PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kreativni životopisi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=268805)

partwish 13.05.2015. 09:08

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2778095)
Svašta.

Na temelju Europassa sam i dobio posao u trenutnoj firmi, koja srećom nema nikakve veze ni s Hrvatskom, ni EU.

Samo nemoj slati Europass, sigurno ćeš naići na odobravanje domaćih stručnjaka i velikih firmi kojima je ispod časti raditi nešto po standardu...

Mailom šaljem europass, ali ako moram poštom onda ne. Isprintani Europass na crno bijelom printeru izgleda odvratno.

Alister 13.05.2015. 09:09

Citiraj:

Autor Burko (Post 2777494)
a kud nick jebemu? mislim, zamisli da si poslodavac (u smislu NE gradevinarac / kamiondzija) i da trebas poslati mail ili odgovoriti na mail koji glasi pinky_izFilma et gmajl??

otvori si jedan "sluzbeni" mail koji ti sluzi na nekakvu sluzbenu komunikaciju, tako barem ja imam i razmisljam jos od kada sam ga otvorio, tamo negdje 2003-e recimo. jest da je na yahoo-u (tada valjda nije niti bilo gmail-a :)), ali fino ime_prezime i tocka.

tako svejedno svi sluzbeni mailovi u firmama su u ovakvom obliku, barem sam ih ja imao. nije garant po nekom nicku :).

puknes sve u thunderbird ili omiljeni mail klijent i imas pokriven u svakom trenutku vise od jednog maila. ponavljam, ovako sam ja rjesio svojih 5 mailova, od cega je jedan sluzbeni od poslodavca i nikada patnje.

Upravo tako, mi smo imali natječaj za posao nedavno i stvarno vidiš koliko su današnji klinci neozbiljni kada dobiješ životopise sa adresa zver1991 ili takve... a da o životopisima ne govorim, ne kuže da kroz njih rade prezentaciju sebe barem dok ne dođu na razgovor

ivan77 13.05.2015. 09:46

sjećam se jedne molbe, sa kontakt adresom "seka.aleksicXX@...." i signature,
"otkačena 100 odsto" :D

partwish 13.05.2015. 09:50

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2778187)
sjećam se jedne molbe, sa kontakt adresom "seka.aleksicXX@...." i signature,
"otkačena 100 odsto" :D

Eto, ali sjećaš se! :D

Old Iggy 13.05.2015. 11:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2778095)
Svašta.

Na temelju Europassa sam i dobio posao u trenutnoj firmi, koja srećom nema nikakve veze ni s Hrvatskom, ni EU.

Samo nemoj slati Europass, sigurno ćeš naići na odobravanje domaćih stručnjaka i velikih firmi kojima je ispod časti raditi nešto po standardu...

Zato sam i napisao za osnovne poslove. Za napredne poslove zaboravi Europass - iz njega ne vidiš baš ništa, preskroman je i s brdo nebitnih detalja, a bitni se ni ne navode.

BTW, ni ne govorim primarno za RH, za sve razgovore van RH mi je trebao bitno napredniji CV.

Citiraj:

Autor Alister (Post 2778177)
Upravo tako, mi smo imali natječaj za posao nedavno i stvarno vidiš koliko su današnji klinci neozbiljni kada dobiješ životopise sa adresa zver1991 ili takve... a da o životopisima ne govorim, ne kuže da kroz njih rade prezentaciju sebe barem dok ne dođu na razgovor

Takvi CV-ovi mi odmah idu u smeće. Ako uopće prođu prvu rundu čitanja prije odlučujuće ekipe.

1v@n 13.05.2015. 11:46

Ne znam o čemu ti pričaš, ali očito ne o europassu. Apsolutno svaka kvalifikacija se vidi iz njega, kao i školovanje i iskustvo. Osim što je pregledniji, sažetiji i jednostavniji za filtriranje, još ti i olakšava izradu baze podataka.

U njemu nema mjesta za gluposti tipa kako je kandidat na radnom mjestu dijelitelja letaka stekao važne životne smjernice komunicirajući s ljudima raznovrsnih životnih sudbina.

Van RH sam imaobiskustvo s Amerikom gdje traže osnove, što sažetije, to the point, i gdje više igraju reference koje će poslodavac i provjeriti nego išta drugo

Old Iggy 13.05.2015. 12:36

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2778240)
Ne znam o čemu ti pričaš, ali očito ne o europassu. Apsolutno svaka kvalifikacija se vidi iz njega, kao i školovanje i iskustvo. Osim što je pregledniji, sažetiji i jednostavniji za filtriranje, još ti i olakšava izradu baze podataka.

