PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   God of War PC (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=310201)

1v@n 22.01.2022. 15:19

Probao danas verziju iz "igraonice" da vidim hoće li mi sjesti. Nije, nažalost.

Prvih sat i pol vremena sam potrošio gledajući ne pretjerano zanimljive animacije, i lamatao sjekirom na "čak" 2 načina (ne računam bacanje) dok sam se borio protiv par ne pretjerano zanimljivih neprijatelja i jednog nepobjedivog...

Vjerojatno kasnije postane zanimljivije, ali potrošio sam skoro 2 sata, a da me apsolutno ništa nije oduševilo.

Igra je odlično optimizirana, na ovoj RX Vega integruši radi glatko na srednjim postavkama i 2560x1440. Grafički...izgleda vrhunski, ali eto, nije mi sjela. Ne da mi se lamatati sjekirom na ista dva načina još xx sati. Čini mi se previše repetitivno, tako da je prostor na disku oslobođen za nešto drugo.

spawn 22.01.2022. 15:28

Imam isto iskustvo s ps4 osim sto je grafika naravno lošija. Dosadila mi igra nakon 2-3 sata i odustao. Na ps3 i na psp sam odigrao sve, ali ovaj mi nije sjeo. Godine su tu jbg :D

vlatko27 22.01.2022. 17:15

Svakom njegovo ali u 2-3h ne možeš ni zagrebat po površini ovu igru. Ima toliko različitih načina borbe i abilitya, različitih oružja, sjekira, shield, šake, blades of chaos, atreusova strijela... svaki pruža različit pristup borbi. Pa je tu i armor koji ima veliku ulogu za buildove. 2-3h nije apsolutno dovoljno ljudi.

Ali naravno, ako ćeš lupat glavom od zid dok igraš dalje, bolje odustati odmah. Nije sve za svakog.

1v@n 22.01.2022. 18:16

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3578661)
Svakom njegovo ali u 2-3h ne možeš ni zagrebat po površini ovu igru. Ima toliko različitih načina borbe i abilitya, različitih oružja, sjekira, shield, šake, blades of chaos, atreusova strijela... svaki pruža različit pristup borbi. Pa je tu i armor koji ima veliku ulogu za buildove. 2-3h nije apsolutno dovoljno ljudi.

Ali naravno, ako ćeš lupat glavom od zid dok igraš dalje, bolje odustati odmah. Nije sve za svakog.

Apsolutno se slažem, vidio sam već po videu koji je netko ranije stavio da je igra kompleksna.
Tražio sam nešto gdje mogu ubiti koji sat tijekom vikenda i gdje mogu isključiti mozak.

Ovo definitivno nije to, ali sam našao što sam tražio...Just Cause 4

emilblomsky 22.01.2022. 19:00

Ma igra je savršena. Ako ju usporediš sa Tomb Raiderom, u kojem nemaš puno toga osim main mission, a ostalo ti je skupljanje bezvezarija, ovdje ti se i te kako isplati otvoriti svaku škrinju, jer u drugom dijelu igre, a to ti je rješavanje valkira, i te kako će ti trebat svaki upgrade, a pogotovo na većim težinama.
Možeš složiti i infinity gountlet, a za to moraš isto puno krvariti. Ma vidi se kako su se oko igre potrudili,a ne ove moderne koje su sve na isti kalup. Main story, a ostalo bezvezno skupljanje svega i svačega, te čišćenje bez brojnih out postova, samo da se produži igra.
Recimo, ovdje riješiš zadnjeg bossa, a tek onda kreće zabava, jer najslabija valkira je neusporedivo teža.

