PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Električni romobili i bicikli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=293158)

tux-scooby 28.07.2018. 20:36

Ili opcija DIY :D

EdoFazlinovic 28.07.2018. 22:00

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3215159)
gdje kupujete te igračke... u hr?

Segway Ninebot ES1 samo u Smartson u HR, ali nije mi bas Segway, svakako bolji nego m365 od Xiaomi-a
Gledam alternativne izvore.
Drugi je Elipso, ali mislim da ni oni nemaju.

chief_wolfinjo 29.07.2018. 05:51

EdoFazlinovic 29.07.2018. 11:21

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3215230)

segway ce u 8 mjesec 2018. pustit u prodaju elektricne role

dadoremix 29.07.2018. 18:17

jel ima tko info i iskustva sa ovime?
http://citycoco.hr/

to mi nešto zapalo za oko, za do grada i ducana

EdoFazlinovic 29.07.2018. 19:28

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3215355)
jel ima tko info i iskustva sa ovime?
http://citycoco.hr/

to mi nešto zapalo za oko, za do grada i ducana

preskupo po meni i preveliko.

https://www.youtube.com/watch?v=UqsqTERDwSU

Evo nesto za korisnike m365.

EdoFazlinovic 29.07.2018. 19:49

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3206188)
Vidim da nam nedostaje tema...

Vlasnik sam Xiaomi mijia m365 romobila, i dok je ispravan relativno sam zadovoljan. :D

Kupio sam ga prošle godine, napravio sam nekih 600 km sve dok nije riknuo. Sada je na reklamaciji u mall-u.
Gume su se bušile 5 puta, bome je zajebano sam skinuti vanjsku gumu, pa je vratiti. Zračnice se dosta troše po vanjskim rubovima, vidi se da nisu dobre kvalitete.
Zadnja guma se probušila 4 puta, pa sam doskočio sam punom gumom - vaka, ali nisam neki majstor i bome sam se namučio ne bi li ju stavio. Vožnja s tom gumom je puno neudobnija, jednostavno nema nikakve amortizacije.

Razmišljao sam o modu, zapravo flashanju drugog firmware s kojim ide preko 30 km/h, ali nisam mogao biti siguran koji je točno model jer se može lako pogriješiti i onda je mrtav. :D
Prije 15 dana mi je umro na "cesti" kod punog gasa, počeo je pištat i ugasio se. Sada čekam popravak ili zamjenu. :D

Mane: Gume sklone bušenju, pretvrd sa punom gumom, pad snage izražen kako se prazni baterija, vožnja uzbrdo je no-go.

Vrline - stabilan, prenosiv, kvaliteta izrade, brz dok je pun, doseg sa 110 kg oko 20 km. (doseg da je zabavna vožnja je oko 12 km).

Ako je baterija više od pola prazna, zaboravite na uživanje, još ako vjetar puše u prsa... :(

Sada gledam da uzmem nešto jače, a da opet bude prijenosan... Ima li tko kakav prijedlog?

Što želim od romobila: Prijenosan (do 13-14 kila), sklopiv, snažan motor (htio bi 500W), baterija - barem da imam za 20 km, i da je max brzina 30 kmh ili veća. I da ga kupim u HR ili DE, da mogu ostvariti jamstvo ukoliko rikne. I gume bez zračnice, te da ima neku vrstu amortizera....

Ono što imam na umu je - tilgreen tilboost (francuzi brandiraju kineza ali ima2 godina jamstva) - nešto kao mijia ali veći domet i jači motor, ali opet gume budu problem... u najavi za kraj kolovoza i cijena oko 1000 eura.

Evo ti jos nesto ide 40 km/h

FLJ S5 aliexpress

Moze se nabavit iz spanjolske ili njemacke sto je dobro pa nema carine.
Nema ga nigdi nego ovdje

Gilbert5 29.07.2018. 20:42

Ma ne, na 5.5" gumama je to velika glupost. Tko uopće želi ići tako brzo na 5.5" gumama?

Sad sam se vratio sa vožnje, s curom sam prešao oko 15-20 km. Ona na m365 a ja na es4.

