PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   No Man's Sky (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260905)

segregator 14.08.2016. 09:42

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2956092)
Ma znam, al brate, kupit nesto na osnovu trailera i lazi sta svaki developer sere jer im je u interesu da te prevari za pare.

I ovo je hypano do boli i pusta obecanja, i jos su rekli da su svi early reviewi lazi i da se ceka full verzija. i sad je full vani i ispada da su oni early reviewi bili u pravi, igra je razocarala.

Jes vidio pricu o 2 early streamera? Prvo je receno da su shanse da se ikad nadje drugi player mizerne ako ne i gotovo nemoguce. I 2 early streamera se nadju, tj, na istoj su planeti, ne vide se. Odu u orbitu, ne vide se. Sta god naprave nikako da se vide.

Odogovor NMSa, krivi su serveri, krivo je ovo i ono. Al cinjenica je da su opet zajebali stvar.

Mene su samo sa Age of Conan tako zeznuli i od tada nikad više :)

Omerta 14.08.2016. 13:21

Steam daje refund do 2h sata igranja i to već svi znamo, tako da nema više straha od preordera, kupovine igara prvog dana i slično.

2h je premalo da se donese neki sud o igri, ali zato pogledaš par rivjua gameplaya, objektivnih kritika, a na kraju krajeva i odigraš 2h. Ako ne valja - vratiš.
Kakav jogurt i slična sranja, nemojte mi to ni spominjati, nikad više se nebi vratio na to.

Trenutno na steamu ima 17000 pozitivnih i 13000 negativnih mišljenja.

Bit će nešto od ove igre nakon dva tri patcha odnosno ubacivanja dodatnog sadržaja unutra.

xGAME 14.08.2016. 13:35

Ma što će bit? Upgrejdaš brod i otkrivaš planete s razlikom u boji i to je to. Ako ti je to dovoljno onda super, a ako nije onda bježi od te igre.

Najviše što će napraviti je popravit performanse. Misliš da će ubacit novi kraj? Ručno rađene planete, galaskije i populaciju? To bi zahtijevalo ubacivanje contenta kojeg bi ručno radili, što im se očito neda.

Polažeš jako veliku nadu u igru koja je dokazala da za 60€ koliko košta nema ništa sadržaja.

Neo-ST 14.08.2016. 13:38

Omerta 14.08.2016. 14:56

Citiraj:

Autor xGAME (Post 2956469)
Ma što će bit? Upgrejdaš brod i otkrivaš planete s razlikom u boji i to je to. Ako ti je to dovoljno onda super, a ako nije onda bježi od te igre.

Najviše što će napraviti je popravit performanse. Misliš da će ubacit novi kraj? Ručno rađene planete, galaskije i populaciju? To bi zahtijevalo ubacivanje contenta kojeg bi ručno radili, što im se očito neda.

Polažeš jako veliku nadu u igru koja je dokazala da za 60€ koliko košta nema ništa sadržaja.

(pustimo sa strane katastrofalni start na PCu, računajmo da će se to popravit otom potom)

A jel ti pratiš od bilo koga na youtubeu gameplay?
Ja recimo pratim od naših HCLa, već četvrti video po oko 40min svaki.
I više si ne želim spojlat. Očigledno je da igra ima brdo toga za pokazat, istražit. Da, istina je da velika većina planeta djeluje slično no onda ti uleti jedan koji je totalno različit u svemu.
Sa druge strane, ako ćemo barem malo realno, koja je razlika od mjeseca i marsa, ovaj djeluje sivo dok drugi crveno, zemlja je pak najviše plava :D
Mislim sve je to slično, negdje je full hladno, negdje vruće, negdje optimalno.

U svemiru (u igri) možeš napadat druge brodove, stanice, trejdat, istraživat bla bla.
Kao što je rečeno nije ovo igra za svakog, možda nije ni za mene, ali zato ju nisam ni kupio već pratim situaciju i kakve takve recenzije kroz tjedan dana kada ljudi naberu 60+ sati igranja.

