![]() |
Ne znam da li je procedura u hr drugačija, ovdje doslovno instaliras aplikaciju, ideš na dodavanje kartice, ubacis podatke i gotovo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa da, ne kužim ove priče o odlascima i aktivacijama u bankama.
|
Da sumiramo, jer imam filing da jedni pricaju o jednome, a drugi o drugome:
Google pay - ne moras ici u banku, sve odradis na mobu bilo dodavanjem kartice u gpay app ili kroz novi app od pbz internet bankarstva koji za tebe u 2 klika doda karticu u gpay. Gpay app samo instaliras. Nema kerefeka. Wave2pay - moras doci do 2 koda za aktivaciju wave2pay appa. Ako to mozes dobiti "od doma" onda bi svi voljeli znati kako. Inace moras ici u banku jer ako ti je prvi put to znaci da ugovaras novu uslugu i ceka te par potpisa. Naknadni aktivacijski kodovi se vjerojatno (kao i za ostale usluge) mogu redistribuirati kroz mpbz sajt. |
Naslov je Google pay I ne znam zašto se piše o wavetopay
|
Ako ne mozemo povuci paralelu s nekom slicnom/istom uslugom mozemo se komotno nastaviti informirati na indexu. Buba je pitao o pbz usluzi, ne znam sto ti nije jasno
|
Ja sam danas detaljno istestirao Google pay i sve uredno radi na svim mjestima koja primaju beskontaktno (bili su, doduše, većinom PBZ-ovi POS-ovi u Hrvatskoj), a nije bilo problema ni u Mađarskoj (Spar, Penny, Lidl, Tesco) osim što je terminal banke koju koristi Penny iz nekog razloga tražio potpis slipa.
|
Gingerbread je dosao 2011 skupa sa ugradenim nfc-om. Mi vec dugo imamo nfc kod androida, samo sto dosta mob ih nije podrzavalo, ali vjerujem da vec u sadasnjosti rade na tome da svi budu, nešto kao tipa, univerzalni kabel za punjenje jer svi imaju isti.
|
Citiraj:
Tu je "problem", odnosno dok ne postane ozbiljnija usluga ne služi u biti ničemu. |
Citiraj:
Citiraj:
Jedini fail u cijeloj ovoj priči je činjenica da moraš imat zasebnu app za beskontaktno plačanje - al ne bi bilo bolje da je ta usluga implementirana u nativnoj app za internet bankarstvo? |
Citiraj:
|
Citiraj:
"Interface" je prema PBZ karticama tekućih računa, ali isto tako ostale banke koje koriste te beskontaktne kartice mogu sklopiti ugovor s Googleom. Za razliku od postojeće PBZ-ove usluge koja ima istu funkcionalnost i koja košta 2 kn mjesečno (Wave2Pay), ova usluga je besplatna i ne moraš vidjeti banku kod aktivacije. Citiraj:
Meni je to prednost. |
Inače, DM-ova loyalty kartica je prva koja se pojavila u GPayu za dodavanje. Dovoljno je skenirati barkod s originalne (nove) kartice.
|
To s loyalty karticama mi je odlicna stvar jer imam samo 6 slotova za kartice u novcaniku. Inace ih sada ima fakat puno podrzanih, dovoljno da pod Passes upises "croatia" i izlista valjda sve podrzane.
|
Uf pa ovo za loyalty je glavno, šta ne spominjete to :D
Jel ima i metro kartica? Pa pola novčanika ću izbacit :) Edit: dodao i metro, pa ovo je preporod :) |
Pa baš, da ne spominjemo da moš i darovne pohranjivat unutra :D. Onak cijelu temu borba između stickera i aplikacije ...ni mi bila zanimljiva, sad ovo sa ostalim karticama nije uopće loše ....
