PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Uveden Pizza zakon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26582)

mark1z 14.10.2005. 11:28

hm..hm... moram priznat da kod nas nisam jos jeo pizzu za koju bi rekao da je odlicna,jedino kada je sam napravim doma onda je ok.Kod nas su ljudi previse skrti,pizza u prizvodnji dodje nekih 11 do 13kn i za to ti gore pobaca skart od namirnica,onda gazda kaze zasoli malo jace tijesto, stavi onu kiselinu iz ljutih feferona u ketchap(rajcica koncentrat) sve to da bi gosti popili koju casu vise i gazda imao jos veci promet.Opcenito mislim da jos u hrvatskoj nema reprezentativna pizzerija.Nisam jos bio u onoj u Kranjcevicevoj ulici(neznam kak se zove), ali citao sam kritike od Butkovica i dobila je dobre kritike, sutra planiram tamo otici poslje HI-FI sajma:) . Moj izbor pizze je definitvno margareta , svijezi bosiljak ,rajcica i bivolja mozzarela.

Visage 14.10.2005. 15:51

'

Mozda je ovo za posebnu temu, no opet je vezano za Pizzu.

Sto se sve preko jedne narudjbe Pizze moze saznati o osobi :(

Dawar 14.10.2005. 16:11

Citiraj:

Originally posted by Visage
'

Mozda je ovo za posebnu temu, no opet je vezano za Pizzu.

Sto se sve preko jedne narudjbe Pizze moze saznati o osobi :(

LOL LOL LOL :D :D :D

Codiac 14.10.2005. 18:09

nego vezano za pizze :) bratic mi je pizza majstor u jednoj od vodecih pizzerija u zagrebu i on kaze da njega pizza kosta 7kn sa time da NESMIJE preci 9kn.....

znaci istu tu pizzu koju mi platimo 30kn on napravi za 7-9kn (naravno on to gleda na nacin da uzme veleprodajne cjene) znaci maloprodajne bi bile nekih 12kn.....

tek toliko koliko STVARNO pizza kosta.

Emissary 15.10.2005. 00:52

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
Bakra
:beer: :beer:

ZMAJ 15.10.2005. 11:22

...

Picu jedem jako cesto(a i lizem :P) i moji dozivljaji su ovakvi:

najbolja ikad: Mamma Mia(vec spomenuta na Britancu) ali prije par godina kad je radio vlasnik kao picamajstor...sad nemam pojma kakva je jer nisam tamo bio jedno godinu dana jer me razocarala par puta...

najbolja sada: Sakristan na opatovini, ono što me najviše čudi je da ta pica nije iz krusne peci a tak mi je dobra...
22kn normalna(oni je zovu mala)
a 30kn velika(veca je nego normalne u ostalim picerijama :)))

jos bi pohvalio i Nokturno(neznam kak se zove ulica ali spaja Tkalču i Opatovinu..)

e te su mi bolje od bilokakvih dvojki, sestica baskijera rubelja itd...

e da napomenem, u pceriji Maslini sam jeo najvecu picu, vecu od bilokoje jumbo iz ostalih picerija...(neznam tocno di je al tam negdje kod Vjesnika...ak nekog zanima nek pogleda na netu)
kosta 80kn i stvarno je velika...

mamutarka 16.10.2005. 01:12

Lorca >>>>>>>D BEST

Galija>>>cool pizza 23kn i besplatna dostava

:beer:

mc_fish 16.10.2005. 01:18

Citiraj:

Imali su zajedno sa Savom nekih higijenskih problema, ali ajde, to je proslost pa necu nikoga blatiti.

Inace Mamma Mia , originalno se zvala - za one koji pamte - Pizza Sebastijan, ovaj drugi naziv je bio motiviran grupom TNT ;)

No imali su jedno dobru ideju, doduse malo neobicnu.

Zatvarali su Pizzu kao toast, potpuno zatvorena, pa je ekipa koja je isla u skolu redovito nosila istu kao sendvic !

Nista nije moglo ispasti jer je izgledala kao velika struca, neobicna ideja, nema sto :)

Nego nisam te pitao ima li koja nova Pizzerija na Silbi ?

stari moj kolko nisam bio u mamma mii...uf e bome idem u pon!

inace jel iko probao iz mozarta pizzu?:D

galija je isto dobra

Dawar 16.10.2005. 10:04

A di je galija

rendula 16.10.2005. 18:26

Obično naručujem iz pizzerie stross. Nije baš nešto posebno, ali ju brzo dostave i znam telefonski broj napamet.