Ag008 22.01.2022. 19:08

U kojem djelu igre sam ako mi se Boy počeo uobraziti, stlano pada kiša i opet moram na onu planinu?
Misija je "Vrati se na vrh" . Sakupio sam crnu runu i klesarovo dijetlo.
https://i.ibb.co/hgnpg8h/Screen-Shot...22-19-17-5.png

https://i.ibb.co/5FHv1z5/Screen-Shot...2-19-18-23.png

Iznenadilo me prije (da ne spojlam) kada sam morao bez njega igrati, a imam još dosta side questova. Da obavljam side questove?

emilblomsky 22.01.2022. 19:26

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3578699)
U kojem djelu igre sam ako mi se Boy počeo uobraziti, stlano pada kiša i opet moram na onu planinu?
Misija je "Vrati se na vrh" . Sakupio sam crnu runu i klesarovo dijetlo.
https://i.ibb.co/hgnpg8h/Screen-Shot...22-19-17-5.png

https://i.ibb.co/5FHv1z5/Screen-Shot...2-19-18-23.png

Iznenadilo me prije (da ne spojlam) kada sam morao bez njega igrati, a imam još dosta side questova. Da obavljam side questove?

A igra je toliko dobra da ti je gušt sve odigrati. Ja sam sad sredio onog prvog zmaja, a ovo gdje si ti je već dosta daleko. Al na ps u sam igrao prije dvije godine, pa sam već zaboravio.

Chuby 22.01.2022. 20:25

Jel to samo ja dobijem proljev kad vidim igru prevedenu na hrvatski jezik ili nas ima više? :D

bAKeth 22.01.2022. 21:22

Nisi jedini, čudno mi to izgleda na hrvatskom i zato uvijek biram engleski.

Ali svejedno veći izbor jezika je uvijek plus za igru i developere. Pa nek svi biraju što im bolje odgovara.

Mirkopoter 22.01.2022. 22:41

Citiraj:

Autor Chuby (Post 3578727)
Jel to samo ja dobijem proljev kad vidim igru prevedenu na hrvatski jezik ili nas ima više? :D

Probao na HR i fora mi je bilo, ali brzo sam prebacio na engleski jer mi je bilo čudno.

Badboy 23.01.2022. 08:07

Imam 7h u igri dosad i borba mi se čini tolko repetivna a težina se poveca samo brojem mobova koji iskaču iz zraka (možda sam ja prestar više za takve igre)

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

spawn 23.01.2022. 12:29

Prestar si. Nakon par godina gaminga sve repetitivno umara i rezultira gašenjem. :D.
Ja sada mogu igrat samo one koje mladi ne vole bas, linearne igre polut uncharteda, god stare verzije, i slično.. Pred neki dan zapoceo tomb raider s epica, vec se razmisljam hocu li nastaviti, ono vracanje na ista mjesta, logori itd, isto me umara što pripisujem godinama :D

Mladenxy 23.01.2022. 12:40

Onda se ja dobro držim u pedesetoj, u zadnjih par mjeseci završio Vahallu i ekspanzije sa 150 sata igranja, Battlefield 2042 sam na 73 sata igranja, Deathloop sam na 22 sata igranja, tridesetak sati na zadnji Halo kampanja, upali se tu još forza 4, forza 5 a ovaj odlični god of war sam odigral po izlasku na ps4 i čeka reprizu na kompu :D

spawn 23.01.2022. 14:21

Ti se ne računaš, poznato je da muškarci od 50te ponovo postaju djeca pa eto, možda i se i ja zaigram za koju godinu :)

Mladenxy 23.01.2022. 14:25

ma ja sam dijete cijelo vrijeme :D

Imate krizu srednjih godina, bude prošlo :D

frezer 23.01.2022. 20:37

da se i ja nadovežem...
imam već podosta godina i ne mogu svašta igrati, ali ova igra mi odgovara. Pašu mi sad igre koje imaju nekakvu smislenu priču. A u tome mi i prijevod na hrvatski odlično dođe. U moje vrijeme se učio ruski u školama, pa nije baš da rasturam engleski.

Ag008 23.01.2022. 21:04

https://9gag.com/gag/axB7v01

Patuljci su odlični, često imaju komične scene.
Titlovi su dobri, prijevod na hrvatski je sasvim solidan. Nisam naučio ali stvarno je drugačije iskustvo.

