PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Fallout 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270402)

nathan.fake 07.06.2015. 16:47

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2788493)
Šta ono bude u takvim situacijama? Dali je to obavljen quest, ili tek kad ga baš službeno dobije bude quest update da je riješeno?

Jbte jedva se ičega sjećam od priče trojke :D
Kao da nisam ni igrao, doduše dosta je vremena prošlo i odonda sam puno igara prešao pa se zametnilo. Da pročitam malo plot vjerojatno bi mi se vratilo.

Da, preskocis GNR i Three Dog-a, kad predjes "simulaciju" ides direkt u Rivet City sa starim :chears:

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2788646)
Ma bit Fallouta i je istraživanje. Main story je tu reda radi.

Udjes u novo podrucje, prvo sto provjeris kolko NPC ima para da mu lapis i sta ima na policama :D

ivan77 07.06.2015. 20:47

Ma bit Fallouta i je istraživanje. Main story je tu reda radi.

Manuel Calavera 07.06.2015. 23:00

Atmosfera, priča/dijalozi i sami gameplay elementi su u najmanju ruku jednako važni u takvim igrama. Takve velike open world igre moraju imati sve.

Hawker 07.06.2015. 23:02

Ja jos uvijek zavrtim FNV sa jedno pedesetak modova.:D

Nybelung 07.06.2015. 23:19

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2788727)
Atmosfera, priča/dijalozi i sami gameplay elementi su u najmanju ruku jednako važni u takvim igrama. Takve velike open world igre moraju imati sve.

Teška srca priznajem da mi je po svemu nabrojanome F3 bio bolji i od Obliviona i od Skyrima. :D Tematika, grafika, stil, priča, voice acting, svijet... sve mi je na prvu bilo WOW! Definitivno igra koja je na mene ostavila najbolji prvi dojam.
Ali nekako kad ga jednom pročešljaš dosta toga se izgubi. Kod Obliviona sam, za usporedbu, najviše guštao u trećem ili četvrtom prelasku jer je igra stvarno masivna. Na jednog ležerno razvijenog charactera u Oblivionu potrošim 200+ sati, dok u F3 već nakon 100 izmišljam gluposti da ubijem vrijeme. NV mi je još kraći bio, nemam nijednog charactera sa preko 100 sati.

TL;DR:
Sve super, samo dajte još, još i još. :)

T}{OR 07.06.2015. 23:30

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2787928)
developed by Bethesda Game Studios :(

Ne miriše na dobro ni ovo da je mapa 3 put veća od skyrima - vrišti - generičan sadržaj, lokacije i generične "donesi" questove

Potpis. U F3 nisam mogao 50m napraviti da me nekaj ne zaskoči. A to bi kao trebao biti wasteland / pustinja. :D

Srećom tu su F1 i F2 koji pređem svake 3-4 godine. F3 mi je jednostavno pre lagan i nakon jednog prolaza ga nisam imao više volje niti upaliti.

Ne instaliravam ništa od Bethesde. Možda da su dali priliku Obsidianu kao kod NV-a razmislio bi...

Manuel Calavera 07.06.2015. 23:38

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2788736)
sve mi je na prvu bilo WOW! Definitivno igra koja je na mene ostavila najbolji prvi dojam.
Ali nekako kad ga jednom pročešljaš dosta toga se izgubi.

E tako bi ja opisao sve bethesdine igre. Ispočetka wow, ali kad natučeš malo sati ipak vidiš da je to malo sve šuplje/generično. Baš im fali nekog duha, malo masti...

Ali plus su im ti veliki svjetovi, pa tko voli istraživati, razvijati lika (općenito rpg elemente), sakupljati stvari - ima što raditi. Ja sam u nekoliko navrata u oblivionu natukao nekih 290h.

Nybelung 08.06.2015. 00:09

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2788740)
E tako bi ja opisao sve bethesdine igre. Ispočetka wow, ali kad natučeš malo sati ipak vidiš da je to malo sve šuplje/generično. Baš im fali nekog duha, malo masti...

Te "šupljine" se ciljano rade da bi ti mogao sam sebe ugraditi u svog lika, odnosno imati veću kontrolu nad role playem. S malo mašte se sve popune. ;)

VedranO 08.06.2015. 00:55

Ono sto fallout stavlja iznad skyrima je povijest glavnog lika.
Znas tko je, sto je, ima povijest, ima obitelj, ima porijeklo.
S takvim likom se mozes povezati, dragonborn je....nitko, eto pao je s neba pa u rebra, on je dragonborn, vozi se u drvenim kolima na pogubljivanje, kraj price.

