![]() |
Aha, e pa to onda u softweru postavis, bar ja na svom mx masteru mogu, mozes staviti da ti bude ili konstantan fast ili konstantan ratchet a isto tako se moze i namjestiti intenzitet jacine scrollanja da ako zelis da ipak prede u smooth scroll
|
Da. Nisam skužio. Pomaže. Kad se stavi skroz na najmanju osjetljivost, onda je puno bolje.
Hvala! Sad mi još samo recite kak da dodam pinky rest i kak da proširim miš za 2 cm i povisim za 1cm. ;) |
Zar neki misevi imaju pinky rest? Na masterima pinky naslanjas bocno i time drzis misa, tj konstoliras slajdanje (palac i pinky drze bokove, a gornji prsti su slobodni). Probao sam staviti pinky na rub i ne kuzim kako onda pomices misa bocno, pritiskom dlanom od gore?
|
Isprika svima.
Slučajno dupli post. Obrisati molim. |
Ja preferiram ono što se zove palm grip. Madcatz to ima dobro objašnjeno;
http://i.imgur.com/BO8lAIJ.png To mi najmanje opterećuje zglob. Radim puno na mišu. Barem 12h dnevno. Više je varijabli bitno. Širina, visina, dužina, kut ruke, položaj prstiju itd. Ponata je da se što manje opterećuje zglob. Pinky rest pomaže. U najmanju ruku smanjuje trenje nastalo povlačenjem prsta po stolu. Recimo MX1100 je imao kakav takav pinky rest; http://i.imgur.com/Uoh5YBn.jpg Madcatz ima dodatke za pinky. G602 ima minimalnu izbočinu, ali i ona pomaže. Master nema ništa. Master mene stalno tjera na claw grip. I mali prst mi ne stane i vučem ga po stolu cca 50% vremena. |
Aaa kuzim, nisam isao za tim, mislio sam da pinky odmaras na ovom rubu desno od desnog klika ;)
|
Evo da se i ja malo pridružim sa puno pozitivnijim dojmovima od gore navedenih. :)
Prethodno sam imao prilike isprobati MX Master jedinicu, koji je kupio kolega s posla. Također, +8 sati na dan crtam u CAD i nama je miš odličan. Prvo negativne stvari, da to odmah riješimo: - zajebancija oko instalacije u Win10 (navodno aniversary update kenja oko Logi Options software-a) ... riješeno instalacijom u safe modu - srednji scroll mi je malo pre daleko od prsta, ali naviknuo sam se - profil vezan za aplikaciju se resetira na defaultni ako miš ode u stand by i probudi se (pokušavam skužiti kako to zaobići) Neutralno: - fwd / bck gumbi su mi u počeku bili čudni za koristiti, ali naviknuo sam se vrlo brzo (nema više puno "manevriranja" s palcem, sve ti je "pod prstom") Pozitivno: - nakon ~8h trajanja baterije na G700S, ovo je milina samo takva - gesture tipka sa strane je odlična stvar, vrlo brzo složio sam dva profila (jedan za foobar2000 i drugi za MPC jer su mi na komp spojeni i TV i pojačalo & zvučnici pa se koristi za gotovo sve) - ergonomija jednako dobra kao i na G700S (izuzev navedenog) - gotovo instant buđenje iz stand by moda, za razliku od G700S gdje je to trajalo 3-5s ovisno o situaciji - jedina igra u kojoj sam ga testirao je Metro 2033 Redux, i za moje vrlo casual potrebe oko igranja odličan i ne primjećujem razliku naspram G700S - ratchet scroll ... ne znam kako sam živio prije bez toga (totalno podesivo u postavkama, od toga da se isključi do osjetljivosti i mogućnost starog načina rada kao na G700S gdje je to bilo preko tipke iza srednjeg scrolla) - horizontal scroll puno bolje riješen nego prije (lijevo desno mrdanje srednjeg scrolla), i može ga se podesiti za druge stvari (tipa volume) uz naravno podešavanje osjetljivosti - u odnosu na G700S software, Options je intuitivniji i jednostavniji (osobno mi je dosadilo podešavati DPI, pooling rate i ostale gluposti) Nisam imao priliku isprobati ono kopiranje preko 3 kompa na mreži, niti korištenje preko 3 kompa. Isto tako spajanje na TV preko BT-a. |
Citiraj:
|
Nisam probao iste pa ne mogu komentirati. Prije G700S imao sam G500 i na oba je radilo na isti način - lijevi i desni klik micanjem srednjeg scrolla. Ovisno o tome koliko si linija podesio, toliko je pomaknuo za jedan scroll. U jednom trenutku prestalo mi je to funkcionirati u Excel-u gdje sam i najviše koristio tako da mi je ta funkcija postala defakto beskorisna.