A najbolja pizza koju sam probao je definitivno na Murteru u pizzeriji Tunga-Re.

mc_fish 16.10.2005. 21:26

Citiraj:

Originally posted by Dawar dk
A di je galija
http://www.gastronaut.hr/restoran.asp?id=2620

atha 17.10.2005. 08:56

Citiraj:

Originally posted by Isus
i ja to sad vidim, :fuming: kad sam bio u Rijeci zbog prebacianja tam na fax sam napravio grešku i otišao u Pizzeriu na rivi Star's ili tak nekaj.
Jedino kaj mogu reć takve cjene nisu ni u Baschieri, 37kn lasagne bez mesa i 39kn lasagne s mesom.
Pizza šunka sir 35kn, cura mi je uzela paradajz sir i bila je užas.

Pizza cut na Trsatu je imao veću pizzu od te mae pizze tamo i bila je za tri koplja makedoskog falangaša bolja od te tamo.

ubuduce pitaj rijecane. ;) i izbjegavaj te kvazi pizzerije kojih po rijeci !ima, a vidim i po ostatku hrvatske...

Visage 17.10.2005. 23:59

Citiraj:

Originally posted by mc_fish stari moj kolko nisam bio u mamma mii...uf e bome idem u pon! inace jel iko probao iz mozarta pizzu?:D galija je isto dobra
Ajde i javi nam kako je sad koncipiran sanitarni cvor.
Ne pokusavam biti duhovit vec ozbiljno ovo spominjem.

Davno kad sam zadnji put bio, WC je bio na manje od pola metra od samih sjedecih otvorenih separea i vise nego "lagano" su samarali "miomirisi" iz spomenute lokacije :(

Zasigurno su to morali update-ati ako nista drugo onda zbog sanitarne sluzbe :confused:

Citiraj:

Originally posted by thunderbird Inače, najbolja pizza u zagrebu mi je u Panpek-u na okretištu tramvaja borongaj, i još je dobra pizza u restoranu yes DG (kod doma sportova)
thunderbird, oprosti mi na direktnosti ali koliko ti imas trenutno kila? Ako ti se Panpek svidja, onda si vjerovatno u super teskoj kategoriji ;)

Na prevaru (zbog brzine) sa lokalnim drustvom sam jedanput otisao tamo na Pizzu, buduci da tamo imam i kucu koju bas i ne posjecujem previse. Oni uopce nisu pizzerija vec pekara, koja je usput za skolarce uvela pravljenje pizze pa po zelji mogu i napraviti punu pizzu. Ali samo jednu jedinu !!!

Doslovno jedna jedina, sir, meso, sto ce reci da sam ja jeo suhu potplatu. Ljudima je bilo doslovno zlo jer je plivala u masnoci, grozno.

Za DG nisam siguran dal je Pizzerija ili hram fanova Mirka Filipovica ;)

Jako se proseljacila, barem kad sam zadnji put tamo bio.
Upravo DG jedini ima drvene pladnjeve i na tome im svaka cast, to je doista pametna odluka. Sama formula pizze je zasigurno iznad prosjeka i vidi se da pizza ima staza u tradiciji pripreme, ali (barem kad sam zadnji put bio) usluga je bila ispod svake razine, a ophodjenje na razini mjesne zajednice u nekom malom kvartu Zambezi distrikta. Nevjerovatno da imaju samo 8 razlicitih pizza, a kvaliteta je vidno na visoj razini, skolski primjer neosmisljene ponude. Steta.

flare 18.10.2005. 07:13

...beren i ja smo bili u subotu u DG-ju na pizzi...i nije bila bas nesto...:eek: ...ono sto meni smeta je predebelo narezana sunka ...i to ona treshi sunka...jeftina....

a ni posluga im nije bas agilna...naime, ja sam jela lignje (koje su bile przene u starom ulju i zilave:( ) i konobar mi nije donesao kruh...i ja sam vise od 5 min pokusavala dozvati ga ali me je ovaj stalno ignorirao...i na kraju se beren morao ustati i otici do sanka...:fuming:

thunderbird 19.10.2005. 19:45

Citiraj:

Ajde i javi nam kako je sad koncipiran sanitarni cvor.
Ne pokusavam biti duhovit vec ozbiljno ovo spominjem.

Davno kad sam zadnji put bio, WC je bio na manje od pola metra od samih sjedecih otvorenih separea i vise nego "lagano" su samarali "miomirisi" iz spomenute lokacije :(

Zasigurno su to morali update-ati ako nista drugo onda zbog sanitarne sluzbe :confused:

thunderbird, oprosti mi na direktnosti ali koliko ti imas trenutno kila? Ako ti se Panpek svidja, onda si vjerovatno u super teskoj kategoriji ;)

Na prevaru (zbog brzine) sa lokalnim drustvom sam jedanput otisao tamo na Pizzu, buduci da tamo imam i kucu koju bas i ne posjecujem previse. Oni uopce nisu pizzerija vec pekara, koja je usput za skolarce uvela pravljenje pizze pa po zelji mogu i napraviti punu pizzu. Ali samo jednu jedinu !!!

