![]() |
Citiraj:
Data Units Read: 244,384,032 [125 TB] Data Units Written: 213,186,046 [109 TB] EDIT nasao: Endurance (TBW) 150TB |
Citiraj:
Jel usporio sa pisanjem? (navodno je to jedna od posljedica istrošenosti) |
To je 1TB NVME disk, moze plotati 2 komada simultano... samo kazem da cete se zeznuti, a tesko da cete ista zaraditi sa ovim retail diskovima.
Ja svakih tjedan dana dobijem 2 komada Chie. Brzinu nisam testirao, ali ostaviti cu ga da vidim koliko moze dugo pisati. |
Taj 1TB NVME zvuci ko ovi moji Crucial P2, mada su oni na 300TBW i oni nemogu vise od 2 plotat, iako po prostoru bi mogli.
|
Micron 2200
Ali kako sam rekao neisplativo, ovo mi je enterprise disk koji je u pogonu od 20.3 Data Units Read: 920,226,000 [471 TB] Data Units Written: 805,906,018 [412 TB] |
Citiraj:
https://media-www.micron.com/-/media...ac9ec060e219b6 |
Ahh, taj je bolji od ovih mojih. Ima 300TBW 1TB, barem sam tako nasao na reviewsima. Ali predpostavljam da je problem kod tog pisanja da mu brzina padne bas kak i ovim mojima pa onda ako bi se 3 plotala istovremeno to se vuce ko puz i kod mene zna doci da jednostavno nikad ne zavrsi plot...
|
Citiraj:
|
S kakvim se brojkama razbacujete, sve me sram..najbolje da odustanem dok još nisam skurio ove svoje jadnike..
|
Nadam se da sam nekome pomogao prije nego si spali ssdove, ovo je za razliku od gpu mininga neisplativo...nakon gpua bar ostane grafa, nakon ovoga samo elektronicki otpad.
|
Još će ispast da je najbolje na nekoliko hardova plotat u paraleli.
|
Vjerojatno bi trebalo mjesec dana za jedan plot.
|
Ja sam kupio 5 komada firecuda 520 2tb,3600tbw..gen 4.. super su hardovi
|
1TB nvme moze plotati 3 paralelno, ako ih poslozis s delayem i 4, ako vec plotate izvucite sto vise iz njih :)
u chiji je godinu dana i intel product manager za ssd, stalno izbacuje videe gdje objasnjava sitnice oko ssd-a, ugl rekao je da chia plotanje moze biti 2-2.5x specificiranog endurancea, jer su u specki neki najgori moguci uvjeti uzmite intel p seriju, samsunga itd, ti lijevi ssdovi ispadnu smece. 600tbw po 1tb je minimum, svaki plot je 1.6tb writeova znaci 375 plotova, al frend ima samsunga i eto vec je na cca 900tbw enterprise grade ssdovi imaju 5800tbw po 1tb... ja prodao sinoc 1xch po $2100, cim se otvorio okex, "neisplativo" :) cak i po $600 usd sad je jako isplativo... hard diskovima u paraleli je plotala masovno ekipa u testnetu. stave 48 diskova na threadripper i deri polako. to je isto ok, plotovi cca 24h, nije tolko sporije kolko ljudi misle, samo tu ide i vise struje :) |
Citiraj:
I dolazimo do one ploče opet s 32 sata priključka. 1TB sata diskovi su bagatela, tamo po 2 u paraleli i deri. Možda i to probam. |
pazi na hdd-u mozes samo 1 istovremeno, stalno se pise, ne moze hdd tolko skakat efikasno
storage_jm je ovaj intelovac kojeg sam spomenuo https://chiadecentral.com/best-consu...-for-plotting/ Model Capacity TBW Price Status Corsair MP600 2TB 3600 $335 Tested by JM! Inland Premium 2TB 3600 $231 Tested by JM! Seagate Firecuda 520 2TB 2800 $367 Tested by Keybase users |
Ja jos uvijek nisam dobio chiu.. pise mi konstantno 20 dana.. radim svaki dan oko 50 ploteva.. i svaki dan je 20 dana do chie.. znaci sa ovim rastom ja nikad necu dobit nijednu.. ja bi trebao 15 racunala da plotaju 200 dnevno da imam neke sanse?to su totalne gluposti.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Kome se ne da sam plotati, može ovdje online naručiti uslugu plotanja
