![]() |
koje su opcije da na distanceru koji je dosao sa tv hatom produljim ili zamijenim pinove duljima
tako da prolaze kroz tv hat modul? imam nekoliko duzih pinova od davnih dana, ali nemaju utor na sebi ... i ne treba mi svih 40 stršati preko 2 mi trebaju za ventilator(koji je prema savjetu sada ustekan u usb, ali je neprakticno zbog printanja kutije) i 2 za paljenje dok je u halt modu |
Da pokušaš uvući tanke žice skupa sa distancerom?
|
https://i.postimg.cc/7h44Y8Hz/IMG-20200813-115802.png
zamislio sam ovakvo rješenje ali da strše samo 4 pina 1) kupiti ovakav distancer i odrezati višak 2) kupiti dulje pinove i zamijeniti ih na postojećem - ako uopće postoji takva mogućnost ili gdje bih, od neke hardverske starudije, našao dulje pinove koji imaju utor s donje strane (jer se naštekavaju na postojeće pinove od rpi) 3) ? |
Rješenje pod 1 je najjednostavnije i moralo bi raditi. Ne znam kakvom opremom raspolažeš, ali ovo rješenje pod 2 zahtjeva odlemljivanje 40pinskog konektora sa višeslojne pločice, nije baš superjednostavno.
|
Citiraj:
tj. - jel se iz njega daju iščupati pati pinovi i umetnuti neki drugi? zamišljam da u plastici pinovi izgledaju ovako ==----- a zamijenio bih ih sa ==-------------- |
Aha, ok u tom slučaju mi izgleda najjednostavnije ipak uzeti distancer sa dužim pinovima, ili eventualno još jedan kao taj što dođe sa hatom pa onda stackiraš dva da dobiješ duplu udaljenost.
Što se tiče čupanja pinova iz konektora obično se to može izvesti lako, ostaje ti pitanje ima li taj duži distancer iste pinove kao taj što si dobio sa hatom, odnosno jesu li na isti način fiksirani u plastici. |
Ima li netko povremenih problema sa sinhronizacijom slike i zvuka, najviše primjetno kod šaltanja programa?
|
https://i.postimg.cc/SxY1QSHq/IMG-20...192717-706.jpg
ima geekwormov pasivni hladnjak (ne vidi se na slici) nasao sam ovaj stari s478 cooler pa sam ga izdubio ... dodje i kao case... odispod je kartonski okvir da sprijecim eventualni kratki spoj vent se vrti na 5V temperatura na loadu 43C |
Pojavio se problem.
Koristim Tvheadend i kako mi je libreelec na sd kartici malog kapaciteta, postavio sam snimanje na usb 3.0 stik. Radi sve super, međutim, danas nestalo struje i skužim da se rpi4/libreelec ne želi ispravno bootati sa uključenim stikom. Stik je u ntfs-u. Može li se tu šta napraviti ili da kupujem veću karticu? EDIT: Spojio pi na monitor. Ustvari, libreelec se uredno boota, a Tvheadend "kaže" da "Poslužitelj ne odgovara ispravno". Očito, promjena putanje na stik nešto zabrlja kod restarta. |
pokusavam gledati tv preko mreze tj laptopa (i5-5200) i slika se raspada, ocito zbog hevca (proc nema hw podrsku) ...
kako ipak upogoniti stvar? preko browsera (tvheadend web sucelje) 0 bodova... vlc (i neki ostali playeri) pokrenu i ima puno mogucnosti podesavanja, ali ne kuzim se u to svaka pomoc dobrodosla |
Gledaš li preko Kodija ili..? Trebalo bi to ići. Meni uredno radi HD/hevc na xeonu socket 771 i ddr2 memoriji. Kodi kombinacija radi besprijekorno. Vlc isto ide na tom računalu, dok na i7 4770 iz nekog razloga smrzava.
Kakva ti je propusnost mreže? Spoji sve žično pa vidi ima li napretka. EDIT: Sad testirao na starom laptopu (core2duo P8400) i vlc reproducira hd programe, tako da ti definitivno nije do slabog hardvera. Inače, mislim da se video dekodira na hat-u/raspberryju pa ide kao stream kroz mrežu. Neka me neko ispravi ako griješim:) |
moguće da ga mreža zafrkava,
ponekad mu ne mogu pristupiti preko terminala, a često ne radi niti ftp veza se uspostavi tek nakon nekoliko pokušaja spajanja interesantno da na c2d mašini (P7550) barem pokrene video i slika trza negledljivo (svakih nekoliko sekundi po nekoliko sekundi slike), ali je konstantan zvuk na i5 laptopu se stvar raspadne, playeri odu u not responding i svakih 30 sekundi možda ubere po jedan-dva framea slike i sekundu zvuka edit: spajanje žicom... nemoguća misija :) |
zezala ga je mreža zbog uštekanog usb3 drivea :hitthewal:
|
može promjena naziva topica u:
DVB-T2 receiver alternativa: Raspberry Pi + TV HAT + Kodi ? :) i delete ovog posta... |
Predpostavljam da spajanje Raspberry Pi na +5v sa klasicnog ATX napajanja u kompu nebi trebalo uzrokovat neku stetu u smislu napajanja istoga ?
