![]() |
Molim Vas pomozite mi prebaciti TELEFONSKI IMENIK – KONTAKTE sa T-Mobile MDA Pocket PC 1 ( sa debelom antenom) - na HTC HD2 . Oba mobitela imaju Windows.
U kojem operativno je lakše: Win XP ili Win 7 ? Sa kojim PROGRAMIMA, opišite mi malo detaljnije ili uz koji tutorijal. Hvala. |
Obzirom na imaš WM na oba, najlakše bi bilo putem Outlooka (ne Outlook Express, već baš Outlook). Pretpostavljam da postoji neki dedicirani program (tipa Nokia Ovi, Samsung Kies i sl.) s kojim to možeš napraviti.
|
Citiraj:
|
Imenik sa sony ericssona na samsung
Pozdrav, isprike ako ima tema ali pisem sa moba. Trebam prebaciti imenik sa SE Spiro, na Samsung E2550. Kada kopiram na karticu prebaci mi u obliku prezime;ime/1 jel moguce to normalno prebaciti?
|
Izvezi imenik sa Spire pomoću MyPhoneExplorera u .cvs, pa uvezi taj format u Kies.
|
MyPhoneExplorer mi ne pronalazi Spiru.
Neka druga ideja? |
Ja imah slican problem prije par dana..
Radi se o SE w205 na samsung s5570i.. prvo sam napravio backup na mcard na SE, zatim taj .cvs otvorio s windows contacts (win 7) pa napravio export ali u folder (znaci sad je svaki kontakt 1 file), prebacio taj folder na samsunga i kliknuo import from mcard... Nije mi se dalo za*ebavat s piraterijom za one programe gore navedene, a i nije mi se w205 htio spojit u "pc mode" vec samo "mass storage"... Imenik je prebacio fino, nema ono /1, /2, /3, nego su svi pod istim imenom s vise brojeva, bas kako treba... Kad su mi svi kontakti bili jedan .cvs file, nije mi samsung htio import napravit... |
Samo sto ovaj samsung nema import imenika sa mem.kartice.
Ima mem. karticu u sebi ali ne i sinkronizaciju sa imenikom. Ovi gore programi su legalni, barem se ja nisam morao zajebavat sa nicime. Skinuo sa sluzb. stranica. |
Problemi i pitanja vezano za SIM, signal, punjače, kontakte, recovery, prva pomoć...
Dali mi može ko pomoći da mi kaže gdje ima za kupiti u Zagrebu zamjenski mini usb punjač za Motorolu, jer je original krepao.
Ja tražim i niš nenalazim. Znači tražim mini usb to je na slici ovaj lijevi mini, a ovaj desno je micro. Znači meni treba punjač sa mini usb izlazom da uštekam u mobitel. http://usbtips.com/wp-content/upload...lm-800w-12.jpg Punjač mora biti za gradsku mrežu 220/230V. |
|
Jel ta trgovina ima cijenik i dal je to moguće nabaviti osobno bez poštarine ?
|
|
Kolika mu je uopće garancija ?
Pitam jer se nesnalazim na njihovoj stranici. |
Marka Kening (nije Kina). struja 2 A, to bi trebalo da radi bez problema, ako šta crkne javi, gazda Stipe če ti dati drugi:D.
|
2A? Nije li to malo previše? Šta piše na originalnom punjaču glede izlazne struje i napona?
|
Onaj punjač kojeg je predložio begi, nisam kupio jer gura 2A što je previše pitao sam telefonskim putem. Taj punjač puni na 2A.
A punjač mora puniti do 1A, original je punio mi se čini oko 600-700mAh. Zato sam kupio USB punjač kod Linksa sa kablom micro USB, jer imam svoj data kabel USB mini original od motorole. http://www.links.hr/?naziv=punjac-me...kl=041.700.009 E sad imam jedan problem. Taj punjač s stim original data kablom neželi puniti motorolu, dok drugi mobitel s micro usb kablom normalno puni. No ako taj data kabel uštekam u auto adapter punjač onda najnormalnije puni tu motorolu. Znači preko tog data kabla neželi puniti niti na kompu niti na taj USB punjač (230v), ali zato može stim kablom puniti preko punjača USB adapter u auto. U čem je problem zašto neželi puniti ni na kompu ni na taj novi punjač ? Probao sam i sa drugim kablom USB mini kraćim od 30cm namjenjen za hardove niti sa njime neradi ! |
Svaka baterija na sebi ima elektroniku koja određuje struju punjenja. Znači baterija se ne bi punila sa 2 A, nego 0,7A, a punjač bi radio sa 40% kapaciteta. Kod kupnje obavezno ponijeti mob., te vidjeti da li puni na licu mjesta u trgovini. Inače napon je standardan nekih 5V na svim punjačima.
|
Istina ali neki mobiteli ne reagiraju na punjac preko 1.2A. Ipak punjenje ide preko maticne,ne ide direktno na bateriju. Treba nabaviti max 1A punjac i nema brige. Ima u simelu na okretistu tramvaja na crnomercu
|
Sta je tu je, ovoga sam kupio i on je ispravan ima dvije godine jamstva, dok onaj simel punjac nevalja nista odmah je usmrdio nakon par dana i ima jamstvo svega 6mj tako da nis cudno. Pa sam odustao od njega.
