PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   U čemu početi programirati - aktualnost, budućnost (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312334)

Mommistake 13.07.2022. 22:22

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3611528)
Kao da itko to čita :D
Uglavnom, ja sam predao sve, čekam odgovor :)

Same. :)

Sretno. ;)

Mommistake 14.07.2022. 19:01

Mene već danas zvali, upao.

sinisa1989 14.07.2022. 19:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3611669)
Mene već danas zvali, upao.

Odlično :)
Koji program si uzeo? Online ili?

Mommistake 14.07.2022. 19:52

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3611672)
Odlično :)
Koji program si uzeo? Online ili?

Phyton, online.

d0X 14.07.2022. 21:08

Dvoumim se između Pythona i frontenda. Zna itko kad startaju tečajevi?

sinisa1989 14.07.2022. 21:15

Citiraj:

Autor d0X (Post 3611699)
Dvoumim se između Pythona i frontenda. Zna itko kad startaju tečajevi?

Citiraj:

Planirani početak online edukacije je rujan/listopad 2022 u večernjem terminu
Tako su meni javili za DB admina

Dr. Strange 14.07.2022. 22:26

Osim prijave online, moram li fizički do HZZ-a ići ako sam zaposlen?

MegaSkot 15.07.2022. 02:56

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3611202)
Ja sam dvoumio izmešu Pythona i administratora baze. Na kraju odlučio za admina :D

Završio sam kod njih to, 2005-te. Zanimljivo svakako.

sinisa1989 15.07.2022. 07:44

Citiraj:

Autor MegaSkot (Post 3611754)
Završio sam kod njih to, 2005-te. Zanimljivo svakako.

Nadam se da će proći i moja prijava, pa da barem nešto iskoristim. Ako ne, onda ću vjerojatno sam financirati. Svakako bi mi dobro došlo. :)

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3611734)
Osim prijave online, moram li fizički do HZZ-a ići ako sam zaposlen?

Rekao bih da ne. Svakako će te netko kontaktirati iz HZZ-a ako fali nešto od dokumenata ili ako eventualno treba doći do njih .

simpleplan 15.07.2022. 08:09

Citiraj:

Autor mamikulcic (Post 3611210)
Poslao upit i ekspresno u par min dobio odgovor pa ako kome treba...
Ako ste izvanredni student (zaposleni, sami si plaćate faks) nemate pravo na vaučer.

Čekam da frendica javi, u istoj je situaciji kao ti. Nema mi ovo smisla, nadam se da si u krivu :D

Mommistake 15.07.2022. 08:34

Ne mora se nigdje ići fizički.

Mene jučer zvali iz HZZ i objasnili mi proces, uglavnom oni nas zaposlene moraju staviti kao ljude koji traže posao, što mi baš nije jasno zašto, ali to je proces (bez obzira što sam, konkretno, u radnom odnosu već 8 godina bez prestanka).

Algebra konkretno rujan/listopad grupe (online).

Što se studenata tiče; mene jučer pitali telefonski, "Molim samo službenu potvrdu da niste izvanredni i redovni student".

Jučer mi objasnili, oni će napraviti ugovor, poslati Algebri, kada algebra odredi grupu i datum, javiti će u HZZ, i samo će trebati ugovor potpisati i to je to.

Mene zbunilo zašto piše tečak 14500kn a vaučer je 12434kn, ali na kraju je 100% pokriveno. Vrijednost tečaja odgovara vrijednosti ponude u lipu.

sinisa1989 15.07.2022. 13:14

I ja dobio pozitivan odgovor :)

Citiraj:

Vaš zahtjev za dodjelu vaučera je ocjenjen pozitivno te Vam je odobren vaučer u iznosu 7.000,00 kn što možete vidjeti na svom profilu u aplikaciji Moj vaučer.

Dr. Strange 15.07.2022. 13:15

Koliko ste čekali na ponudu od algebre koju onda treba proslijediti hzz-u?

sinisa1989 15.07.2022. 13:23

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3611832)

Nekih sat vremena.

Mommistake 15.07.2022. 14:16

Citiraj:

Poslao dan prije u 17h, ujutro u 8 bila na mailu.

Guls 18.07.2022. 15:11

Ja sam isto upao na phyton online, kaže teta iz Algebre da počinjem 29.8.
Možda se vidimo na predavanjima.

Ne znam jel postoje kakvi uvjeti (moraš položiti u roku inače nema druge rate isplate od HZZ-a prema Algebri)?

Volume 20.07.2022. 20:08

Citiraj:

Ja čekam evo već 4-5 dana i ništa, poslat ću opet

Vi koji ste dobili odgovor odmah jeste ih kontaktirali preko onog kontakt obrasca ili kako

Dr. Strange 21.07.2022. 16:57

Citiraj:

Autor Volume (Post 3612728)
Ja čekam evo već 4-5 dana i ništa, poslat ću opet

Vi koji ste dobili odgovor odmah jeste ih kontaktirali preko onog kontakt obrasca ili kako

Ja sam u četvrtak poslao i jučer dobio, pričekaj još malo, vjerojatno im je ludnica.

sinisa1989 22.07.2022. 12:33

Mene danas zvali i potvrdili mi početak predavanja.