USB-C kabl cvikam i recimo neki power sata to molex kablic, ocvikam molex i na +5v spajam USB-C kabl... Pi bi se palio i gasio sa kompom, to problem ? |
Citiraj:
treba mu 15.3W (valjda 5.1V*3A) edit: baš sam bacio oko na svoje napajanje - postoji takva žičica (5Vsb!? stand by? hmm) i još jedna sitnica, pi, kad je konstantno pod naponom se pali kratkim spajanjem... (ne da mi se googlat) recimo 5. i 6. pina ... (shutdowna se iz OS-a) |
Citiraj:
Sad nebi razvaljivao neko napajanje a niti se radi o ustedi da sam skrt za napajanje istoga, nego bi Pi smontirao unutar samog kucista kompa i koristio bi se samo kada i sam komp. Ne treba mi ( bar za sada ) pristup istome bilo kada iz kucne mreze... Ima video gdje Pi 3 vuce 4,8A u full loadu nekog videa, dakle 24-25W moze potegnit. Ugradio bi ga unutar kucista odmah iza prednjeg ventilatora i sluzio bi kao klasicna tv kartica, neka dvbt2 usb kartica nije opcija, ili on ide ili TBS kartica od 700kn a Pi je ipak nesto jeftiniji i ostaje mogucnost i dalje da moze slat na mrezu tv signal... Isto tako nasao sam video nekog svabe gdje pokazuje kako Pi moze raditi sa DVBViewer-om tj. DVBViewer "vidi" TV uHAT tuner pod RSTP Network Device i normalno se iz samog programa biraju kanali, snimaju itd... znam za kodi ali na ovo sam navikao. Glupo mi posebno gasiti Pi kada ugasim racunalo ili grmi pa da idem gasiti sve posebno, i antensko pojacalo za moj pc 12v radi na napajanju iz kompa, kad ugasim to je to. |
Citiraj:
5vsb radi i kad je komp ugašen, ako sam dobro shvatio zbog toga gori lampica na matičnoj iako je komp ugašen https://outervision.com/img/psu/corsair/tx650/img5.jpg |
Koristim 2 rpi4. Jedan je tvheadend server, na dugom je instaliran OMV i koristim ga kao nas.
Pitanje. Da li bi funkcioniralo da na jednom pi-ju, u raspbianu, složim i Tvheadend server i NAS? Bi li nastala kakva zbrka s obzirom da bi bili na istoj ip adresi? UPDATE: Sve instalirano i radi kako bi i trebalo. |
Citiraj:
Ali to ovisi koliko koristiš taj NAS u smislu količine podataka koje spremaš i čitaš preko mreže. Kažeš da tvheadend koristiš kao "server". Znači da s njega streamaš preko mreže na druge uređaje u LAN mreži, jel? Ako pri tome i kopiraš puno podataka na NAS koji je na istom Raspberry Pi-u, mogao bi TV stream imati problema pri tome. Ali to su moja razmišljanja. Nisam isprobao. Uglavnom, zbrke zbog jedne iste IP adrese neće biti jer te aplikacije koriste različite portove. |
Da, tvheadend je server i gledam tv na drugim uređajima putem kodija ili vlc-a. Nisam neki power user. Nas je tu za pogledati film ili kopirati ga na nas. Link je gigabitni. Nas može povući do 80MB/s, a stream programa u hevcu koristi oko 3,5MBs. A i ne koriste se u isto vrijeme tako da tu ne bi trebalo biti problema. Svakako ću isprobati, pa javim rezultat.
