![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koštao me 1600kn i definitivno se isplatio. :D:goood: |
Citiraj:
|
Frend i ja imamo istog ttk 69e (moj 2,5god, njegov 1,5god), rade nam minimalno 2-3 sata dnevno, a kad je juzina i susenje robe po cijeli dan osim noci. Da bi rec rekli. Moj je sa trotec sajta, njegov kupljen kod nas preko neta.
|
vidim da se iskustva uglavnom odnose na xiaomijeve modele, osim par izuzetaka, pa jel ima netko iskustva i s drugim uređajima? philips, rowenta, klarstein? ubiti me zanima klarstein jer ne mogu naći neke recenzije, imam par malih aparata za kuhinju od njih koji su mi super, ali ovo je ipak malo veći izdatak. evo npr gledao sam ovaj i sviđe mi se jer ima sve.
|
Uzeli na firmu https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...SAAEgLRT_D_BwE
jedno 10 komada. U startu 2 došla pokvarena, još se 2 pokvarila u roku 2-3 tjedna. Jednostavno počne "dimiti" kroz sve moguće šarafe, pari se na sve rupe samo ne na ovu koju bi trebalo. Tako da, zaobiđite ga ako ste razmatrali taj uređaj. |
Citiraj:
Gledao sam ova tri: https://www.mall.hr/prociscivaci-i-o...c-zraka-ahs801 https://www.mall.hr/prociscivaci-i-o...ciscivac-zraka https://www.mall.hr/prociscivaci-i-o...ac-zraka-h50dw Ili nešto četvrto ako imate kakve preporuke. Za dnevni boravak, cca 50m2. |
Pozdrav!
Obzirom da mi je muka od činjenice da MORAM svakih 5 dana usisavat prašinu po kući (da, usisavam s širokom četkom, ne brišem ju..) Produžio bih to na makar 7 dana, palo mi na pamet da zasigurno postoji nekakav uređaj koji bi vrtio mali PC vent i slao prašinu u npr neku posudu s vodom. I gle čuda, postoji purifier. Nikad čuo! Do danas. Trenutno gledam Xiaomi Mi Air Purifier 2S, zatim 3H i najjeftiniji 2H. Kako sam uspio isčitati, jedino 2H nema NFC čitač i ne zeza s izmjenama filtera? Ima li velike razlike u auto modu i glasnoći između ta tri uređaja? |
Citiraj:
evo dobar review. i ja se mislim istoga kupiti. oko 900kn na nabavi. a filter nema rfid, pa se filter samo ispuše i vrati natrag. ako si kupiš javi rezultate. |
Moze. Htio taj pa zbog navodno boljeg senzora kupio S. Zeznio se, za 150kn vise, mogao dobiti 3(H).
|
Znaci ili 3h ili 2h ne S verzije? Gledam i ja pa nezz sta bi?
|
Citiraj:
E di si bio do sad 😆 |
Pročiščivać zraka
Citiraj:
Nakon pola sata koristenja mogu reci slijedece: Cijeli dan nitko se nije kretao po kuci, prasina miruje. Dođem s posla, raspakiram mašinu i upalim, mjeri 008 onog nečega. Uključim na max tj. manual, brojka skoči na 500+, no brzo se spustila na 002. Naravno, u zraku ne osjetim ništa, kako su neki spominjali “lakši zrak”; vjerojatno žive u puno lošijim uvjetima. Moja ideja je bila držati stvar na auto, kada netko prođe, podigne prašinu ili sl, on će se pojačati. Međutim, to ne radi tako. Osjetljivost je jako loša. Znaš ono kad ti upiči sunce u prostoriju, protreseš nešto i vidiš kako prašina leti.. to sam radio pored stroja; tresao debeli ručnik za kojeg sam siguran da ispadaju sitne čestice - stroj se nije aktivirao. Vejpam, pa sam mu puhnio paru, tek tada se aktivirao. Znači, manja količina čestica ga ne aktivira i to sam se razočarao. edit: paru iz vapea (vjerojatno i dim cigarete) osjeti s udaljenosti od par metara vrlo brzo, zatim vent pojača do maksimuma) I nije bas neka fora 🙈 edit2: nakon 15ak min on jos uvijek osjeti paru u zraku iako vise nisam “pario” i pici punom brzinom. Želi netko da preprodam po nabavnoj (1160)? Sve ostalo, glasnoća, rukovanje itd ima vec na yt, a da recenziram dublje prerano je. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A u tom slučaju, da sam znao, najjeftinija verzija. 2H. Senzor na 2S je navodno bolji nego 2H (nije isto 2 i 2H!), a opet ne radi posao dobro, ili ne onako kako bih ja htio; sve to dođe na isto. Najjeftiniji preporučam, ako netko misli da mu treba. Za pušače je ok. Za prašinu i ne baš, tj automatika ne radi kako bi netko pomislio. Za te pare, komad ventilatora i filter - preskupo. Obzirom da mi namještaj nije bijele boje, uklapa se ko prst u oko. O zdravstvenim problemima, alergijama, peludi i sl neću i ne znam, nisam zbog toga to kupio.. |
Imam 3H oko dva mjeseca, i poprilično sam zadovoljan. U kući mi žive četiri mačke, i količina prašine je vidno opala na donjoj etaži gdje je smješten. Dijete ima manje probleme s alergijama, a sad definitivno lakše diše i manje joj se puni nos.
