PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Star Wars Jedi: Survivor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312910)

Exy 30.04.2023. 14:29

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3673477)
znas,u 2023 godini ti je neki standard za PC gamere, joystick od xboxa.to samo prikljucis i windowsi odmah prepoznaju.tako i taj d4 koji spominjes uredno radi sa xbox joystick.znamo svi koji smo nedavno igrali betu.

a na temu, sve normalno.koji patch pricekat pa se moze i igrat.bitno da je igra dobra

Hebeš onda 2023. g kad je joystick sa peasant konzole postao standard za PC. Gdje su stari dani kad se znalo da konzole vrti klinčadija a na PC-u igraju stari iskusni lisci lol :D
Nego šalu na stranu, igre postaju sve veći poluproizvodi, mislim da iz principa ljudima koji ovakve stvari prednaručuju ne bi vratio pare.

microsoft66 30.04.2023. 15:42

Ejj ta spika mi smo konzole mi smo pc to je bilo za nas klince prije 20 god cool podjela.u danasnjem lqgbt+-: drustvu, sve je to isto.iste igre i vamo tamo, poneka exkluziva na godinu dvije i tjt

Tajl3r 30.04.2023. 16:31

Stvar je u tome da ako imas 30 plus godina u danasnjima igrama neces vidit nista novo neviđeno sve je na istu šprancu!
A to sta izlazu poluproizvodi u alpha stanju kao i ovaj šrot pa se sad interljnet izčuđava zasto kako je meni nevjerojatno pa ljudi boziji pa to traje vec 10,15 godina nema dema, nema testera ..kad je to triple A zadnji izasa bez problema i zgražanja gejmur puka...
Ovo necu igrat ni misem ni tastaturom ni peglom ni metlom ni gejmpadom.

di_su

stitrek 30.04.2023. 16:48

Mozda hardware proizvođaci lobiraju da izlaze ovakve AAA igre, Respawn kao studio ima itekako iskustva i cudno je da igra koja ne izgleda toliko bolje od SW Fallen Order bude duplo zahtjevnija.

PC igraci bi trebali bojkotirati ovakve poluproizvode te prestati sa prednarudžbom igara.

slavonac90 30.04.2023. 19:15

Krenio igrati Fallen Order da ponovim gradivo, a do tada valjda i ispečiraju ovo čudo da bude igrivo, pa ga odigram za 15 eurića preko ea games pretplate, ali dati punu cijenu za igru koja nije optimizirana ne bi mi malo na pamet.
Čak i s Diablom 4 kojega sam mislio preorderat pričekam koji dan da vidim kakva će situacija biti sa optimizacijom i serverima.

Mladenxy 30.04.2023. 19:20

Ja sam na nekih deset sati igre i bolja je od prethodnika. Naravno optimizacija nula. Igra jako podsjeća na GOW u SW svijetu. Mape su kompleksne i ogromne.

slavonac90 30.04.2023. 19:26

Nego, najjače što čak i u ovom Fallen Orderu imam povremene frame dropove ne znam iz kog razloga, na dvije različite grafičke već, a i dosta ljudi po netu sa čak i najjačim grafama imaju navedeni problem, tako da nema što drugo biti osim optimizacije same igre, gg devs :care:

Mladenxy 30.04.2023. 19:30

Ma tak je od prvog dana, ta igra je izmislia problem shader compilation i stuttering povezan sa istim.

Eladio 30.04.2023. 19:58

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3673584)
Ja sam na nekih deset sati igre i bolja je od prethodnika. Naravno optimizacija nula. Igra jako podsjeća na GOW u SW svijetu. Mape su kompleksne i ogromne.

