![]() |
Emitira li se materijal izvorno u hd-u ili je samo upscale? Npr, vijesti, serije, filmovi. Šta je a šta nije?
|
Citiraj:
Ukinulo mi support za moju Leadtek, na Win 10 ne radi dobro i nemam DVB-T2. |
Citiraj:
primjera radi mislim da HTV1 dnevnik proizvode u HD, slično tako i Nova TV dnevnik, a ono šta nije ide upscale. |
Radovi na antenskom UHF odašiljačkom sustavu Učka - najava prekida
Obavještavamo gledatelje koji programe DVB-T mreža prate s odašiljačke lokacije Učka da će 17.9.2019. u vremenu od 01:00 do 06:00 sati zbog radova na odašiljačkom antenskom sustavu doći do prekida u emitiranju TV programa svih digitalnih mreža s tog objekta, a posljedično tim radovima doći će i do prekida u emitiranju u istom vremenu i s objekata: Bakar, Barbat, Baška, Brgud, Bribir, Buje, Buzet, Cres, Delnice, Fužine, Grobnik, Jablanac, Kampor 2, Koromačno, Krk-grad II, Krk-Treskavac, Lokve II, Martinšćica, Novigrad (Istarski), Pašac, Pazin, Plomin, Plovanija, Rab, Rabac, Raša, Rovinj, Svilno, Trget, Unije, Vrsar te odašiljači za MUXD mrežu na objektima Pula, Pula II, Krk-Kras II. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zvuk ide preko sabirnice, ne treba nikakav dodatno spajanje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
bit ce jeftinih tv-a po oglasnicima... vidim da bi ljudi radije kupili drugi tv nego dodatni uređaj. :chears:
|
Kako tko, kod mene još uvijek radi LCD TV s analognim tunerom, ne mijenjam dok radi. :D
|
Citiraj:
Napisi koji je to tocno model. Trebao bi podrzati h.265. To je u biti samo firmware update. Imam srednju Samsung televiziju serije "H" iz 2014., koja vrti bez problema filmove kodirane u HEVC. Medjutim, nema T2 tjuner, ali mi ionako ne treba. |
Citiraj:
dajte film/serije u HD!! jučer preskeniro i ono što sam vidio je da je sav uvozni materijal SD :care: |
Zavisi jeli stara ili nova produkcija + ako pri kupovini ima izbor HD / SD, logično da je HD skuplji.
U vezi telki i codec - a, jasno da bi fw update mogao dodati support za DVB-T2 i h.265 samo čisto sumnjam da će ga biti jer nije u interesu proizvođača... bolje cijela nova :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
ak ja na ovom pomoćnom od 24" vidim razliku , kak tek izgleda na 55+ UHD ekranu...ko majnkraft :roller: |
bas lijepo. nemam sliku ali imam ton i osjecaj da mi ga je drzava opet stavila. softverska nadogradnja? bilo ih je desetak...TV je LG 42LB650V-ZN, a prije 5 godina nije bio jeftin
|
Citiraj:
|
@tiki66
Slažem se, zaboravio to gore spomenuti :fiju: @#Marko# Fali podrška za h.265. |
da, fali. malo se spominjao prije 5 godina, a nikako kao buduci standard. da su dosad eksperimentalno emitirali u tom kodeku znali bi sto kupiti, ovako mogu reci samo da smo prevareni. tolike godine otezanja i muljanja da bi nam 2 puta prodali sugave topboksove
|
Citiraj:
Austrijska verzija tvoje televizije podrzava HEVC! https://www.maximarkt.at/schaufenste....Nr.365397.pdf |
FW update ili probati za zemlju postaviti Njemačku / Austriju,
napimena jezik za menu je odvojeno. |
Citiraj:
da sam znao da se ne zna kupio bih neki jeftilen ali namamili su me sa tim "eksperimentalnim" emitiranjem |
HEVC iliti h.265, to je jedno te isto.
Ne postoji HEVC h.264, već AVC h.264,ako pričamo o standardima... |
Citiraj:
btw prebacio sam na Austriju, TV se resetirao i tražio da skeniram programe, ali apdejta nema, kao ni slike. |
Ako piše da ima HEVC iliti h.265,onda bi trebao imati.
Ali prema ovome,ispada da ima h.264 Ako ti je neka utjeha,ima hrpa ljudi koji će morati kupovati dodatne boxove ili nove tv-e,uključujući i mene... |
Citiraj:
"Release History [04.45.25] 1. Apply HEVC at UK, Czech, Spain, Poland (...) [05.05.20] 1. Change the OTAU SO satellite (Intelsat904 to Kazsat3) - Kazakhstan 2. Apply the DVB-T2 system - Czech" Po ovome bi moglo raditi na tvojoj televiziji! Koja je software verzija kod tebe? Ne ide update uvijek automatski! Ako je najnovija, onda probaj staviti na Cesku nakon reseta. Tamo se koristi kombinacija T2/HEVC. |
Bravo kolega, dobar info si mu dao,
bitan detalj je u kojim zemljama se koristi ova kombinacija. |
mislim da imam baš taj 5.... ali tu se spominju sat. postavke? a sinoc sam skinuo postavke koje idu preko usb-a. to cu prouciti danas.
|
Citiraj:
Zaboravi satelitske postavke. Taj dio sam bezveze prekopirao. Jos nesto: U Njemackoj se koristi ista kombinacija (T2 + HEVC s 50 FPS) kao u Hrvatskoj. Probaj i to. |
stavio sam češku i sada RADI
hvala svima |
Ovaj philips ima DVB-t2 a nema hevc?
https://www.philips.hr/c-p/32PFT4100...specifications znači ništa? |
Citiraj:
https://www.displayspecifications.com/en/model/bcb22fe |
Upravo tako, mora imati h.265.
Bit će veselja oko toga, kako za trgovce tako i za raju vulgaris 😀 |
I za montere
Golden rush |
Citiraj:
|
https://www.strong.tv/hr/products/te...eivers/srt8211
Ovo bi trebalo bit dovoljno ili neka bolja alternativa?! |
Je, taj radi
Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk |
Imam delikatnu situaciju sto se tice tv programa.. Na maloj sobnoj anteni hvatam samo htv 1 i 2,rtl,nova.kako doc do hd programa? .. Automatska pretraga mi pronalazi iste ove programe.
|
Svasta se ovdje da procitati... :D Zbunjola na 16-tu pa ajmo malo probat pojasniti neke cinjenice.
DVB-T / MPEG2, MPEG4 - Full HD podrzan ( Madarski Duna TV, eksperimentalni HRT 2 HD itd.. ) DVB-T2 / AVC, HEVC ( Evo tv = AVC ) Ako je prijemnik DVB-T2 nije nuzno da je system kodiranja slike HEVC pa tako nece ni ovi novi programi biti vidljivi. U pravilu, ako vam TV ne moze pleyati neku seriju, film skinutu sa interneta sa oznakom HEVC ili x265, onda nema ni slike preko tog DVB-T2 Tunera u njemu. Dakle vrlo jednostavno, umjesto skeniranja i mucenja muke, skinite si bilo koji klip/video sa oznakom HEVC ili x265 na stick i u tv jer ako je tv sposoban pleyati isti onda mu i tuner ima takvo dekodiranje za prijem. |
Da , jer DVB-T/T2 je vrsta modulacije VF signala (i to odrađuje tuner) , a HEVC/h265 je video kompresija ( dekompresiju radi codec h.265 ukoliko tv procesor ima snage to u realnom vremenu obaviti).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:02. |