|
Citiraj:
Originalni Pi iz 2012. mi također nije imao problema s tim, a bio je PUNO sporiji :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dali je moguce uzet neki bolji tuner i gledat na 2 lokacije, razlicite muxeve. Ako netko ima nesto slicno rijeseno ili info samo udri :)
|
Citiraj:
valjda je moguce konstruirati tuner po zelji i dati isprintati pcb ? |
Citiraj:
|
Evo da malo osviježim temu ;)
Kupio i ja to čudo, TV HAT 2 komada, uštekao u RPI4, isprčkao kao piše na netu i search mi našao samo EVO TV kodirane kanale i još par njih, TV koper, Kockica i mislim da još jedan neki. Nema HRT1234, Nova, Doma, RTL12... ništa od toga. Živim na pola puta od koprivnice prema Varaždinu. Drugi bi instalirao za frenda koji živi u okolici Rijeke. Maltretiram se danima, ja sam "stara škola", pa neidem odmah cmizdriti na net kad što neide, nego prvo probam sam, malko pronjuškam okolo, pročitam pokoji naputak i slično, no nisam uspio. Može mi netko reći što napraviti da primam "normalne" kanale u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i na Kvarneru ? Neki manjiu opis-čić ili screenshoot ? Hvala unaprijed. |
Odaberi Češku kod pretraživanja kanala u Tvheadendu.
|
Citiraj:
Mislim da može i na generičko pretraživanje, ali bolje uzmi Češku:) |
Citiraj:
Jesam, kako rekoh: " ja sam "stara škola", pa neidem odmah cmizdriti na net kad što neide, nego prvo probam sam, malko pronjuškam okolo, pročitam pokoji naputak i slično, no nisam uspio." U više navrata odbrao Češka, i nisam uspio, pa sve ponovo, iz nule snimio microsd s downloadanog ISO fajla pa sve ponovo no nađe samo par kanala i gomilu kodiranih s EVO TV-a, očito ne nalazi transponder koji ima većinu kanala. Može mi netko reći što napraviti da primam "normalne" kanale u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i na Kvarneru ? Neki manjiu opis-čić ili screenshoot ? Hvala unaprijed. |
Pošto sam i ja stara škola evo nudim ti ako si u zg da se zaletiš do mene i da to kod mene podesimo na mojoj anteni. Ovako je teško znati gdje je zapelo.
|
To je lijepo od tebe !
Budem se još malo mučio, a ti za svaki slučaj pristavi vodu u đezvu, nikad ne znaš, a ja ću napraviti predbilježbu kod Rublj-a ili ako imaš kakvih drugih želja javi ;) Antena bi trebala biti OK, imamo 3 TV-a i 1 usb TV karticu priključenu na laptop na istoj anteni i nema problema s signalom. Ugl, tvoj post sam uzeo za ozbiljno, pa ako će trebati kontaktiram te u inbox. Trenutno nisam u ZG, no povremeno jesam pa ako će trebati te kontaktiram. Hvala ti od srca ! |
molim za malu pomoć :)
ovaj rPi+TV hat na drugoj lokaciji (i druga mreža, bez ikakvih vpnova postaljenih) ne radi pa me zanima gdje je pošlo po zlu. Ne pronalazi nijedan kanal (greška: nema signala). OS je spojen na novu mrežu, ali mislim da treba nešto drugo pročačkati pa molim da me uputite da ne lutam bespućima interneta :) zbog postavki i preuzetih aplikacija ne bih volio sve resetirati i krenuti ispočetka hvala |
Moraš ponovo skenirati kanale na drugoj lokaciji.
|
Jel se netko bavio sa logo-ima programa kojih nema na defaultnim postavkama?
https://i.postimg.cc/ftyVyY27/tvheadpico0.png Malo sam se pozabavio sa time i uspio sam ih dobiti. Na raspberryju mi je instaliran Libreelec sa tvheadend serverom. (Libreelec puno jednostavniji ako se rpi koristi samo kao server i Kodi). Upute su za Libreelec, ali trebalo bi biti isto/slično i sa raspbianom. Stvar je samo kopiranja u root folder i usmjeravanja servera na taj folder Treba poskidati ikone programa u png formatu i postaviti ih u root. 1.Upisati lokalnu ip adresu servera \\192.168.X.X (upisati onu koju koristite) Dobije se ovo: https://i.postimg.cc/phSpFy4w/tvheadpico2.png 3. Kopirat ikone u .../Picons/tvh (ili u vašu putanju) https://i.postimg.cc/0KJrdPqb/tvheadpico3.pnghttps://i.postimg.cc/QVBBrkWh/tvheadpico4.png 4. U web sučelju tvheadenda navesti programe da koriste određene ikone. (prema slici) https://i.postimg.cc/9zvDXRGT/tvheadpico1.png Ne zaboraviti stisnuti "save". Ovdje sam stavio ikone koje koristim:https://mega.nz/file/Pww00CJa#FaWgqI...fGeGSfg33iG0c8 Ikone se uredno pojavljuju u Kodiju i drugim programima za gledanje. Na androidu inače koristim Dream player for TVHeadend i on može sam poskidati ikone ali ih dosta bude pogrešno. Npr za rtl budu njemačke itd... Ovako je sve ispravno:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:19. |