Ne gasim ga nikad, uvijek je na auto s tim da ga više manje svaki dan upalim na full brzinu kad nikoga nema u kući. Kao što je ranije rečeno, dim detektira jako jako brzo i tu ne mislim samo na dim od kuhanja. Tipa, vani naložim peć za centralno i nakon nekoliko otvaranja ulaznih vrata stroj detektira da se "nadimilo" dovoljno da poveća brzinu, iako se u kući ništa ne osjeti, fora :) |
@KarloB jeli 3H ima rfid da moraš minjat filter i stavljat originalni?
|
Da, svi osim 2h.
No, navodno samo blinka u aplikaciji i upozorava kad se ukkjucuje, radi i dalje. |
Pročiščivać zraka
Citiraj:
(Testirao sam usisavanje u auto modu s vapeom.. ne povuče ga niti kad pušem 5cm od filtera.. ta spora vrtnja ventilatora je samo za ukras, ili kao standbay.) |
Reagira, jednom sam probao par puta lupit po praznoj vrecici iz usisavaca u blizini njega i odma je porasao onaj brojac
|
Ahahahahah a dobro, bas toliko prasine nemam u stanu.
Obzirom da reagira na dim/ paru, palit ce se češće na vape; al preglasno. A nije to lose al preskupo. Do 500 bi bilo realno |
znači samo kratko, ovaj 2H, ako je stalno uključen, povući će nešto prašine iz prostorije?
znači smanjit će potrebu za usisavačem, to me zanima. manje prašine u prostoriji = manje prašine u kompu. stavio bi to u sobu i neka radi, ako nije bučan neka radi preko noći. za automatiku me nije briga puno. KarloB, jel stavljen po sredini sobe ili u kutu? |
Citiraj:
Problem je u tome što je tih na auto (dok nema velikog zagađenja tipa dim cigarete) ili noćnom modu, također gotovo nečujan. No, u tom modu ne sisa ni dim tj. paru kad mu puhnem s 5cm; dakle ne uvlači ni prašinu. Da bi sisao prašinu, mora biti na manualnom modu makar malo pojačan, a tada je dosta glasan. Ja sam s jedne strane pri kupnji komponenti i ventilatora za pc gledao da bude što tiše i najgoasniji od sveg je HDD dok radi, a za istu prostoriju kupim ovu spravu da buči.. nema mi logike 🤣 |
Mene je od preseljenja u novi stan isto mucila prasina, tj konstantno nakupljanje iste na elementima. Nakon 2-3 dana opet je tu. Usisavam, brisem mokrom krpom, isti vrag... I tako 3mj.
Onda sam se isprsio i uzeo usisavac pogodan za alergicare, ne s ciljem eliminiranja prasine, nego eliminiranja njenog vracanja nazad i jer mi je trebao bolji uredjaj. Prije sam imao neki ciklonski krs iz plodina. Odluka je bila vec poznata - Miele C3 complete - frendovi imaju iskustva s njim, vidio ga u pogonu (pisao sam o njemu u temi za usisavace) Evo vec 2mj ga imam, usisavam dvaput tjedno (zbog dlaka po podu), ali prasinu s elemenata usisavam samo vikendom. Definitivno je imam manje nego prije i sigurno se manje vraca u zrak. Skroz sam prestao brisati elemente krpama, sad sve usisavam, police, oko tv-a, regale, stolove, kauc obavezno jednom tjedno! Skupa investicija i mogu samo reci da mi je zao sto ga nisam ranije promjenio |
Citiraj:
Svaki dan usisava kad odem na posao, obrišem prašinu jednom tjedno, više iz navike nego potrebe, realno bi bilo svaka dva tjedna. S tim da je prije nakon 2-3 dana sve bilo puno prašine. |
Citiraj:
|
Ozbiljno, prodajem za 1000.