Ona je na 60 posto baterije a ja na 49%. Na ubrzanjima je brža i ako sam u sport modu. Max brzina je blago na mojoj strani, ona staje oko 27-28, ES4 NA 31. (prema mom brzinomjeru, pošto m365 nema, a mob stavljati gore je rizik da pade).

zgmmax 01.08.2018. 14:18

Naletio na ovo jucer

Odlicna stvar

tbenosic 03.08.2018. 15:27

Sto sam nasao na netu od mana za M365 su još:
-upravljac se rasklima s vremenom, imaju neki adapteri s kojima se to popravi.
-navodno zadnji kotac zna prekinuti zicu za straznje svjetlo. Isto ima neki mod za printanje a kojim se to popravi.

Po meni je ovaj prvi "bug" poprilicna mana i ne aviđa mi se nikako

@Gilbert5
Da li su se tebi pojavili ovi problemi?

Da li si upoznat ima li takvih mana na ES2?

Nisam se odlucio jos za kupnju ali vec neko vrijeme razmisljam o tome.

Gilbert5 04.08.2018. 11:31

Nije mi se rasklimao, ali dobro bi bilo staviti neku gumu na dio koji se rastavlja/sastavlja. Malo je tu dolazilo do trenja metal o metal pa ima tragova.

Kao i kod auta, može biti svega a ne mora.

Meni da ne trebaju tvrdi kotači, i malo veći doseg, i ja bi bilo na m365.

Moj ES4 se već rasklimao, morao sam dotezati vijke na centralnom stupu i s time sa poderao jamstvenu naljepnicu s kontra strane, pošto su vijci povezani.
Nešto se odlomilo i šeta u stupu...komad plastike ili vijak.

Amortizeri rade posao, ali to je više igračka i zvukovi koje ispuštaju govore da neće dugo izdržati.

Mehanizam sklapanja je pretvrd, namučim se da bi ga sklopio.

Imam bug, kada upalim svjetlo nekada uopće ne radi gas, a i kad radi brzina mi je puno manja...recimo do 17 kmh.

Ovih dana sve poslikam pa šaljem segwayu...

Ugl, ako ste ispod 85-90 kila, svima bi preporučio m365. Paziti samo na tlak u gumama te imati uvijek rezervnu zračnicu u pripravnosti ili probati mlijeko.Preporuka za tlak od 3.8 bara. Zamjenske zračnice imaju bolje ventile.

Romobil obvezno kupiti kod nas radi supporta. Primjerom, mall.hr je za 3 tjedana riješio reklamaciju mog m365, što i nije loše jer sam gotovo siguran da je slan van države na servis.

ES4 je bolji, ali ovisno o kontekstu i nije. :D Noviji, veći doseg i brzina, pune gume, amortizeri...ali ponekad to sve i nije bitno. Pneumatici imaju svojih draži. Pogotovo na glatkim površinama.

Preporuka za m365.

silver_tip 04.08.2018. 17:44

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3210709)
Našao sam nešto zanimljivo:

Mercane WideWheel - link na njuškalo.

https://www.indiegogo.com/projects/w...sh-e-scooter#/

Sta je sa ovime ? Nema ih kod nas pa bi problem bila reklamacija, popravak ?

Gilbert5 04.08.2018. 18:16

Pitao sam covjeka koji ih dila, kaze da on servisira i daje jamstvo.

Ja nebi dao tolike novce za nesto bez jamstva.

Vani su bili oko 450 dolara koliko se sjecam...

Imas na youtube korejski review..mozes vidjeti ostenje felgi nakon 150 km...premali je profil same gume. Osim toga ne znam mane.

Sjajna ideja, dobro izgleda, ali bez jamstva a-a.

Gilbert5 05.08.2018. 20:48

Vratio se nakon vožnje od preko sat i pol. Testirali smo range.

Dionica bez velikih uspona i padova, gladak asfalt, vožnja po biciklističkoj stazi. Bilo je stani-kreni na zebrama, većinom maksimalna brzina i maksimalno ubrzanje.

Vanjska temperatura: 28 °C.

ES4 - range 28.15 km, srednja vrijednost između nineboot aplikacije i strave. Moja masa - 105.5 kg. Normalni mode, plavi S.

M365 - range 29.65 km, srednja vrijednost između nineboot aplikacije i strave. Ženina masa 54.5 kg. Normalni mode, nije eco mode.

Vozili smo se usporedno više manje, u 20 metara.

