PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   raskid ugovora na vipu - greska u ugovoru (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272166)

Mirkopoter 09.09.2015. 17:29

Citiraj:

Autor Juice (Post 2825682)
Na prodajnim mjestima ne rade studenti. Studenti su u SZK, ali nisu na prodajnim mjestima.

Kod mene na prodajnom mjestu baš traže studenta :D

Bono 09.09.2015. 17:42

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2825687)
Mislim da pretjerujes :)

Vjerojatno ce se ta osoba pozvat na kratki razgovor na kojem ce se utvrditi da je doista rijec o nenamjernoj gresci i nikom nista nece bit

U nekoj normalnoj firmi da, a vip nije takva. kako su rekli slijedi kazna ili u gorem slucaju zastitar koji ce obavijestiti osobu da ima 5 min da pokupi svoje stvari.

Odurna firma

Juice 09.09.2015. 18:19

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2825714)
Kod mene na prodajnom mjestu baš traže studenta :D

To je službena poslovnica (centar) od operatera ili prodajni partner samo?

Mommistake 09.09.2015. 18:55

Rade studenti prek SC-a. Frend mi radi već dugo u T-comu prek SC-a. U poslovnici.

Mirkopoter 09.09.2015. 19:05

Citiraj:

Autor Juice (Post 2825734)
To je službena poslovnica (centar) od operatera ili prodajni partner samo?

To ti je franšiza ako baš točno hoćeš :D

ivo_k 10.09.2015. 10:13

Citiraj:

Autor Juice (Post 2825682)
Na prodajnim mjestima ne rade studenti. Studenti su u SZK, ali nisu na prodajnim mjestima.

o rade itekako, i to bas u vipnetu, ne u partnerskim ducanima.
cak i u najvecim centrima imas po 2-4 normalno tj. stalno zaposlena, i 10ak studenata koje mijenjaju kao carape.
neces raditi za 16kn/sat u svakakvim smjenama i kad im se sprdrne, bez ikakvih prava? ima tko hoce. sljedeci!

Bubba 10.09.2015. 10:15

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2825992)
neces raditi za 16kn/sat u svakakvim smjenama i kad im se sprdrne, bez ikakvih prava? ima tko hoce. sljedeci!

Ako i je tako (a nije, ne znam odakle ti takva dramaticna prica), ako ima tko hoce, ne vidim u cemu je problem.

ivo_k 10.09.2015. 10:17

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2825687)
Mislim da pretjerujes :)

Vjerojatno ce se ta osoba pozvat na kratki razgovor na kojem ce se utvrditi da je doista rijec o nenamjernoj gresci i nikom nista nece bit

pa naravno da je nenamjerna greska. no evo recimo znam da se poziva na odgovornost i odbija od place za sve sto pri obracunu fali.
znaci, dok je guzva ekipa maznjava mobitele, usprkos zastitama, kamerama, osiguranju i onda zaposlenici moraju placati. :fiju:

ivo_k 10.09.2015. 10:23

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2825993)
Ako i je tako (a nije, ne znam odakle ti takva dramaticna prica), ako ima tko hoce, ne vidim u cemu je problem.

je, tako je, meni bliski ljudi i njihovi kolege su tako bili tretirani.
a problem nije samo u postupanju nego u zakonskom okviru kojim drzava presutno dopusta da velike firme studente iskoristavaju za stalni rad, cime ruse nadnice, izbjegavaju poreze i doprinose te postaju nelojalna konkurencija.

Campeonato 10.09.2015. 10:35

Micek, ako tebe moze zamijeniti student bez dana iskustva, te odradjivati tvoj posao jednako brzo i kvalitetno, onda nije problem ni u studentima, ni u poslodavcima, ni u drzavi ;)

Brko 10.09.2015. 13:47

Citiraj:

Autor ivo_k (Post 2826000)
je, tako je, meni bliski ljudi i njihovi kolege su tako bili tretirani.
a problem nije samo u postupanju nego u zakonskom okviru kojim drzava presutno dopusta da velike firme studente iskoristavaju za stalni rad, cime ruse nadnice, izbjegavaju poreze i doprinose te postaju nelojalna konkurencija.

Zato završite neki stručni faks ili višu školu tipa FSB ili FER (smjer visoka struja) umjesto ekonomskog, filozofskog, hr studija i sličnih gljivarskih fakseva što završava 10000 ljudi godišnje pa nećete gljivit po SZK službama za vrijeme studija i kukat nakon studija kako ste visokoobrazovani a nema se posla, nego ćete imat pošten posao i brat relativno OK pare. ;)

Ne mislim na tebe niti ikoga sa foruma nego na te koje spominješ, studente koji krvavo rade u SZK i na pultovima davatelja mobilnih usluga tj robovlasnika...

bigAdvance 10.09.2015. 14:08

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2826078)
Zato završite neki stručni faks ili višu školu tipa FSB ili FER (smjer visoka struja) umjesto ekonomskog, filozofskog, hr studija i sličnih gljivarskih fakseva što završava 10000 ljudi godišnje pa nećete gljivit po SZK službama za vrijeme studija i kukat nakon studija kako ste visokoobrazovani a nema se posla, nego ćete imat pošten posao i brat relativno OK pare. ;)

Ne mislim na tebe niti ikoga sa foruma nego na te koje spominješ, studente koji krvavo rade u SZK i na pultovima davatelja mobilnih usluga tj robovlasnika...

OT:
faks u hr je odavno prestao biti glavni faktor pri zaposaljvanju, unazad 7-8 godina je samo jako skupi "networking tool"

tko danas ide na faks u hrvatskoj, gubi vrijeme i novac

Brko 10.09.2015. 14:15

I opet ga svi upisuju, čak i oni koji su završili srednju za mesara, konobara ili frizera (svaka čast tim zanimanjima). A kao beskoristan je jel?

Što se SZK tiče, postoji ponuda i potražnja. Ko oće dobro, ko neće ne mora. Tako da ne treba dramiti oko toga. Bilo bi tragedija da otkaz dobije majka dvoje djece školske dobi, a ne student koji ionako radi taj posao preko qrca što sam mnogo puta doživio.

Tako da to je to. Kolega je dobio za što se izborio i svaka čast te amen. Nema potrebe dalje moralizirati ;) idemo dalje.

srale7 10.09.2015. 14:28

isss, koji offtopic :D

bigAdvance 10.09.2015. 14:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2826091)
A kao beskoristan je jel?

Da.

Vecina glasa za HDZ ili SDP - a kao beskorisni su, jel?

Zapravo beskoristan je losa rijec, obzirom na vrijeme i novac koji se ulaze u fakultet (ne racunam stipendije tu) - nije isplativ

Ali da, dosta offtopica :D fakat smo ga rastegli

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:26.