Alfredo nr.3 23.01.2022. 22:45

Meni je igra savršena, odlična priča, borba, questovi. Drži me kao i svaki GOW dosada. Super su nastavili priču prijašnjih nastavaka. Jedva čekam Ragnarok. Riješio sam glavnu priču, zmajeve, kralja patuljaka, ali ima još dosta toga.

demetrius 24.01.2022. 19:12

čemu služi save u igri??mapa 9 otoka,zarobljeni zmaj,treba proć stepenice pa ubit njih jedno 10 sejvam kad sam ubio 10-og kod molitve,ubije me 11 i onda opet sve ispočetka od početka stepenica a ne od točke sejvanja.

super,još jedno 50 puta škale prelazit,di je check point ako ga ima da odmah tamo trčim??na toj lokaciji.

Alfredo nr.3 24.01.2022. 19:59

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3579107)
čemu služi save u igri??mapa 9 otoka,zarobljeni zmaj,treba proć stepenice pa ubit njih jedno 10 sejvam kad sam ubio 10-og kod molitve,ubije me 11 i onda opet sve ispočetka od početka stepenica a ne od točke sejvanja.

Save-a se checkpoint, a ne pozicija na kojoj se nalaziš.

Lun 24.01.2022. 21:12

Odavno me igra nije ovako ugodno iznenadila kao GoW. Priča, likovi, muzika, atmosfera i kako je sve to ukomponirano je uistinu impresivno. Trebalo mi je nekih 20-ak sati za proći priču, rekao bih "taman".

Nadam se da će i Ragnarok na PC. Insta buy ako bude, ekipa iz Santa Monice je to zaslužila!

Alfredo nr.3 25.01.2022. 12:53

Svi nastavci su odlični. No prva tri uz ovaj su vrh. Cory Barlog je odličan kao redatelj.
Završio sam glavnu priču i većinu glavnih side questova. Još mi je ostala Sigrun i one tri rupe u Nifelheimu, no neda mi se toliko vremena potrošiti na sakupljanje resusursa za otvranje trih rupa. Mislim da je vrijeme za drugu igru.

emilblomsky 25.01.2022. 15:28

Ma god of war treba odigrati na god of war težini.Onda igra ima smisla sa svim upgrade-ima,i kombinacijama istih.
Onda ćeš prije svakog fajta otići u izbornik i poštelati sve kaj treba za određenog protivnika.Inače,nemaš šanse.
Upravo zbog te težine su i stavlii tolike mogućnosti upgradea.
Ja trenutno igram na give me a challenge,i iskreno ,može se igra bez problema završiti bez nekog korištenja talismana,upgradea armora ,komboa ,itd!

picajzlaaa 25.01.2022. 18:05

Ekipa vi ste svi igru khm.. Kupili ili? Jel ima neki razlog da ju ne zaigram iz "alternativnih" kanala, ili baš mora biti online? Nikada nisam igrao GOW pa se nebih htio zaletiti

Colossus 26.01.2022. 03:57

https://www.youtube.com/watch?v=ra_R-K_IoUc

Disco 26.01.2022. 06:12

Citiraj:

Autor picajzlaaa (Post 3579321)
Ekipa vi ste svi igru khm.. Kupili ili? Jel ima neki razlog da ju ne zaigram iz "alternativnih" kanala, ili baš mora biti online? Nikada nisam igrao GOW pa se nebih htio zaletiti

Najnormalnije ju možeš odigrat.
Ne treba ti online.

vlatko27 26.01.2022. 07:20

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 3579290)
Ma god of war treba odigrati na god of war težini.Onda igra ima smisla sa svim upgrade-ima,i kombinacijama istih.
Onda ćeš prije svakog fajta otići u izbornik i poštelati sve kaj treba za određenog protivnika.Inače,nemaš šanse.
Upravo zbog te težine su i stavlii tolike mogućnosti upgradea.
Ja trenutno igram na give me a challenge,i iskreno ,može se igra bez problema završiti bez nekog korištenja talismana,upgradea armora ,komboa ,itd!

