PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=259673)

rodriguez 27.04.2014. 23:14

Jel zločin ako skinem ovu Lost Alpha i pređem, a nisam do kraja prešao sva 3 vanilla dijela?:D

Omerta 27.04.2014. 23:17

@ Albert - može, čekamo komentare do sutra :) večeras ću malo bacit oko na YT za gameplay filmiće..

@ rodriguez - to je za smrtnu kaznu :D LA je ionako "nova igra"..

Brko 27.04.2014. 23:22

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2586208)
@ rodriguez - to je za smrtnu kaznu :D LA je ionako "nova igra"..

Bome da. Eutanazija :D znam za ljude koji su probali pa su rekli da im se ne sviđa pa odustali. Iskreno, i ja sam prvi put odustao vrlo brzo, ali sam nastavio i ostalo je povijest. :D

Ali da nikad nije probao... :D to je za svaku osudu :D

pixxeel 28.04.2014. 00:04

Ovo je predobro, baca pc na koljena ali sve je nekak novo i neobično. Prve tri misije su klasika ali već ima naznaka da će postati zanimljivo. I dobio sam poruku na pda "kako je najbogatiji stalker u zoni umro i ostavio mi svoje bogastvo, samo moram poslati bankovne podatke na bla bla at blamail dot ru" hahaha (nažalost nije mi uhvatilo screenshot pa karikiram).

rodriguez 28.04.2014. 00:06

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2586210)
Bome da. Eutanazija :D znam za ljude koji su probali pa su rekli da im se ne sviđa pa odustali. Iskreno, i ja sam prvi put odustao vrlo brzo, ali sam nastavio i ostalo je povijest. :D

Ali da nikad nije probao... :D to je za svaku osudu :D

Nisam dosao do kraja,zapoceo stigao dalje i onda banana.

Brko 28.04.2014. 00:17

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2586229)
Nisam dosao do kraja,zapoceo stigao dalje i onda banana.

Daj si truda, fakat nema niš slično tome.

Omerta 28.04.2014. 00:29

@ pixxeel - Daj reci mi, misije su nove, nemaju veze sa SoC-ovim misijama? ili su stare misije sa dodanim novim kvestovina?

pixxeel 28.04.2014. 00:51

I dalje je main quest pronaći Streloka, ali početak je zapravo kao Deja vu. Sve je isto a ništa nije isto. Ne znam kako će se dalje razvijati ali uzeći u obzir koliko je novih lokacija biti će tu dosta novog sadržaja koji ce proširiti i promijeniti SoC misije.

Tajl3r 28.04.2014. 01:12

Da ove prve misije su dosta slicne Soc-u ali je precudno covjece onaj rookie village đungla totalna :) neznam disam koda nikad SoC zaigra nisam...mislim ovo je defintivno vrijedno igranja a mapa je ogromna :O,puno ce se dana na ovu igru utrosit.

No ima sam par problema kod kresanja zato sto se defoltne kontrole nedaju mjenjat to jest promjenis ih pa igra nakon novog restarta kreša,također obavezno pokretat igru kao admistrator te izgasti UAC te u igri Options -> Game -> Disable the option "Show actor's shadow" kad je ukljuceno necuju se koraci....uglavnom na novom patchu se vec radi za ove probleme navedene pa ono pratit moddb stranicu te dezove komentare..ovo je onako zasad opravdalo hajp :)

JoZ@ 28.04.2014. 07:51

ne sprema mi sejvove i sva podešavanja ne ostanu zapamčena :fuming:

valjda če do zime to sve sredit :care:

xGAME 28.04.2014. 09:54

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2586269)
ne sprema mi sejvove i sva podešavanja ne ostanu zapamčena :fuming:

valjda če do zime to sve sredit :care:

Evo fix :)

Roberto 28.04.2014. 10:05

Neoptimizirano i zahtjevno, fakat baca PC na koljena, no ja i nemam neku gamer grafu ( ATI 7750 + core i5 2500k, gb rama).

Što se ugođaja tiče, dosta je promijenjen i malo mi s ovom đungla spikom previše baca na Far Cry/Crysis, ali generalno je dobar. Bar prva mapa koju sam kolko tolko stigo istražit.

Što se misija tiče za prvu mapu ima dosta novih, generalno je storyline isti, ali mi je bezveze da su dodavali misije tipa pronađi i dofuraj artefakt i sl.

Djeluje dosta teže za proći, ali tek sam zapravo počeo, dođoh do Army Warehouses i traženja Strelokovog stasha i tu me jebe oko PDA, nemrem ga nikak nać :D.