No jel ima ko ideju kako rijesiti ovaj problem sa punjenjem na toj motoroli ? |
Nisam rijesio problem, izgleda da niti necu...
|
teško punjenje Motorole Defy+
Imam sličan problem punjenja Defy mobitela. Prvih se mjeseci originalnim punjačem punio uredno a onda počelo zaj. Uključivanjem i isključivanjem bi, nakon desetak puta, počeo puniti a poslije niti tako. Na USB portu kompa, sa data kabelom se uredno punio. Niti drugi punjači nisu valjali pa sam i kabele minjao. Otkrio sam da nema nikakvih problema sa punjačem IPada, Apple punjač original i sad ga koristim.Inače većina punjača mobitela je 750-850mA a ovaj Appleov je 1A !Ipak, ne puni niti originalni Asusov punjač tableta Nexus7 struje 2A! Dakle ne mogu dokučiti u čemu je tajna da Appleov punjač jedini puni!A mislim da punjač može biti dimenzioniran za struje daleko veće od potrošača a potrošač uzima koliko mu treba ! Problem je kad je punjač preslab a mobitel hoće potegnut veću struju pa se punjač pregrije a i kabeli mogu izgorit; kod oštećenog kabela pogledajte koje su to jadne žičice i to po 2,3 najviše.
Citiraj:
|
3G u Beogradu
Bok,
Inače koristim tele2 na bonove, no kako idući mjesec odlazim u Bg zanima me kakve su točno cijene za tamošnji 3G u roamingu i kako to točno funkcionira? Molim pomoć jer na netu baš ne mogu naći neku razumljivu informaciju... Dakako, treba mi samo za najosnovnije stvari (mail), da ne budem totalno odsječena od svih. To troši dosta malo prometa pa vjerujem da se možda mogu tako izvući, jer nisam baš sigurna hoće li biti neki wifi tamo gdje dolazim... Hvala |
pa ne odlaziš u neku pripizdinu od grada s 10000 stanovnika i jednim semaforom :lol2:
http://www.wificafespots.com/wifi/ci...Novi%20Beograd http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/264...ija-u-Beogradu |
Citiraj:
Eto, sad kad je to riješeno, može li odgovor na prvobitno pitanje? :) |
Možda najjednostavnije rješenje da uzmeš neku prepaid karticu, kupiš bon od par eura i trošiš to (ne znam uopće koji su tamo operateri i kakve su cijene, ali ako imaš otključan mobitel možda ti se isplati najviše)
|
pa to je najisplativije u bilo kojoj zemlji... bilo voice ili data.
|
Roaming u Srbiji je skup sport. Jaaako skup.
Kad nam zaposlenici odu na teren u Srbiju, računi su bolesni. |
Citiraj:
Bilo bi lijepo da mi netko pomođe pronaći konkretne cijene kakve god da jesu, pa ću ja sama procijeniti isplati li se ili ne... |
Kako sam cesto u Bg, na bilo kakve roaminge zaboravi, sto vrijedi za Srbiju, Crnu Goru i Kosovo.
Ja sam si uzeo tamosnju VIP karticu i obicno imas akciju gdje za 300-500 dinara nadoplate mozes aktivirati opcije gdje imas i vise nego dovoljno Interneta za sve potrebe. |
Citiraj:
Sada je telefon u mojem posjedu preko godinu dana. Imam li pravo tražiti da mi ga otključaju i koliko to traje (jer za mjesec dana idem)? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ali svejedno mi je blesavo što nigdje ne mogu naći cjenik za srbiju.
Poslat ću mail szk, možda oni znaju. |
svi jedno, a ti drugo... dakle traži od telekoma da ti daju unlock kod ako si ga u potpunosti otplatila, tamo kupi neku prepaid karticu i bok.
di ćeš brate u data roam, pa doći će ti doma račun kojeg ćeš na amex otplaćivat idućih godinu dana. |
Citiraj:
A njihov kod za otključavanje čeka se tjednima. Najvjerojatnije ću već biti tamo prije negoli ga oni pošalju. |
trebalo mi je točno 2 minute da nađem kako je 100kb 6kn na pretplatu... dakle procjena je da vidiš kompletnu naslovnicu tipa 24sata negdje oko 150kn.
|
Citiraj:
A i bilo bi jako lijepo da podijeliš sa mnom taj izvor na kojemu si našao tu informaciju. |
|
http://orcis.everyday.com/popup.php?...Tele2&tab=cust
Ako već nemaš otključan mobitel, odmah sada zatraži otključavanje jer možda ti kod stigne prije odlaska u Srbiju. Ako ne, pokušaj posuditi otključani mob od nekog frenda ili nabavi nekog Kineza obzirom da su oni otključani po defaultu i najčešće primaju 2 SIM kartice tako da bi mogla imati i našu i njihovu u istom uređaju. |
Citiraj:
Samo logički odlazak na tele2 stranicu, skidanje službenog cjenika važećeg na današnji dan (1.2MB veličine), i utipkavanje riječi srbija, pa 100 kB u adobe readeru.... 5,95 Kn/100kB Btw - http://www.tele2.hr//downloadpdf.ashx?pdfid=323 Stranica 58/62 |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:17. |