Kroz koji dan se zamijenimo za romobile pa testiramo ponovno. Predviđam da će ona napraviti oko 45 km sa ES4 a ja oko 20 sa M365.

Baterije na ES4 se toše neravnomjerno ako je vjerovati aplikaciji. Unutarnja se troši brže, kada je bila blizu 0, vanjska je bila na 15 %.

EdoFazlinovic 06.08.2018. 20:59

https://mob.hr/xiaomi-elektricni-rom...latnu-dostavu/

Evo za nekih 2900 kn ima u tomtop sa besplatnom dostavom i bez poreza. Provjereno

Xiaomi 06.08.2018. 21:10

Najniže što sam vidio taj romobil je bilo na gearbestu za 270 dolara, free ship. Krajem prošle godine. Sada se i 450 čini povoljno.

Gilbert5 07.08.2018. 10:38

Vidio si youth edition. On ima duplo manju bateriju.

MitO_ZGB 07.08.2018. 13:05

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3217272)
Vidio si youth edition. On ima duplo manju bateriju.

@Gilbert5, koji je tvoj komentar na cijenu 2900 s tomtopa (DE skladiste)
najnize kod nas je 4400 ak se ne varam.
ne znam kakav je tvoj kvar bio kad si slao na reklamaciju, al nekak mi se cini da za 1500kn razlike se isplati?
ili ima cestih problema s njima koji nisu lako popravljivi kod nas, pa je preriskantno.

Poslano sa mog ASUS_Z017D koristeći Tapatalk

EdoFazlinovic 07.08.2018. 13:40

Citiraj:

Autor MitO_ZGB (Post 3217313)
@Gilbert5, koji je tvoj komentar na cijenu 2900 s tomtopa (DE skladiste)
najnize kod nas je 4400 ak se ne varam.
ne znam kakav je tvoj kvar bio kad si slao na reklamaciju, al nekak mi se cini da za 1500kn razlike se isplati?
ili ima cestih problema s njima koji nisu lako popravljivi kod nas, pa je preriskantno.

Imas u vipu za 2660 kn ovaj romobil ali na ugovor od 24 mjeseca homebox vip.

Ako. Placas odjednom onda je 2660, a ako plaćaš mjesecno 115 kn onda te izade 2760.

http://www.vipnet.hr/homebox-internet-i-telefon

Gilbert5 07.08.2018. 14:18

@ mito, mislim da je najbolje da svako sam odabere kako misli da je isplativije.

Koliko vidim u tomtopu je verzija bez rezervnih guma.
U mall.hr je 4160 kn.

Ne znam sto mi je otislo, nisu napisali. Koliko sam pratio, samo 3 stvari odlaze (na bateriji i sklopu) i sve se moze rijesiti uz malo volje i youtube guide.

EdoFazlinovic 07.08.2018. 14:47

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3217355)
@ mito, mislim da je najbolje da svako sam odabere kako misli da je isplativije.

U mall.hr je 4160 kn.

Ne znam sto mi je otislo, nisu napisali. Koliko sam pratio, samo 3 stvari odlaze (na bateriji i sklopu) i sve se moze rijesiti uz malo volje i youtube guide.

Za rezervne gume imaš aliexpress i stranice kao gearbest sa besplatnom dostavom i opet ce te izac jeftinije.

MitO_ZGB 07.08.2018. 15:20

Citiraj:

U mall.hr je 4160 kn.

fala.
mislim da cu onda ici na tomtop. pa ak rikne cu upogonit lemilicu :)

vinko1 20.08.2018. 10:35

Citiraj:

U mall.hr je 4160 kn.

