![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
haha, dobra... :D :D
putujuca pecenjara... :D |
Zadnji put kad sam provjeravao, loža ima tri puta veći dopušteni udio krutih čestica (čitaj :smeća) i vode od običnog dizela.
Što se tiče starijih motora sa pretkomorama, nema problema dok gorivo liči na ulje (tu sve ide, od dizela, lože, jestivog ulja, ulja iz friteze, transformatorskog ulja...). Samo ne pitajte za sastav ispušnih plinova transformatorskog ulja koje je samo po sebi toksično, ;) Za modele sa rotacijskom pumpom (Bosch, Lucas, Denso...) i direktnim ubrizgavanjem, oni također nisu pretjerano izbirljivi, ali je ipak poželjno ne koristiti totalni otpad. Za novije modele (pumpe duse, Common rail, piezo brizgaljke...), Eurodiesel je obavezan. Stavite ložu u njega par puta i ne gine čišćenje brizgaljki u boljem slučaju ili zamjena cijelog sklopa ubrizgavanja (čitaj : peterocifrena znamenka). |
Citiraj:
Ložu je najbolje kupovat na novijim benzinskim pumpama dok je na pojedinim INA-inim pumpama loša jer su rezervoari stari i nisu čišćeni. Oni koji se voze na običan diezel neka izbjegavaju kupnju na malim privatnim pumpama jer ga pojedinci mješaju sa petrolejom i rade 20 do 30 postotnu mješavinu, jer je tu mješavinu teško otkriti kao npr. sa vodom. Sa tom mješavinom neće biti nikakve razlike, ali nakon dužeg korištenja dolazi do veće istrošenosti karika i cilindara, a strada i Bosch pumpa. 1 litra petroleja stoji 1 kunu jer ga kupuju na veliko, a vi si napravite računicu kolika je to zarada. :fuming: |
niš ljepše neg vozit se iza čovjeka kaj tanka lož ulje, sukllja dim ko iz Titanika posebice ak je riječ o nekom GolfuII a vidio sam to i iz Peugetoa 806. Inače HDi,DTDi, DTI, je defakto TDI sam kaj je naziv TDI zaštićen.
|
Citiraj:
btw danas sam bio na nekakvom fauve motor nešto... išli isprobat golfove....tražili onoga sa 90ks (zbog zakona 2god do 75 kw) i nije bilo. Provozali se u 1.9 105 ks i 2.0 140ks. bemti razlike u buci/uglađenosti. Sada, jel ima tko iskustva sa 1.9tdi 90ks (pumpa diza, ne onaj stari) u nekakvom golfiću ? jel znate gdje mogu vidjeti razliku motora 1.9tdi (pd) od 90 ks, 100, 105 i 130? Jel samo elektronika ili je pumpa/turbina/intercooler drugačiji? jel se može "flashat bios" :D na ovom od 90ks od onog od 130? |
VW Road Show, jel tako?:)
Nisam skužio, da li ti se svidio po buci/uglađenosti 2.0 ili ne? Stric mi ga vozi i meni je skoro savršen (istinabog, mogao bi biti malo tiši :) ) Što se tiče motora, TDI-i u petici su PD (dakle, 90, 105 i 140 KS). Ako misliš na četvorke, tu je bilo svega, ali pouzdano znam da onaj TDI od 90 i 110 KS u četvorci sigurno nije PD, a razlika među njima je što je ovaj od 110 KS imao turbinu promjenljive geometrije. Samo kasniji od 101, (115?) i 130 su bili PD. Što se tiče nasviravanja 90 KS motora na 130 u četvorci, zaboravi odmah. Drugačiji je sustav ubrizgavanja, drugačiji turbo, bez ojačanja na kritičnim mjestima. Kod petice je to lakše, ali ostaje problem turba. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:10. |