Sad si me zainteresirao.. s velikom nostalgijom se prisjecam dark forces2 i onih ogromnih mapa, obožavao sam tu igru i kad predjes imao si feeling da si imao sta preći, da si se ono doslovno natrčao i nahodao i naskakao jel lol :D

Mladenxy 30.04.2023. 20:13

Nemoj, igra će ti taj hardver pretvoriti u digitron.. da ne kažeš da nisi upozoren.
Ja sam morao, jače je od mene :D

Eladio 30.04.2023. 20:41

Ja sam low details igrac :D

Mladenxy 30.04.2023. 20:55

Ne pimaže, cpu bn, bilo koji cpu

stitrek 30.04.2023. 21:47

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3673605)
Ne pimaže, cpu bn, bilo koji cpu

Problem je u optimizaciji gdje se Cpu i Gpu ne iskoristavaju potpuno, vjerovatno ce taj negativni efekt ublaziti kroz par mejseci sa patchevima ili ce mod scena to uzeti u svoje ruke.

Mladenxy 30.04.2023. 21:51

Moguće i Denuvo hebe.

stitrek 30.04.2023. 21:57

Od Denuva do lijenih studija i publishera koji izbacuju nedovrsene proizvode, dali im je bitna brza lova ili su placeni sa strane hardware proizvođaca to ostaje pitanje.
Cinjenica je da su vecina gamera postali naivne ovce koji bi ovakve odrone trebali kazniti bojkotom a ne imperativom kako svako malo trebamo novi hardware.

Mladenxy 30.04.2023. 23:36

Našao sam svoju formulu....4K, high detalji, FSR quylty i imam 30-40 fpsa uz vsync, ovak mi je daleko bolje nego 1440p pa kad mi stalno šara 60-40 fpsa.
Zadovoljan

Eladio 01.05.2023. 00:53

Sta prvo fallen order treba odigrati?

Disco 01.05.2023. 07:13

Console gamers should up their standards instead of console warring

In the first world area, Coruscant, the PS5 in Performance Mode can even drop to 30fps during some cutscenes. This is abysmal. Again, this should have been the main focus. Because, like it or not, the game is busted ON ALL PLATFORMS. This isn’t a “PC version is busted” situation. Hell, on consoles, the game is rendered at 1152p and then is upscaled via FSR 2.0 (Performance Mode), making it look as blurry as it can get. Ironically, PC gamers can at least remove FSR 2.0 (which doesn’t look good by the way in this title) and render the game at a higher resolution.

Netko je tu napisao da igra na PS5 performance i da je sve super...očito je do osobnog dojma, iskreno ni meni nije bed igrat na 30FPS kada se naviknem.

Evo i od DF analiza, oni pak vele da igra pada i na 648p na PS5(zato kažem da je očito do osobnog dojma, ali činjenica je da igra drlog):

d0X 01.05.2023. 12:34

To je UE4 koliko vidim, dat će se potweakat kao i Hogwarts. Već ima modova na Nexusu.

Mladenxy 01.05.2023. 13:01

Dok se to potvika ja bum ga odigrao.

d0X 01.05.2023. 13:09

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3673708)
Dok se to potvika ja bum ga odigrao.

Više sam promrmljao sebi u bradu jer još nisam ni prethodni odigrao :D

The Exiled 01.05.2023. 13:13

Sve u svemu igra je odlična, slično kao Doom Eternal super optmizirana i radi podjednako dobro na svemu od RX 580 4GB do RTX 4090 24GB uz visoki broj sličica u sekundi.:hitthewal:
:chears::frend:

Disco 01.05.2023. 17:04

Izgleda da zen4 3D to može jedini brute forceat.
Kažu da i na 13900K šteka kao ludo.

Exy 01.05.2023. 19:26

Ma skroz nebitno što to može vrtiti, riječ je o još jednom softverskom poluproizvodu, nastavlja se nedavno započeta linija užasa. Kako je krenulo bilo bi dobro počet arhivirati stare dobre naslove jer izgleda da za par godina više neće bit ljudi koji će bit u stanju isprogramirati poštenu igru.
I tko to spominje Dark Forces i ovo u istoj rečenici, kakvo svetogrđe :D

Eladio 01.05.2023. 20:33

Baš sam gledao malo da li priča i neke ideje iz dark forces 2 i ovih igara se poklapaju, rado bih odigrao tako neku igru, i onda nakon lurkanja po yt skuzim da bas i nisu iste.. čini se slično na prvu, zbog velikih mapa, ali koncept dark forces 2 je imao puno vise od samo lightsaber i push/pull forces.. od klasicnih oruzja koja skupljas jedno po jedno, preko više vrsta korištenja sile, mogućnosti biranja tamne strane i u konačnici 2 potpuno različita završetka. Tu su bile i top cut scene za to vrijeme kao gratis igrani film.