Dr. Strange 22.07.2022. 14:59

Sad mi stigao mail da je zahtjev odobren, i da moram preuzet neki ugovor, potpisati i vratiti ga, ali tek kada budem znao točan datum početka predavanja.

edit: Moram li algebri javiti to?

Sinac 23.07.2022. 08:49

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3613112)
Sad mi stigao mail da je zahtjev odobren, i da moram preuzet neki ugovor, potpisati i vratiti ga, ali tek kada budem znao točan datum početka predavanja.

edit: Moram li algebri javiti to?

Da, bilo dobro da svi koji dobiju odobrenje HZZ-a za vaučere da jave Algebri da si oni znaju složiti grupe i odrediti termine početka predavanja, što je opet potrebno za ispuniti ugovor o vaučeru.

grizli1 11.08.2022. 19:40

Jučer sam zatražio ponudu od Algebre za front end development i ujutro me dočekala.
Zahtjev za vaučer sam podnio kojih sat vremena nakon što mi je stigla ponuda i njega su mi danas oko pola 1 potvrdili na potpuni iznos tečaja.
Nakon toga sam nazvao algebru kako bi im javio da mi je odobren vaučer te sad čekam od Algebre povratnu informaciju o početku predavanja kako bi si mogao generirati ugovor na portalu HZZ-a.

Savjet za buduće koji se budu prijavljivali je da si pripreme presliku osobne, rodovnice i svejdodžbe.
Sve u svemu se iznenađujuće brzo riješilo sve što se moglo dok se ne sazna datum početka.

Baš se nekako veselim predavanjima iako mi je posao hektičan i bez rasporeda, bit će to borba prava a svima želim puno sreće!

Mommistake 11.08.2022. 19:51

Da, složio bi se, bezbolno i brzo. :)

Sretno nam bilo. :)

Cuky 11.08.2022. 20:03

Citiraj:

Autor grizli1 (Post 3616612)
Jučer sam zatražio ponudu od Algebre za front end development i ujutro me dočekala.
Zahtjev za vaučer sam podnio kojih sat vremena nakon što mi je stigla ponuda i njega su mi danas oko pola 1 potvrdili na potpuni iznos tečaja.
Nakon toga sam nazvao algebru kako bi im javio da mi je odobren vaučer te sad čekam od Algebre povratnu informaciju o početku predavanja kako bi si mogao generirati ugovor na portalu HZZ-a.

Savjet za buduće koji se budu prijavljivali je da si pripreme presliku osobne, rodovnice i svejdodžbe.
Sve u svemu se iznenađujuće brzo riješilo sve što se moglo dok se ne sazna datum početka.

Baš se nekako veselim predavanjima iako mi je posao hektičan i bez rasporeda, bit će to borba prava a svima želim puno sreće!

Ja sam jos uvijek u razmisljanju jer isto kao ti imam posao skoro bez radnog vremena, tj. nemam neki unaprijed zadani raspored pa me to odbija od cijele price 😏

Sretno.

Dr. Strange 11.08.2022. 20:09

Citiraj:

Koliko sati traje taj program? Na stranici Algebre piše 225h, a HZZ 350h.

grizli1 12.08.2022. 07:42

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3616618)
Koliko sati traje taj program? Na stranici Algebre piše 225h, a HZZ 350h.

Isto mi piše tako da nemam pojma...

Dr. Strange 12.08.2022. 13:03

Poslali su mi na email planirani datum početka programa, mogu li sad kreirati taj ugovor ili da još malo pričekam kad bude 100% sigurno jer mi ovo planirani datum ne ulijeva povjerenje :lol2:.

SPLiFF 12.08.2022. 19:57

Citiraj:

Ne sjećam se da je ovo trebalo

grizli1 13.08.2022. 03:07

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3616841)
Ne sjećam se da je ovo trebalo

Nije trebalo za hzz vaučer ali mene su iz algebre tražili, nakon što sam im potvrdio odobrenje vaučera, presliku osobne, rodovnoce i svjedodžbe

Volume 13.08.2022. 17:29

Evo i meni su odobrili vaučer za admina baze podataka. Traže me potpisani ugovor, ali da bi to moga napraviti triba mi točan datum početka online edukacije.
Posla san upit ženi iz algebre koja mi je poslala ponudu, ali san dobia automatski odgovor na mail kako je na godišnjem do 23.08.
Ima li možda ko od vas da se prijavia za isti smjer i zna datum početka programa?

Mommistake 13.08.2022. 19:43

Nitko ne zna datum, jer čekaju da se skupe ljudi.

