![]() |
Ok. Zajebajem se već tjedan dana s iskon SZK oko port forwardinga.
Long story short - nikako nije radilo (iako nije CGN) sa zyxelom, tako da sam odustao, tražio bridge mode i stavio svoj router Canyon CNP-WF514N1A. Podesio trigger port na canyonu ali opet ne radi: https://s22.postimg.cc/x2o6olox9/port_forward.png u firewall je dozvoljen inbound za 7676 port, to je port koji mi treba biti otvoren. Propuštam li još nešto napraviti ili sam nešto krivo postavio? |
Iz kojeg naftalina si izvukao taj CNP-WF514N1A ? :D
On topic: Jesi li provjerio jeli ugašen onaj fw (zaštita) sa njihove strane na tom priključku ? Ne znam jeli se šta mijenjalo, prije je trebalo i njega gasiti da bi PF prošao. Po WAN IP adresi routera / what is my ip se vidi jeli CGN ili nije. |
S čije strane? misliš s iskonove?
Nisam nešto po tom pitanju provjeravao ali budem. Nije cgn - Hostname: iskon7276.duo.carnet.hr Nije iz naftalina nego iz ladice u kojoj stoji već neko vrijeme :D |
Da fw / zaštita na iskon - ovoj strani, T-Com ima / imao je slično.
IP adresa (31.147.x.y) je Iskon / Carnet, javna, ali i dalje ne znamo jeli CGN. Negdje je zaheb a nagradno pitanje je gdje :fiju: |
Može li biti da carnet blokira sve portove?
|
Nisu svi (bez 80 nebi radio internet), al je moguće da Iskon / Carnet blokira sve ostalo.
Na žalost tek na ovakvim detaljima ljudi shvate razlike između ISP - ova a ne samo cijene. |
Da, sve mi se čini da ću morat pisat carnetu, jer ne vidim što bi drugo moglo biti, probao sam dva routera, probao sam gasiti firewall, i otvarati portove i u njemu i u routerima, ništa ne pomaže.
|
Back to square one - carnet kaže da nemaju ništa s tim, sve psotavke interneta radi iskon, iskon mi danas kaže da nisam u susatvu CGN, i da s njihove strane sve šljaka.
A ja sad više ne znam di je problem. I s ugašenim FW, ne otvara mi port. Što bi još osim FW moglo blokirati? |
Možeš za test / probu maknit taj CNP-WF514N1A, na kompu podesi PPPoE Dial-Up konekciju,
tada je samo taj komp na Internetu (recimo direktno) pa ne treba podešavati PF. |
Kažu da pametniji popušta, tako sam i ja testirao portove, našao neki otvoreni port i uspio dogovoriti da njega koristim.
Iako me i dalje kopka gdje je problem i zašto su neki portovi otvoreni, a neke ne mogu ni za lijek otvorit, ali nemam više živaca time se baviti :D |
Imam Iskonov Eltek A1521 i otvoreni port 8999 mi je radio do prije par dana, sve dok mi nije javilo na sajtu
Citiraj:
ugasil fwall i ništ.. I nisam u cgn.. ..update... Upload nekako proradio, al još uvijek nije vidljiv port.. mozda se odsebe popravi.. ..update2.. Poslao u Iskon na szk upit, te kroz 2 dana otklonjeno s njihove strane, rekli da taj port su zatvorili zbog sigurnosnih razloga .. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:14. |