Ne muce me buggovi ako je igra dobro zamišljena, ali brijem da očekujem previše. Mislio sam probat fallen order za početak ali nekako mi se čini da bi se mogao razočarati :o

Mladenxy 02.05.2023. 19:54

nakon patcha

The Exiled 02.05.2023. 20:06

Citiraj:

The exact same stutters occur to the same intensity and at the same locations as before. As a result, fluidity in gameplay is just as compromised as the launch version.
Napredak samo takav, ali u rikverc. Igra je prvenstveno napravljena za konzole, a i na njima radi loše, tak da se sad mogu postaviti na trepavice zajedno sa zakrpama.:hitthewal:

Mladenxy 02.05.2023. 21:52

I ja sam mislil da nisu niš napravili ali ovo je ipak defitvno puno bolje, koliko se sjećam ne puno lošije od prvog dijela koji ima sttering problem koji nisu nikada riješili do kraja.
Radi to sad kod mene sasvim prihvatljhivo. Na monitoru imam 75 fpsa u 1440p uz povremeno mikro štucanje. Defitivno imaju posla ali šteta kaj igra nije barem ovakva izašla, a riječ je o par dana peglanja.

The Exiled 02.05.2023. 22:03

Općenito je žalosno da je postalo normalno da se ovakve igre koje kroz višegodišnji period koštaju nekoliko milijuna u razvoju izbace u čušpajz stanju kojem nisu ni htjeli prilagoditi glavni izbornik za PC.:kafa:

Mladenxy 02.05.2023. 22:08

za to me zaboli, nisam ni taknuo miš u ovoj igri, gamepad kao i 95% ostalih igara na PC-u. I novi Diablo bu se igral na gamepad, konačno :D

The Exiled 02.05.2023. 22:18

Da, to su ionak sve redom igre za konzole i gamepad, tak da tu nema greške, jer to tržište je zanimljivije i unosnije od klasičnog PC-a.

Bogamu, pa primarno mobilni Diablo Immortal je završil na PC-u, di ne bi jedan konzolaški Star Wars, tak da računica štima.

Nije u tome problem, ali već ko zna koji put izbaciti poluproizvod i naplatiti ga - to su pizdarije.

Mladenxy 02.05.2023. 22:32

Srećom postoje pretplate, tak da nema smisla kupovat igre. Za 15 eura uzmeš mjesec dana pretplate i kako tko ima vremena i volje odigra ovu gajnc novu igru i još poneku.
Tak da nije sve tak crno. Manja kvaliteta ali i posudba na mjesec dana za cijenu kino ulaznice + kokice :D

The Exiled 02.05.2023. 22:43

OK je sve to, ali nažalost većina novijih naslova je sranje, pa se isto ko i za serije i filmove, ljudi forsiraju samo zato, jer se o tome priča.

Jedino kaj su zaboravili za ovaj novi Star Wars uradak su besramne loot box gluposti, sve ostale šprance su jako fino upakirali.

Odinarius 03.05.2023. 11:48

Citiraj:

Autor Eladio (Post 3673763)
Baš sam gledao malo da li priča i neke ideje iz dark forces 2 i ovih igara se poklapaju, rado bih odigrao tako neku igru, i onda nakon lurkanja po yt skuzim da bas i nisu iste.. čini se slično na prvu, zbog velikih mapa, ali koncept dark forces 2 je imao puno vise od samo lightsaber i push/pull forces.. od klasicnih oruzja koja skupljas jedno po jedno, preko više vrsta korištenja sile, mogućnosti biranja tamne strane i u konačnici 2 potpuno različita završetka. Tu su bile i top cut scene za to vrijeme kao gratis igrani film.

