![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tko će igrat sad na 2k monitoru, kad imaš c1 55 incha? Problem svih problema! |
ah monitor vs tv, uvjek velike dileme :D
puno je udobnije se zavalit na kauc ili udobnu fotelju s gamepadom. stisnem puc i za par sec igram ali recimo 32" zakrivljeni g7 mi ima bolju imerziju u nekim igrama, nego na 55" televiziji(nije oled), ali nakon nekog vremena guza pocine trnut/bolit, pocinjem se meskoljit igrajuci. tako da sam vise na TVu nego na monitoru |
Citiraj:
mi je lakše zavalit se u fotelju i gamepad u ruke. Jedino kaj nisam baš vičan sa gamepadom kao sa tastaturom! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma može se prešaltatavati, nije sad to nepojmljivo...
|
Godinama sam igrao PC na TV-u 55", i to s kauča, bilo je OK u najboljem slučaju. FPS igre jednostavno sa par metara udaljenosti su prečudno za m&k, pa sam probao gamepad...užas.
Na konzoli druga priča. Da ne spominjem PS5 i rest mode, upalim joy, i odma mi pali igru gdje sam stao bez sejvanja. Jednostavno "feel" kontrolera dok igraš, feedback je jednostavno toliko stepenica iznad da se nemože ni usporediti koliko je PS5 bolji. Imam na steamu skoro 500 igara, na EPIC sam pobrao sve što je đabe, gaming PC mi je ugašen 90% vremena, igram PS5 ili WoT na laptopu... U određenim godinama najvažniji je komfor i "osjećaj". |
Ja isto mjesecima nisam ugasio PS5. Niti ne gledam više jesam li save-ao jer ga stavim u rest mode i tjt, kad želim nastaviti slika mi je na ekranu za par sekundi.
|
Citiraj:
|
nadam se u VRu :D
|
Citiraj:
I dalje na plejki ... :) Jedina mi je dvojba kad i ako se krenem igrat, koju konzolu da si upalim ... Xbox,PS2,PS3,PS4 ... Petica mi je još preskupa ... |
Zato ja kad upalim PC kao da sam upalio sve konzole, i to iz kreveta sa memory pjenom da mi bude jako ugodno :D
|
Iskreno ko što je već rečeno, VR.
Čekam bežićni, ove koje sam probao svi su truba, nemogu se natjerati koristiti ga, uglavnom radi spajanja i žica. Tlaka mi je. |
Koristi ko Steam deck pa da iz prve ruke veli dojmove? Otkad je izasao ga promatram, sad imaju i oko 2 tjedna rok isporuke.
Jutuberi vele da na kraju najbolja (najjeftinija) opcija model 64gb plus najbolja sd kartica od 512gb - loading vremena skoro ista (model emmc sporiji od ssd za par sekundi kod bootanja i loadanja igre) |
Stigao prije cca 3 tjedna. Zgodna igracka.
Uzeo 64gb i ubacio sandisk ultra 400gb. Ssd 1 tb je na putu. Odigrao zasada mafiu 2 classic. Pitaj sta te zanima Poslano sa mog GM1910 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
došao sam na ideju da prebacim PC 3 sobe dalje i spojim na 65" TV (običan LCD nikakvi OLEDI KjuLED) ida vidim kak to izgleda naspram 27" monitora al nije mi se dalo :D... al budem probao. |
@zackoj
Kak si zadovoljan sa kvalitetom izrade? Baterija mi nije tolko bitna jer bi se igralo po doma pa moze i na kablu biti. Imas mozda u planu odigrati nekaj tipa forza horizon ili elden ring? Imam ps4 od 2013.koji nazalost stoji ugasen uz dvoje malih klinaca. Ovo mi se cini da bi mozda igralo posle kad se poberu spavati (ili se varam). Ustvari najvise sam se zapalil za forza horizon 5 i opcije su steam deck ili xbox series s (jeftinije na kraju, ali moras biti pred telkom). |
1 privitaka
Evo ,stigli i zvučnici od tommymana,i sad je to to.
