![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sjećam se jedne molbe, sa kontakt adresom "seka.aleksicXX@...." i signature,
"otkačena 100 odsto" :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, ni ne govorim primarno za RH, za sve razgovore van RH mi je trebao bitno napredniji CV. Citiraj:
|
Ne znam o čemu ti pričaš, ali očito ne o europassu. Apsolutno svaka kvalifikacija se vidi iz njega, kao i školovanje i iskustvo. Osim što je pregledniji, sažetiji i jednostavniji za filtriranje, još ti i olakšava izradu baze podataka.
U njemu nema mjesta za gluposti tipa kako je kandidat na radnom mjestu dijelitelja letaka stekao važne životne smjernice komunicirajući s ljudima raznovrsnih životnih sudbina. Van RH sam imaobiskustvo s Amerikom gdje traže osnove, što sažetije, to the point, i gdje više igraju reference koje će poslodavac i provjeriti nego išta drugo |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ja sam podosta pricao sa ljudima iz HR-ova razlicitih firmi u DE, i filozofija je do dvije stranice, pregledno. europass im nije drag.
|
Moj CV stane na 1.5 stranicu. To mi je frend pokazao, kojemu je to inače sastavila žena koja radi u Vošington disiju :D Njega je primilo na dva fakulteta u Beču i na jedan na Otoku, dakle score je bio 3/3.
Mene je s tim životopisom pozvalo na 5-6 razgovora u kratkom roku kad sam se javljao na oglase. Dakle, CV treba biti pregledan da se u pola minute-minutu vide najbitnije stvari, a ne to što si bijo pica majstor u Novalji preko ljeta. To nikoga ne zanima, osim ako si pekar, ali ti vlasnici su ionako polupismeni pa oni valjda ni ne znaju sto je CV :D E da, slika obavezno. U Britaniji slika nije pozeljna, zbog diskriminacije jel, ali u ostatku Europe je poželjna. Ja recimo nikad nebi zaposlio gabora da mi bude u stalnoj interakciji s komitentima :smoke: Ali to sam samo ja. |
Slobodno objasnis kako bi tocno trebao izgledati taj ultra uspjesni CV :D
|
Ja koristim Europass CV jer pruža dovoljno informacjia i ima profesionalnu formu i oblik. Uz to bitno je imat dobro napisanu molbu u koju se tada može dodati i objasniti neke vještine koje nisu navedene u europass dijelu.
Europass je dobar jer je prihvaćen i poznat svugdje u Europi, tako da ako tražiš posao negdje van Hrvatske, taj oblik životopisa bit će prepoznat i prihvaćen od strane većine poslodavaca :) |
Pozdrav, da ne otvaram novu temu vidim da ima slična za ono šta tražim. Uglavnom guglao sam malo i ne mogu naći neku normalnu stranicu da ima neke normalne (ne previše fensi kao šta je kolega gore u jednom postu rekao sa cvijetićima itd.) predloške za CV. Pa ako netko ima kakvu stranicu javite, hvala.
|
Ma zahebi to :D
Imaš u wordu CV predložak, ili odi na kak se zove, onaj europass i bok. Milsim da i linkedin ima export nekakav. Pa neće te nitko zaposlit jer imaš cvjetiće u CV-u. Prošlo je vrijeme cifranih cv-a i motivacijskih pisama. Posla ima ko dreka a dobrih radnika nikad manje. |
Citiraj:
Ovdje imaš jednostavnih templatea i sučelje za uređivanje je dobro složeno: https://resume.io/ |
Citiraj:
Citiraj:
|
3$ je previse?
Onda pogledas free preview kako izgleda uredan template i napravis si sam... Imaju stvarno dobrih i urednih templateova... Za napravit CV ti treba par sati posla i bude cakum pakum... |
Probaj ovo tu: https://www.coolfreecv.com
Koji god CV koristio, neka bude kratak, bez grešaka i da su poravnati bulleti i natuknice. Ovi jednostrani su najbolji. Biblije od par km su nepotrebne i ako to netko traži, treba bježati od toga 😅 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To ti je minus, jer sigurno imas PTSP. :D
|
Tak jasno sa imam :D
|
Ne znam tko je više nastradao od upoznavanja s bubom. :D Ti ili on. :D
CV = max 1-2 stranice. Kratko, jasno, istaknuti bitno, uredno, bez grešaka, biti u stanju objasniti SVE što je na CVu i to je to. Nikakvi europassovi i tome slični užasi. Znam koliko sam ih se napreskakao dok sam u bivšoj firmi sudjelovao u selekciji kandidata. TLDR Ovo je primjer CVa kako treba izgledati. Nikog ne zanima instalacija tvojih windowsa 3.11, 95, 98, 98se, 2000, ME, XP, Vista.... https://cdn-blog.novoresume.com/arti...age-resume.png Izbjegavati slike sa odmora, svadbi, fešti i ostale idiotarije. Znao sam dobivati slike baba sa svadbe, majstor sjedi u super man majici ko šerif... :D |
A di mu je tu povijest rada, izlistano je samo di trenutno radi... Meni je europass super, standardizirani format i znam di je sve sta me zanima, a ljudi koji pisu znaju sta treba unjeti. Ne prikazivanje da si negdje radio(u struci) odma je alarm da pokusas saznati o toj osobi malo vise jer mozda sakriva nesto :D
|
Citiraj:
Stavljanje vise od 5 iskustava nije potrebno jer ako si radio puno razlicitih poslova, fokusiraj se na ona iskustva koja su bitna za tu poziciju. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Citiraj:
|
:D :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:52. |