Većina pljuje po Sony marketingu, što se obećavalo a što isporučilo, ma zaboli me za to. Sada je igra vani i onaj tko želi igrat će ju. Vrijeme će pokazat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

xGAME 14.08.2016. 16:37

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2956491)
(pustimo sa strane katastrofalni start na PCu, računajmo da će se to popravit otom potom)

A jel ti pratiš od bilo koga na youtubeu gameplay?
Ja recimo pratim od naših HCLa, već četvrti video po oko 40min svaki.
I više si ne želim spojlat. Očigledno je da igra ima brdo toga za pokazat, istražit. Da, istina je da velika većina planeta djeluje slično no onda ti uleti jedan koji je totalno različit u svemu.
Sa druge strane, ako ćemo barem malo realno, koja je razlika od mjeseca i marsa, ovaj djeluje sivo dok drugi crveno, zemlja je pak najviše plava :D
Mislim sve je to slično, negdje je full hladno, negdje vruće, negdje optimalno.

U svemiru (u igri) možeš napadat druge brodove, stanice, trejdat, istraživat bla bla.
Kao što je rečeno nije ovo igra za svakog, možda nije ni za mene, ali zato ju nisam ni kupio već pratim situaciju i kakve takve recenzije kroz tjedan dana kada ljudi naberu 60+ sati igranja.

Većina pljuje po Sony marketingu, što se obećavalo a što isporučilo, ma zaboli me za to. Sada je igra vani i onaj tko želi igrat će ju. Vrijeme će pokazat.

Gledao sam i igrao osobno.

U igri jedino što imaš za radit je skupljat materijale, upgrejdat brod i multi tool.
Ovo za planete mislim da mi nema ni smisla komentirat. Random su generirani kao i stvorenja na njima. Koliko to dobro moze biti? Za mene nije content random generirani svemir. Količina planeta, galaksija i kamenja ne rezultira kvalitetnom igrom.

Ekonomija u igri je nepostojeca. Dubine nema. Ne utjeces nikako na nju.

Borba je full jednostavna i kome je to ok, super, meni fali taktiziranja, a ne da samo krizic ispred broda slijedim i pucam u to.

Nije za svakog, ali isto isto tako zasto branit broken indie igru kojoj su nabili cijenu jedne AAA igre i ignorirali sve upite ljudi? Sakrivali su informacije jer im je cilj bio zaradit na preorderu. Uspjeli su.

Omerta 14.08.2016. 17:14

Nikog se ovdje ne brani, kupio ju nisam, mene zajebali nisu pa zato ni ne komentiram te stvari.
Jednostavno mislim da igra stvarno ima ono nešto fora. Naravno da ne vrijedi 60 eura, jer ako jedan GTA toliko košta onda bi ovo trebalo biti 25 eura. No nije to mjerilo.

Mommistake 14.08.2016. 17:26

Pa realno, da je igra tako napravljena kako je najvaljivana vrijedi i 100 EUR, da je svaki planet drugačiji na svoj način. Ali jebeš to kad svaki treći planet je gotovo isti.

Omerta 14.08.2016. 18:00

Da, slazem se. Ali svejedno na momente i u nekim situacijama brutalno dobro izgleda sve to.
Ne znam što bi rekao, ludo me zanimaju rivjui pojedinaca nakon odigranih 50-60 sati. Zapravo tek tada ce se znat konkretno koliko ima različitosti u svemu tome.

BladeRy 14.08.2016. 19:34

Neznam, mene nikad ne zanima pozitivno misljenje. Ekipa ima osjecaj da su platili pa sad brane ulog, a koliko ima fanboysa to ne treba ni govorit, eto pa geldaj Star Cit, koliko ga white knightova brani.
Negativci barem opisu ono sta im smeta.

Glede "jogurt" verzije. Zadnje sta sam skinio je bio MGS5, koji pise da trazi i7 i dobru grafu, ja sam probao iz zajebancije. Igra mi ide na med-high 50ak fps, na mom xeonu i 6850. Nakon 1 dan sam kupio original.