Ja ju opet odlučio preći kako je aktualna, a zadnji put sam igrao kada je i izašla, i kao pravi GOW "veteran" jer sam ih sve igrao i prešao, te kao pravi Souls, Sekiro, Bloodborne "jebač", također sam stavio Give Me A Challenge.

Ne bi se složio nikako. Možda sam ja lud ili jednostavno shit, ali na ovoj težini igra sa početnom opremom nema smisla. Kratos mi umire u 2,3 hita, dok ja za ubit običnog Draugura(osnovni add) trebam 10 udaraca, Heavy Draugur valjda 25. Evo sad sam na dijelu gdje se pojavi drugi Revenant(oni što nestaju), malo prije Brock-ovog armory, i u borbu se ubaci još 2 heavya, i 2 ona plamenobacača i tu sam rekao dosta nakon pol sata "borbe".

Vjerojatno tamo negdje na pola igre, kada skupiš gear-a i blades za crowd contol, bi ovo imalo smisla. Ovako mi se čini da je to difficulty gdje ćeš prije ispuniti stvarni rage meter nego Kratos-ov u igri. :D

emilblomsky 26.01.2022. 09:12

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3579382)
Ja ju opet odlučio preći kako je aktualna, a zadnji put sam igrao kada je i izašla, i kao pravi GOW "veteran" jer sam ih sve igrao i prešao, te kao pravi Souls, Sekiro, Bloodborne "jebač", također sam stavio Give Me A Challenge.

Ne bi se složio nikako. Možda sam ja lud ili jednostavno shit, ali na ovoj težini igra sa početnom opremom nema smisla. Kratos mi umire u 2,3 hita, dok ja za ubit običnog Draugura(osnovni add) trebam 10 udaraca, Heavy Draugur valjda 25. Evo sad sam na dijelu gdje se pojavi drugi Revenant(oni što nestaju), malo prije Brock-ovog armory, i u borbu se ubaci još 2 heavya, i 2 ona plamenobacača i tu sam rekao dosta nakon pol sata "borbe".

Vjerojatno tamo negdje na pola igre, kada skupiš gear-a i blades za crowd contol, bi ovo imalo smisla. Ovako mi se čini da je to difficulty gdje ćeš prije ispuniti stvarni rage meter nego Kratos-ov u igri. :D

Ma nismo se možda razumjeli. Koristim i ja upgrade i skill ove, ali ne moram stalno petljati po izborniku i prilagođavati sve određenom protivniku, nego sa istim setom idem dalje. Na god of war to ne ide!

Doktor O 26.01.2022. 11:36

ma nema šanse, moraš paziti šta ćeš staviti, izvuć maks iz opreme i malo razmsiliti, ne ide sve a čistu silu.
A posbeno realmsi di su najčešće purplei, pa te zapadnju dva vukodlaka ili dve vještice i još dodatan spam.

Story misije su lagane, dodatne stvari i kvestovi su nekad stvarno pain in the ass, ali dobro, malo po malo ide.

OuttaControl 26.01.2022. 11:39

Ima li ta igra tezinu "Just the Story!" ko na witcheru 3 :D

thunder11 26.01.2022. 11:49

naravno

Colossus 26.01.2022. 19:22

Prešao sinoć sa 100% completion, jedna od onih posebnih igara nakon koje ti se neda igrati ništa godinu dana jer nisu ni blizu tog ranga.

Jel se zna hoće li Ragnarok izlaziti na PC? :)

p3r02d3r0 26.01.2022. 19:31

Sumnjam da će biti simultani release. Možda za par godina

microsoft66 26.01.2022. 21:35

Mislim da ce ragnarok biti ps exkluziva max godinu dana ako i toliko.vrijeme tih dugogodisnjih exkluzivnih igara je iza nas, gotovo je stim.da im MS nebi utjerao kajlu sve ce sony prebaciti

Alfredo nr.3 26.01.2022. 22:11

Izrada igara je sve skuplja zato su odlučili prebaciti svoje ekskluzive na pc i raditi će to i ubuduće. Treba im veće tržište.
Npr. God of War 3 je koštao 44 miliona dolara, dok God of War 2018 85miliona.
Najskuplje igre ikad sve su prebačene na pc ili su izdane istovremeno za sve platforme. Ekskulzivost se isplati prvih godinu dana, vjerujem da nakon toga će se prebaciti na pc.