Ni nije bit u kvalifikacijama i školovanjima. Problem je u profuli, projektima i slično što standardni Europass ne sadrži i većini ozbiljnih firmi nije nimalo prihvatljiv.

Citiraj:

U njemu nema mjesta za gluposti tipa kako je kandidat na radnom mjestu dijelitelja letaka stekao važne životne smjernice komunicirajući s ljudima raznovrsnih životnih sudbina.

Takvo što nema mjesta ni u jednom CV-u. To je samoubojstvo.

Citiraj:

Van RH sam imaobiskustvo s Amerikom gdje traže osnove, što sažetije, to the point, i gdje više igraju reference koje će poslodavac i provjeriti nego išta drugo

Vjeruj, imam iskustva s tom tematikom kao malo tko ovdje.

Renesis 14.05.2015. 23:03

ja sam podosta pricao sa ljudima iz HR-ova razlicitih firmi u DE, i filozofija je do dvije stranice, pregledno. europass im nije drag.

aski 14.05.2015. 23:34

Moj CV stane na 1.5 stranicu. To mi je frend pokazao, kojemu je to inače sastavila žena koja radi u Vošington disiju :D Njega je primilo na dva fakulteta u Beču i na jedan na Otoku, dakle score je bio 3/3.
Mene je s tim životopisom pozvalo na 5-6 razgovora u kratkom roku kad sam se javljao na oglase.

Dakle, CV treba biti pregledan da se u pola minute-minutu vide najbitnije stvari, a ne to što si bijo pica majstor u Novalji preko ljeta. To nikoga ne zanima, osim ako si pekar, ali ti vlasnici su ionako polupismeni pa oni valjda ni ne znaju sto je CV :D

E da, slika obavezno. U Britaniji slika nije pozeljna, zbog diskriminacije jel, ali u ostatku Europe je poželjna. Ja recimo nikad nebi zaposlio gabora da mi bude u stalnoj interakciji s komitentima :smoke: Ali to sam samo ja.

Laszlo 15.05.2015. 00:41

Slobodno objasnis kako bi tocno trebao izgledati taj ultra uspjesni CV :D

SLeo 17.06.2015. 09:24

Ja koristim Europass CV jer pruža dovoljno informacjia i ima profesionalnu formu i oblik. Uz to bitno je imat dobro napisanu molbu u koju se tada može dodati i objasniti neke vještine koje nisu navedene u europass dijelu.

Europass je dobar jer je prihvaćen i poznat svugdje u Europi, tako da ako tražiš posao negdje van Hrvatske, taj oblik životopisa bit će prepoznat i prihvaćen od strane većine poslodavaca :)

Thermaltake 18.06.2022. 22:46

Pozdrav, da ne otvaram novu temu vidim da ima slična za ono šta tražim. Uglavnom guglao sam malo i ne mogu naći neku normalnu stranicu da ima neke normalne (ne previše fensi kao šta je kolega gore u jednom postu rekao sa cvijetićima itd.) predloške za CV. Pa ako netko ima kakvu stranicu javite, hvala.

Pupo 19.06.2022. 11:00

Ma zahebi to :D

Imaš u wordu CV predložak, ili odi na kak se zove, onaj europass i bok. Milsim da i linkedin ima export nekakav.
Pa neće te nitko zaposlit jer imaš cvjetiće u CV-u. Prošlo je vrijeme cifranih cv-a i motivacijskih pisama.
Posla ima ko dreka a dobrih radnika nikad manje.

Juice 19.06.2022. 12:02

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3607078)
Pozdrav, da ne otvaram novu temu vidim da ima slična za ono šta tražim. Uglavnom guglao sam malo i ne mogu naći neku normalnu stranicu da ima neke normalne (ne previše fensi kao šta je kolega gore u jednom postu rekao sa cvijetićima itd.) predloške za CV. Pa ako netko ima kakvu stranicu javite, hvala.

Ovdje imaš jednostavnih templatea i sučelje za uređivanje je dobro složeno: https://resume.io/

Thermaltake 19.06.2022. 12:45

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3607118)
Ma zahebi to :D

Imaš u wordu CV predložak, ili odi na kak se zove, onaj europass i bok. Milsim da i linkedin ima export nekakav.
Pa neće te nitko zaposlit jer imaš cvjetiće u CV-u. Prošlo je vrijeme cifranih cv-a i motivacijskih pisama.
Posla ima ko dreka a dobrih radnika nikad manje.