Al da dajem pare unaprijed, nema shanse. Danas se ne daje demo iz razloga da ekipa ne vidi sta kupuje. To sta se moze dobit refund od steama nije rijesenje, trebali bi prestat izdavat igre koje su pune problema. Ajmo rec da ces cekat patch, i da se dogodi sranje kao sa zadnjim Butmanom koji nikad nije popravljen...sta onda?

Glede NMSa, mislis da ce se nakon 50-60h igre pojavit neki drugi content? I sad platis igru i cekas 2-3 patcha sa contentom? Jel to znaci da sad nema bas contenta? I sta ako taj content bude DLC?

Ajmo rec da je to novi studio pa se tek uigravaju. Al su uspili fino svladat onaj dio da ne daju vani demo, da ignoriraju upite ljudi, ne daju okolo verzije na review, popljuju svakoga tko kaze ista "lose/istinito" o igri, izbace katastrofa port na PC, igra sa ocajnim performansama. To su sve kao male boljke novog studija...

Al bez imalo problema uzmu 60€ kao da je AAA naslov. Ja sam htio ovo kupit i igrat sa kolegom, njemu sa i5 je slide show i non stop crash, meni i ne radi jer grafa nema OpenGL 4.5 (koji naravno nisu rekli u minimum specsima), uskoro pada nova grafa al sadasnje stanje me odbilo od igre.

Omerta 14.08.2016. 19:56

No Man's Sky

Mene je odbilo sadašnje stanje ali ne u pogledu igrivosti, jer i dalje smatram da igra puno toga nudi, i opcenito ta zamisao mi je odlična pa čak i prezentacija. Nego mene je odbilo katastrofalno PC izdanje, izbacivanje iz igre, neoptimiziranost, iskakanje objekata u daljini je previše izraženo i slične stvari.
Igra ko igra je nekako ispunila moja očekivanja.
Jer pazi ovo, oni su od početka spominjali milijarde i milijarde proceduralno generiranih planeta. Pa zar je itko uopće mogao pomisliti da će to stvarno biti ta brojka različitih planeta? (Mislim, to je nemoguće izvest, trajalo bi beskonačno :D )
Taj očito nije shvatio što to znači i kako funkcionira ta formula.
Recimo da postoji 6 različitih životinja, ogromni je broj kombinacija medju njima, može se stvoriti svašta različito a opet vrlo vrlo slično. Tako funkcionira i igra.
Ja se samo nadam da će to oko performansi i tehničkih stvari profunkcionirati a ako ne, moju lovu neće vidjet.

BladeRy 14.08.2016. 20:21

Nisu igraci rekli da ima 10.000.000.000.000.000 razlicitih planeta i zivotinja. Svakoj budali je jasno da igra ima generiranje planeta na osnovi nekog algoritma i da ce sve to izgledat vise/manje isto. Zivotinje imaju djelove tjela i igra ih samo izmjesa, big deal, opet, studio iza NMSa je overhypao sve a ispalo je ocajno.

Sami studio je nahvalio svoju igru a izali su rusevinu.

blava 14.08.2016. 22:01

Vi koji igrate,kako uopce izaci iz jednog planetarnog sustava ? To treba istraziti i konstruirati hyperdrive ili ?

Ag008 14.08.2016. 22:10

Da, samo konstruirati Hyperdrive. Nađi te elemente.
Ne trebaš ga napuniti energijom (ja nisam ni našao elemente za napuniti ga niti istražio kako one pločice napraviti)
Pa uđeš u svemirski brod i odletiš s W.
Nego kako dobiti Bypass da otvorim zaključana vrata na planetima?
Traži m isada lvl2 a ja nisam ni lvl1 dobio/istražio.

Mario92 14.08.2016. 22:41

Ovu igru je 95% nahajpao community I dotični se onda razočarao u rezultat.

Kaj drugo reći nego da su si sami krivi. Igru sam pratio od početka, bio jako nahajpan, tokom vremena skužio da imamo u pitanju novi Spore I sad čekam da nakon nekog vremena patchiraju, dodaju neki sadržaj I da igra pojeftini.

ivan77 15.08.2016. 16:23

Ja zamijenio ps4 preorder za 3ds preorder dragon quest 7. Razočaran sam.