Doslovno jedna jedina, sir, meso, sto ce reci da sam ja jeo suhu potplatu. Ljudima je bilo doslovno zlo jer je plivala u masnoci, grozno.

Za DG nisam siguran dal je Pizzerija ili hram fanova Mirka Filipovica ;)

Jako se proseljacila, barem kad sam zadnji put tamo bio.
Upravo DG jedini ima drvene pladnjeve i na tome im svaka cast, to je doista pametna odluka. Sama formula pizze je zasigurno iznad prosjeka i vidi se da pizza ima staza u tradiciji pripreme, ali (barem kad sam zadnji put bio) usluga je bila ispod svake razine, a ophodjenje na razini mjesne zajednice u nekom malom kvartu Zambezi distrikta. Nevjerovatno da imaju samo 8 razlicitih pizza, a kvaliteta je vidno na visoj razini, skolski primjer neosmisljene ponude. Steta.

Iznenadit ćes se: 75 kg, na 190 cm visine!
inače, meni je pizza tamo stvarno ukusna, i nisam primjetio da im pliva u masnoći...
ali domaća pizza made by moj stari, nema bolje:beer:

nicko 20.10.2005. 10:42

kruže pouzdane glasine (iz druge ruke) da u baschieri dobiješ u salati ili bilo kojem jelu "prirodni šlag"....tako da ne bih preporučio :D

atha 20.10.2005. 10:48

isuse, sto sve nece raditi. necu se upustati u razgovore oko glasina iz prve ruke i slicnih stvari koje sam cuo i vidio u raznim pekarama.... :rolleyes: uf..

flare 20.10.2005. 11:20

...efo, mi smo jucer bili u "maslini" i tamo je pizza stvarno super...i lazanje su im isto dobre :)

...meni se tamo jako svidja...atmosfera je ugodna i svira dobra mjuza, posluga je oke a i klopa im je dobra :)

thunderbird 20.10.2005. 19:41

Citiraj:

Originally posted by flare
...efo, mi smo jucer bili u "maslini" i tamo je pizza stvarno super...i lazanje su im isto dobre :)

...meni se tamo jako svidja...atmosfera je ugodna i svira dobra mjuza, posluga je oke a i klopa im je dobra :)

jesu li im pizze još uvjek ogromne?:D

mamutarka 20.10.2005. 20:49

MASLINA rulava...ownawa...pizza uber velika...ma zakon...a i blizu stadiona je ...prije tekme...:clap:

Raven_1 22.10.2005. 02:22

Zagreb

Maslina (Cvjetno naselje) je prije bila bolja, ali još uvijek su ok. Iako bi trebale uvesti drvene pladnjeve jer su im tanjuri mali.

Nekad davno sam jeo i u pizzeriji Mystic(k) , Stara Knežija 126. Ne štede na sastojcima, ali je malo vodenasta.

Baschiera 2 je razvikana i skupa za ono što nude.

Pizzeria EDO, Hrgovići 51, je imala prije nekakve popuste nedjeljom. Uglavnom jeftino, ali ne baš kvalitetno.
Normalna pizza sa premalo sastojaka i predebelim rubovima.

Stara Sava ima dobrih jela s tjesteninom, ali pizza im je suha i često zagori na rubovima.

Hvar

Kogo i Leonardo razvikane, ali nisu baš bogzna što i prilično su skupe. Doduše nisam jeo tamo 3 godine pa su se možda i popravili, ali sudeći po kritikama gostiju sumnjam da jesu.

Kod Alviža je možda najbolja u Hvaru, ali zna ponekad bit suha. Naravno u Zagrebu takva pizza ne bi bila ništa posebno i bila bi jeftinija.

ITALIA
Jeo sam u dvije pizzerije u Veroni, u jednom malom gradiću na Lago di Garda, u Lido Di Jesolo (Venecija) i Palmanovi i nigdje nije valjala.

Neki od frendova su bili u Rimu, Milanu, Firenci i svi kažu da je i tamo loša.
Ili vi kojima se sviđa talijanska pizza imate drugačiji ukus ili ste potrefili dobra mjesta.

sNNooPY 07.11.2005. 15:12

ajmo onda preporuke za pizzu tu negdje na Crnomercu. s dostavom naravno.
dosad sam narucivao iz Bas-a (britanac) i onak...nije losa.