I tko kaze da glavna prica u falloutu nije bitna....ne bi se bas slozio, F3 je imao kolko tolko solidnu pricu, drzala je sve na okupu, nekoliko vecih side questova koji su mozda bili cak i zanimkjiviji nekima od glavne price, ali iskreno ako je glavna prica dosadnja kao u F:NV, i atmosfera razvodnjena do granice da uopce vise nemas osjecaj kao da si usred velikog konflikta...cijela igra postane brzo dosadna jer nema one prave atmosfere.

To je cilj glavnog questa, stvoriti ugodjaj, toga u skyrimu za mene nije bilo.
Ali ono sto me malo smeta je sto je bethesda u stanju napraviti ajde recimo solidan glavni quest kao u F3, ubaciti zanimljiv side quest kao sto je Oasis sa haroldom i ostaviti pricu na tome. I onda se prebacuju na sasvim novu lokaciju, a iza sebe ostave ostatke necega sto je imalo potencijala stvoriti novu pricu na staroj lokaciji, u drugo vrijeme za hrpom novih gradova, grupa i cega vec.

Sve se bojim da ce F4 biti nesto jako slicno F3 samo u drugom gradu.

Nybelung 08.06.2015. 01:38

Citiraj:

Autor VedranO (Post 2788766)
Ono sto fallout stavlja iznad skyrima je povijest glavnog lika.
Znas tko je, sto je, ima povijest, ima obitelj, ima porijeklo.
S takvim likom se mozes povezati, dragonborn je....nitko, eto pao je s neba pa u rebra, on je dragonborn, vozi se u drvenim kolima na pogubljivanje, kraj price.

Meni je žao što ne razumiješ da je upravo ta tabula rasa glavna poanta lika iz TES igara.

U Skyrimu možeš jednom biti sin Khajiitske narkomanke i prostitutke, drugi put sin baruna iz Cyrodiila kojem je otac izgubio svo imanje na kocki, treći put Dunmer thief koji je iz Morrowinda pobjegao nakon što su ga osudili na smrt zbog ubojstva, četvrti put stara Bretonska pijandura koja mrzi sve i svakoga, a naročite one koji nemaju talent za magiju itd. itd. Samo mašta ti je granica. Problem je jedino ako nemaš mašte. :D
U F3 si uvijek sin Jamesa i Katarine odrastao u Vaultu 101. Školska simpatija ti je Amata, a u školu ideš s onim kretenom Butchom... Sloboda izbora - nula bodova.

U redu je imati drugačiji ukus, ali miješati kruške i tikve nije. TES igre jesu RPG, ali imaju potpuno drugačiji role play koncept od F3 ili Dragon Age Origins itd.

Manuel Calavera 08.06.2015. 02:18

I to je što kažeš.

Opet to nije izgovor za dosta mutavih questova i fetch sidequestova i generirarnje jedno te istog sadržaja po mapi kakti radi "veličine". Tu fali više mašte i raznolikosti s njihove strane

Nybelung 08.06.2015. 02:35

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2788780)
Opet to nije izgovor za dosta mutavih questova i fetch sidequestova i generirarnje jedno te istog sadržaja po mapi kakti radi "veličine". Tu fali više mašte i raznolikosti s njihove strane

To stoji. Najteže mi pada quest tipa: očisti tu tamo pećinu od vještica, pa onda trollova, vukova i čega sve ne. Ajde, kad je jedan po gradu i kad je optional onda mi i ne smeta puno. Ali kad se zaredaju i kad postanu dio main questa to je već problem.
Bethesda je još i dobra po tom pitanju, pogotovo sad u Skyrimu. Sve kratke i manje bitne questove, te one bez quest chaina, igra izlistava u Miscellaneous tab, pa odmah znaš da ih je "sigurno" ne uraditi ako ne želiš.

nathan.fake 08.06.2015. 08:48

Sad tu kukate zbog dosadnih questova, a na kraju ih svi sve predju zbog XP-a :D

Hawker 08.06.2015. 09:39

Meni je FNV znacajno bolji od F3.
F3 sam presao jednom i zaboravio. Fnv i danas igram,uz hrpu modova doduse.
F2 je meni najbolji dio serijala.

Garro 09.06.2015. 14:13

http://www.forbes.com/sites/davidthi...om-the-series/

Gluplji članak odavno nisam vidio, tip navija da se napravi shooter od Fallouta a la Destiny ili Borderlands. Ovo bi mlatio sa kvrgavom toljagom dok ne prestane biti smiješno...

ivan77 09.06.2015. 14:51

e ovo je stvarno budalaština:D

Manuel Calavera 09.06.2015. 15:20

U modernim igrama postoji ta neka tendencija da se sve što je moguće pretvori u FPS, najbolje u COD klon

Garro 09.06.2015. 16:01

Volim Fallout. Volim i FPSove.

Ali Fallout FPS koji bude klon CODa kupiti neću.

