![]() |
Da. Frend mi javio da isto ne može, ima 0324 i nema više User izbornika ni nakon reseta.
Ovo što je silver napisao vam radi malo izmijenjeno. Vodič bi trebalo izmijeniti na način da se admina može dobiti samo na 1.0 (AUN0) odnosno isključivo onaj router direkt iz kutije. Router kada vam donese poštar ne spajajte odmah već dodajte admina, napravite sve kao iz vodiča. Jer u suprotnom router odmah povlači novi privilege sa servera (i na adsl-u) koji uklanja User izbornik. A po noći će vam staviti i novi fw. A jedino ovaj "admin" ima broadband, wireless, homeNetworking, usbService, powerManagement, routing, dnsroute, vlangroup, qos, nat, dns, halfBridge, igmpSetting, intfGrp, firewall, macFilter, parentalControl, schedulerRule, certificates, ipsecVPN, sip, phone, callRule, callHistory, lineTest, log, trafficStatus, voipStatus, arpTable, routeTable, igmpGroupStatus, xdslStatistics, 3gStatistics, system, userAccount, remoteMGMT, tr069Client, tr064, time, emailNotification, logSetting, firmwareUpgrade, configuration, reboot, disagnostic, HelpDesk, wizard, status, snmp |
Nemoguce, moj fw je: Firmware Version: V1.00(AAUN.1)b2_20150324
Takodjer sam i na prijasnjem V1.00(AAUN.1)b2_20150304 mogao istim postupkom dodati usera sa Administrator ovlastima a tek onda admina. Znaci ovo dokazano radi sa: V1.00(AAUN.1)b2_20150304 V1.00(AAUN.1)b2_20150324 Pa nije moj router sad specijalan i da ima poseban neki fw... Napravite duzi reset kako sam opisao. Stisnit iza reset, drzati dok power lampica ne prestane blinkati i POZELENI pa ugasit router i jos uvjek drzati reset, upaliti router i dalje drzati dok power lampica opet ne prestane blinkati i pozeleni. Citiraj:
Ne, imat ces samo vidljivo: a) Power Management b) USB Service + Media Server + Print Server c) Wireless -WDS d) VoIP Call History e) VoIP Call Rule f) Jos neke sitnice da sad ne pretrazujem doslovce sve. Sve je vidljivo jedino ako router i "iskon_acs" ne komuniciraju, tak svejedno s kim se logiras, bio obican user ili admin. Jedina razlika izmedju pocetnog V1.00(AAUN.0) i ovih je ta da je u pocetnoj verziji moguce odmah sa Administratorom dodati drugog usera sa pravim Administrator ovlastima a kasniji fw koji su dolazili sam user Administrator od Iskona je dodatno onemogucen u tome i zato je u kasnijim fw verzijama prvo potrebno kreirati obicnog usera koji nema te rekstrikcije jer nemoze Iskon napamet znat kako ce se koji user zvati da bi uvalio restrikcije u .conf. Tko god ne vidi izbornik User Account nakon reseta nije dobro resetirao router. Kada je router dobro resetiran pod TR-069 Client se vidi: ACS User Name: iskon_acs ACS Password: iskon_acs I to su pocetne postavke routera, tek kasnije kada se prikljuci kabl te stavke se promjene i umjesto iskon_acs je tu pravo korisnicko ime i ispod password. |
Ali meni (i jos nekima) samo treba pristup Print Serveru, ne potpuna kontrola :D
Mogu onda moliti password za admin? EDIT: skužio, hvala silver_tip :D |
@silver_tip u pravu si. Router nije bio dobro resetiran. Uspio sam sve riješiti. :respekt:Ja imam Duo uslugu s telefonom i kada isključim sav onaj remote management nemam telefon. Sada sam sve ostavio uključeno i sve šljaka i imam onaj ograničeni set opcija koji je prilično zadovoljavajući.
|
Citiraj:
@Ag008 Sad onom tvom kolegi cupaj usi jer nezna router resetirati ili cu mu ja. Citiraj:
E da, sutra idem jedan router "popravit" i ima isti fw ko moj pa bas javim jel sve ok proslo... @dstojic Gle, dok imas admina i jos si logiran na router, onda ukljucis TR-069 Client i moraju ti doc postavke za telefon i onda se to da iscitati, mogu ti ja to preko TeamViewer-a ako os i kad se to pospremi onda ponovo postavis router i kada se to rucno upise radit ce i telefon ! |
Probam kada uhvatim vremena pa javim. Ako ne uspijem probat ćemo preko TW. Hvala na pomoći.
|
kako napreduje otkljucavanje? jesu isprobane one dvije metode sa igranjem po configu?
|
Moj su oni ubili ... nisu mene ni morali čekat.