Algebra većinom kreće u rujnu s jednom grupom i listopadu s drugom.

Tako si i računaj.

SPLiFF 13.08.2022. 21:53

Navodno nema žurbe s tim ugovorom i ništa se neće dogoditi ako doznamo datum početka "u zadnji tren", mislim neće isteći rok vaučeru

Staromodan 14.08.2022. 09:28

Trenutno ne radim, pa sam pripremio papirologiju i tren prije slanja malo zastao. Nakon duzeg razmisljanja sam odustao. Isto sranje kao i razni poticaji, te kojekakve pomoci "potrebitima".

Za one koji rade u racunalstvu (ili ne rade, ali jako ih to zanima) to je super prilika za besplatnim obrazovanjem ili papirom da se nesto dodatno zavrsilo, koji ce im pomoci pri zaposlenju.

Mommistake 16.08.2022. 10:52

Nije mi jasno to razmišljanje.

Država nudi nešto besplatno, doslovno ti daje mogućnost da se obrazuješ, razviješ ili poboljšaš svoje znanje, što može rezultirati samo boljemu, ništa lošijemu.

I onda je to sranje? Klasika...

Ako ti u tome ne vidiš benefit za sebe, razumijem, ali nije sranje nešto što ti može (a i ne mora pomoći). Ako ne pomogne, na istom si gdje si bio prije toga, znači ne gubiš ništa, samo potencionalno dobivaš.

prileee 16.08.2022. 11:19

Oces rec - bolje bit nezaposlen nego sebi povecat sanse za zaposlenje? :D

Mommistake 16.08.2022. 11:23

:D

Nekako je i to meni kroz glavu prošlo. :)

Ali taj skepticizam i nepovjerenje prema bilo čemu što država daje, nije to nešto novo (i ne čudi me). Isto i za APN sam čuo, "Nemoj ništa što ti država daje, ima tu nekih caka, na kraju ćeš vraćati lovu..." itd. :)

Jebiga, razumijem, ali opet ne razumijem. :D

Dr. Strange 16.08.2022. 12:01

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3617403)
:D

Nekako je i to meni kroz glavu prošlo. :)

Ali taj skepticizam i nepovjerenje prema bilo čemu što država daje, nije to nešto novo (i ne čudi me). Isto i za APN sam čuo, "Nemoj ništa što ti država daje, ima tu nekih caka, na kraju ćeš vraćati lovu..." itd. :)

Jebiga, razumijem, ali opet ne razumijem. :D

APN se mora kritizirati jer su cijene nekretnina otišle u nebo upravo zbog subvencija, traljavo su to napravili, no ovo s financiranjem tečaja je dobra stvar, ne vidim ništa negativno, i ne može tebi ni bilo kome ni na koji način štetiti, no treba imati na umu da je to samo tečaj i da se mora dodatno uz to raditi, učiti, no tečaj je dobar suplement, može biti motivacija da se trgneš.

mamutarka 16.08.2022. 12:03

da ali kod APN-a treba kritizirat način na koji je odrađen, državu

a ne korisnika, uzeo ja kao pojedinac 100k kn ili ne, APN i dalje postoji :D

John Creasy 16.08.2022. 16:45

nije čovjek ništa krivo rekao.. nakon svakog predavanja moraš naći vremena za vježbanje i shvaćanje da bi se isplatilo.. dobra je stvar, ali i bez ovog ovisiš sam o sebi i koliko si truda daš u programiranju.. ako, i naglasak ako već radiš slično i želiš naučiti više te već kontaš neke stvari, odlična stvar
sretno svima u svakom slučaju, samo jako!

Mommistake 16.08.2022. 21:46

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3617466)
nije čovjek ništa krivo rekao.. nakon svakog predavanja moraš naći vremena za vježbanje i shvaćanje da bi se isplatilo.. dobra je stvar, ali i bez ovog ovisiš sam o sebi i koliko si truda daš u programiranju.. ako, i naglasak ako već radiš slično i želiš naučiti više te već kontaš neke stvari, odlična stvar
sretno svima u svakom slučaju, samo jako!

Pa za mene je rekao krivo.. Jer nije sranje ako ti netko želi pomoći. Mene samo ta riječ sranje u toj cijeloj stvari muči.

A ako ovo nije pomoć, ne znam što je.

A ako si nezaposlen, kao što je kolega rekao, vremena za učenje i ponavljanje nema?

Ako ne radiš u struci i ne treba ti to, onda se ne prijavljuješ, ali ne možeš reći da je sranje.

Jebote, ništa ne valja u toj našoj zemlji... Free edukacija, ni to ne valja.

I da budemo na čisto, vaučeri vrijede za preko 1000 tečajeva u cijeloj RH, ne samo na Algebri, od poljoprivrede, IT-a, šumarstva itd.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:07.