Sn4k3 15.08.2016. 18:00

Situacija je opcenito nesto bolja sto se tice stutteringa i frame dropova sa ovim experimentalnim patchem...
Ali daleko je to od jednog fluidnog gameplaya. Prezahtjevna igra za ono sto ima pokazati.

Ag008 15.08.2016. 18:01

Link?

Neo-ST 16.08.2016. 00:49

:D

Omerta 16.08.2016. 12:25

I što na kraju, barem zasad (a možda i za uvijek) nije moguće da se susretnu dva igrača? dali u ovih par dana ima koji slučaj da su se sreli?

Znam za ono sa PS4 gdje su dva lika bila na istom planetu i na istoj poziciji pa se nisu vidjeli.

BTW, igram ju od sinoć, cirka 3h.. Htio sam ju probati i na kraju posudio od frendova sa Interneta. Igrat ću još par sati pa napišem kratke dojmove.

Mommistake 16.08.2016. 12:27

Pa koliko sam ja skužio, igra je MP ali je u biti SP.

Tako da nije moguće! Ne vide se. Za sada.

Ag008 16.08.2016. 12:57

Vi koji imate a nemate Preorder bonus brod, imate li kakve misije, iamte li Atlas pass?
Ja nemam za wrap pogon istraženo kako nadopuniti.

Omerta 16.08.2016. 16:34

Na jednom sam planetu našao zlato. Jesu česti takvi planeti ili?

Ag008 16.08.2016. 17:01

svugdje je zlato

Omerta 16.08.2016. 17:04

Boo, na dva tri planeta ga nisam pronasao.

Omerta 16.08.2016. 23:13

Odigrao nekih 6h, otišao u drugu galaksiju pa mogu reć kratko mišljenje.
- Igra je zabavna, podloga je dobra, priča je ovdje nebitna odnosno minimalna iako ima nekih naznaka da je možda i dublja no što se čini.
- Svidjaju mi se zvukovi, baš su dobro izvedeni, kako u svemiru, na planeti, u spiljama, zvukovi životinja, ma svi zvukovi su fora.
- dolazak na planet ili svemirsku postaju je cool, let svemirom je cool, gledanje ostalih letjelica, mogućnost kupovanja bilo kojeg broda koji pristane na postaju, sve to djeluje lijepo, masivno, živo i baš moćno, super su to napravili
- ali imam neki osjećaj da nešto fali, da sam opet na početku i da nemam konkretan stav o igri, da bi moglo svakog trena dosaditi, da fali konkretnih stvari. Mnogi tako misle i nakon 30-40 sati no i dalje igraju i nešto ih gura naprijed.
- ne znam, 60€ je puno previše za nju, vrh vrhova je 30€.
- zasad vjerojatno stajem iako sam se taman zagrijao.

Mogy 17.08.2016. 09:23

Meni osobno se igra sviđa. Baš je ono mozak na pašu doslovno i uživaj i istražuj. Igrao sam jedno sat vremena i uživio se totalno. Oduševilo me najviše za sada kada nahranite neku kreaturu te vam onda poneke od njih iskopaju neki vrijedan/rijetki item/element. Meni je iskopao titanum (u ovo malo igre koliko sam shvatio to je dosta rijedak element, znam da se dobije ubijanjem onih podova). Titanij mi služi da napunim onaj shield što me brani od hladnoće na planetima koji imaju takvu floru i faunu :)

Ukratko (zasada) možda par zamjerki je da su možda malo više sadržaja trebali ubaciti i da je cijena ful visoka. Po meni isto max 30€ bi trebala koštati.

Ima dosta toga tu dobroga, samo da idem sad pisati sve što mi se sviđa, a i ponešto što mi se ne sviđa napisao bih knjigu :D

Btw., ne znam ako ste znali, našao sam odličan guide kako praktički za free si naći novi/veći brod (nije varanje). Klik

Edit: upravo sam saznao da vam može jedna kreatura iskopati više puta neki predmet (samo šetajte uz nju kratko vrijeme) :) Za sada mi je iskopala najviše dva puta, i onda isto nakon nekog kratkog vremena nestane.