Privitak 25734 Ipak sam prelomio i ostaje komp, kako je preporučio mladen. Best out of both worlds! Samo uzmem gamepad za Horizone,Tomb Raidere,Resident evile,a komp ostaje za Doomove i ine! Jedino prodam ove male creative.Više mi ne trebaju. ps: Evo probao malo Shadow of the tomb raider na high postavkama,4k 120hz,i to izgleda savršeno! Ovaj moj Aoc je 5 razreda ispod po kvaliteti slike, bez pretjerivanja. I što je najbolje,ova Palitica je tiha u radu. Al opet sa 6900xt,išlo bi to vjerojatno još ljepše. |
Dobra odluka.
Kabel iz pca u monitor i telku, i samo se prebacis ovisno kakvu igru igras. Iako vise volim ps5, neke igre kao w3, rdr online bas osjetim kako bolje rade na pcu u 4k nego ps5, samo radi viseg frameratea. Ili recimo neke starije igre lockane u 30 fpsa na ps5, kad na kompu imas laganini preko 120 kao fallout4. Dok sportske online igre su puno bolje na konzoli, pogotovo jer nema cheatera. Tako da strategije i pucacine na kompu na monitoru, ostalo sve na telki u krepanom polozaju 😁 Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Sad gledam gamepad.Ima ovaj u Mallu:
https://www.mall.hr/gamepad/microsof...ab=description Al mi ne igra jer ne dobijem sa njime niti adapter niti kabel bar za početak. Jel može poslužiti bilo koji usb kabel za početak? Od moba? |
Bilo koji usb c bi trebao radit.
Ja od ps5 gamepad nekad koristim na kompu. Samo kupio kabel od 3m da ga mogu punim i igrat ps5. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
@salvarez
kvaliteta izrade je na razini. Iznenadio se koliko je zapravo velik. Forzu imam na game passu, a trenutno nema nacina pokrenuti game pass igre na steam OS-u. Zato sam u uzeo veći ssd pa ce biti dual boot windows i steam os. Koliko sam vidio na youtubu obje igre rade dobro. Slicno sam razmisljao kao i ti, kada je telka zauzeta sluske i igranje. Prvo kupio laptop, ali to dok nades punjac, pa kontroler ili mis, pa ga stavi na stalak. Ovo uzme spojis na punjac i igras. Malo je tezi pa ne mozes bas lezati :) i jos napomena, ako su ti sve igre na steamu, samo skines i igras. Ako imas razlicite launchere (epic, EA, ubisoft) tu ima malo vise posla oko podesavanja. Ili ako posudujes igre iz videoteke. Nije problem sloziti, ali ipak trazi malo vise vremena. Uputa ima na netu, ali u nekima nedostaje koraka ili napomena. Drugo, ako ces imati vise igra + micro sd, brzo ce ti ssd napunititi jer on shader cache i "windows" filove drzi na ssd-u. I to se moze prebaciti na micro sd, ali opet treba petljati. Ja sam namjerno uzeo 64gb, jer 256 gb mozes dobiti za 30tak Eura na ebayu, a recimo 1TB je 150€ na aliexpresu. prije 5 dana sam uzeo na akciji za 125Eura. |
https://www.gamershop.hr/pc/xbox-ser...er-usb-c-cable
Ma ovo mi je možda najbolja opcija. Dostupan odmah,i sa kablom. Ovaj u Mallu treba čekati tjedan dana. |
bluetooth adapetr za 50 kn i trebalo bi raditi...jedino kaj sigurno ne radi je prijenos zvuka na gamepad za slušalice. Igranje prek kabela mi je koma za gamepad u 2022. godini....ma i u 2010. godini :D
|
Ma znam. Ali meni je nužno da rade slušalice. Imao sam i kabel i adapter, i sa adapterom je zvuk radio bez greške.
Kolika je dužina kabela. Mislim da je 3m bio, ali nisam ziher? Najbolja bi bila verzija sa adapterom, ali je u nas trenutno nema. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni su komp i tv spojeni putem wifija tj moonlighta te torid adapter je ustekan u tv i komp ga prepoznaje pa uredno tak igram. Takoder se i zvuk reporudicira na tv bili zvucnici ili BT/wirless slusalice koje iato stekam u tv.