Manuel Calavera 09.06.2015. 16:07

To bi sa svojim postapokaliptičnim settingom ispalo kao neki neozbiljniji steampunk s.t.a.l.k.e.r. ili metro.
Također lik je nadobodudan jer kao oblivionov enđajn nije bio prilagođen za fps, a skyrimov kao je...

ivan77 09.06.2015. 18:26

rekao bi vlasnik jednog hrvatskog prvoligaša da se
ovaj "šika u bulju" :D

VedranO 15.06.2015. 05:24

Ovo bi mogla biti stvarno pre dobra igra.
Jako mi se svidja mogucnost stvaranja naselja i modifikacije oruzja.
Kad ce taj 10.11.

ivan77 15.06.2015. 07:42

Manuel Calavera 15.06.2015. 10:07

Jebenica

Garro 15.06.2015. 10:31

Gledam varanov post i ne vjerujem koliko igra dobro izgleda... Ako bude upola dobra kao što se nadam da će biti, ovo je za mene GOTY.

VedranO 15.06.2015. 11:13

Malo im likovi i animacije likova jos jesu drvene ali okolis izgleda dobro i izgradnja vlastitog naselja.....daj me nemoj jebat...ima da oci ostavim na ovoj igri ako to bude izvedeno kak spada.

mamutarka 15.06.2015. 12:24

Citiraj:

Autor Garro (Post 2792040)
Gledam varanov post i ne vjerujem koliko igra dobro izgleda... Ako bude upola dobra kao što se nadam da će biti, ovo je za mene GOTY.

kaj stvarno na temelju videića, dok nisi probao igru, stavljaš GOTY award? :stoopid:

VedranO 15.06.2015. 13:33

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2792103)
kaj stvarno na temelju videića, dok nisi probao igru, stavljaš GOTY award? :stoopid:

Pa napisao je "ako bude", ne izvrci tudje rijeci.

mamutarka 15.06.2015. 14:33

nisam aj nsita izvrnuo, opce spomenut goty na temelju videića je apsurd

VedranO 15.06.2015. 14:41

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2792160)
nisam aj nsita izvrnuo, opce spomenut goty na temelju videića je apsurd

Mozda po tebi, i to je tvoje misljenje kao sto je ono njegovo.
ja isto tako smatram da je F4 ak ostvari sto je najavljeno ozbiljana kandidat za GOTY.
I sta sad :chears:

mamutarka 15.06.2015. 14:43

i ništa, sve 5 momci, ja sam skeptičan danas prema svemu, svaka igra razočara danas, traileri nas nabriju, dobijemo poluproizvod koji nakon 10 patcheva bdue igriv :chears:

VedranO 15.06.2015. 14:45

Zato ih ja ni ne kupujem dok ne prodje 2 mjeseca od izlaska :lol2:

gin.tonic 15.06.2015. 15:18

Već su počela jadanja da grafički nije dovoljno dobro :kafa:

Garro 15.06.2015. 15:21

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2792103)

A gle, što da ti kažem, da mi na drek napišeš Fallout bi razmislio o kupnji. :D Možda čak napravim i preorder F4, što dovoljno govori o mojoj subjektivnosti. :)

Pizz 15.06.2015. 15:57

s jednom popularnom informatičkom firmom koju svi volite radim malo ekskluzivniji stol za gejmere, mislili smo ga baš nekak popratit izlaskom fallouta sigurno bi se negdje dao lijepo uklopit znak od vaulta ili jedan pipboj :)

budem postavio topic uskoro na samogradnji pa ćete moć reć stvari koje su vas uvijek živcirale kod setupa kakvi tipovi customizacije vas zanimaju i tak to...

ivan77 18.07.2015. 08:06

novi gameplay :care:

Drvoje 18.07.2015. 08:47

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2788818)
Sad tu kukate zbog dosadnih questova, a na kraju ih svi sve predju zbog XP-a :D

S obzirom da se ovo odnosilo i na Skyrim, odigraj ga barem prije nego svašta napišeš, hint - questovi ti ne donose XP, ali zato "klanje" po mapi te primanje "štete" od protivnika donosi :p (uz naravno craftanje, trgovinu, šuljanje/pickpocketing....)

@Varan
odlični klipovi, samo udri ;)

BTW Power armor na 3:30 - ne sviđa mi se mechwarrior gameplay stil, u prijašnjim nastavcima nisam izlazija iz njega, sad nema više do šanka s njim (bar mi tako izgleda :()

VedranO 18.07.2015. 20:57

Hoce ovi u Bethesdi vise nauciti se animirati kak spada.
Originalni Mass Effect ima bolje animacije.

Nybelung 19.07.2015. 04:31

Meni se sviđa sve dosad prikazano, što je rijetkost za neku igru. :D

Gumby 19.07.2015. 11:36

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2804814)
Meni se sviđa sve dosad prikazano, što je rijetkost za neku igru. :D

+1

mamutarka 23.07.2015. 22:06

http://m.ign.com/articles/2015/07/23...logy-announced

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:47.