Sada na 2S taj bočni scroll ima fino podešavanje u vidu analognog scrolla i promjenu funkcije & osjetljivosti, što mi je puno korisnije nego na prošla dva miša. Doduše i tamo se to moglo podesiti za druge stvari pomoću software-a ali je meni barem to nekako bilo nespretno za bilo što drugo osim za horizontal scroll. EDIT: Inače sam vrlo dobro upoznat s opterećenjem zgloba kod cjelodnevnog crtanja u CAD-u. Prethodno sam na posao isfurao rabljeni G700 (doma je bio G700S). Prama ovim gornjim slikama moj grip je više CLAW nego bilo koji drugi. Tako da mi 2S, kao i G700 prije njega odgovaraju. Ali kužim problematiku ako ti više leži PALM. Na poslu smo od nedavno dobili ova čuda pa sam ionako prisiljen na navikavanje novog gripa (koji je sad valjda primarno PALM). G500 je meni recimo bio prevelik, i nisam se nikako mogao naviknuti na njega. |
Pohvalno za recenziju :)
|
Hvala. :)
S obzirom kako još nisam spojio miš na punjenje nakon kupnje (10ak dana kasnije), zanimalo me koliko traje od navedenih 70 dana. U ovom review-u je lik izvukao 61 dan od max napunjenog 2S: Citiraj:
|
Update o trajanju baterije: Od kad sam kupio MX Master 2S (18.08.) iz kutije je bio na drugoj crtici od tri. Danas tek, preko četiri tjedna kasnije (16.09.) sam pao na zadnju treću crticu. :chears:
Sad ide full charge pa da vidimo dokle će trajati od 100%. |
jel ima ikakve šanse da ovaj horizontal wheel upogonim da bude scroll wheel
znači da scrollam sa palcem :D po logitech opcijama nemože |
Na 2S? Ni meni ne da, barem nisam našao način u Logi Options...
|
običan, 2s, isti drek isti logitech options
možda ima neka skripta ali nisam našao |
https://www.highrez.co.uk/downloads/...toncontrol.htm
Mozda ovo? Nisam probao, ali prvi rezultat na guglu |
Citiraj:
sad mogu scrollat i sa middle buttonom i sa horizontal viewom |
Iz čista mira mi je prestao raditi :O Spojen bluetoothom na laptop, nemam reciever kod sebe, ni drugi miš. Nadam se da će ujutro na kompu raditi, ako ne, ima li di na akciji?
Zajebao me sad fino jer sam mislio u miru nešto odraditi, ovako me poslao na spavanje edit: na kompu sa recieverom radi :/ edit2: miš radi, čini se da je problem u laptopima koje imamo u firmi (Acer džubre) jer je i brat imao isti problem (isti model laptopa i miša) edit3: opet radi i povezan bluetoothom na Acer. Master je malo izgubio povjerenje. |
Imam Mx Mastera i na Lenovo Thinkpadu mi je odjednom prestao raditi i nestao mi prikaz "bluetooth settings" iz windowsa.
Napravio uninstall devicea i restart laptopa nakon čega mi je automatski pronašlo bluetooth device. Napravio install i opet sam imao bluetooth settings i mogao spojiti miš preko bluetootha. Unazad tjedan dana imam problema da mi miš povremeno lagga tj kao da povremeno izgubi konekciju. Ne da mi više zajebavat sa Bluetooth i naručio sam dodatni receiver. |
Moglo bi se zaključiti da imaju neki problem sa bluetoothom, ispričavam se Acer laptopu :)
|
Ne znam kako mi je ovo prošlo ispod radara...
