![]() |
Evo, baš smo pričali o ovom, javio mi se čovjek!
Pa umjesto da odmah blokiram i prijavim spam reko ajmo u znanstvene svrhe vidjeti kako to ide. Čovjek iz Ukrajine :D se javio za mob, rendom profilna ukradena sa nekog facebook računa. Poslat ćemo šaomija u Ukrajinu, zašto ne. https://i.ibb.co/YDrfTPk/Screenshot-...m-whatsapp.jpg https://i.ibb.co/Cw300rp/Screenshot-...m-whatsapp.jpg |
znam da nije vezano za njuškalo, ali kolega nedavno spušio jako finu lovu na sljedeći način - tinder kineskinja i neki kripto coin koji će kao buknit :D.. još kao ona dolazi u hrvatsku krajem mjeseca zbog njega ovo ono, bla bla.. naravno uplatio je pare, pisalo jeste na računu da se dignuo na 100k dolara ali čim je isplatu htio napravit, tražilo ga je još love.. tako da eto :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Razmišljao krivom glavom :D |
Ovi ukrajinci opako napadaju na njuškalu. Protekli vikend dao dva oglasa, neka sića, uopće nije neka lova. U roku 5 minuta od objave za svaki oglas dolazi poruka na whatsapp, pozivni brojevi iz Ukrajine, likovi zainteresirani da li bi im to poslao jer su oni kao iz Makarske :) I onda šalju onaj link na fake stranicu od pošte.
|
I meni, stavim mobitel na njuskalo, nije prosla niti minuta i stize whatsup poruka Od neke Valerije, ali ova je bila iz Skradina :D
+380 98 xxxx broj |
Da, po novom dolaze čak i s hrvatskih brojeva i pišu ispravno, možda smo dobili domaće scammere. :D
Za paypal vidiš po tome možeš li povući novac, ako možeš to je to, ako je pending, ništa. |
Maknite ljudi brojeve s njuškala, ako je netko iole ozbiljan javit će se porukom pa mu onda dajte broj. Javno stavljanje broja je samo stres...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Kolega je u najmanju ruku, ne znam kako da to lijepo napisem, blago retardiran:D |
Citiraj:
Što je nama naša borba dala |
Ima kakav program da se takve zatrpa sa velikom količinom praznih emailova, a da se ne mora svaki posebno slati?
|
Citiraj:
|
Evo, stigao i meni prvi put sms nakon postavljanja oglasa.
S broja +385191011 da mu se javim na email. Baš dobar broj telefona, hoću ja takaF jedan :) |
i meni je stigao jučer sms... isto prvi put :D
|
Citiraj:
|
Ako imate vremena i volje, možete nastaviti komunicirati s njima. Dok krenu lazni mailovi s plaćanjem iz banke i jauci da ste ih prevarili jer niste poslali robu u englesku, lijepo skupite podatke o domeni s koje se javljaju. Uvijek imaju neku "legit" domenu i gmail. Dok su meni dosli, mail im je bio hostan na nekom mail servisu, tak da je ekipa expressno to riješila. Gmail se naravno nikad ne javlja na prijave, ali drugi put dok sam dobil sms je bio drugi gmail u igri :) Broj smsa nisam locirao otkud potječe, pa ga nisam uspio shebat. Mislim da cak i spada pod UK ali nisam uspio skuziti kod kojeg providera je. Eto, jest da treba volje i vremena, ali zasto im ne malo staviti soli na rep i pokazat zube.
|
Citiraj:
Je. Javio se mihalovro1 da kupuje dijelove, samo nezna koje |
Citiraj:
To je posao njuskala da uvede ozbiljnije verifikacije i konacno osmisli sigurniji sistem za prodavace i kupce te blokira sve inozemne botove. Jbg, ne mogu ni oni zauvijek biti jednostavan oglasnik bez ikakve kontrole, jer ovi likovi ce im rastjerat ljude. |
Njuskalo je uvijek bilo izvor prevara. Nikad nece moci to kontrolirati. Na nama je da ne padamo na razne budalaštine i da se malo bolje osiguramo. Nije njuskalo kriv što šaljemo pare za troskove prijevoza auta kojeg nisi ni vidio, ili sto prihvacas potvrdu uplate na banku od pošte. Malo mozga i izbjegnes te stvari. Iako se prevara moze desiti licem u lice kao sto je mob s fejk ekranom i baterijom, naknadno vakumirani tablet, i slicno.
|
|
Citiraj:
Pa jebote koliko moraš biti gljup da ostaviš mobitel totalno nepoznatom čovjeku? |
Evo i ja popušio, naručio 64GB DDR4 ECC memorije, i ne radi, a kad sam se požalio kažu da je izvađeno iz servera u kojem je radilo.
Moguće da i ne laže jer je došlo u onoj "bubble" plastici, ali ne-antistatičkoj pa je možda od toga crklo...ali kako god okreneš memorija ne radi Njuškalo bi trebalo uvesti neki sistem plaćanja gdje bi oni mogli obustaviti isplatu kao na ebayu |
da ali sad ti dokazi da ti je prodavač prodao neispravno
isto tako, prodavač neka dokaze da mušterija sjebala i sad se pravi grbava sve ti je to dvosjekli mač da si kupio u dučanu sa garancijom, dučana ništa ne košta da ovo šalje proizvođaču na rma, a ti dobivas drugi primjerak |
Stavio danas oglas na njuškalo, nije prošlo 10 min od objave, stiže na wap poruka:
"Bok. Pišem o vašem oglasu xxx. Želim kupiti. Živim u gradu Skradinu pa nažalost ne mogu doći osobno. Mogu li naručiti kurirsku dostavu o svom trošku? Kurir će paket preuzeti izravno od kuće. To bi bilo u redu za mene i vas" Sve napredniji botovi postaju :D |
vjerojatno su se fokusirali na prodaju tehnike,meni nikad na dva razlicita broja nije ništa došlo
Sent from my Poco F3 using Tapatalk |
Citiraj:
E, al imam i kontraprimjer...Links, odnosno MR servis, nisu u garantnom htjeli servisirati grafičku, dok mi je čovjek s njuškala zamijenio bez problema |
Naveo vec u prijasnjem upisu o dvojbenim sigurnosnim pristupima Njuskala, pa se necu ponavljati.
Ali nisu samo SMS-ovi, od emigranta kralja koji trazi tvoju pomoc, princeze koja preko odvjetnika javlja da ti ostavlja rudnik dijamanata, pa do robi robota koji sklepava dosalice na temu tvog aritkla. Koristeni su brojevi i za kojekakve firmice iz UK-a, u kojima te zele pripitomiti za kojekakva uaganja, od bitne kovanice, do nekakvih fondova. Tako me jedna UK teta zvala vise puta, prvi put sam i saslusao pola minute, cisto me zanimalo kakav ce imati pristup. Po zvukovima iz pozadine, zvucala je kao da sjedi pored najmanje dvadesetak kolega/ica, koje isto zivkaju kao i ona, te nudi istu pricu. Zato vec jako dugo, za oglase imam dedicirani broj i aparat, koji ne sluzi, ama bas icemu drugome do oglasne komunikacije. Bilo je vise radijskih upita o njihovoj sigurnosti, na nekim privatnima su se oglasavali, a na drzavnim, obicno su davali template odogovre koji nisu adresirali ni promil pitanja. Baza koju oni imaju je previse interesantna i unosna za trecu stranu, koja je voljna platiti. Necu dalje, prepustam vasoj masti. ... |
Eto jos jedan padobranac
https://i.ibb.co/XjXKMNw/scamm.jpg nakon moje zadnje poruke covjek me ljepo stavio na block :D |
Neznam dali je ovo nova vrsta scama.
Ljudima dolazi na WApp i takve ostale aplikacije ovaj link iz prve slike pa ih se traži da popune neki online upitnik. Toliko smrdi na scam da u slici 2 pita jesi Žena ili Čovjek kao da su koristili google translate. Ugl. pazite se jer vjerovatno harvestaju brojeve telefona. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3733705f1b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...994bfac2a2.jpg EDIT#1 Sad link vodi na drugi call scam slika 3 Sent from my Nexus 6P using Tapatalk https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4df2eca476.jpg |
Nisam ni skužio za ovaj link na Poštu, gledao sam ovu "akciju" na romobilu. :D
|
Citiraj:
|
|
Ma jel ja to dobro vidim, gls-hr[.]safespayorder[.]cc redirekta na sluzbenu gls stranicu, vrh!
Samo postajte ove domene, lipo punim black listu starcima. Zasad imam ove, ako kome koristi: 3ds-delpay[.]site posta-hr[.]site safespayorder[.]cc |
Ak prek kompa otvaram te domene Opera mi ih odmah blocka, automatski.
Kak mislis redirecta? Nije me nigdje na sluzbeni stranicu prebacilo |
Stalno mi za oglase na njuškalu ulijeću s Whatsapp porukama s pozivnih brojeva +380...
Ima li kakav online servis da ih registriram pa da ih malo krenu spamati na te njihove brojeve telefona? :) |
Prijaviš ih Europolu
https://ec.europa.eu/anti-fraud/olaf...eport-fraud_en Mislim da je cijeli slučaj oko tih prevara već neko vrijeme na Interpolu/Europolu |
Citiraj:
Ne znam zašto gubit vrijeme na gluposti, jednostavno makni svoj broj sa njuškala, i ti i drugi i problem riješen. Tko hoće kupiti nek se obrati porukom unutar njuškala. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24. |