![]() |
Citiraj:
Ono kaj je meni zabrinjavajuce je da i sad (11 mjesec) salju nove kartice (sa 'ispravljenom' greskom) koje se pocnu blokat nakon nekog vremena... |
Citiraj:
Bum sutra malo surfo po netu, idem vidit OTES-icu dal i ona ima kakve slicne 'simptome' |
Citiraj:
|
Citiraj:
A i inace, ovom nije bas dan neki publicitet na netu...Osjecam se pomalo glupavo jer smo tu mozda prenapuhali ovu stvar (zbog koincidencije da nam trojci crknu graficke u prakticki isto vrijeme) No da, sutra cu ic gledat forume po vani, pa vam se javim |
Jucer sam do kasno isprobavao sve zivo i dosao do zakljucka da sam 100% ziher da u mom slucaju u cijeloj prici veliku igru igra maticna ploca. Ne mogu reci da i graficka nije kriva jer ja imam dva razlicita seta simptoma.... (nesto vrlo slicno pinku plus nestanak slike i odlazak monitora u sleep mode). Ovaj drugi simptom je garant uzrok maticna, sto ce reci da 8K3A+ is no more... neda mi se sad objasnavat kako znam sigurno da je ploca, ali vjerujte da je (izmedju ostalog taj simptom se pojavljuje i s drugim grafikanerima). Graficka pak danas ide Jozhi koji ce je isprobati kod sebe...
Sto se tice Gainward kartica, Denis i ja smo se sjetili da kada je on testirao jednu od njih (mislim da je bio model 64MB s 3.3ns memorijom, neki "GS" Limited Edition) da je imao isti problem... Sto ce reci da je PCE valjda magnet za zeznute Gainwardice. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad overclocaš, podižeš temperaturu cjele priče. Ljudovi hlade procesore, i memoriju, ali sve komponente se zagrijavaju, neke više, neke manje. Postoji šansa da se temp. na kondezatoru digne toliko da se promjeni struktura izolacije između ploča (školski rečeno), odnosno da taj mikronski film između polova otopi, ili promjeni strukturu, ili već nešto slično. Pa imaju i kondići temperaturne karakteristike. I onda ti se cjeli sistem (kao kod rezonatora) pomjeri u neke vrjednosti koje izbacuju loše vrjednosti, i kako stvar napreduje, frekva se povisuje, dok ne dođe do rezonantne frekve, kad sve pukne!!! To je samo teorija, ali nije ni nemoguće! Zanima me zašto u comp industriji ne rade nešto što ima u Hi-Fi-u? Svi znamo da postoje obične komponente, i audiofilske kopmponente (nije technics komponenta Bog i batina, u što se neki ljudi kunu ;)) Ima li na ovom svjetu firma koja moda hardware? |
Bash sam si o tome razmisljo, dal cemo doc u fazu di bumo mogli kupit npr:
Bang&Olufsen VIA KT5000 Pro Limited Edition Ludog dizajna, i recimo da kosta oko 5000 Eura |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tocno, naravno, to je bila shala...
