![]() |
Pročitao sam negdje da 5d nema predinstalirani servis za slanje sms-a, tj. da je instant messageing sveden na gtalk, watsapp i slične aplikacije, je ovo istina?
Također, ima tko možda kod za popust na sancta domenici ili uputstvo o tome gdje isti pronaći? |
Ti su podaci zapisani na SIM kartici i nemaju veze s mobitelom. Da imaju zapisano u svom firmwareu, modeli kupljeni u VIPu ne bi mogli koristiti sa t-com brojevima i obratno.
|
Evo ti popis predinstaliranih aplikacija. Sms aplikacija ti je 15. po redu (messenger) i sve je normalno:https://www.generalmobile.com/produc...Specifications
Kod za SD: MOBILE10 |
vjerojatno je mislio na sms app
Ako je to u pitanju onda se lako skine neki sms app |
Ako netko posjeduje GM5 neka mi se javi na pm pa samo da mi nesto provjeri jel mu odredena web stranica radi u chromu.
|
yap, mislio sam na sms app :D
dakle, nema problema s tim? nikad se nisam susreo s mobitelom koji to nema by default, a za ovog sam pročitao da dolazi bez toga |
Ja ne kuzim sta oko sms-a fali ? Pa ima ovaj messenger tj. tu su sms-ovi svi :D
edit: malo brzinskog opisa jer oteto mi je i sutra/prekosutra kad se malo izdovolji budem dosao na red :) Jako lagan a bogme i tanak mobitel, nisam ga izvagao ali budem, imam onu za vagat zeleno :) Cini se cvrsta izrada, ne uvija se nista. Poklopac baterije je plastika sa gripom, nije da bjezi iz ruke. Ima neke 2 Turske aplikacije koje ubijes u startu zajedno sa Korejskom tipkovnicom i to je to. Od igrica stiga sam samo Angry Birds go potjerat i ide ko blesavo. LTE daje 50/32 Tele2 vs Homebox MF283+ 65/32 u trenutku testiranja. Oba uredjaja prijavljuju slican/isti signal strenght -68/-70. Sta jos... da ukljucio sam onaj neki mod za postotak baterije i sat u sekundama. Zvuk glasan i cist mada meni fali basa ( ako se moze uopce bas traziti na mobitelu ) :D Kinez star 2g Leago Leed 7 mi ima nesto tisi zvuk ali bolji bas ! Kamera odlicna ako ima svijetla u sobi, za vanjsko testiranje cekat cemo da minusi prodju, ne idem van osim snjega cistiti. Prednja kamera je bolja od ocekivanog, ako je usporedim sa gore spomenutim Kinezom, Kinez nema sanse ni sa jednom kamerom a oba telefona imaju 13 Megapixela. Neki system update je odmah stigao ali nisam zapisao koji... Osobno meni djeluje kao djecji/mladenacki neki telefon, ono neki kruzici i sare kad se pali, da je pink bio bi ko stvoren za curke godista srednja skola :D Ako ga usporedim sa Zopo 1000s koji je tezi i onako profinjeniji po izgledu kamere su u oba solidne, prikaz na GM5 je nesto svjetliji, boje jako jako slicne i naravno GM5 je tehnicki moderniji telefon. Za kretanje unutar izbornika i surfanje nemam prigovora, sve ide normalno, osim one 2 aplikacije nekih drugih gluposti nema. Stane u njega odjednom 2 mikro sima i kartica za dodatnu pohranu, sve u jednom redu iznad zamjenjive baterije koja se mora vaditi kod te operacije. Eto toliko... kada ga se dokopam opet i malo zatopli okinem koju ako koga zanima. |
Citiraj:
|
Evo jesam i nije problem i bice jos ali shvatite da ako ga sad uzmem klincu da ce biti rat :D Da mu svoj komp sada dam, nebi se dao podmititi. :D
|
Ja sam ubo + verziju. Ako koga zanima sto nek pita. Jedino sto mu zamjeram je sto noci pojede 10℅ baterije. U airplane modu...
Nougat 7.0 Sent from my GM 5 Plus d using Tapatalk |
E sad vidim ovo oko LED obavijesti. Ja to ne mogu naci, mislim da nema GM5 to. Svijetli crveno kada puni, zeleno kad je pun ali nista ne blica ili svijetli kod dolaznih poruka bilo sms ili fb.
|
Znači provjeri sljedeće: Postavke -> Uređaj -> Obavijesti -> kotačić gore desno -> Pulsno svijetlo obavijesti ... jelti to upaljeno?