BladeRy 17.08.2016. 14:35

Najbolje je vidit trailere prije izlaska i igru nakon izlaska. I onda gledat, a gdje je ono sta su obecavali?

Omerta 17.08.2016. 14:42

Taj smiješni video sam neki dan vidio, dobar je :D
Ali što je najbolje, ima takvih planeta, takve grafike i takvih životinja. Nije sve onako pusto..

blava 17.08.2016. 16:18

Meni jedino kronicno nedostaje mjesta u exosuit inventoryju i starship,a nemam pojma kako upgradeati slotove,dosta dobra para se zaradi prodajom ruda :D

Omerta 17.08.2016. 18:21

Mjesta za exosuit nađeš po planetama u onim kućicama i zgradama.. Vrti ti se kao neki hologram exosuita, u nekoj malenoj kućici npr. I samo stisnes Upgrade exosuit.

Ag008 17.08.2016. 18:23

Ali dosta i koštaju...

Mogy 17.08.2016. 18:42

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2957548)
Ali dosta i koštaju...

Dada, svakim povećanjem slota se cijena povećava za 10k :)

Najlakše je povećati slotove u exosuit inventoryu. Samo nađete onaj narančasti beam i stisnete skroz na dnu opciju Shelter te će vam pokazati put do kapsule za spašavanje (ponekad ne bude te kapsule), uđete unutra i upgrejdate. Easy :D Nisam siguran, ali za povećanje slota u brodu vam treba novi brod :)

Omerta 17.08.2016. 21:23

e to me zanima za taj narančasti beam. Da bi našao srušeni brod dali odaberem SHELTER, transmision ili neki drugi?

EDIT: mislim da se odabere transmision.

Mogy 17.08.2016. 21:56

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2957598)
e to me zanima za taj narančasti beam. Da bi našao srušeni brod dali odaberem SHELTER, transmision ili neki drugi?

EDIT: mislim da se odabere transmision.

Transmition za srušeni brod, ali neće ti svaki put biti onaj kontrolni centar što daje koordinate za srušeni brod(to mi se sviđa da je random, a ne uvijek jedno te isto i da je preodređeno unaprijed).

Btw. :stoopid::stoopid::stoopid: da li se vama desi da vas izbaci sa tog planeta van kada uđete u brod vaš i stisnete w.... već par puta mi se to desilo. Je to bug ili zbog nekog questa me izbacuje ili nešto treće... plz help

Ag008 17.08.2016. 22:01

Meni ne. Btw gdje vi vidite questove?

Mogy 17.08.2016. 22:22

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2957622)
Meni ne. Btw gdje vi vidite questove?

Donji desni kut, samo mi na živce ide to što se makne. Kaže lik da uđeš u svoj brod i izađeš i da se quest opet prikaže... blesavo. :hitthewal:

Sn4k3 18.08.2016. 00:30

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2957619)
Transmition za srušeni brod, ali neće ti svaki put biti onaj kontrolni centar što daje koordinate za srušeni brod (to mi se sviđa da je random, a ne uvijek jedno te isto i da je preodređeno unaprijed).

Btw. :stoopid::stoopid::stoopid: da li se vama desi da vas izbaci sa tog planeta van kada uđete u brod vaš i stisnete w.... već par puta mi se to desilo. Je to bug ili zbog nekog questa me izbacuje ili nešto treće... plz help

Meni se ista stvar dogodila dva puta, mislim da se radi o bugu...
Ima nacin kako mozes jednostavno sprijeciti taj "katapult", nakon uzleta odmah stisnes kocnicu :D

Omerta 18.08.2016. 13:01

Vi koji imate igru preko Steama, dali vam je izašao već koji patch/update?

xGAME 18.08.2016. 17:44

https://snag.gy/gSX3xD.jpg

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25.