|
Citiraj:
koji? 2S? |
Citiraj:
Da. |
Koji filter uzeti za 3H?
https://www.nabava.net/dodaci-za-usi...=xiaomi+filter |
Imam novog crnog Stadler Form - Viktora kojeg prodajem. Ako ima zainteresiranih javite se na PM.
https://www.mall.hr/cistaci1/stadler...ka-viktor-crni |
Ja sam se svog riješio, vratio trgovini u onih 14 dana. Moram pohvaliti trgovinu Tehno Mag, iako je komunikacija mailom izuzetno loša i imam dojam da nitko ne čita mailove,
s malim zakasnjenjem napravili su povrat novca i nisu cjepidlačili s pravilnikom gdje piše kako zapečaćeni proizvodi iz higijenskih razloga (poput raznih filtera) ne podliježu povratu. |
Pozdrav. Dal imate neku preporuku za prociscivac zraka, do kojih 1000kn a moze i jeftinije?
Muci me ona kucna prasina. Dal postoji prociscivac zraka da tu kucnu prasinu svede na minimum? Stavio bih ga u sobu u kojoj boravim. Tnx |
Citiraj:
Ja sam upravo to htio što tražiš. Kupio. Ništa od toga. Vratio u trgovinu. Ne osjeti on kućnu prašinu, dakle, potrebno ga je ručno uključiti da piči cijelo vrijeme, a to je preglasno. Niže (tiše) brzine ne usisavaju dovoljno. Napravio sam ono što je netko ovdje savjetovao, kupio robotski usisivač. Tražio do 1000kn, no morao se neplanirano rastegnut do 2600 za mop pro. Svaki dan u isto vriieme obiđe kuću dok sam na poslu, garantirano prepolovi prašinu 50% jer ju posiše s podova. Otkako sam ga kupio, nisam usisavao ništa osim tepiha. |
Da za pod je dobro, ali ako imas prasinu koja lebdi u zraku i to ti smeta onda ti treba prociscivac zraka. Ja imam Klarstein crni tower, odlican je. Upalim ga na maximalno 1 sat i procisti sve, onda ga stavim na najtise, niti se ne cuje.
A ovo s robotom koji cisti prasinu mi je isto super jer ovi prociscivaci zraka ne skupljaju prasinu sa poda nego samo onu iz zraka. Gledaj da ima true HEPA filter, taj usisava i onu nevidiljivu prasinu golim okom. |
Citiraj:
I kod mene ima prašine po podu, al to lako sredim sa usisavačem, neg me zanima ona u zraku ili na komodi tj stolu di se komp nalazi tu prašinu bih htio riješit. |
Ako ti smeta prasina nebi smio usisavati jer prasina na podu ili policama nije opasna ona stoji i nista se s njom ne desava. Ona na podu ako netko predje preko nje malo je se digne u zrak, ali usisavac svu tu prasinu sa poda digne u zrak, zato se niti ne preporuca ciscenje ovim jeftinim usisavacima ako prasina smeta na zdravlje. Ili nek to odradi netko drugi ili robot koji vjerujem to njeznije usisava.
https://www.sancta-domenica.hr/proci...n-piemont.html Ovaj imam. Tocno taj, kupljen prije 3 godine da makne alergene i cestice iz zraka jer je sin imao ucestale bronhitise. Od onda bronhitisi su smanjeni, a i sam osjecam da je zrak svijeziji. No da ti budem iskren, nekoristim to 24/7. Nego selim iz sobe u sobu po potrebi, super mi je kad unutra ispuhujem nabrzinu prasinu sa komponenti pa onda ta prasina lebdi u zraku, stavim ovaj stroj pokraj i znam da ce maknut tu prasinu iz zraka. |
Spominjala se prašina, ovo je cca mjesec i pol od zadnjeg otvaranjana 3H:
https://i.imgur.com/sLyDuM6.jpg |
imas tepihe u kuci ?
|
Tepihe, mačke, djecu... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49. |