![]() |
edit: dupli post
|
Citiraj:
Sumnjam da ti je taj black star desetak godina pa da si siguran kako neće još dugo. |
Citiraj:
Šteta je vadit bilo koji disk ako rade dobro. Iskombiniraš ovaj disk i ovo kućište recimo. |
Citiraj:
Externe hardove ne želim stavljat, ionako imam previše elektronike u sobi. |
Stavi novi disk u 5,25 utor.
|
Il to il promjenit kućište u neko veće. Uz uvjet da se neradi o nekom htpc kućištu. Onda baš i nema nekih opcija osim NAS-a.
|
Citiraj:
Po defaultu u kučištu imam 3 utora za hdd, međutim ja sam to jos davno modificirao u 2 utora jer ispod svakog hdd-a imam ovaj ventilator pa ne stane drugačije: http://www.links.hr/?naziv=hladnjak-...kl=050.909.136 Tako da mi je treći hdd u 5,25 utoru. Ostatak 5,25 utora pripada dvd pržilici koju u principu ne koristim za ništa osim za instalaciju windowsa. |
Kakav je seagate sv35?
Uzeo bi ga za storage/backup, ali nebi bio stalno spojen nego bi ga upiknuo tu i tamo (kuciste mi ima utor za sata diskove), vidim da ima 3 godine garancije, i navodno ploce od 1tb (mene zanima 3tb), i dali to cudo normalno radi na mojoj ploci i windozama ili treba neke kerefeke radit? (konfa u potpisu). Ili da uzmem neki drugi hdd? Fala! |
A evo i ja se pokusavam odlucit za neki 3TB disk pa prodam svog greena ili da samo dodam jos jedan 2TB. Stvar je ista, imam SSD ali igre su na disku i povremeno posluzi kao scratch disk za premiere pa nije da mi brzina nije bitna. WD red nove serije izgleda privlacno. Pogotovo kad ubrojimo da sad korite 1TB ploce. Ali onda gledam ove 7200rpm toshibe kako su jeftine i brze pa to nije normalno. Upadaju mi u oko xd. A neznam kakve su pouzdanosti,strah me.
|
Citiraj:
Ako rikne saljes ga na RMA i bok. |
Imam backup a svejedno nebi tija disk koji ce mi riknit iz cista mira.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koja je razlika između ova 2 diska?
http://www.diskont24.com/product.php...8&cat=0&page=1 http://www.diskont24.com/product.php...2&cat=0&page=1 |
Citiraj:
|
Sta kazete za ovaj WD Green od 3TB ?
cijena mi je vise nego ok, sluzio bi mi samo za backup, ukljucivao bih ga po potrebi, jedino me muci sto sada WD daje samo 2g garanciju... |
Imaš ih više od 3TB iz Green serije.
Ja sam si uzeo WD30EZRX - i meni je sasvim OK. Uz njega imam i jednog WD20EARX i jednog WD20EARS. WD30EZRX - 73 radna dana -> bez greške. Zdravlje/Performanse -> 100%/100% WD20EARX - 275 radna dana -> bez greške. Zdravlje/Performanse -> 100%/100% WD20EARS - 503 radna dana -> na njemu mi je crkao SATA kabel, te sam imao 337 grešaka u prijenosu, gubio se u OS-u kada sam mu pristupao. Zamjenjen kabel i sve radi OK. Zdravlje/Performanse -> 100%/98% (zbog grešaka u prijenosu, makar iskreno nije ništa palo u brzini) |
Citiraj:
WD30EZRX evo i meni stigao, stavim ja njega u kuciste, dignem boot s DVD od Win7 64bit ... idem formatirati disk, kad ono prepozna samo 2GB.. sto ? ostao sam malo iznenadjen, pa ajmo na google da vidimo o cemu je rijec. Kao prvo, diskove vece od 2GB neprepoznaju Win7 s boot DVDa (a ni 8 koliko sam vidio), ako nemas UEFI bios tj. ako planiras da ti disk od 3TB bude sistemski. Vide samo 2TB. Da vidis sva 3TB moras imati Win7 64bit i UEFI bios. Ako zelite da imate 3TB kao dodatni disk u kompu takodjer morate imati Win764bit instaliran. Tj. mozete imati i starije OS ali tada vide samo 2TB. Nakon sto udjete u Win, odete u Control Panel, disk management, desni klik mišem na disk, iz menija odaberete Initialize disk i onda će vas pitati da li hocete MBR ili GPT. Odaberete GPT i onda dalje particionirate disk kako zelite. Malo izgleda komplicirano ali sam jedino tako uspio napraviti da mi se sva 3TB vide. I disk veselo cvrči :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni je podjeljen u dvije particije 50-50 otprilike, i evo vec par dana radi od 0-24, tih, hladan, ja zasada zadovoljan. |
HDD 3-4TB
Pozz!