Iskreno, ugođaj i atmosfera su mi za sad bolji u orginalu, grafika je ljepša i dotjeranija, questovi su dobri mada ima i suvišnih (spomenuti artefakt)

JoZ@ 28.04.2014. 10:13

Citiraj:

Autor xGAME (Post 2586327)
Evo fix :)

proradilo onakon reinstala bez tog fixa

ECHO 28.04.2014. 10:26

Poćeo i ja jućer igrati:D izašo iz podruma ono :care: zeleni se trava,cvijeće pa si mislim sigurno je tako bilo poslije černobila:fuming: pa se pogubio od žbunja,podruma i općenito sve zbunjujuće, nevidi se daleko pa beštije iskaću iza ugla i žbunja, treba puno opreznije kretanje od onoga što sam naviko:fuming:

Za sada obečavajuće pa idemo dalje, uspjeo sam spasiti Fox-a od onih bandita i srušila mi se igra jbg.:hitthewal: valjda će u hodu rješavati takva njesra.....

Omerta 28.04.2014. 11:09

Čudno da nisi napisao Ćernobil..

Albert Wesker 28.04.2014. 11:31

jeste li citali system requirements?

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS
STATIC LIGHTNING MODE:
Intel Core2Duo or equivalent AMD CPU around 2 GHZ Speed
2 GB RAM
NVIDIA 9800 GT, or equivalent ATI/AMD HD3000 SERIES vGA Card
20 GB Free space on HDD

FULL DYNAMIC LIGHTING WITHOUT SPECIAL EFFECTS:
Intel Core2Duo or equivalent AMD CPU around 3 GHZ Speed
4 GB RAM
NVIDIA GT500 series, or equivalent ATI/AMD HD5000 SERIES VGA Card
20 GB Free space on HDD
64bit operating system

FULL DYNAMIC LIGHTING WITH ALL SPECIAL EFFECTS:
Intel MULTICORE (I3, I5) or equivalent AMD CPU around 3 GHZ Speed
4 to 6 GB RAM
NVIDIA GT600 SERIES, or equivalent ATI/AMD HD6000 SERIES VGA Card
20 GB Free space on HDD
64bit operating system

FULL DYNAMIC LIGHTING DX10 WITH ALL SPECIAL EFFECTS:
Intel I5, I7 or equivalent AMD CPU around 3.5 GHZ Speed
8 GB RAM or more!
NVIDIA GT700 SERIES, or equivalent ATI/AMD HD7000 SERIES VGA Card
20 GB Free space on HDD
64bit operating system
Please Note: Laptop mobility vga chipset performance is not equal to the desktop version!

Omerta 28.04.2014. 11:38

Hmm, ne sviđa mi se što je netko ovdje napisao da atmosfera nije kao u originalu.. Jer original je nenad*ebiva atmosfera.. Nema igre koja je to uspjela nadići :D

JoZ@ 28.04.2014. 11:46

majko mila
nemogu napunit oružje :wtf2:

Albert Wesker 28.04.2014. 12:02

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 2586444)
majko mila
nemogu napunit oružje :wtf2:

takoder....nakupovao municije,lijepo pise da je ta municija za to oruzje i opet ne ide...na pistolju i dalje pise 8/0...

mislim da su ovo trebali pustiti sljedece godine :lol2:

ECHO 28.04.2014. 12:07

:D desni click pa na attach to belt i onda se municija premjesti u najgornje rubrike i onda se može napuniti oružje:D da neka nova kombinacija:care:
Očito nas očekuje dosta iznenađenja:D

JoZ@ 28.04.2014. 12:09

Citiraj:

Autor ECHO (Post 2586456)
:D desni click pa na attach to belt i onda se municija premjesti u najgornje rubrike i onda se može napuniti oružje:D da neka nova kombinacija:care:
Očito nas očekuje dosta iznenađenja:D

:stoopid:
ahahahahahahahahaha
kaj fora ko sa detektorom?

ECHO 28.04.2014. 12:40

Morao ponoviti ubijanje bandita kod Fox-a(rušila se igra) jer ga ubiju ako se nedjeluje brzo pa nevalja, a sadsam sve sredio i on i dalje samo čući s podignutim rukama(uhičenik):D jbg. kako dalje ima tu još jakooo puno poliranja i opet nakon xy godina rada vani je poluproizvod:fuming:

potemkin.hr 28.04.2014. 12:46

Vidio danas na redditu pa reko možda nekoga zanima ili ne zna.

Citiraj:

'Lost Alpha' is a massive overhaul of S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, created by the mod team 'Dezowave'. They have spent years on this and it's now finally available.
The mod is completely standalone and 100% free.
ModDB link

xGAME 28.04.2014. 13:35

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...05586588_n.jpg

Bacite pogled. Isplati se ako imate problema s igrom.

pixxeel 28.04.2014. 13:36

Lost Alpha - Garbage je genijalan, level dizajn je puno autentičniji, u odnosu na ovo SoC djeluje kao karikatura i skroz je dumbed down. Inače ovo je sada i najrealnija "vodka simulacija na tržištu", roknem 3 boce da smanjim level red radijaciju, na cesti se sprema shootout, a ekran se ljulja ko blesav :D

iprodano 28.04.2014. 13:55

Osobno ću sačekati još jedno vrijeme s modom, da malo ispeglaju bugove. Vrijeme kratim autumn aurora 2 modom i odlično je.

xGAME 28.04.2014. 13:57

Ja se samo nadam da će baš updejtovi dolaziti, a ne potpuno nove verzije igre pa da moramo sve ispočetka skidat :D

Tajl3r 28.04.2014. 14:54

Ka sta sam vec reka kontrole se nedaju mjenjat,/fsgame,ltx/je sheban ...
Kratki đemplej.
https://www.youtube.com/watch?v=SygVbPWiFhE

Brko 28.04.2014. 15:48

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2586404)
Čudno da nisi napisao Ćernobil..

