![]() |
Citiraj:
Jel imaš opcije u QoS, da limitiraš brzinu po IP adresama ili IP range-u? |
Citiraj:
Imam takvu kombinaciju složenu, doduše s RTn66u modelom i radi uredno, da li ti je na Asusu fiksna ili dinamička adresa pod WAN postavkama? |
@Alister
Ako sam dobro skužio to je jedini način da sheram internet s BNET routera preko Asusa na WIFI ili griješim? Na Asusu je u WAN postavkama fiksna IP adresa 192.168.0.2 pri čemu je DHCP na strani BNET routera podešen u range od xxx.xxx.xxx.10 - 100 Ostale postavke su: Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.0.1 DNS1=192.168.0.1 DNS2=8.8.8.8 Dodato moje pitanje: Što se konkretno dobije, osim fleksibilnosti konfiguriranja postavki, ako se BNET router postavi u Bridge mode? |
@votkavisnja
Bnet 99% sam siguran da ne može u bridge mode. Asus može raditi u AP modu rada i onda se spaja na bilo koji Lan port, a DHCP ti dodjeljuje router Bnet-a (na asusu ugasi DHCP). Ako ti je Asus spojen na Bnet preko Wan porta onda postavi drugi subnet na njemu i uključi DHCP za njega na Asusu. Ako ti se bude i dalje onda dešavao problem možeš postaviti dinamičku IP adresu u postavkama WAN-a i Bnet ti bude dodijelio IP adresu. Ako to ne radi onda se zbrejka Bnet te to prijavi službi za korisnike. |
Citiraj:
I sada kad sam ga spojio preko WAN porta DHCP na njemu je ugašen i adrese dinamički dodijeljuje TC7200. Nisam ni siguran u postavkama ASUSa ukoliko odaberem mode AP (Access Point) da mogu postaviti DHCP na njemu. Također u wizardu Asusa je slikica ukoliko ga koristiš kao AP s drugim modemom da se onda Asus spaja s tim drugim modemom preko svog WAN porta. Mogu se probati poigrati još malo s tim postavkama i vidit u čemu je problem, iako uz ovakvu konfiguraciju mi nije jasno što ne valja BNETu jer ima još uređaja koji su spojeni na njegove LAN ulaze (doduše nemaju fiksni IP) i uredno se TC7200 reboota korektno. Možda je fakat problem fiksne IP od strane Asusa koji je u njega spojen?! |
Ok, to mi je novina, dobro za znati. Iako nema potrebe ga prebacivati u Bridge mode za tvoje potrebe, osim ako ne misliš koristiti port forwading.
Da li imaš zadnju verziju firmware-a za njega? Kada ga prebaciš u AP onda ti gasi određene napredne postavke na izbornicima, ali ti ostaje LAN i DHCP. Barem meni ostane tako na AC56, AC1300 U tvom slučaju bi on trebao raditi identično bilo uštekan u WAN port ili u LAN port, ali me malo zbunjuje što onda imaš podešeno pod LAN postavkama kada su oba routera na istom subnetu? Bnet - 192.168.0.1 WAN Asus - 192.168.0.2 LAN Asus ? Mislim da ga to zbrejka, sve na istom subnetu |
Citiraj:
Mogu probati onda staviti automatsku dodjelu IPa na WANu Asusa, a i podesiti DHCP na Asusu u drugom range-u recimo od xxx.xxx.xxx.101-200, iako mi se čini dodijeljivanje IPa od strane TC7200 sasvim korektno. |
a tim ne budeš dobio ništa pametno, opet će ti biti na istom subnetu, samo budeš imao 2 DHCP servera na istom subnetu
Koja IP adresa ti je po LAN opcijom? ja bi postavio pod LAN opcijom drugi subnet 192.168.15.x i za njega uključio DHCP, ako ti je kabel u WAN utoru, a pod WAN postavkama postavio ili dinamičku dodijelu ili ostavio ručno kako ti je već podešeno. druga opcija, prebaciti u LAN port i ostaviti sve isto kao do sada, onda se ne bi smio blesirati kada se bnet resetira - opet ne znam koja ti je IP adresa pod LAN podešena |
Hm, cijela dilema će se riješiti, treba (sve se odnosi na Asus - a:
- neka je pod Lan (Network) - IP=192.168.0.2, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.0.1, DNS1=192.168.0.1, DNS2=8.8.8 - na WAN strani - Static IP=192.168.0.3, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.0.1, DNS1=192.168.0.1, DNS2=8.8.8 ili odabrati Dinamic IP - DHCP Server neka je ugašen ili ako ima Relay opciju to odabrati i unjeti 192.168.0.1 - eventualno se može Lan kabel sa TC7200 umjesto u WAN port uštekati u Lan1 Ovo bi trebalo riješiti blem. |
Citiraj:
http://i65.tinypic.com/w018xz.jpg iskopčao ethernet kabel iz WAN porta u jedan od LAN portova. Naime sada kada sam resetirao BNET router on se isoravno podigao i stvar radi. Napomena samo da uz opciju rada Asusova routera kao AP u postavkama onda više nemam mogućnost definiranja IP adrese WAN ulaza samo LAN ulaza... Hvala dečki još jednom na pomoći. |
Tako i treba biti kad ti i je u AP funkciji.
Bitno da sad sve radi. |
Citiraj:
inaće je postupak pisat mail i traje nekoliko dana,meni su svojedobno rekli da je razlog jer se odbija wifi nadoplata od računa pa treba imati pisani trag,što se nakraju i na računu vidjelo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:11. |