Pošto se Performance MX-u bliži 8. godina staža, razmišljam da ga umirovim i dosad je MX Master bio jedini potencijalni nasljednik dostojan da preuzme mjesto. Danas zujim po netu i naletim na ovo... Ima li ga tko da kaže koju iz prve ruke? |
Napokon nabavio Logitech MX Master. Nov, ugodan ruku i konačno mogu umiroviti G9x
|
Citiraj:
Btw. jedan od novih driver update-a riješio je problem paljenja iz standby-a i resetiranja na defaultni profil. |
Jedinica. Preko Amazona od najvećeg krivca @nick praskaton :). Oduševljen sam potpuno, iako sam htio imati dvojku zbog izdržljivi autonomije baterije. Ovako u startu naletio dosta povoljno. Nisam probao još ponašanje u igrama, ali browsanje puno lakše kao i multitasking
Sent from my SM-950U |
pričate o mišu ili o trackballu?
na videu gore je mx ergo trackball, a komentirate master šta je običan miš... edit - ivan očito pita za trackball. ja imam m570, jedini "noviji" trackball od logitecha za dešnjake. kvaliteta izrade koma, kotačić škripi, botuni su SVI prestali radit nakon 2 godine, praktički ga koristim samo za lijevi klik dok ne nađem zamjenske. s druge strane imam logitechov marble oko 11 godina, od čega sam ga oko 5 godina koristio na lijevoj ruci, pa ga prebacio na desnu, i onda natrag na lijevu nakon kupnje m570. i još uvijek mu svi botuni rade. kako bilo da bilo - je, mx ergo ima smisla, mene zna zabolit ruka povremeno jer je miš pre-ravan , tako da taj nagib od 20tak stupnjeva bi taman fino došao, ali soma kuna za to je previše. |
Marble imam i ja, stari si ga je prisvojio i više ga ne da nazad.
Ne igram više ništa mišem, tako da mi trackball ima sve više smisla. M570 sam preskočio, i eto, drago mi je da jesam. Izgleda da ću morati čekati neku akciju da cijena MX Ergo malo padne na neke normalnije grane...ili da MX Performance krepa. |
Ja sam uzeo na amazonu anyware 2 ne S model i isto tako super zadovoljan za laptop. Zamjenio je stari V500 koji je 8 godina u funkciji. Jedina zamjerka na ergonomiju malo je pre mal mis za moje pojmove ja sam ljubitelj palm gripa pa radi toga. Ali sve ostalo je super. Mozda je stvar navike jer V500 je mrvicu veci od njega.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
na ibeju se nađe m570 za 300njak kn, šta je po meni dobra cijena. kod nas su oko 600-700, a toliko ne vrijede. jedino šta morat ćeš mijenjat prekidače kroz godinu-dve. i edit - pardon, thread mi se po defaultu otvorio na 3. stranici, gdje je prvi post bio od ivana o mx ergu. zato nastala konfuzija. pardon. |
Citiraj:
|
Da ne otvaram novu temu...
Na poslu sam dobio MX master for business, a iza na naljepnici za jamstvo pise da je to master mx 2S. Kad instaliram logitech options, nigdje ne vidim ovu opciju Logitech Flow? Imam i doma prvu generaciju MX master, i za njega znam da nema Flow, ali zasto mi onda ovaj 2S nema Flow, a trebao bi imati? Jel mogu uopce kako provjeriti jesam li dobio 2S? |
ako na mišu piše na lijevom kliku logitech, to je običan
ako piše logi, to je 2s |
Ja bi vjerovao što piše na mišu (ispod miša piše ime modela), a ne vjerojatno krivo zalijepljenoj naljepnici jamstva na kutiji :)
|
Pise Logitech, a ispod misa pise MX Master.
Tako da pretpostavljam da je onda prva gen, da nije 2s. -_- |
Citiraj:
https://www.microsoft.com/en-us/down....aspx?id=35460 |
Hvala, ovo se cini kul koliko vidim, provjerim to malo detaljnije :)
|
Jeli kome krepao Master?
Meni je prije par dana prestao raditi cursor. Našao sam na netu da se zna zaglaviti gesture button i da je simptom taj. |
gesture button je i meni bio krepao, pa sam ga u softweru disejblo i onda radi sve normalno
|
Isti problem. Je li ovo svima koji smo kupili onda kad je na Amazonu bio po 50 eura? :D
|
To se i meni dogodilo dok sam ga imao. Pošto nije imao garanciju sam ga raskapao i složio ponovo i radilo je, dok nisam skužio da ga i slučajno prtišćem neki puta dok brzo pomičem miša, pa sam ga opet na kraju disableao u SW.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30. |