![]() |
Citiraj:
|
Ne kužim, zašto su pobrisani prethodni postovi? Što je bilo u njima protiv pravila foruma? Može i na PP.
|
Brišem što mi se nesviđa i što ne vodi nikuda...
Nemoj da se moram pravdati na PP ;) |
gleajuci na sve zajedno cini se da je isplativije platiti porez na kapitalnu dobit koji bi usao u kategoriju forex trgovanja, mada nasa vlada jos nije definirala precizno trgovinu kriptovalutama i zaradu na istoj. porez je 12%. ne znam ni kako bi se platio al sam siguran da ce ove pijavice vec smisliti nacin
|
Prijavljujem da su oba BTC bankomata u ZG u banani to se tice prodaje BTC-a. Onaj na Vrbiku se "prebrzo" prazni a onaj u Tkalci ima "neki" problem sa isplatom :/
Kupovati se moze |
jel im ostao tecaj za prodaju 19k ili?:D
|
Koliko je onda fee na našim bankomatima? tražim guglam ali ne vidim taj info
|
Tecaj na Vrbiku je bio 10-11% nepovoljniji od onog na Cex-u.
|
Bit će uskoro u ZG još jedan bankomat.
|
Citiraj:
|
Jel ima neke online upute kako raditi s bankomatom? nisam do sada ga koristio. Online ne mogu ništa naći... mislio sam da imaju svaki svoj web ili nešto..
|
Citiraj:
Nije nikakav problem. Provizija je negdje između 9 i 10%. |
Citiraj:
Porez se plaća na razliku nabavne i prodajne cijene umanjenoj za troškove trgovanja. Porez se ne plaća ako je financijska imovina otuđena nakon 2 godine od stjecanja; znači ako bitcoin prodaš nakon 2 godine od dana kupnje, nema poreza. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To je dokaz da nisu tamo svi glupi. Drugi se dobrovoljno prijavio, da želi platiti porez od zarade trgovanja bitcoinom. Ova ga gleda čudno i pita "šta ti je to", on pokušao objasnit, ona mu dala neki generički formular da ispuni i platio cca 15% na zaradu. To je dokaz da nisu svi tamo ni pametni :D |
Citiraj:
|
Ne oporezuje se bitcoin nego stjecanje fiata. Oporezuje se svaki ulaz, ovo s tetkom iz Njemačke je dobar primjer.
Trgovanje bitcoinima se ne smatra financijskom transakcijom. Eksplicitno rekao Vujčić. Predmet C-264/14 je o PDV-u. |
ok kako objasniti teti da drzim svoj fiat u gay coinu http://www.gay.money/?
|
Znači testirao BTC bankomat.
Zatražio 700kn, skinilo mi 792kn. 13.2% U tih 13.2% je 30kn fee transakcije sa walleta na bankomat i iznimno nepovoljan tečaj bankomata. U tom trenutku na burzama je bio 1BTC=65.630kn, a na bankomatu 59.171kn, odnosno za 11% manji. Tako da dođe slično ko da ste si poslali na tekući i platili porez, osim šta eto, prođete malo bolje i imate odmah cash. Minusi: - katkad nema dovoljno para u bankomatu pa je predizanje ograničeno na 500kn - čekanje ovisi o 1 confirmationu, u mom slučaju to je bilo cca. 45min |
Samo informacija da bitcoin bankomat na Vrbiku trenutno ne radi.
|
on nikad ne radi, iskreno.
tip najavi kad će doniti pare i onda ga čekaš na bankomatu i podigneš sve. |
Citiraj:
|
Jel ko probava u Splitu bankomat? Na webu piše provizija 8.1%/8.7%
Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e3e1e5dad1.jpg |
Najpovoljniji bitcoin bankomat u Zagrebu?
Mislim nešto prodati dok je cijena preko 10.000. :) |
Možeš i u pošti to obaviti, e sad kolko je povoljno, sam ćeš morat procijenit.
|
kolko sam upoznat u posti kripto mozes prodat jedino uz predocenje osobne iskanice dok to na bankomatu ne moras. E sad je druga stvar sto ova dva bankomata u ZG ili nemaju novaca nikad ili mozda vise ni ne postoje...(vrbani-tkalca)
|
Svecki lanac BTC ATM-a u rvackoj!
https://coinatmradar.com/operator/55...-atm-operator/ https://shitcoins.club/ Imaju prikaz raspoloživog casha (nadam se u real-time). https://coinatmradar.com/bitcoin_atm...shitcoinsclub/ Kaže naknada za prodaju 3.2%, traže se dobrovoljci da potvrde. |
Malo mi se čini velika ta naknada
|
Citiraj:
|
Deru ti bankomati dobro.
|
Jel itko bio u proteklih 6 mjeseci na tom bankomatu?
oba su bila u kaficima ili u sklopu istih koji su ionako zatvoreni a kad sam bio prije 2-3 godine na vrbanima nisu imali novaca u njemu (2 puta) Mozda su ih premjestili pa se moze izvana do bankomata? neki info iz prve ruke? |
Posjetio danas gorenavedeni shitcoinov bankomat u Ilici. Radi non-stop, baš kao i bitkoin.
Jučer uplatio od doma 100€, bio po običaju škrt pa je transakcija od 10S/b potrajala pol dana, isprintao bar-kod, skenirao ga danas, izbacilo mi pare (738 kuna, zakokruženo na decimalu) i ćao drugari. Što se tiče naknada za prodaju, u prethodnom linku su vam relevantni podaci. Bankomat je u bivšoj mesnici, baš do legenarnog kafića Jelačić u kojem sam proveo rane devedesete pijući žuju po 6kn. Zimi smo je pojačavat znali s rumom, zvalo se to "dogs nose". Jedina zamjerka mi je na uređenje interijera, ima prostora za udobnu fotelju i par zelenih biljaka. Naravno, moguća je i klasična metoda dođeš, uplatiš putem moba crypto, i baš bi zato dobro došla fotelja dok čovjek čeka da mu prođe transakcija. Na bankomatu je bilo 7500kn tako da bi nadobudni plačkaši bankomata omastili brk, ali trebat će im moćna mašinerija, stvar je osigurna ko Hanibal Lecter. Za veće svote pretpostavljam da možete i KYC proceduru obaviti jer imaju i čitač dokumenata. Uglavnom, naspram ovih drugih, ovo je svemirski brod. |
Citiraj:
7500kn? to je limit dizanja bez dokumenta ili je tolko bilo ukupno novaca u njemu? kad si digo 100$ jel bilo manje ili je i dalje pisalo da ima 7500kn? |
Piše da je bankomat u ilici offline 6 dana ...
|
Citiraj:
Ali znam da je jučer prijepodne pisalo 77500kn raspoloživo a danas popodne je pisalo 76000kn. A tako im piše i na web stranicama, dakle real-time je prikaz. Neznam koliki je limit za podizanje bez KYC. Bankomat nije očigledno offline, jer su mi pare u đepu, nisam sanjao. |
Citiraj:
|
@kopija ... otišao na onu stranicu sa tvog linka gore, i piše da je bankomat offline ...
https://img2.torrenthr.org/images/20...7/bankomat.png |
Kaže "offline for 5 days" a jučer kad ja gledao baš taj na ilici na toj coinatmradar stranici i bio je online.
Ko bi ga znao. Al nije ni bitno, shitcoinsi imaju svoju stranicu, baš gledam kako pare u real-time nestaju iz bankomata, nije ni čudo da pada cijena kriptovaluta, hrvati dumpaju naveliko :) |
@kopija - jesi to sa wirexa dizao ???
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:46. |