Tv ima bluetooth pa dal ce jostick radit ako ga spojis na tv? Imam magic remote pa sa kompom upravljam preko daljinskog. Znaci ne ustajem se do kompa nikako. |
Ništa. Najbolje mi je čekati da dobe kontroler sa adapterom negdje.
Ovako sve ispada preskupo. Sam adapter skoro 200kn,a kontroler 400-450kn! Bundle je u gamers shopu 500kn,samo ga trenutno nema. Imam vremena do Božiča i godišnjeg! |
Još vidi kak ti pali HDR u igrama na TV-u, ja sam sa time imao toplo/hladno odnos na windows 10. Od kako sam na 11 HDR se pali 100% svaki puta na TV-u kad pokrenem igru koja podržava isti.
|
Ček, znači XB1/X gamepad prenosi zvuk samo preko original wi/fi adaptera za PC?
Ja imam to čudo jer imam prvi X1 gamepad koji nije BT i nema utor za slušalice. Taj usrani adapter sam onda čim je izašao platio ''odličnih'' 25€. @emil: pa nemoj biti lud kupiti 100kn skuplji kontroler samo zbog kabela. Inače da, radi gamepad preko kabela bez problema, uzmeš doslovni bilo koji USB kabel koji imaš. Moj gamepad ima npr microUSB utor na sebi. Ne znam koji ima taj najnoviji gamepad. I da, X1 gamepad je ODLIČAN! Stvarno čudo i ja sam jako zadovoljan. Uz njega imam žićni X360, DualShock 4 i par no name jeftikanera za emulatore i ovaj mi je naj. ;) |
A kaj mogu?
Ovaj usb c od moba mi je prekratak.Adapter je preskup ili ga nema u bundlu.Mislim igrati preko kabla mi nije problem.Rade sluške,ne trebam baterije pa je gamepad lakši i sve 5.Naravno,najbolje je preko adaptera ,a ja ga bena prodao.:fuming: |
Si pitao Ivana, nedavno je radio grupnu narudzbu za forumase i ostalo mu je nesto komada:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3610049 |
Citiraj:
Znam da ga je on platio skupo, Al te novce ne vrijedi. Čekam da bude u bundlu sa gamepad om, pa ga onda uzmem. Definitivno ne razmišljam više o konzoli. Gledam malo cijene igara u santa Domenici. Za ps5 nema ispod 500kn.Ni za xbox nisu puno bolje. Kako sad to? Sjećam se da sam za četvorku uzimao na akcijama po 70kn? |
Koje igre si gledao po 80kn? One stare 5+g?
Ako uzes ps5 kupi s diskom i kupi novu s gamershopa po 400ak kn na izlasku i prodas nakon sta predes za 300-350, ili nakon mjesec dana kupis od ovih prvih sta su je presli. Ps5 igre su 70 eura/dolara sada na izlasku nema nazad. Dobro je sta imaju dobrih dealova pa se isplati biti strpljiv ako volis digitalne Takoder mozes gamesharat s nekim igre, pa tu sve dode u pol cijene, bili pretplata ili igre. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Ako pričamo o novim igrama koje su tek izašle ili izlaze, razlika između PS4 i PS5 igara u cijeni je oko 50kn. PS5 isto ima akcije, možda ne po 70kn, ali ima. Ali da, igre su skuplje. :) |
Ma sve 5. Plejka mi je najbolje rješenje. Znam to. Za komp više nemam vremena, a i cijene komponenata su otišle u nebo.
Sada bi uzeo ps i upalim kada mi se da, a to je sve rjeđe. Ali ne prodaje mi se komp sada u dijelove. Nemam volje to rješavat dio po dio. |
Kakve slatke muke tebe muce, sve zbog tog vrazjeg tv-a :D
|
Citiraj:
Al i zbog prostora. Trebam malo očistit te silne aparature po sobi! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:03. |