Citiraj:
Al skinu se programi fala na pitanju ima izbora po tom pitanju. |
Citiraj:
Uvjek prikazi sve obavijesti. Ne prikazuj nikada obavijesti. Ovo za sms meni i dalje nije jasno. Ima messenger doslovce se zove i tamo su sva normalna podesenja za SMS/MMS itd... Ne kontam kakava posebna aplikacija za poruke bi trebala biti ? Znaci taj messenger nije onaj fb messenger i nema nikakve veze s njim, iste su opcije kao i na svakom telefonu drugom sto imam. |
Zanimljivo kod mene su "Pulsno svijetlo obavijesti" i "Na zaključanom zaslonu"
Za SMS sam totalno previdio tog Mesengera, još sam si mislio da bi on mogao bit stock aplikacija za poruke. Na home screenu mi je postavio Hangouts po defaultu na početku, a od prije koristim Handcent sms pa sam odmah njega stavio :D. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na 5+ imam Pulsno svjetlo obavijesti i Na zaključanom zaslonu. na 4g stoji: Uvijek prikaži sve obavijesti i Ne prikazuj nikada obavijesti |
Preporuka za one koji ma se google photos nesviđa kao galerija je Quickpic Galerija (nema reklama, fotke se mogu uploadati na CM cloud ili pak neki drugi, jednostavno je koristenje)
https://play.google.com/store/apps/d...ensw.PicFolder A druga aplikacija je upravitelj datoteka od GM-a (80-90% je prevedeno na hrvatski) https://play.google.com/store/apps/d....gmfilemanager |
Quickpic je bio super i preporucam verziju 4.5.2 kao zadnju verziju prije nego je prodana:
http://www.androidpolice.com/2015/08...rs-are-pissed/ |
Kad smo kod quickpica, jel zna netko di je postavka da mi je u lijevom uglu prikaže detalje slike (rezolucija, datum slikanja)?
Na starom mobu sam imao to, no na novom ne mogu nigdje pronać. |
Citiraj:
|
Jel ti svjetli plava ledica onda kod poruke na viberu, primljenog sms-a, maila?
|
Uvijek možete probati kako radi uz https://play.google.com/store/apps/d...flowlite&hl=enLight flow
|
Citiraj:
|
Jel ima kakvih kaljenih stakala i kurtona za taj 5D u nas ili negdje da ste kupili i da ste zadovoljni time.
|
Ima tu u temi link na kaljeno i maskicu koji sam stavio. Iako sam uzeo preporucenu postu, za kaljeno staklo je trebalo 25 dana, a za maskicu 40 dana iako su otpremljeni u jedan dan razlike.
(Navode da je za preporucenu do HR potrebno 9-16dana) Jos ih nisam stavljao na GM, jer je trenutno na testiranju. U SD imas kaljeno za 89kn, a maskice nemas. Po meni je onda bolje kupiti u smartsonu mob.pa dobijes "kasko s franšizom" 1 godinu. Zna biti popusta i u smartsonu 10-15% nekada, kao pred bozic, ali tko zna kad ce opet nesto staviti. Maskica je jedna jedina za odabrati, rupa za on/off tipku je prevelika i nije centrirana i to je sto se vidi ovako i na feedbacku od trgovaca koji ju prodaju. Kaljeno bez obzira na lijepo pakiranje meni djeluje na prvu plasticno. *u paketu s mobom dobiješ 2 folije za ekran, za prvu ruku su OK, ali grebu se. |
Da, to je uvijek problem sa takvim "levim" mobitelima. Kao i za one Tele2fonove, nema šanse naći kejs, foliju ili kaljeno staklo, čak ni pod imenima tih mobitela zapravo kako se zovu.
OK, za soma kuna je fakat mob OK, ima 2GB RAM-a i najnoviji OS. Rekao mi je kolega s posla da će ga možda naručiti, pa ako ga naruči, bolje da ga malo isprobam prije nego ga kupim. Tu kod mene u ovoj kmetiji od grada nema ni jedan šop izložbeni primjerak koji bi se mogao vidjeti kako radi. I po mogućnosti da ga isproba i osoba kojoj je namjenjen, a ne da se riknu pare pa daj povrat i tako dalje i tako bliže. |
Probaj vidjeti u iskonu(ako ima u tvom gradu) da li imaju GM 4G (GM 4G je maltene isti hardver i jos noviji sofver od 5.1 stigao je do 7.1.1)
|
Čudno kako taj 5D uopće ne postoji na Đeneral Mobajl stranici.
Iskon u mom gradu :D mi smo sretni što imamo Tele2, T-Com i VIP u gradu u krugu od 350 metara :D |
Odaberi engleski jezik na njihovoj stranici i bit ce ti prikazan :D
|
Citiraj:
Kako god... narucio sam masku za Wileyfox Swift 4G LTE pa cemo vidjeti. Takodjer izbor maskica i futrola za Swift je ogroman naspram GM 4G ili 5D kao i zastitnog stakla. Code:
https://www.aliexpress.com/item/for-Wileyfox-Swift-Luxury-Wallet-Leather-Case-Cover-with-Card-Holder-Stand-Flip-Mobile-Phone-Case/32707767745.html?spm=2114.13010608.0.0.4QtxDj Sam Swift se da naci za 1250kn i mislim da je tih 100/150kn samo placanje mozda "ljepseg zadnjeg poklopca" i ime, brand. |
U pakiranju swifta neide punjač :D i da prednji panel je isti, a zadnji je taj milimetar veci, ali kaljeno bi trebalo 100% odgovarati, a za maskicu ces nam vec javiti.