No, svejedno, poanta je bila, da se kupi nekaj za kaj znam prijeklo svakog tranzistora recimo... |
Citiraj:
|
Citiraj:
je, samo kaj tu nije problem u igricima, niti koliko su one zahtjevne, vec u hardverskom problemu tih kartica. BTW zasad znamo da probleme imaju MSI i Gainward. Ima nekih naznaka da i drugi proizvodaci imaju istih problema? |
Citiraj:
Meni se to prije znalo događati malo- malo, a otkad sam promjenio ploču,proc,mem,napajanje-nijednom. Sve mi se čini da mi je stara BIOSTAR M7VKB (KT 133) j****a m**u a ne R8500:D Kod ATI-ja samo moraš dobro očistit smeće od starih drivera i sve dela ko bog-e da, razni programi za nabrijavanje isto hoće rušit stroj.Power Strip ne:D |
Ja juce kreno da testujem XP 2400+ kad ono device failure. Svjezi install windoza, sve standardno kao sto inace koristim. Ne mogu pokrenut niti jedan program, sve se smrzne, resetira se slika u 640x480 16 boja i napise da se odgodio device failure. I tako svaki put, reset, ista stvar. Ja cu popizdit... :grrr:
I sve to u 1 ujutro... |
Citiraj:
http://www.accuphase.com/ind_eng.htm pa da vidiš što rade japanci (što se tiče svjetlećih gumba) p.s. za jedan takav možeš kupit solidan stan u centru (zgb.) Citiraj:
Sjeti se plextora, svi navalili izdaju snimače ko alva, ali plextor naja, onda izbaci proizvod koji doslovno pokosi konkurenciju, pa onda opet ništa... Što bi falilo da se u proizvod puknu malo kvalitetniji djelovi, da se to istestira, pošteno (hardware i driveri), pa tek onda prodaja. Ja bih osobno radije kupio takvu grafičku, pa makar i malo skuplja, ali ima kvalitetu. ;) Slažemo se?! |
Citiraj:
Reset istog? Da ti nije ostal FSB na 166 od prije? |
Hej, hej, nisam ja neki pocetnik jebiga... :)
Ma sve sam provjerio, nabacit cu reistall pa ako bude sralo nakon toga...onda cu se zabrinut. |
Citiraj:
Cijeli kvart bi čul urlikanje:fuming: Ma sredil buš ti to...nije se i meni jedamput desilo da mi nekaj navečer neide a drugi dan sredim bez problema... |
Citiraj:
Iako ima na MSIjevom forumu takovih 'efekata' sa grafikanerima, al ne previse. Ne bi se brinuo osim ak nisam ponosni vlasnik Gainward-a |
Citiraj:
Radi on, na mojoj instalaciji windoza, ova nova je bila za testirat. Ja bih prije rekao da se nesto graficka cudno uklopila u instalaciju. |
E koja sam ja baba...
E bas sam baba...
Jucer sam tu urliko protiv NVidie, a sad... Uglavnom, nis mi se nije svidjelo u omjeru uloezene pare / performanse (osim r9700 koji je preskup), pa sa si sad ubo Abit 4200 OTES 64MB Dobit cu full refund za Gainward-a, a ovo je nes sitno skuplje, pa reko ko ga jebe, ak bu i ta srala, bumo i nju vratili... Sam, da sam covjek od principa, pa bas i nisam... |
GS ti znaci Golden Sample, odnosno da ima probranu memoriju i da se teoretski ne bi trebala sprzit kod overclockanja.
|
Dobit ces refund od Gainward? Pa to su onda dobre vijesti:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
sumnjam da je gainward tak dobar. zasad se nisu udostojili ni odgovorit na RMA zahtjev. |
Citiraj:
Inace, kad se sjetim .hr i kad to usporedim sa komplett-om, mislim, nebo i zemlja... Vec sam bio stvari mijenjo (vraco jer nisam bio zadovoljan) kod njih (komplett), i osim full refunda, prosli put sam dobio i diskontne cijene (usparo sam cca 80 Eura na Ploci+Proceoru+Memoriji). Sve da customer bude happy... U ponedjeljak sam im (komplett-u) poslo zahtjev za RMA, odnosno iso sam pitat jel mi oce dat pare umjesto jos jedne Gainward-ice. Javili su se tek u utorak (javio se glavni manager za .uk i .ie sa isprikom da mu je adjutant bio bolestan u ponedjeljak i da na mom slucaju radi troje ljudi). Naravno odma nakon tog mi se javio i adjutant (takodjer s isprikom), i preuzeo je RMA direkt na sebe (Da se izbjegne 'birokratska' guzva i da sve bude brzo sredjeno). I, sve je bilo sredjeno u 5 minuta - sam zato jer se nisu javili u ponedjeljak. A sad se sjetite nasih ducana u .hr i onih nadrkanih baba koje morate uvjerit da vam nekaj ne radi... E da, zaboravih naglasit da je komplett onlajn ducan (fizicki u norveskoj) tak da kompletna komunikacija ide mejlom. |
Citiraj:
O tim sam ti stvarima i govorio, ali nisam bio dovoljno precizan. Sva sreća da greg ne kuži dovoljno te stvari inaće bi opet bio izgrižen. |
Zanimljivo je kako neki prizvođači matičnih stavljaju pasivna hlađenja na MOFSET-e
Izgleda da to JE problem... |
Postoje ti zaštitni tranzistori i diode i ništa nije čudno da ima hlađenje. To nije problem. To je opće prisutno. Oni crkavaju kada je neki problem sa napajanjem ili neka greška nakon. Omogućuje da ne crkne sve ostalo. Svojevremeno sam na jedno uho slušao predavanje od brata (davež). Samo da sam nešto korisno i zapamtio. Valja slušati i ono što te tog trenutka ne zanima.