Viš viš nisam to ni vidio, tnx.

Citiraj:

Autor Juice (Post 3607126)
Ovdje imaš jednostavnih templatea i sučelje za uređivanje je dobro složeno: https://resume.io/

Je, al to se plaća. Ja hoću free. Ne želim plaćat template.

Renesis 19.06.2022. 12:53

3$ je previse?
Onda pogledas free preview kako izgleda uredan template i napravis si sam...
Imaju stvarno dobrih i urednih templateova...

Za napravit CV ti treba par sati posla i bude cakum pakum...

aski 19.06.2022. 12:54

Probaj ovo tu: https://www.coolfreecv.com

Koji god CV koristio, neka bude kratak, bez grešaka i da su poravnati bulleti i natuknice.

Ovi jednostrani su najbolji.

Biblije od par km su nepotrebne i ako to netko traži, treba bježati od toga 😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thermaltake 19.06.2022. 13:07

Citiraj:

Autor aski (Post 3607133)
Probaj ovo tu: https://www.coolfreecv.com

Koji god CV koristio, neka bude kratak, bez grešaka i da su poravnati bulleti i natuknice.

Ovi jednostrani su najbolji.

Biblije od par km su nepotrebne i ako to netko traži, treba bježati od toga 😅

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala. Ma naravno kratko i jasno. Imam ja već svoj CV samo je neažuriran i dosta mi je neuredan pa bi to htio malo posložit da baš ne dajem ljudima CV iz onak 2015-e :D

Bubba 19.06.2022. 18:52

Citiraj:

Autor aski (Post 3607133)

Ovo!

syss 20.06.2022. 01:24

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3607192)
Ovo!

Mogu stavit prisilno poznavanje tebe od doba Linksa do danas? :D

Ivo_Strojnica 20.06.2022. 12:11

To ti je minus, jer sigurno imas PTSP. :D

syss 23.06.2022. 01:20

Tak jasno sa imam :D

Hamm 25.06.2022. 07:39

Ne znam tko je više nastradao od upoznavanja s bubom. :D Ti ili on. :D

CV = max 1-2 stranice. Kratko, jasno, istaknuti bitno, uredno, bez grešaka, biti u stanju objasniti SVE što je na CVu i to je to.

Nikakvi europassovi i tome slični užasi. Znam koliko sam ih se napreskakao dok sam u bivšoj firmi sudjelovao u selekciji kandidata. TLDR

Ovo je primjer CVa kako treba izgledati. Nikog ne zanima instalacija tvojih windowsa 3.11, 95, 98, 98se, 2000, ME, XP, Vista....

https://cdn-blog.novoresume.com/arti...age-resume.png

Izbjegavati slike sa odmora, svadbi, fešti i ostale idiotarije. Znao sam dobivati slike baba sa svadbe, majstor sjedi u super man majici ko šerif... :D

OuttaControl 25.06.2022. 08:39

A di mu je tu povijest rada, izlistano je samo di trenutno radi... Meni je europass super, standardizirani format i znam di je sve sta me zanima, a ljudi koji pisu znaju sta treba unjeti. Ne prikazivanje da si negdje radio(u struci) odma je alarm da pokusas saznati o toj osobi malo vise jer mozda sakriva nesto :D

Elven 25.06.2022. 11:50

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3608178)
A di mu je tu povijest rada, izlistano je samo di trenutno radi... Meni je europass super, standardizirani format i znam di je sve sta me zanima, a ljudi koji pisu znaju sta treba unjeti. Ne prikazivanje da si negdje radio(u struci) odma je alarm da pokusas saznati o toj osobi malo vise jer mozda sakriva nesto :D

Ja na Muskovom CVu vidim 5 radnih mjesta razlicitih.

Stavljanje vise od 5 iskustava nije potrebno jer ako si radio puno razlicitih poslova, fokusiraj se na ona iskustva koja su bitna za tu poziciju.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Bubba 26.06.2022. 21:00

Citiraj:

Autor syss (Post 3607740)
Tak jasno sa imam :D

To ti je zbog boravista, ne zbog mene.

syss 26.06.2022. 23:49

:D :D :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:52.