Najskuplje igre:
1 Grand Theft Auto V – $265 Million.
2 Call of Duty: Modern Warfare 2 – $250 Million. …
3 Star Wars: The Old Republic – $200 Million. …
4 Final Fantasy VII – $145 Million. …
5 Destiny – $140 Million. …
6 Shadow of the Tomb Raider – $135 Million. …
7 Halo 2 – $120 Million

Mirkopoter 26.01.2022. 22:28

Izdat će i na PC, ali neće odmah. Ipak treba opravdati posjedovanje PlayStationa.

Pa Horizon Zero Dawn vam je primjer. Izašao nakon nekoliko godina na PC kao i God of War i evo dvojka dolazi sljedeći mjesec samo za PlayStation.

Doktor O 27.01.2022. 20:33

GOW je prešao milju prodanih na steamu...opravdano.
Srećom sam na godišnjem i svaki slobodan tren grindam.
Story, istraživanje, lore, likovi, glazba, voice acting, grafika, valkire, setting...

niti jedne veće zamjerke nemam, niti jedan bug nisam naišao, igra radi sjajno, izgled ajoš bolje.

GOW je uvijek bio klasa, ali ovo je stvarno top topova.
Mislim da ću još grindati i igrati new game + i neće bit dosta.

Pitanje, u new game + ima novih setova i stvari za napredovati preko 10lvl recimo?
težina je onda još veća i odmah dolaze jači monsteri?

joolka 27.01.2022. 21:02

mozemo biti sretni sta se ovo dogadja,da igramo PS naslove na PC,sve koje sam dosad odigrao Detroit Become Human,Days Gone,Heavy Rain i ovo cekam poceti igrati kad se laptop vrati sa servsa....jednostavno se vidi da su to igre maximalno ispolirane i da je ulozena truda u svim segmentima...kazem bolje nismo mogli docekati ,jos da TLOU najavu za pc i sreci nema kraja!

sharyn 30.01.2022. 22:05

prešao igru, odlično iskustvo. :D

p3r02d3r0 31.01.2022. 08:57

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3579638)
Izrada igara je sve skuplja zato su odlučili prebaciti svoje ekskluzive na pc i raditi će to i ubuduće. Treba im veće tržište.
Npr. God of War 3 je koštao 44 miliona dolara, dok God of War 2018 85miliona.
Najskuplje igre ikad sve su prebačene na pc ili su izdane istovremeno za sve platforme. Ekskulzivost se isplati prvih godinu dana, vjerujem da nakon toga će se prebaciti na pc.

Najskuplje igre:
1 Grand Theft Auto V – $265 Million.
2 Call of Duty: Modern Warfare 2 – $250 Million. …
3 Star Wars: The Old Republic – $200 Million. …
4 Final Fantasy VII – $145 Million. …
5 Destiny – $140 Million. …
6 Shadow of the Tomb Raider – $135 Million. …
7 Halo 2 – $120 Million

Kad pogledaš te cifre, neki naslovi doista trebaju multiplayer i neki oblik mikrotransakcija. Jer sigurno je prilično teško vratit development budžet i još bit u plusu.

Ali GTA je apsolutni vladar. Ovo je bolesno (članak iz 11. mjeseca 2021):

Citiraj:

Grand Theft Auto V sold more than five million copies in the quarter, and its total sales have now surpassed 155 million copies. Since its 2013 release, GTA V has generated more than $6 billion in revenue.
Source.

Mislim, da ga jebeš, ne čudim se publisherima i studijima koji pribjegavaju sličnoj poslovnoj praksi. I to mi je ok, dok god singleplayer komponenta ne pati. Ponudio si sve za svakoga na tržištu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18.