Trebam veći HDD za storage, uglavnom torentijada i neki lagani backup koječega pa tražim nekakvo "bang for buck" riješenje. U posljednje vrijeme pljuju po WD Green seriji no meni 900tinjak kn za WD30EZRX izgleda super cijena za količinu GB. Što mislite o Seagate-u, Toshibi.. ima li kakva alternativa? Razlika u 50-100 kn nije problem ako opravdava pouzdanost i eventualno dulju garanciju.. Volio bih neki user feedback ako ima tko iskustva na forumu, Hvala ! |
Mislim da je trenutno najbolji omjer uloženo-dobiveno Toshiba .
Ima garanciju 36 mjeseci i jeftinija je od WD Red diska istog kapaciteta nekih 15-20% koji također ima garanciju 36 mjeseci . Također pogledaj i Seagate diskove , oni su nešto malo brži od Toshibinih diskova , ali im je garancija 24 mjeseca . |
Citiraj:
Ako ti je do garancije, malo razvuci kesu i uzmi WD Blacka. Tu ti barem nepouzdanost i garancija neće biti problem. Dalje, kako ti je rekao Kristijan. ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Velim, nije sad 50-100 kn problem, nije da su podaci pretjerano bitni, ne radim za neku obavještajnu službu ili slično, ali ona frustracija kada čuješ prvi klik svog harda je nešto neprocjenjivo..:fuming: Ciljam onda WD Black ili Toshibu kak ste rekli.. neki feedback o 4TB ili je još prerano? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Čovjek je u pravu .
Sada sam baš gledao Links i garancija im je trenutno 24 mjeseca za Toshibu . Kupio sam je tamo prije 2 tjedna i meni na računu piše 36 mjeseci ! Morat ću ih nazvati i provjeriti što je u pitanju jer sam naručio još jednu Toshibu DT01ACA300 , zbog garancije od 36 mjeseci . Ako je garancija smanjena na 24 mjeseca odustajem i kupujem Seagate ili čekam da se garancija vrati na 36 mjeseci . |
Toshibe koje su MSanov uvoz imaju 3 godine garancije.
Problem je što MSan ima Tošibe do veličine 1TB. |
Hvala na informaciji , a kako da ja dođem u linksu do Toshibe kojoj je MSan dobavljač ?
Nema smisla kupiti nešto sa 12 mjeseci manjom garancijom ako je moguće doći do pune garancije od 36 mjeseci . |
Cimneš ih telefonski/mejlom i veliš da ti dobave Tošibu iz MSan-a s 36 mj gare i bok.. mislim da ne bi trebalo biti problema oko toga..
Ontopic, gledam ponudu 4TB diskova.. u consumer range-u ima ili wd green ili seagate.. rang cijena 1200-1300kn.. mislim da ću radije ić na 2x3tb |
Citiraj:
|
Upravo sam kontaktirao Links u svezi sa garancijom za Toshiba diskove .
Potvrđeno je da im je garancija smanjena sa 36 mjeseci na samo 24 mjeseca . Sada moram dobro promisliti što da kupim Toshibu DT01ACA300 , Seagate ST3000DM001 ili dati 20% više love za WD Red WD30EFRX koji ima 36 mjeseci garancije . |
Samo pripazi, za ST3000DM001 izgleda da je sad samo 12 mjeseci, bar u Protisu i RS Magazinu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vidim da je i van Hrvatske skinuta garancija na Toshiba diskove sa 36 mjeseci na 24 mjeseca .
To sada i ne čudi ako su se vodili time da i dalje imaju duplo veću garanciju od Seagate diskova . Otkazao sam rezervaciju za Toshiba disk u Linksu , uvjeti su se promjenili i sve je izglednije da ću kupiti WD Red sa 36 mjeseci garancije . Moram to riješiti što prije dok i njima ne smanje garanciju . Toliko o vjeri proizvođaća diskova u svoje proizvode . Procjenili su da je bolje smanjiti garanciju nego ljudima dati novi disk jer očito je da su 36 mjeseci , a kod nekih i 24 mjeseca previše da bi komponenta prošla to razdoblje bez nekog kvara koji bi zahtjevao reklamaciju i novi uređaj . |
Citiraj:
Mah sve u svemu kretenski. Nema ni godina dana otkako su digli za po godinu, i tošiba i seagate, da bi sada vratili natrag. |
Baš si razmišljam o Seagateovom smanjenju garancije, nije li Seagate kupio Samsungov pogon za "očvrsje"? A Samsungovi hardovi su uredno imali jamstvo 12/24 mjeseca..
Mislim da se ipak isplati protegnut malo i ubost WD Red kak veli Kristijan. |
Super. Osobno mi sve svelo na wd crveno i crno :rolleyes:
|
pozdrav ljudi,
da li se netko susreo sa WD Intellipower AV-GP EURX green serijom? Točan model na linku ispod; http://www.futura-it.hr/katalog/komp...a-35/wd30eurx/ Primamljiv je zbog solidne cijene i 36 mjeseci jamstva. Služio bi za storage u HTPC konfi, brzina nije toliko bitna jer koristim SSD Razmišljao sam o RED seriji, ali nisam siguran da li se isplati dati 130kn više za njega |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:41. |