![]() |
Citiraj:
Ovo drugo spominjem samo zbog procesa, ne vjerujem da ću gotovinu s kartice dizati Što se tiče keš isplate, što bi bilo najpovoljnije isključivši ulazak u privatne dogovore? Trenutacni tecaj Leu: 7.33143/7.4795 xe.com: 7.40778 HNB: 7,376556/7,420948 |
pa razlika izmedu pos-a i dizanja ti je samo ovih 2 eura...provizija za promjenu iz eura u kune uvijek i svagdje ima no koliko sam vidio svagdje je oko 3%
nije mi jos dosla UQUID kartica i ne znam kada cu uopce napraviti prvo podizanje ali mislim da je cak bolje uzeti btc karticu na xapo i nju provlaciti svagdje pa ti ide automatski btc -> dolar -> 3% -> kuna..ja sam uzeo UQUID jer mogu odma iz eth u eure dok na wirex ide iz eth u btc pa tek onda u eure jebeni su ti tecaji, pogotovo na male iznose imas nepovoljan tecaj kriptovaluta u dolare, a dalje je svagdje tih cca 3% |
Citiraj:
iskreno zasad mi sasvim paše da koliko vidim na mobitelu toliko i skine sa računa pa me te njihove provizije ni ne diraju toliko :beer: poslije ćemo to pametnije cex.io varira ali za eth se upeca i veći tečaj nego na polo (260 nedavno) pa sam tad i ovo sve obavio - mislim da je bio povoljan tečaj :D isprika radilo se o BTC i situacija je dosta polemična, oprali su mi fee od 12$ dok na ETH nisam plaćao fee |
pos ako je bez marže..
to je po meni najbolje peglaj po dučanima za svašta.. a plača ti ostane.. hebeš keš.. pa da ga držiš u našoj banki kasnije te porezna gnjavi |
Citiraj:
|
Jel netko probao dizati u Sloveniji/EU eure sa bankomata? Nema konverzije osim naknade?
|
Citiraj:
|
nešto čitao jesam ali nije mi nitko spomenuo pa nisam posvetio ni previše pažnje,
slažem se, ako netko ima info o bitpay bilo bi + Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja tek sad saznao za ovaj site: https://localbitcoins.com/
Preko njega našao (navodno) pouzdanu mjenjačnicu s najboljim tečajem za pretvoriti BTC u KN: https://localbitcoins.com/accounts/p...n-mjenjacnica/ Isplaćuju direktno na vaš IBAN. Pa tamo kažu da su im uvjeti još bolji na njihovom službenom sajtu: https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#buy-sell Citiraj:
|
Ok su, već par puta promjenil lovu tamo mada u zadnje vrijeme sve na krakenu obavim
|
Da li mogu majnat ZEC direktno na Kraken, pa onda tamo ih pretvoriti u BTC i onda šta s BTC? Mogu li u Kune ili moram u EUR, i šalju li direktno na IBAN?
Provizija? Čekam da me verificiraju pa ne znam još sve detalje. |
Da. Možeš. Čak dapaće zec možeš nakrakenu i fino zamjeniti za eure i uplatiti na svoj račun. Ja šaljem i na privatni i na žiro od firme.
|
Citiraj:
Kako to pravdaš? |
Priložim tečajnu listuza bitcoin naspram eura od dana isplate, priložim potvrdu isplate sa poola, dam knjigovođi, ona stavi u poreznu, oni si uzmu 20% porez i mirna bosna. Ako mi klijent plati u nekoj kriptovaluti uz sve to priložim račun di je vidljivo da ide plačanje u kriptovaluti i tečajnu listu dog dana.
|
Citiraj:
|
kopiju od krakena i tečajnu listu hnb za euro/hrk
|
Citiraj:
|
Ništa. Možda još kome pomogne. Ja bil upital referenticu na poreznoj pa sve ok.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a šta kažete na ovu opciju, trejdam na btc-e, kad smatram da sam dovoljno ušećario onda pomoću btce codea prebacim lovu na payeer bez naknada. Od payeera narucim mastercard karticu sa kojom mogu kupovati bez naknade ili podizati lovu na bankomatu uz naknadu 3%. Porezna nebi trebala imati uvid u to a cini mi se prakticno.
|
ne radi li jed2i nesto slicno?
|
Radi.
|
Kako to ide točno? Na bilo kojem bankomatu možeš predignit i sa svih ti uzme 3%?
__________________ Sent from my mobile using Tapatalk |
Citiraj:
Poslao sam upit na support i ovo je odgovor: Many thank for contact us I do apologize for this delay due to some techinque issue from our card printing factory which caused delay for all card from 21/05 we are working hard with them to get your card delivery soon Have a wonderful day, and thanks for using UQUID! |
ja svoju uquid narucio 28.05. i evo upravo danas dosla, nista ne pise da ima ikakve veze sa uquid-om ali posto nisam nikakvu drugu karticu narucivao valjda je onda njihova :stoopid:
https://s3.postimg.org/517d2eujz/IMG1.jpg |
Identično izgleda i od wirexa
|
A što ti btc kartičari traže od osobnih podataka. Jel anonimno koliko toliko ili.
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
ali...vidim na stranici da su dodali pun k coinova sad za direkt uplatu sto je veoma lijepo, za eth je recimo 10$ manji tecaj nego na mjenjacnicama bez obzira na iznos |
kaj ju treba aktivirat? vidim na uquid da je kartica aktivna i da imam pin
|
gle na papiru desno od kartice
|
https://steemit.com/bitcoin/@kingscr...ion-usd-stolen
Jaxx se očigledno lako hakira, gdje najbolje držati coine? |
Fizički wallet?
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Uzeo netko UQUID altcoin karticu? Navodno imaju skoro za sve coine, a ne mogu exchange rate iskopat :D
|
imaju samo tu jednu prepaid, mozes birati izmedu virtualne u dolarima, eurima i funtama i plasticne u dolarima, eurima i funtama...kad radis deposit biras coin i valutu koji ti pasu, sjedne ti ta valuta na racun i onda biras oces puniti virtualnu ili plasticnu karticu...ne znam zasto imaju posebno navedeno bitcoin debit card i altcoin debit card jer kad ides na buy card njih nema
za bitcoin im je bitpay, za ostale nisam nigdje nasao cije je exchange |
Citiraj:
Citiraj:
|
Malo razmišljam na glas. Nije li jednostavnije isplacivati novac na devizni i na kraju godine platiti porez na kapitalnu dobit i prirez? https://www.kapitalnadobit.hr/
Ove BTC kartice nisu anonimne, pa opet niste sigurni da vas porezna neće pronaći. A btc bankomati kod nas uzimaju preveliku proviziju, zapravo je tečej nepovoljan. Ali to je jedina (meni poznata) anonimna opcija isplate love. Ovako na prvu, vidim da je porez 12% na dobit + prirez. Znaći do 14% max na profit. Čuvati sve račune od opreme, za struju i mislim da problema nema. (:D nakon 20 minuta guglanja) |
Citiraj:
Pa kad zbrojiš to dvoje, ispada ti skoro gratis provizija koju daješ bankomatu :o Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:07. |