Amdejac 07.11.2005. 17:18

Gepetto ili tak nekak. Preko puta ciglane na Črnomercu.
Imaju krušnu peč.

mali gec 25.11.2007. 19:09

Citiraj:

Autor sNNooPY (Post 301305)
ajmo onda preporuke za pizzu tu negdje na Crnomercu. s dostavom naravno.
dosad sam narucivao iz Bas-a (britanac) i onak...nije losa.

Definitivno Geppetto...imaju i dostavu:respekt:

Vuco 25.11.2007. 19:12

Mene zanima samo - što si ti pretraživao na forumu za računala da si došao do teme od pizzerijama ? :D

Nego, tema je stara 2 godine, pa pitam...

nino 25.11.2007. 19:16

Eto prilike da glasam :D

Lud76 25.11.2007. 19:35

Vuco ma to search čudno radi ponekad :D

Zatvorena je anketa, e jbga :D

pipe 25.11.2007. 20:35

Ja obožavam pizzu, ali u Vukovaru nema ni jedne (dobre) pizzerije. Onda moramo ic u Vinkovce ili osijek :(

Marklar 25.11.2007. 21:13

Citiraj:

Autor pipe (Post 879493)
Ja obožavam pizzu, ali u Vukovaru nema ni jedne (dobre) pizzerije. Onda moramo ic u Vinkovce ili osijek :(

ima u bose za 10 kn :D
U splitu je dobra Gušt (iza prime u gradu) izgleda ko rupa
al je pica zakon iz krusne..

pipe 25.11.2007. 22:40

Citiraj:

Autor Marklar (Post 879533)
ima u bose za 10 kn :D

To je jedino što valja za tu cijenu!

Vejita 25.11.2007. 22:51

Ja samo pizzu narucivam iz Mihite sve ostalo mi je onako....

Quick22 25.11.2007. 23:20

Oro Goro pizza je naj :zdero::D

Futura IT 25.11.2007. 23:27

bio sam u srijedu u oro goro i pizza je mrak, pojeo sam malu i nisam mogo disat, a jucer sam bio u plimi i tam je isto mrcinska pica.. :)

jonyb 25.11.2007. 23:29

Citiraj:

Autor Quick22 (Post 879626)
Oro Goro pizza je naj :zdero::D

u potpunosti se slažem, rijetko gdje u zg ima tak dobra pizza :goood:

Futura IT 25.11.2007. 23:30

ni baš zg...oroslavje..

Quick22 26.11.2007. 00:47

Citiraj:

Autor jonyb (Post 879646)
u potpunosti se slažem, rijetko gdje u zg ima tak dobra pizza :goood:

misliš nigdje u zg nema tak dobra pizza :D

ps. koga zanima kak do oro goro-a ... use gugl

-POP- 26.11.2007. 00:50

Ja sam dostavljač u Saloonu - tamo vam je najbolja pizza! :fiju:

Isus 27.11.2007. 12:51

Citiraj:

Autor rendula (Post 290072)
Obično naručujem iz pizzerie stross. Nije baš nešto posebno, ali ju brzo dostave i znam telefonski broj napamet.

A najbolja pizza koju sam probao je definitivno na Murteru u pizzeriji Tunga-Re.

Potpisujem za Tunga-Re fenomenalna pizz ai jako brzo stigne, osoblje izvrsno :D

Emissary 27.11.2007. 14:33

Citiraj:

Autor Marklar (Post 879533)

Dobar je gušt...a meni je još bolja Bakra!

iggyone 28.11.2007. 01:04

Uff, eto javljam se kao strastveni pizzo-ljubac. Da se osvrnem na pizzerije u gradu u kojima sam jeo...

Nekoć davno, dok sam bio još klinjo, starci su me često vodili na pizzu na Opatovinu i u Vlašku. Tamo je nekoć u Zabregu bio centar najboljih pizza.

Danas...pa idemo redom:

Karijola (Kranjčevićeva 16a): visoke cijene, egzotične pizze i hrskavo tijesto. Za mene ipak malo preskupo. Jest da su sastojci vjerojatno nešto bolji (ali nema ih baš previše) u odnosu na ostale pizzerije u ZG-u, ali cijenom to baš po meni i ne opravdavaju, jer miješana dođe 43kn.

Mamma Mia (Ilica 63): ne sjećam se kad sam zadnji put tu bio. Al se sjećam da imaju dobar izbor pizza, peku ih direkt u krušnoj peći, ambijent je ugodan, cjenovno pizze nisu skupe...jedino ak se ne varam, pizza ponekad bude možda malo presuha.