Ne muce me buggovi ako je igra dobro zamišljena, ali brijem da očekujem previše. Mislio sam probat fallen order za početak ali nekako mi se čini da bi se mogao razočarati :o

Zadnja trećina Jedi Knighta je potpuno drugačija ovisno koju stranu izabereš, danas se tvorci igara (osim Witchera 2 koji ima sličnu foru) ne usuđuju više ići tim putem, preskupo je :)
To je prva igra u kojoj su izveli taj dark/light side switch, i IMHO još uvijek je najbolje. Ne sjećam se točnih riječi, nešto ovako:
"Why would I join you when I can have it all for myself?"
I na kraju ona scena kad zdrobi hologram poruku od svog oca i zaplače na tronu.
Chills, nenadmašno.
https://www.youtube.com/watch?v=r5okfbG2pRM

Ali dobar je i Fallen Order, ako je Survivor zadržao tu kvalitetu, super. 40% igre je čisti filler s povratkom kroz ista područja i iste borbe, ali eto, to je moderno doba. Ostalih 60% je prilično dobro, a kraj ima svoj mali twist koji mi je apsolutno fenomenalan :)
I glazba nije loša :) https://www.youtube.com/watch?v=oJZfEh3EciU

mierdadeltorro 03.05.2023. 13:49

ne znam jesam li u 20 god, gejmanja na PC kupio svega 10 igara. sve igram mukte nakon što pokrpaju bugove. i sigurno ne bi dao 80€.

stitrek 04.05.2023. 01:54

Citiraj:

Autor mierdadeltorro (Post 3674099)
ne znam jesam li u 20 god, gejmanja na PC kupio svega 10 igara. sve igram mukte nakon što pokrpaju bugove. i sigurno ne bi dao 80€.

Pametno, pogotovo danas ne zasluzuju kupnju jer prodaju polu-proizvode.
Kad rijese buggove i na dobrom popustu, tek tada podrzavam studio kupnjom njihove igre.

piydek 04.05.2023. 11:53

Citiraj:

Autor Odinarius (Post 3674068)
Zadnja trećina Jedi Knighta je potpuno drugačija ovisno koju stranu izabereš, danas se tvorci igara (osim Witchera 2 koji ima sličnu foru) ne usuđuju više ići tim putem, preskupo je :)
To je prva igra u kojoj su izveli taj dark/light side switch, i IMHO još uvijek je najbolje. Ne sjećam se točnih riječi, nešto ovako:
"Why would I join you when I can have it all for myself?"
I na kraju ona scena kad zdrobi hologram poruku od svog oca i zaplače na tronu.
Chills, nenadmašno.

Što se tiče grananja radnje/priče/questova - u nekom doista smislenijem obliku to je prestalo postojati čim je imperativ postalo da svi likovi u igrama moraju imati snimljen govor. A stvar je dodatno otežana kasnije sa skupljim cut-scenama. Ima dosta starijih intervjua već na tu temu s legendama RPG dizajna poput Tima Caina, Josh Sawyera, Chrisa Avellonea i sl. Sve ovo danas je zapravo cinematična kuruza.

Mladenxy 04.05.2023. 11:57

Da, interaktivni filmovi. Zato ih i zaboravim u roku keks, jer rijetko kad treba napregnuti mozak i nekaj riješiti u takvim igrama...pa da ostane u sjećanju. Ali vjerojatno je do godina :D

ansha 04.05.2023. 12:16

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3674303)
Da, interaktivni filmovi. Zato ih i zaboravim u roku keks, jer rijetko kad treba napregnuti mozak i nekaj riješiti u takvim igrama...pa da ostane u sjećanju. Ali vjerojatno je do godina :D

Problem je sta su to u pravilu vrlo losi filmovi..

Mladenxy 04.05.2023. 13:08

Citiraj:

Autor ansha (Post 3674311)
Problem je sta su to u pravilu vrlo losi filmovi..

Ima odličnih, TLOU, Metro serijal, Death Stranding, Dying Light 1 i 2, Days Gone, GOW, RE Village, SW iz ove teme unatoč koma optimizaciji, Red Dead II, GOW, Tomb Raideri, Unchartedi...mi prvi padaju na pamet.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14.