim da je tu problem microUSB i star mob. Ja sam si za S20 kupio USB-C 'hub' sa HDMI, USB 3.0, microSD čitač,... i sve radi. Nažalost, još ih nisam probao više konektora istovremeno koristiti, ali ne vidim razloga zašto ne bi radili.
|
Pa u tome i jest caka, jer želim taj stari mob iskoristiti kao androidbox...
|
Na tvome bi mjesto pokušao to naći negdje lokalno tipa Chipoteka i probao na licu mjesta.
|
Ako se dobro sjećam, zar Samsung nije za MHL koristio malo modificirani micro USB? Negdje imam takav dock, morao bih potražiti.
|
Citiraj:
Evo baš gledam da postoje takvi adapteri za microusb EDIT: baš guglam, samsung S6 ne podržava MHL već isključivo miracast wireless prikaz slike... Znači frula, trebam neki miracast reciver za TV |
Citiraj:
|
Mozda wifi direct screen mirroringom (to cak dosta starih dummy telki podrzava)? Cak i chromecast nije za iskljuciti ako imas android tv ili tv box.
Edit: ah, miracast je zapravo wifi direct, nisam isao za tim. |
Dobro večer,
Je li tko stavio Mobile Outfitters folije? Kakva su vaša iskustva i jesu li bolje od kaljenog stakla? https://www.moutfitters.hr/ Lp |
poz,
Ja sam do sada koristio na 3 moba, prezadovoljan. poliuretanska je folija, na ovaj zadnji mob. stavio onu najskuplju i super je. Sent from my DN2103 using Tapatalk |
Citiraj:
|
imenjače, skupo, ali valja.
Trenutno ga imam na S22U. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:53. |