Ne radi već 3 dan i nikako da netko donese novi ili što već ... sva sreća pa mi porezni obveznici plaćaju 3G modem koji se ubacio kao backup na routeru pa sam sada na 10/1 preko ViPa ... strašno ... pa kolko njima treba da vide je su li ubili oni modem ili je nešto na centrali ... poslao sam im mail da si lijepo odbiju dane nerada od računa za ovaj mjesec. |
Kako misliš "ubili", ovaj router nije baš lagano ubiti, hard reset uvijek vraća na tvorničke postavke. Što ti je pod xdsl statistikom?
|
Citiraj:
|
Dobio sam poruku na PM pa da podjelim sa vama :D
User je ovaj: http://forum.pcekspert.com/member.php?u=38572 Citiraj:
Evo vam SIPAK :finger: Kada nam budete omogucili koriscenje svih opcija routera koje dolaze sa istim a ne uskracivali na neznam konto cega onda nece biti ni potrebe da useri onemogucavaju management pristup ili da preuzimaju admin ovlasti !! Zasto nam je nedostupno: 1. Power Management 2. Wireless WDS 3. USB Service, File Sharing, Media Server i Print Server. 4. QoS 5. VoIP - Call Rule i Call Histroy 6. Broadband - 3G Backup, Ethernet LAN 4 port as WAN 7. User Account u ogranicenom obliku, ne sa ADMIN pravima ! Ako sam jos sta izostavio neka ostali nadopune. Dakle ni jedna od ovih funkcija ne ometa sam router da bi koristenje vasih usluga bilo zbog gore navedenog otezano niti itko trazi da pruzate korisnicku podrsku za gore navedene mogucnosti. Izvolite se ograditi jednostavno da ne pruzate tehnicku podrsku osim za ono sto morate da bi DSL radio ali cemu kljucanje funkcija routera ? Kada se sluzebeno na svojom stranicama ocitujete da cete nowim FW sve te stvari omogucit onda ja budem instatno pobrisao sve sto sam napisao a da se tice onemogucavanja remonte pristupa routeru itd... |
Citiraj:
I slažem se sa postom gore ništa od navedenog ne bi trebalo biti onemogućeno jer ne može ometati radi ISPa. Ovako moramo moliti??? (istina to odobre i obave bez problema ali opet) da se router prebaci u bridge da mi kupimo svoj router koji bi radio sve ono što može i ISPov (u ovom slučaju iskonov). Odeš u RentaCAR i dobiješ auto ali ne smiješ koristiti navigaciju, otvarat prozore, koristiti upaljač, pomicati retrovizore i nagib stolica i niti slučajno uplaiti brisaće i nedaj bože poprati stakla pumpicom. |
@silver
Da, ne bi im trebalo smetati što netko ima administratora. Uz onu tvoju listu dodao bi i dodavanja Access pointova. http://i.imgur.com/eqMDeh3.png A WDS ionako ne radi pa ga ne treba ni dozvoliti (ne treba mi jer ionako imam sx763 na kojem je openwrt koji služi kao repetitor) Ovo mi je postalo jako korisno jer tablet/digitalni okvira za slike radi samo na wep-u, kada mi dođu gosti ne želim im davati svoju lozinku (i ponovno postavljati na 6 uređaja) pa imam i jedan otvoren ap uz ograničenu propusnost. Ne pružaju službenu podršku ali ne vidim niti jedan smisao ograničavanja brojnih mogućnosti. Vjerujem da ovaj router dijeli HT da bi imali sve kao pravi administrator uz rozu pozadinu. Inače, menadžment bi mogli ostaviti upaljen samo je problem što po novom privillage odmah pokupi s ACS-a pa i useru i administratoru smanji mogućnosti ili nema više pristupa userima. Menadžment bi trebali ostaviti omogućen budući da Iskon može objaviti fw koji otklanja probleme i unaprijeđuje rad a recimo i voip ili neke druge postavke nam se mogu promijeniti pa tu vidim razlog. |
Bude nekih pomaka izgleda, nesto ce mozda i otkljucati sa ove liste izgleda... vidjet cemo.