https://chia-plots.com/?utm_source=c...medium=display samo brzo se proda, valjda je kapacitet ograničen Citiraj:
|
Citiraj:
|
Život bi mi bio puno lakši da makar 1blok okrenem, da odmah osjetim da nisam bezveze ulazio u to :)
Al da, bez uloga nećeš ništa dobiti van :) BTW: dal je itko pokušao na SSD-u od 512GB istovremeno 2 plota raditi k32, u teoriji bi trebalo prolaziti ako je SSD dediciran za plotanje i nema ničeg drugog na njemu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
pusti prvo jedan pa za 3h drugi pa onda nek idu dalje paralelno konstantno, al da ne zapocnu skroz istovremeno, samo u jednom trenutku pred fazu 3 je zauzece blizu tih max 256gb mislim u teoriji i oba cijelo vrijeme istovremeno ne bi trebala prec tih 512gb, al ovo je i bolje zbog faze 1 |
Citiraj:
|
Meni pise 2 mjeseca sa 6TB. Ja poceo neki dan plotati. I kako to mislis da nikad neces dobiti, pa cak i ako ti pise 2 godine, ako te posere mozes dobiti sutra, dok recimo u drugim vrstama rudarenja te nemoze posrat... ovdje te moze.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A gledaj, ovako ti nemaš nikakvu garanciju da će te ikada pogoditi, onako su ljudi sigurni u to da lova kapa.
PS: koliko samo farmanje troši resurse, dal smeta to što mi i plota ta mašina koja farma? |
nisu oni ni ocekivali ovu vrijednost coina ni da ce netspace bit toliki pa krenut masovni FOMO, bila je estimacija 50-100pb na launchu i 1-5eb do kraja godine, krenuli smo s 120pb i nakon mjesec i pol na skoro 2eb :)
zato nisu s poolingom odmah krenuli nego samo okvirno planove da ce ga bit trebao je i netko ko ne kupuje dodatan hardver nego samo pusti par plotova na kompu isto imati nekakve sanse sad steta jer je tolko pitanja i gnjavaze i oko poolinga i prefarma i "when exchange" i gluposti i ne mogu se fokusirati na stvari iz ovog coina koje su puno bitnije (chialisp i ekosustav) i koje ce tek pokazat svoju vrijednost |
Koliko tpsa mreza moze raditi?
Sto se tice 500gb sta nije bolje gurnut ih u raid0? Sent from my SM-G970F using Tapatalk |
Ovo kao sto su neki spomenuli sve vise izgleda kao "rat race", i ako ova cijena ostane ovi kinezi ce pokupovat sve SSDe i HDDe kao stu su vijesti nagovjestale.
Kao sto je kolega strgani napisao, postoji velika sansa da nikad ne dobijem XCH ako ovaj rast bude isao ovom brzinom, a ne vidim razloga kako da net plot size padne osim da nestane struje u Kini... Tak da poolsi su IMO stvarno potrebni. Gledao neki dan prek zooma sjednicu, kaze Bram da su svi ispod 200TB mali rudari i da bi se oni trebali ukljucit u pool. |
Imam 2x hdda od 1tb i 2x 500gb. Jel se isplati probat ili bi trebao neki ssd od min. 240gb za potanje? Na ovim malim od 320 i 500gb se ne isplati?
|
Premali ti je SSD od 240GB za plotanjenza k32, ne znam čak ni za 256 dal je dosta kad ke formatiran, a na hard diskovima možeš plotat, ali bude sporije.
|
S obzirom da mi se grafa isplatila nekako me povuklo mineanje i s obzirom na stanje gpu tržista privukla me chia. E sad... Može li isti komp mineat eth s grafom, plotat i storeat chiu. Možda bi se pružio toliko da uzmem cca 16 tb diskova i 2tb nvme
|
Naravno da mozes to istovremeno, i radi bez problema.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:04. |