@ |
Evo, potrudio sam se poslikati sto slicnije ali hebiga... mrak je, nema vanjskog svijetla i ovo je najbolje sto mogu.
Swift sa neta: http://balkanelite.org/MultiHoster/i...7230_thumb.jpghttp://balkanelite.org/MultiHoster/i...1364_thumb.jpg "Moj" 5D http://balkanelite.org/MultiHoster/i...0900_thumb.jpghttp://balkanelite.org/MultiHoster/i...4581_thumb.jpg Razlike su minorne, jedino sto upada u oko je IP-9 konektor na 5D kraj kamere ali posto je sam taj pokrov okolo kamere na Swift malo drugaciji, zatvoreniji ne znaci da i on nema IP-9 konektor ispod tog pokrova. Inace IP-9 konektor sluzi za spajanje vanjske 3G/LTE antene. |
Nakon muka po webshopu mi je došao gm 5d iz sancta domenice. Osim činjenice da mi nisu ovjerili jamstvo, tj. dobio sam prazni garantni list, sa samim mobitelom sam izrazito zadovoljan. Kvaliteta izrade je na nivou, a kroz sve aplikacije leti 3 puta brže od mojeg prošlog moba.
Imam samo jedan problem, ne mogu prebacit muziku s kompa na mob nikako. Pokušao sam s 2 usb kabla, koristio i 2.0 i 3.0 port, ali nikako i nikako... Krene kopirat i točka, doslovno samo krene, ništa se samo po sebi ne kopira. Ima ko soluciju? Nije valjda da mi treba aplikacija za to? |
Bitan ti je račun, a garantni list je ionako bio u zapakiranoj kutiji, zar ne?
Zna se cesto dogoditi da je problem kopirati neke stare datoteke na novi mob pa cu ti dati par solucija: 1) odi u postavke, udi tamo gdje ti pise verzija, verzija androida i to sve. Klikći po broju međuverzije(hrpa slova i brojeva) 10ak puta dok ti se nepokaze poruka da si otkljucao inzenjerski ili razvojni mod. Udes u taj mod i vidi da li ti je ukljuceno uklanjanje programske greške na usb-u. 2) prebaci muziku preko bluetootha 3) prebaci muziku preko wifija 4) ako.imas microSD, kopiraj glazbu na karticu pa ju zatim stavi u mob |
Na kraju je običan restart telefona riješio stvar? :D
Navikao sam na windowse na mobu, tamo sinkronizacija sa kompom nikad nije bila ni najmanji problem, a vjerojatno je i do navike. |
Znači futrola za wileyfox swift bi trebala skoro savršeno odgovarat 5d-u?
|
Znati cemo za nekih 30 dana, krenule su prije 3 dana. Cim stigne budem javio tu.
Sto se tice obavijesti tj. one ledice rade, dakle svijetli plavo ali ovako to ide.. Dodje nesto, mob se posvijetli ako je zakljucan i kada se usljed neaktivnosti ponovo zakljuca onda krene treptati plavo svijetlo. |
U pravilu, na stock androidu ledica ne svijetli ako je ekran upaljen, bilo da ga je upalila notifikacija ili ti rucno. Ako onemogucis paljenje ekrana kod notifikacije ( ambent display?) onda bi ledica trebala svjetliti cim cujes zvuk notifikacije.
|
Netko reče da su 4G i 5d isti telefoni, što se dimenzija tiče.....?! Ako jesu, evo na ebay-u maskica ;)
http://www.ebay.com/itm/Case-for-Gen...v-uIvkmmdbo8lA Imam Nokia Lumia 535 i obožavam taj telefon.....ALI....pojede mi živce utor za punjač....svaki put moram proračunavat tangens kuta ulaza punjača u utor, i ako je radnja uspješna, ne diraj....ma nemoj ni očima pogledati :D i onda na punjaču sa 30% padne na 12%, pa se pitam jel to uistinu punjač, ili možda pražnjač.....?! I onda kreće beskonačno pregledavanje manje poznatih smartphone brandova....zapalio sam se za Doogee T6 (najviše zbog baterije) pa mi ga frajer u Chipoteci izgadio do maximuma....ko bi to od prodavača očekivao....onda sam naletio na ASUS Zenfon 2 Laser i bio na korak do kupnje....recenzije sve pozitivne, po forumima i web stranicama....dok nisam svratio na Santa Domenica stranicu, i ovaj forum....sada sam na klik do kupovine, jer sve što sam ovdje pročitao mi je skroz na skroz OK :) Iako sam pobornik windows phone-a, i rekao da ću teško opet kupit android, sve mi se nekako čini da ovo "teško" prelazi u "lako", ponajviše zahvaljujući prestanku prodaje windows OSa....ima li tko kakvu zamjerku na taj mobitel, da ipak ne pišemo sve u superlativima....?! |
Ima tu u temi link na tpu maskicu. Uglavnom namijenjena je za 4G, ali na onom kartonu piše swift.
Stoga 4G=5D=Swift je isto |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:17. |