|
Imam Leadtek ti4400 i imam problem.
Ali ne takav kakav ste vi opisali nego, kada racunalo radi dulje vrijeme. Onda svakih par minuta se desava onaj defekt slican onome kao da ti je mobitel pokraj starog monitora i stigne ti poruka. Samo neke crte prosaraju iz gornjeg lijevog i donji desni kut. Pocelo se desavat u zadnje vrijeme... |
Jedva skupim 1500 kuna i mislim zamjenit svoju tnt2 sa nekom ti4200, a vi mi pokvarite dan :D, na koju ću sad potrošit lovu?jeli radeon 9500 izašao?
|
probaj vidjet leadtekov support forum, ako takvo sto postoji.
moze bit da se problem ispoljava drugacije na razlicitim karticama. a moze bit i da nema apsolutno nikakve veze s ovim :) |
Evo sad sam 2 sata za kompom i nisam primjetio jos nikakve bolesti.
Ali dodu nakon duljeg vremena i javljaju se svako malo. |
Citiraj:
Ja koristim samo atijeve kartive već dvije godine i nisam naišao na neke probleme. Dakle navedi točne primjere kojim potvrđuješ da su atijevi drajveri loše, tu prvotno mislim na novi katalist sad već i u 2.4 inačici. |
Ja imam Ati-a (All-in-wonder 128 i 7200) i Nvidiu (ti4200) i jedini bed kod Ati-a mi je bio kaj neke igrice nisu htjele raditi kak spada ili uopće (Uključujući i s Catalyst driverima). Nije neki veliki broj ali ipak ih je bilo (E sad da me ubiješ ne mogu se sjetiti koje). One su sve proradile s Ti4200.
|
ocito ne treba proci neko odredeno vrijeme da se ti problemi pocnu javljat..
kupio sam karticu prije tjedan dana.. 4200 128ddr.. i evo poceli su mi se javljat problemi prvo u win.. preko sredine ekrana.. kao da se razlomi na par crta i onda se vrati opet u normalu.. a u igricama mi se danas pocelo prvi put javljat takvo nesto.. cijeli ekran kao da se slomio na ravne komade :/ i to razlicitih boja.. i onda je napol slike doslo k sebi.. a napol je bilo tako razlomljeno.. iako mi se od tada(3 dana) nista od toga nije ponovilo.. |
Koliko problema.
Ili su sve defektne kartice stigle u Hrvatsku i kod ljudi iz Hrvatske ili ne štima ona brojka od 200 defektnih komada. Ovo je sigurno zadnja kap moje odluke da kupim ATI. Opet ću morati cijeli komp mijenjati, a na ovoga se još nisam kako treba niti navikao. |
Pa jesam li ja jedini kojem Titaniumka radi ko beba??
|
Fusion: Koja kartica?? (Proizvodjac)
RAK: Ehhh, da sam u rvackoj, sad bi zdero krvavice :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |