![]() |
50 korisnika i 50 kuca nije ista stvar. Necu rec nemoguce ali daleko preambiciozan projekt po meni.
|
pa baš to.
Gledam kojih 50 korisnika. Ja doma kad mi je sezona imam 50+ korisnika, kamoli 50 kuća po koliko već stanara. Kad odem dolje, lipo ću vam poslati cijelu konfiguraciju ubiquiti-ja, pa vi meni reci gdje sam zajeba, kad tvrdite da sam loše složija QoS. |
Citiraj:
Kakav je to profil korisnika? Citiraj:
Kolke su uopce cijene linkova da ti HT/A1/tkovec dovede takav neki link u selo? Jasno mi je da ovisi o hrpu stvari ali koliki bi bio neki okviran fiksni, a koliki mjesecni trosak? |
Citiraj:
pa 50 usera ti je 50 kuca .. ovisno kako gledas tako i kod mene .. 44 pptp a sad da idem zbrajat koliko je to mobova, ps4, ps5, rombe, lap, pc, tv, iptv ... odmah stavis x6 .. pa si na cca 264 uređaja sve radi, nikakav qos na 100 mbit ne treba, nit limitatori Prvi mjesec ce bit malo veselje, da se ljudi ispucaju .. i onda dalje lagano. |
Citiraj:
7 godina sam imao ADSL, a 7 VDSL imam. Nikad se nisam ispucao, a mislim da određeni broj korisnika isto tako se neće nikad ispucati. :D Ja trošim više od pola TB prometa mjesečno, a ne skidam filmove/igre/glazbu/sw. Samo gledam IPTV i Youtube. |
Ne kuzim vas, ja vam govorim realnu situaciju, potrošnja je 6-7-10TB .. ovisno o mjesecu
Svi happy a vi računate stalno da 264 uređaja mora imat instant 20-40 mbit na raspolaganju .. ne mora nit ne troši I da . iptv i youtube največi potrošači |
Citiraj:
U selu garant ima barem 5 takvih i ode ti 100 mbps, dok si rekao keks. Nema ih sad, jer imaju prespor internet. ad jednom osjete brzinu, gotovo je. Ovi tvoji ne koriste internet gotovo uopće. |
Koriste koriste
Al vi svi sudite po sebi Max power useri Cu na kraju mjeseca zakačit sliku potrosnje po useru, sad nemam nista 3 top usera uredno dođu i do 1TB A naravno da mi najdrazi jedan user koji mjesecno potrosi 750 mb a nekad mu se omakne pa dođe do 3GB Eh, nebitno Ja velim da je ostvarivo i realno A kome nece bit dovoljno neka si rješi bolje i to je to. Ako sad imaju 2-3 mbit Jako ce bit zadovoljni i sa 10 mbit I ja imam ponekad takve nezadovoljne cliente kojima sam prvi dan pokazao 40-50 mbit Kroz mjesec dana se pozali kako je 35 izmjerio ili nedaj boze 15 Podsjetim ga dogovorenog, da nije vezan nigdje, široko ti polje I to je to. I da, poneki ljudi su đubrat :) Sve nemozes zadovoljit, al projekt se sasvim čini solidan i izvediv Naravno lokacija i mikro-lokacija u wifi svijetu igra ulogu, ako nema drugih wifi mreza u blizini…. Mašala |
problem je što se mora računati na worst-case scenario, ako čovjek želi složiti nešto kvalitetno.
Meni je internet 2% dok se ekipa ne vrati sa kupanja, periodi 13-16 i 20-24. nakon toga do 23h je 100%. No zanimljivo mi je čitati različita iskustva. Što je tamo u selu sa mobilnim internetom (možda sam preskočija post)? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:50. |