![]() |
OK, ide onda H81-GAMER, a koji procesor? Jel Pentium G dosta?
|
To ti znaš bolje od nas, koji proc ti je dosta (mislim koji proc sada imaš da usporediš)? Za ono što si naveo na početku je dosta, on bi bez problema gurao video nadzor, backup i te sitne aplikacijice
|
Ma imali smo neki stari Pentium DualCore 775...ko ga jebe ruknit ću i5 4690 unutra, ionak si moram apgrejdat svoj komp doma kad nabavimo brend server za preduzetje :D Treba mislit unaprijed.
|
ako ćemo tako, ja mislim da ništa ispod I7 / Xeon-a nije sposobno vrtiti takve aplikacije :)
|
Ma dost mi je Xeona za sva vremena :D
|
Jedno brzinsko, dal ova AssRock ploča štima za to što mi treba, skontao sam da Asus nema ploču sa 6 SATA....
Matična ploča ASROCK Z97 Pro3, Intel Z97, DDR3, zvuk, G-LAN, RAID, S-ATA, PCI-E 3.0, USB 3.0, D-SUB, DVI, HDMI, ATX, s. 1150 |
Kako navedena Asusica nema "6 SATA" ?
Gore sam napisao da ima "4 x SATA 6Gb/s + 2 x SATA 3Gb/s porta i Intel mrežnu". Koliko HDD - ova misliš gurat unutra ? Sistemski je (kako bi i trebalo) odvojen ? |
Linux za OS, a storage diskova imamo 4.
Citiraj:
Citiraj:
Jel nije Z97 čipset bolji od ovih H81? |
Pa je, bolji je... onda možeš tako ići u nedogled. Koja je svrha svega toga na kraju, ako je to samo privremeno rješenje. A upitno je da ti budeš osjetio razliku u chipsetu za te tvoje potrebe što se bude vrtio Linux i imao mrežnog prometa više manje na njemu
|
Pa ista je lova za ovu Asus i AssRock...tak da mogu bolji čipset ućapat za iste pare, get it? :D
|
Taman htio pitat kolika je razlika u cijeni, ako su blizu idi onda na novije.
Da sad ne tražim, vidi pandan i kod Asusa, Z87 chipset ti isto ima šta ti je bitno (6 x SATA3 6.0 Gb/s + Intel I217V Gigabit LAN). Za CPU pogledaj i5 4. generacije (kad već ideš na njega) > http://ark.intel.com/products/family...ssors#@Desktop uzmi nekog koji nije toliko kuhalo > manje buke i topline + vidi kako stoje cijene. Ne zaboravi pouzdano i pristojno napajanje, važan detalj za 365/24/7 pogon. Još jedan važan detalj, rekao si da se vrti xy Linux > treba provjeriti kako ta xy distribucija radi sa odr. mobo tj. chipsetom, da ne bude posije panike jer ima / nema drajvera i sl. Za primjer, koliko vidim na supportu od ove AsRockice ni L od Linuxa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:55. |