![]() |
Probo sam malo overclockat sa AMD-ovim coolerom i proc dosta obecava. Prvo sam digo FSB na 250 i to radi solidno, onda sam ga bacio odma na 300 (2.7GHz) i malo se bunio dok mu nisam mrvicu digo voltazu, onda je prolazio normalno memtest (iz BIOSa). Na kraju sam digo windoze i rusi se u prime-u.
S obzirom da dual core baca preko 100W topline van i da taj AMDov cooler ne ulijeva previse samopouzdanja vidjet cemo kako ce se provest sa postenim vodenim hladjenjem. |
Ne znaš ko pije, a ko plaća
Advanced Micro Devices denied on Tuesday cancellation of production of AMD Opteron processors for servers and workstation designed for desktop-oriented 939-pin infrastructure. The company said it would continue to ship the chips for uni-processor (UP) business machines for more than a year from the time speaking.
“Socket 939 AMD Opteron 100 Series processors are in production. AMD will continue to produce Opteron 100 Series processors with ECC unbuffered memory support in 2006, and we will adjust production volumes as needed to supply our server and workstation customers,” said Brett Jacobs, a spokesman for AMD. Izvor: www.xbitlabs.com |
di u hravat kupit OPTERONA ?
i jel netko zana jel to radi i na mojoj ploci ? |
demantiran je prestanak proizvodnje s939 opterona.
|
Došla zvijerka jučer doma.Radi sve uredno na 9x300 na 1.45V.Probao 10x300 ali moram ga pumpat na 1.55V pa se počne pregrijavat sa stock coolerom i pucat na testovima.Za vikend montiravam vodenjaču pa javim kak je prošlo.Steping je CAB2E.Valjda.
|
Stigel i moj primjerak. Opteronček 146, stepping CABYE 0543FPMW. Nisam u mogućnosti sprobati kak ''diše'', tak da ne znam dal valja ikaj ili nikaj.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
CABYE je koliko znam najbolji stepping. 3 GHz od šale na zraku.
|
Pih!Ja najavim več prve reze,vamte tamte i niko me ne šljivi ni pola posto a čovjek ovdje navede samo steping i odma je car! :mad:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nema straha, nikome ja ne kradem ''posel''.;) Niti sam tražil taj stepping niti mi to kaj naročito znači. Procesor je takav kakav je. Tak itak ga nemrem sprobati jer mi još fali memorija.
|
Citiraj:
mogu ti reč da nisi daleko.več gledam da bi mogel hitit gore par kobasica dok se igram pa taman u pauzi ih okrenem a onda i pojedem kad se ispeku Citiraj:
ma zajebavam se!nemoj mislit da mislim ozbiljno! |
moj stiže u ponedjeljak :)
|
1 privitaka
Uf, uneredio sam Jozhin post:)
Omaklo mi se sa citiranja na edit:D Htio sam reći sljedeće: X800XL-gledaj i plači U leru pod normalno do 37, full load 57-58. A danas-sutra kad kupiš bolju grafu cooler samo prebaciš. Ni ATI ni Nvidia Silencer zbog položaja chipseta na našim grafama nisu dobro rješenje. |
Citiraj:
Čipset je očajno postavljen.Al budem ja tu več nešta smislio.Samo da mi ona glodaljka proradi kod frenda!Pa odma voda na čipset i na grafulju! |
Citiraj:
Prvo sam danas morao čekati pol vure da kupim pastu za proc, pa sam ni kriv ni dužan morao jahat dvije vure po Getro-u, a u autu me čekala bebica koju sam upravo instalirao i dere skoro 9000 u 05 na defaultu.... SAD je sve na svom mjestu i ok. Ono kaj sam ti pokazao za VF700Cu stoji, vrijedi te love. E da, obavezno skini chipset cooler, očisti i namaži normalnu pastu. Onaj četvrtasti "obrub" nemoj dirati. |
Jučer sam dogurao do 2.9 uz 1,55V.Da bi stvar bila bolja mema mi se još uvijek fura na 2,5-3-3-5 kao DDR580.Al brijem da se je počelo sve tolko hajcat od topline da samog sebe usporava jer u 3dmark05 dobijem 5900 bodova!
Jelc daj donesi ak imaš nekih finjaka češnjofki za roštilj!:beer: |
Stigao 148 CABYE 0543 FPMW
:D rezultati slijede :beer: |
I ja sam dobil svoj 146, CABNE 0544 EPMW. I zel sam ASUS A8R-MPV. Baš me zanima kak bu to dvoje delalo. No grafuz dobijam tek idući tjedan pa do onda mogu sam gledat kak to ljepo zgleda...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stigao je i moj...pazi vraga isti steping :D :D :D Ali čekam i Vodeni bljok za X1800Xt, stiže idući tjedan...pa ću onda testerisat :rambo: :rambo: :rambo: :clap: veveve.nordichardware.com/image3.php?id=841 Samo je kanta što ne mogu montirati vodeni blok i na Abit An8 :rolleyes: pa da sve bude pod vodom |
Citiraj:
|
Bratić je na baušteli u Njemačkoj pa šalje...:D :D ...ja samo naručujem hehe
|
Citiraj:
Ja sam nasao tipa koji bi uzeo moj procesor pod cijenu a meni iz austrije donio opterona ali tek za mjesec dana ide u austriju :fuming: |
sa transportom 1400knića :D
|
Citiraj:
Vidim da svi čekamo neki dio da upogonimo te beštije:D |
Ja ne! :D
|
Citiraj:
Neki ljudi (me included) čekaju:D |
Ma hoću vraga čekat blok...danas-sutra ima sve da radi :D
A glede prevelikog zagrijavanja Vga, napravio sam joj od kartona tunel odnaprijed iz kućišta pa drito u nju...valjd će joj bit dosta za prvu ruku, a opteron već danas bude pod vodu išao ako budem imao vremena da sve skupusim. Mystiev blok će zadovoljit ( valjd ) :D Samo ga selim iz socketa u socket ( barton, pa baron mobilac, pa 3000 s754, pa sad opteron :D ) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:59. |