Gilbert , Veliko hvala !! ja sam ti jedan starček koji je skroz mlad duhom i već dvije godine razmišljao o kupovini električnog romobila, moji doma su poludili ( star si , ubil buš se, budu ti se smijali ....) a ja se već tri dana ne skidam sa svog m365 , naravno, sad sam službeni dostavljač svojoj baki jer sve je na dohvat ruke, plac 1 , plac 2 , robne kuće itd.
Dugo sam se dvoumio između segwaya i m365 , pažljivo sam čitao tvoje komentare i odlučio se za m365 , brzina nije presudna niti kilometraža a koliko vidim razlika i nije puno veća ,( u normal mod-u sam se utrkivao sa tramvajem ) ni uzbrdo nije tragedija uz mali zalet izvukao me od jelačić placa na kaptol po Bakaćevoj , ja sam 105 kg ) stekao sam dojam da je m365 solidniji proizvod a za mene ugodniji i stabilniji u vožnji.
Volan se na pregibu već malo rasklimao ( nikakvo čudo s obzirom da vozim po bandićevim stazama i asfaltu prepunom rupa i oštečenja ) ali već sam naručio gumene umetke , privremeno stavio izolir traku i ok, je
trebao sam poštelati zadnje diskove da ne " cvile "
Najveći problem je mobilna aplikacija , nikako se ne mogu spojiti , aplikacija pokaže scooter ali uvijek je ofline , samo jedan put je na kratko pokazano da je spojen ali na sekundu ili dvije, jako bi želio koristiti aplikaciju ali neznam kako da to riješim
Gume sam možda premalo napumpao 3,0 obje , to danas ispravim, lako obavim na pumpi i prednji i zadnji , evropski model

Uspio sam instalirati aplikaciju , radi ispravno ali kad je romobil offline na aplikaciji nema nikakvih podataka, je li to normalono ?

tbenosic 21.08.2018. 22:47

Pod offline mislite ugašen?
Ako da pretpostavljam da je to normalno.
Inace bi trošio bateriju dok je ugašen.

nvn 22.08.2018. 10:18

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3210709)
Našao sam nešto zanimljivo:

Mercane WideWheel - link na njuškalo.

Poslao sam upit na njušku da li imaju trgovinu, te koliko košta model sa srednjom baterijom.

da li ima kakvih novih informacija oko ovoga? ja isto naletio na njuskalu na taj romobil, izgleda mi jos najbolja opcija zbog punih guma s amortizerima, ali ne mogu naci nikakve info na netu oko toga, a ni rezervne gume za kupit na ebay-u ili ali-u, opcenito mi se cini ako taj rikne gotovo je jer ima puno manje infoa/rezervnih dijelova nego za m365

Citiraj:

Autor vinko1 (Post 3220604)
Volan se na pregibu već malo rasklimao ( nikakvo čudo s obzirom da vozim po bandićevim stazama i asfaltu prepunom rupa i oštečenja ) ali već sam naručio gumene umetke

može molim te link na te umetke?

KeyserSozeMC 22.08.2018. 14:36

Citiraj:

Autor nvn (Post 3221309)
da li ima kakvih novih informacija oko ovoga? ja isto naletio na njuskalu na taj romobil, izgleda mi jos najbolja opcija zbog punih guma s amortizerima, ali ne mogu naci nikakve info na netu oko toga, a ni rezervne gume za kupit na ebay-u ili ali-u, opcenito mi se cini ako taj rikne gotovo je jer ima puno manje infoa/rezervnih dijelova nego za m365

može molim te link na te umetke?

Na Banggood za Italiju bez poreza 350 € = Xiaomi M365
http://prntscr.com/klmc1r
Ali dugo se ceka. Mislim da ce cijena Xiaomi-u se spustit za mjesec-dva jer nece vise bit ljeta.

Evo ti o projektu
https://www.indiegogo.com/projects/w...lish-e-scooter

nvn 22.08.2018. 14:42

Citiraj:

Autor KeyserSozeMC (Post 3221362)
Mislim da ce cijena Xiaomi-u se spustit za mjesec-dva jer nece vise bit ljeta.

ili dok izađe M365 verzija 2 :goood:

Citiraj:

Autor KeyserSozeMC (Post 3221362)

gledao sam tamo, samo nisam nigdje našao opciju kako kupiti za 350$, ili ja ne razumijem taj indiegogo sajt pa se može samo podržat projekt
tamo je sve kao da je taj proizvod u razvoju još, a ovaj ga na njuškalu već prodaje :D

bigAdvance 22.08.2018. 15:36

i to za 6000kn :)

Tu već probijamo cijenu entry level e-bicikala

KeyserSozeMC 22.08.2018. 21:39

https://www.lightinthebox.com/en/p/o...5.1.1&sku=1_45

Evo ga za 192 eura ali samo jos 11 sati
Xiaomi M365

Xiaomi 22.08.2018. 22:00

je, ali ti je 122 eur dostava i 31 eur je zastita za carinu i 5 eur zastita paketa. I ispadne ti malo drugacije. Ispadne 100 kn manje od bangood ponude.

zgmmax 22.08.2018. 22:38

Pazite samo da ne nasjednete i kupite kopiju.