Definitivno im ne pase ovo "nasilno" preuzimanje kontrole nad routerom i bice da im je to trn u oku... bar tako procjenjujem po kolicini i sadrzaju privatnih poruka kojima me ISP maltretira. :D Zbilja razmisljam da isprintam poruke i prijavim u mup vlastiti ISP za psiholosko uznemiravanje :lol2: No bilo kako bilo, ako je taj lik uopce netko relavantan da se izdaje za predstavnika ISP-a... ponavljam i mislim da je to sasvim razumno od mene kao korisnika a vjerujem i vecine ostalih.... Kada budu ostavljene funkcije u routeru koje su zbilja korisne i potrebne uopce ne vidim potrebu da ista petljam i kopam po routeru, cemu ? Ako sve radi i imam sve opcije koje mi trebaju boli me kuki za router, neka blinka :D i radi , ni pogledat ga necu. Uklanjanje naprimjer USB Service, File Sharing, Media Server i Print Servera je cista pakost od strane ISP-a, samo zato sto eto mogu... ne vidim neku drugu i logicnu smisao uskrate toga ili VoIP Call Rule - Speed Dial itd... Meni recimo ovo sa Printerom je nepojmljivo da po njihovom umjesto da printer imam na routeru ne... printer mora bit na nekom upaljenom racunalu da bi ostalima racunalima bio dostupan - debilizam. Meni je samo zao sto se lik krije iza PM poruka umjesto da bude musko i ovdje posta, neka iznese svoje stavove, primjedbe i sve sto misli, forum smo, ljudi smo... ako im je zaista stalo do korisnika onda cemo naci i zajednicki jezik na obostranu korist ali ne.... njima je drazje izgleda spijunirati i prikriveno prijetiti umjesto razgovarati sa korisnicima. edit: idem im platit racun sada, danas je zadnji dan pa da me jos i za to ne hebu :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tesko da su ti ispunili ocekivanja. Ne sjecam se ni jednog "softver-upgrejda" u kojem su pogodovali korisnicima. Dapace, najcesce je bilo radi zatvaranja "rupa" preko kojih su korisnici mogli koristit opcije koje njima nisu po volji. Na Thomsonima su, recimo, mijenjali admin password nakon sto je stari bio provaljen.
Cak bi se kladio da su na neki nacin onemogucili postupak koji si ti koristio za pristup zatvorenim opcijama ;) |
Kod mene je V1.00(AAUN.1)b2_20150324, koliko mi se čini sve je isto kao i prije. Po ovom nije mi mjenjan FW - System Up Time:13 days: 6 hours: 14 minutes
|
GOSPODO AKO PRATITE FORUM DAJTE OMOGUĆITE VIŠE KORIŠTENJE USB SUČELJA!!!
|
Evo da si i ja osvrnem na ovaj "slučaj" tj. uređaj.
Jučer me dopalo pomoći prijatelju da navedeni pustimo u funkciju. To podrazumijeva sve ispravno spojiti, podesiti wireless (SSID i pass) te "spojiti" žične i bežične klijente. Reklo bi se 5 min., 15 min. maksimum posla. Malo morgen, po paljenju i kontaktiranju remote / acs - a, uređaj "povlači" firmware, konfig i pri tome je web konfig skoro neupotrebljiv. Kad se već toliko trudite napraviti uputu za montažu onda je dopunite sa: Odradite majmunski dio posla (oće reći sve spojite) i ne dirajte ništa jedno pol sata do sat vremena. Za to vrijeme će se uređaj daljinski konfigurirati. Kada to prođe možda još koji dio web konfiga maknemo od očiju korisnika jer vama to ništa ne treba, samo je bitno da šaljete nofce svaki mjesec. Ne znam jeli ranije navedeno, genijalci su između ostalog sakrili wan / adsl (internet) konekciju i sve vezano s tim. Prekratko sam se družio sa ovim uređajem za neki ozbiljniji dojam ili ocjenu. Od dobrog uređaja oni su customizacijom napravili ciglu. Pa gospodo to je smijurija i sramota (da ne napišem jednu drugu riječ sa s) ! :nono: |
Da je samo to u pitanju jos bi dobro bilo...