Dvojka (Nova Ves 2): možda najveći izbor pizza u cijelom gradu. Cijene nešto veće (30-40kn), tijesto je kao po mom receptu: nešto deblje i mekano skoro pa podjednako na cijeloj pizzi. Nadjeva ima dovoljno, a sastojci su ok. Jedino kaj ovoj pizzerii fali jest veći prostor, inače ovdje najčešće dolazim upravo zbog tijesta!

Baschiera (Selska 215; Trg senjskih uskoka 7): otkad se otvorila prva Baschiera, išo sam tamo na pizzu. Bio sam sasvim zadovoljan. I dan danas imaju odličan izbor, dvojka radi do 2 iza ponoći, pizze su standardne veličine i standardnog okusa, po meni ništa posebno, cijene prihvatljive. Odnosno, onaj ko živi u kvartu oko Baschiere, vjerojatno malogdje drugdje jede pizzu, jer bi vjerojatno i ja tako napravio.

6 (Medulićeva 6): prosječna veličina pizze, veliki izbor pizza, sastojaka ima kao u gram točno, tamo ako se ne varam, ne koriste ni edamer niti gaudu, već neki drugi sir po čemu se pizza jedino razlikuje od ostalih, inače nije nikakvog posebnog okusa, ali eto, sasvim korektna pizzeria. Cijene ok.

DG (Andrije Žaje 57): preko puta Doma sportova...dobro za pojest pizzu poslije dužesatnog navijanja na tekmi, radi isto do 2 iza ponoći, pizza je ok, jedino kaj se meni ne dopada jest kaj šunka nije naribana, već ju onak stave u onim narezanim komadima. Inače pizza je dovoljno sočna, ima nešto i rajčice, sasvim solidno.Cijene sasvim prihvatljive.

Nokturno (Skalinska 4): mali restoran u ulici koja spaja Tkalču i Opatovinu/Dolac...restoran koji je skoro pa uvijek pun,ali zato nakon neumornog šopinga sa curom, dobro mjesto za odmorit noge i pojesti anemičnu (čitaj: bez puno okusa i sastojaka) i jeftinu pizzu. Miješana 25kn - veličina, nešto ispod prosjeka, tijesto - korektno. Ono, velim, za pojest pizzu "usput" i ne ostavit puno love.

Maslina (Stupnička 14): pizzerija udaljena 10m od SC-a u Cvjetnom i 20m od Vjesnika...možda najveće pizze u gradu, ali i izgled vara...količina tijesta je ista kao u npr. Dvojci, ali je samo na tanje i na šire razvaljano tijesto, tako da kad se speče je tanko i hrskavo. Na gljivama ne štede, sastojci su sasvim u redu, cijene oko 35kn pa nadalje. S obzirom da ja volim deblje i mekano tijesto, nemogu reći da pizza ovdje ne valja, ali potvrđujem da su sastojci na pizzi full ok.

Stara Sava (Savska 208): u srednješkolsko doba moja najomiljenija pizzeria...pizza "je bila" velika, sočna, odlična za cijenu, ali danas se kolko vidim nešto pokvarila...valjda upravo zbog toga jer su se puno reklamirali, pa je restoran postao ipak nešto više kao zalogajnica...a još kad sam vidio frenda koji se u srednjoj drokso, kako peče pizzu (btw taj čovjek više ne peče pizzu)...odlazim tamo jednom do dvaput godišnje, i pizza je i dalje sasvim korektna, prosječna bih rekao, najfinije mi je tijesto tamo, izbor pizza i nije nešto...

Vagabund (Vlaška 90): je moje sljedeće oderdište. Frend mi ju je preporučio, jer on živi u tom kvartu, pa si za doma iz te pizzerie uzima pizzu. Kaže da je tam baš kao po mojoj narudžbi: mekano tijesto, kao domaće, vrlo dobar nadjev, i prosječna veličina pizze, i to sve za manje od 30kn!

To su mi nekako najpoznatije i ajmo reć "najbolje" pizzerie u gradu. Kad bih danas morao birati neki redoslijed vjerojatno bi glasio: 1.Dvojka, 2. Mamma Mia, 3. 6...

Isto tako jeo sam i pizze iz hrpu "dostava"...Rossi, Kum, Venera, Meduza, Tigrić, Pivo i Pizza,Rubelj...uglavnom od dostava nijeda nije bila ni do koljena jednoj običnoj pizzi iz prve 3 na listi.

Uglavnom, ako mi tko ima za preporučiti još koju fantastičnu pizzeriu u gradu, molim da mi javi! :D

:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:46.