Kopije su drugaciju boje, imaju 4 sarafa koja drze blatobran, pune gume i upute na volanu si na engleskom, a ne na kineskom kao na originalu.

To je ovo kaj sam uspio pohvatat na netu.

KeyserSozeMC 22.08.2018. 23:03

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3221475)
je, ali ti je 122 eur dostava i 31 eur je zastita za carinu i 5 eur zastita paketa. I ispadne ti malo drugacije. Ispadne 100 kn manje od bangood ponude.

Evo vec prosla akcija... A gdje prije...

A cek Banggood je isto kina. Vidim nemaju da salju iz EU skladista, pa bi se opet platila carina na to ili ipak ne?

Oce li doci kakva nova verzija romobila m365?

nvn 27.08.2018. 11:30

može li netko staviti link na te umetke kad se volan na xiaomiju rasklima?
ne nalazim ništa gumeno na ali-u kako ste govorili

mitra 27.08.2018. 11:34

Citiraj:

Autor nvn (Post 3222686)
može li netko staviti link na te umetke kad se volan na xiaomiju rasklima?
ne nalazim ništa gumeno na ali-u kako ste govorili

Sve sta treba :)

https://www.ebay.com/itm/Xiaomi-M365...cAAOSwUxhbUKWN

nvn 27.08.2018. 11:49

puno hvala, jedan stariji kolega je kupio xiaomija i već nakon par tjedana se rasklimao taj dio na volanu

nvn 30.08.2018. 15:03

evo pojavio se na ALI-u

https://goo.gl/FPdJHE

još čekam rezervne djelove :D

Xiaomi pao ispod 4k na mall-u
https://www.mall.hr/smart-sport/xiao...gn=lowerfunnel

tutix 07.09.2018. 01:13

Jel ima netko prijedlog/trik kako vratiti zadnju vanjsku gumu nazad na kotač? Dobio sam jedan M365 na krpanje, skinuo gumu, izvadio zračnicu, zakrpao ali sad nema mrtve da vanjsku gumu vratim nazad. Probao plastičnim montiračima, probao drškama od žlice pa i ravnim odvijačima (što se nikad ne radi) ali jednostavno nejde. Guma je pretvrda i nikako ne klizi po obruču, pretpostavljam zbog ovog anodiziranog premaza. Ako ima kakav trik ili nešto, slobodno pucajte

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Cuky 07.09.2018. 06:13

Premazi je tekucim sapunom/sapunicom po robu pa ce lakse sjest.

Gilbert5 07.09.2018. 07:19

Ja sam uspio sam zakrpati i vratiti, ali sam se namučio i nikad to ne želim ponoviti. Sada nosim u bike shop...ako se desi. Iako otkad cura vozi m365 niti jednom se zračnica nije probušila. :)

Ugl ja sam prokuhao vanjsku gumu par minuta ali ni to nije previše pomoglo.

A kada sam stavljao tvrdu gumu umjesto stražnjeg pneumatika, stega i 6 ruku je trebalo. Podmazao malo uljem i nekako sam uspio.

Evo par slika s mora :)

1 2 3 4 5

@Vinko, oprosti što nisam odgovorio, bio sam na moru, a kad se tamo opustiš onda ti se neda ni tipkati po forumu. :D Drago mi je što si zadovoljan, meni se iskreno čini da je m365 jednostavniji proizvoad i ispeglaniji i samim time bolji izbor od bilo čega drugog. Ja sam specifičan jer sam težak i vozim se dosta po mjestima di ima metalnih i staklenih krhotina, pa mi je ES2/4 primjereniji.

M365 ima taj disk, kojeg treba štelati, i volan stezati. paziti na tlak u gumama i to je to od održavanja. Meni se na ES4 još jače rasklimao volan, ima lufta opasno i nema mu pomoći.

nvn 07.09.2018. 12:51

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3226480)
Meni se na ES4 još jače rasklimao volan, ima lufta opasno i nema mu pomoći.

nemreš furat to na garanciju?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21.