Uredjaj ima 1 fw gore kada se izvadi iz kutije, pod 1 mislim na 1 komad fw-a. Nakon pola sata-sat uredjaj ima 2 fw-a na sebi ! Nebi vjerovali da uredjaj ima 2 zasebne particije i svaka sa svojim fw. U globalu ja ga mogu vratit na prvi fw ali on opet remonte povuce zadnji... Za razliku ako se u samom startu onemoguci remonte i koristi uredjaj sa prvim fw, isti doslovce leti naspram situacije kad ima na sebi 2 particije sa 2 fw. Kroz telnet mogu odabrat: use fw1 or fw2 ali kazem, sta vrijedi... No ok, prije ili kasnije nabavit cu isti takav ali svoj i doslovce kada agent nazove da im router nije dostupan poslat ga u mp3 i ako im se to ne svidja neka suze rone... Prema opcim uvjetima remonte pristup im se mora omoguciti na njihovoj mreznoj opremi ako je instalirana. Inace nije problem sredit router i njihovog skrivenog admina doslovce zamjenit sa vlastitim adminom, ne userom sa Admistrator pravima nego doslovce se njihov admin zamjeni :) Evo da vadim malo mast kolegi.. ima se i LOG i radi ok, fale wan konekcije, 3g, sip i user ac itd.. no nije problem.. sve se to da podesiti i tek onda se pusti da router povuce cfg i drugi fw, opcije koje su podesene na prazno ostanu aktivne iako neke vise nisu vidljive. |
...što će biti kad nekom korisni-ku/cima "hakeri" upadnu preko te njihove "isp-admin" opcije i naprave štetu ?? , koga tada okriviti / tužiti tražiti nadoknadu štete ...ISP-u ?
...već dosta ima napisanog o virusima u ruterima.. |
Ja imam mgmt uključen no kada je bio isključen router je doista bio fluidniji a i brže se uključivao. Kada je mgmt uključen prilikom svakog paljenja se sinkronizira s ACS-om što dugo traje.
Mene od svega najviše nervira što nemam log, preko dosta toga mogu preći što nemam ali log želim vidjeti i imati a njega sakrivaju iz nepoznatog razloga (tj. prebacuju samo na sebe). @silver, ti imaš ažuran log? Jer i ja imam log ali je prazan, kada se spojio na ACS tada je promijenio s Remote+Local log na samo Remote. Btw evo video što sve Iskon skriva/omogućava |
Koji je razlog da imas management ukljucen? To uvjek sebi i svima kojima montiram/upogonim router iskljucim, jer me nikakvo prckanje isp-mudraca po routeru kojeg JA koristim, ne zanima. Nikad nisam cuo za nikakvu korist od toga remote managementa, samo stetu i nevolje.
|
Citiraj:
Mora se, ako je prikljucen mora se... zamjene ti router ako mu pristupiti ne mogu osim ako se ne izjasnis da koristis neki svoj. I doslovce moras imat svoj jer posto je router u najmu i recimo stoji u ormaru po opcim uvjetima ti njima moras dat pristup prikljucnom mjestu da ga vide.., njihovo je vlasnistvo. Jedino rjesenje je imat svoj router i onda ih se moze odhebati ali nema ni podrske naravno... ako sta podje po zlu sa linijom jedino opet stavit njihov pa onda zivkat. |
Mora se jedino ako tako pise krupnim ili sitnim slovima u ugovoru. Ja to nisam nigdje vidio, pa sam uvjeren da se ne mora imat ukljucen remote management.
Ako nesto podje po zlu, pa iz nekog razloga treba njihova daljinska pripomoc, lako se natrag ukljuci... |
Evo (na žalost) nastavak "priče" sa prethodne strane: "Zove me prijatelj da mu internet ne radi ?"
Ima lap koji je bežično spojen na router, riješeno u petak. Tada je od SZK dobio info da im treba jedan radni dan za aktiviranje nove usluge, rekoh OK. Dođem na lokaciju, lap ne može na internet jer se ne spaja na router, spojim žično, aktivirali su novu uslugu (prelaz sa Adsl na Vdsl i dogovoreno povećanje brzine). U čemu je problem ? Idioti su preko remote - a lupili postavke kako oni hoće (promjenjen SSID) ?? I šta sad ? Hoće li to raditi svaki put kad im padne na pamet ? Možda je pametnije da genijalca koji je napravio takvu skriptu upute u posebnu ustanovu ?? Sramota, pravite budale od ljudi :nono: |
Kod T-Coma se na njihovom portalu na "User stranici" pod "Internet" > "Postavke za Wlan modem" moze unijeti SSSID, Lozinka i Routing/Bridge mode nacin rada. Kad se spreme te promjene, router ce nakon svakog reseta ili promjene povuci te tamo zapisane postavke.