Ne zejebavaj čovjeka :)

blava 28.04.2014. 16:04

Omera grammar nazi :P

Evo i ja skinuo i krenio igrati,wow koliko zelenila za razliku od svega prije sto sam igrao,izgubljen sam u ovoj dzungli,mogu reci da mi se svidja puno vise ovako nego tmurno i sivo-smedje kao prije

Igra ide fino na skoro max postavkama bez AA na laptopu u potpisu tako da sa malim laggom je prihvatljivo,fina optimizacija

Nego,sejvam da mi bude Dynamic osvijetljenje i par postavki i on stalno vraca na Static i smanji rezoluciju,kako sejvati postavke ?

I ajde ne budite cke,otkrijte stashove ako ste nasli koji dobar :D

Tajl3r 28.04.2014. 16:18

Ako mjenjas osvjetljenjedx9,dx10 moras izaci iz igre da ti prihvati postavke/samo igra ti kaze kad promjenis/ ne mjenjaj te defoltne kontrole jer ne radi te se i nekad kreša igra radi toga kad promjenis, ponavljam da je shebano i da cekate patch ili igrate sa defolt kontrolama.
btw mjenjanje fov-a je moguce kroz konzolu :) fov 75,83,90 ...

JoZ@ 28.04.2014. 16:37

ja sam na f1 i f2 stavil zavoj i pp i upamtilo je
na nekim djelovima igra ide skroz glatko a negdje zapinje
npr. izlazak iz sidrovičevog bunkera zna potrajat

Roberto 28.04.2014. 16:39

Mrvicu je preteško i prezahtjevno, vizualno dobro ispeglano, ali opet, meni je bitniji gameplay. Čekam da dođem do mapa kojih nije bilo u orginalu, baš me zanima kak su to napravili...

ECHO 28.04.2014. 17:36

Ja uspjeo riješiti Fox-a, netreba pobiti bandite jbg. ja naviko što god se crveni potući:D i obićno i oni pucaju prvi ali ovdje je nešto drugačija šema izgleda prvo treba pregovarati i obaviti misije pa onda potući kako bi se nabavilo oružje i ostala oprema:D

Albert Wesker 28.04.2014. 19:15

Nemojte me kamenovati ako vam ovo kazem :D

Igra mi je nekako prezelena,previse ukrasena,jest da graficki lijepo izgleda(necemo spomenuti da je neoptimizirano i da je puna bugova) ali nekako mi ne sjeda...Oridzidzi mi je nekako bolja...

Omerta 28.04.2014. 20:03

Nisam još igrao već ću sačekati pokoji patch, barem da se riješe ove glupe banalne stvari tipa sejvanje, kontrole i slično.. Pa jbt, čovjek se pita što su oni radili sve ove godine :D

No dobro, pokoji patch pa onda fino sjest i šibat Zonu ;)

Albert, da, gledam malo gameplay, također mi se čini prezeleno i prebujno, no bumo vidli kako je "u živo"..

Brko 28.04.2014. 20:03

Čitam vaše dojmove i opservacije i sve više i više se potvrđuje da je ipak teorija zavjere o navodnom leaku istinita. Na kraju sve je to dobro zamišljeno, ali to nije ni blizu kraja završeno i dovršeno, bez obzira na nekoliko datuma izdavanja.

JoZ@ 28.04.2014. 20:37

knjigu sam našo al di nač stash :hitthewal:

pixxeel 28.04.2014. 21:04

U hodniku kraj te sobe imaju dva stola, popneš se i onda se može ventilacija na stropu pretražiti kao stash.

Inače se zna random rušit, overwrite save-ova nije preporučljiv, morao sam prebaciti na dynamic svjetla jer se inače ruši dok loada Rostok (koji se u LA drugačije zove). Uglavnom da, daleko od verzije za koju bi netko mirne duše mogao tražiti $. Ovako je čovjek spreman malo se mučiti, većinom radi nostalgije a manje radi kvalitete same igre.

Roberto 28.04.2014. 21:10

Ma ne smeta me tolko nezavrsenost i neoptimiziranost (origigi soc se i dulje radio pa je bio bugovit :D)...

Leveli su vizualno sjajni, prostrani, sve lijepo izgleda, svaka cast ekipi na trudu ali ne izgleda mi to kao old forgotten stalker... Nema mi igra dusu i nema onog posebnog gusta s kojim igram origigi. Solidna prerada, zabavna igra ali SOC s complete modom je prica za sebe.

Najbolja stvar koja iz ovog moze izaci je da se stvori dovoljno hypea da dobimo pravi novi nastavak :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:34.