|
Mene jebe što ne radi na rootanim telefonima😢😢😢
|
Citiraj:
Znači, neovisno o banci, kartici itd. Ovako je to samo drugačiji interface koji ne ukida odlazak u banku po ugovor, karticu i ostalo. No to bi značilo i ozbiljnije postavljanje Googlea kao payment gatewaya. Ja npr. nisam PBZ korisnik, što znači da mi GP ne služi ničemu. A oni korisnici koji imaju tu uslugu bez obzira koje banke praktički ne dobivaju ništa novo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
To znaci da ne moram imati fizicku karticu kad kupujem muske stvari u DM-u, poput recimo turpije za pete, kreme za ruke ili britve za vaginu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali što je najvažnije nisam nikad vadio te kratice jer mi se neda nosat po novčarki. Sad ću vadit za sve poredu: pevec, emmezeta itd itd :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koja je procedura? Znaci, ne moram onda imati nekakve njihove aplikacije, nego mi je to sve "utrpano" u jedan Google Pay?! |
Citiraj:
Odeš na dodavanje neve karte, odabareš jeli loyalti ili gift card, tražiš šta trebaš i odabereš, skeniraš barkod potojeće kartice i to je. Kad ti treba otvoriš gpay app i klikneš na karticu i daš da skeniraju barkod. Jedino je sranje za više istih kartica što nepišu nikakvi detalji, tebi za metro da piše koja je firma npr, piše samo broj a to ti ne pomaže. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam na Beep'n'Go imao sve loyalty kartice, no Metro sam nakon cca 2 godine izbacio. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali, da li nitko od vas nije na Google playstoreu našao bilo koju app za loyalty kartice? Imaš ih more, u koje onda isto tako potrpas the loyalty kartice. Nije ovo ništa novo. |
Citiraj:
|
Imate li kakvih saznanja kada će i ostale banke početi primjenjivati GP?
|
Citiraj:
google pay bi trebao biti prihvacen brzo, jer google ne uzima proviziju za uslugu, za razliku naravno od Applea, koji naplati 0.15% od svake transakcije. vise zarade samo od toga nego od prodaje ipada/ipoda/slusalica zajedno... |
Na kraju sam ipak ostao na gpayu umjesto ugovaranja wave2pay-a. Pay app ima podrsku za loyalty kartice i sve radi bez zamjerke pa mi nema smisla ici u banku.
Vjerojatno ce mi se i navike promjeniti, pogotovo ljeti kada su dzepovi mali. Cesto odem samo s mobom u trgovinu. Jbga, mob mi svakako treba zbog shopping liste :) |
Znači sada uz sve jebene ostale informacije, google ima i informacije koliko trošite, na šta trošite, kada trošite i gdje trošite. :)
Stvarno su big brother. Inače, šta se tiče loyalty kartica, koristim Card Storage. Jednostavna, funkcionira i možeš napraviti backup na SD karticu. |
Erste banka mi je odgovorila da rade na integraciji GP sa svojim karticama.
|
Kako se pokazu te transkacije sa google paya kod vase banke, i kako se to pokaze kod prodavaca?
Jel igdje pise da je placeno gpayom ili pise koja je trgovina a njima broj i vlasnik kartice? |
Ovako izgleda u popisu transakcija na PBZ digitalnom bankarstvu nakon što proknjiže. Njima AFAIK, ne piše ni stvarni broj kartice, već samo broj virtualne kartice GPaya.
https://i.postimg.cc/BQJ98fMh/2019-03-12-12-22-18.jpg A ovako tebi u gPay aplikaciji (zajedno s točnom lokacijom). https://i.postimg.cc/dVqHF8J3/2019-03-12-12-28-35.jpg https://i.postimg.cc/GpCfHZPL/2019-03-12-12-28-40.jpg |
Show, hvala :D
|
Instalirao Gpay, dodao Visa karticu i sve radi, iako nisam jos plaćao, ali vjerujem da nece biti problema.
Sad vidim opciju da mogu dodat i AMEX, sto uopce nije losa opcija, osim sto nisam siguran kako cu npr prilikom plaćanja odrediti kojom karticom plaćam? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53. |