Jel i drugi operateri imaju takve mogucnosti - ne znam... |
Iskon ima prahistorijske "moj iskon" stranice koje su rađene još tamo kada je i user.t-com.hr bio napredniji/moderiniji od njihovih.
Tamo ne možeš ništa mijenjati, dodavati već samo gledaš ispis poziva, log spajanja i možeš eventualno dati zahtjev za promjenu paketa. Čak i na user.t-com.hr (dok sam bio na T-comu) si mogao promijeniti lozinku ili uklj/isklj wifi i slične sitnice. Iskon kasni jedno 10g. s time. @Nikky, njegov router je vjerojatno dobio novi fw kada ti se sve resetira na tvorničke vrijednosti. Sve što si mijenjao, dodavao na routeru iskon sa smiješkom vrati na stock postavke. Kada dođe novi fw update vjerojatno ćeš mu opet morati doći promijeniti ssid. |
Pa o tome i govorimo.
Sramota, prave budale od ljudi :nono: |
A što reći. Ag mi je pomogao s izradom admina i opcije koje imam trenutno me zadovoljavaju. Bitno mi je da je sve stabilno i brzo a trenutno je tako da šutim i pratim. Možda bude povoljnih vdsl routera pa nabavim jedan bez daljinskog menadžmenta.
|
Citiraj:
|
Nije nuzno da se router svaki put resetira kad dobije novi fw.
Konkretno, oni ne mogu napraviti reset da recimo pobrisu admina koji je kreiran sa prvim fw - ostaje zauvjek u tom obliku dok se ne napravi fizicki reset na routeru pa se isti vrati na tvornickog admina. Njihov reset samo poprcka postavke na svemu onome sto je u .conf konfiguraciji vama kao useru dodjeljeno za koriscenje. Dakle user Administrator bude "resetiran", ostali useri nisu zahvaceni s time. Znaci ako user admin postavi email notification recimo i router dobije novi fw, resetira se.., email notification ce ostati onako kako ga je user admin i postavio. Tako je i sa jos nekim opcijama koje oni u globalu mogu iskljucit samo izravnim telnet-iranjem u router i akrobacijama sa supervisorom koji bi brisao usera admin ili kreiranje novoga koji bi admina obrisao pa opet da kreiraju svojeg tvornickog admina. U globalu takvo petljanje nemoze proci bez 3-4 reseta routera i gubitka veze pa malo je za ocekivati da bi se netko usudio na takav nacin nesto mjenjati po routeru korisnicima. |
poz
jel uspio neko naći default password od admin usernamea? |
Pa sta ce ti ? Nista novo ili drugacije sa njim ne dobivas...
|
Citiraj:
ok sredim to za koji dan onda, ty for info |
vjerojatno se mogu default admin login podaci upisat ali ih nece javno objavit jer ili ih jos nitko nije nasao ili su pronađeni ali neki forumas zastrasuje da remote mora bit ukljucen pa zato nije objavljen pw.
|
Zapravo dobiješ malo više. A admin lozinka ostaje tajna
No lako je promijeniš po postupku s prethodne strane. Ako imaš admina uz njihov menadžment uključen tada imaš i dalje pristup USB-u, Voip pozivima, dodavanju Access pointova i sličnim stvarima. Tj. kao na ovom videu; https://www.youtube.com/watch?v=WK1kCsFyh_E |
Taj firmware je pun rupa... Ima vrlo jednostavan nacin za dobit admin pristup, puno jednostavniji od ovog navedenog tu na forumu ali posto sam prvi put zamolio da se moji pronalasci djele samo kroz privatne poruke pa me se nije poslusalo sad se strpite da to skuzi netko drugi pa mozda on to podjeli sa vama...
|
Kako ovo nije tvoj privatni nego je javni forum, ne vidim zasto bi ti se ispunjavale privatne zelje...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:38. |