![]() |
ok , reinstaliro sam drajvere i instaliro omegu i sad radi KO LUDA :D yeey
najludje mi je sta kad metnem AA u igrama , koliko god on bio FPS ne pada. sretan sam ko malo djete :D nego , u 3d marku 05 na prva 2 testa imam 3782 a na svim testovima 3346 |
e da , sad sam se jos neceg sjetio
kuler na grafickoj pri dizanmju vindovsa radi brze i jace se cuje , a kad udjem u win stisa se skroz i slabo se cuje , dali je to normalno ? i dali je temp od 69 C pri igranju i 59 dok sam u win ok? |
Gle moja je 43 idle 70 load (ali samo 3dmark i to jedan od onih feature testova, ono kad se ona trava vrti->to mi najvise zagrije karticu)
EDIT: stok kuler |
Sve je to OK,pogotvo ako gledaš iz nVidia desktop managera koji dodaje 8-10 °C temperaturama
|
Pa bas za ovu tvrdnju nisam siguran, meni i on i riva pokazuju istu temp, mozda je razlika 1°C
Mora da je to do drajvera... |
mislim da je sad sve ok
u 3dmarku pristojan score , FEAR demo ide u 30-50fps na high detaljima , gta SA ide 40-50 zavisno gdje sam i fable ide 30-45 isto zavisi gdje sam , nekad i vise od 45 |
Uspoređivao sam temperaturu u nVidia Desktop manageru koji kaže kako je ambient temperature 33°C ,a MBM5 kaže kako je 26°C.
|
Citiraj:
|
Pa kad ti se loada komp svi se vrte na maksimumu jer BIOS tako naređuje ;)
|
aha nisam znao
cudno mi je bilo kad tu par lkjudi prica kako im se kuler jako cuje a ga uopce necujem kod igranja |
Kod igranja sve ovisi o maksimalnom opterećenju :rambo:
A kad se windowzi loadaju svi rade na maksimumu od ventilatora do hard diska i pržilica. To je normalna pojava koja se pojavljuje i u mom računalu :D |
Citiraj:
|
Buka može ovisiti o kvaliteti CPU ventilatora,njegovom "zaprašenju", koliko imaš ventilatora u kompu, kakav hard disk, kakav northbridge cooler,hlađenje na grafičkoj, itd.
Tako da buka varira od komp do kompa. |
Ventilator na grafičkoj je software-ski kontroliran. Dok se ne digne nVidia driver, dotle radi na maksimalnom broju okretaja. Čim se driver inicijalizira, očita temperaturu, te spušta brzinu vrtnje na dovoljnu za hlađenje.
Dokaz ovome češ vidjeti ako budeš reinstalirao Windowse. Dok god ne digneš nVidia driver, dotle će ti ventilator bučiti. |
Citiraj:
jer neki pisu da im se jako cuje na istoj grafi |
imam neki filing da bi mi ipak trebala davat malo vece rezultate , ili sam mozda u zabludi . fear demo mi ide u niskom fpsu sto me malo zabrinjava , sutra cu nabavit doom pa da vidim kako to vrti
jel ono , npr . frend ima 9700 i na istoj rezi i istim detaljima u fableu imamo skoro slican fps , mozda ja imam malo veci , al skroz malo. e da i on nema ukljucen AA |
jos uvjek me muci ocja problem gore
a sad jos i vise nakon sto sam procitao sta je jedan lik napiso sa istu grafu na guru 3d evo i linka: http://forums.guru3d.com/showthread....hreadid=158759 ja igram q4 na medinum detlajima , i jako mi cuka a nekad zna ic i glatko , ovisno gdje sam nabavio sam fear original i skoro pa da ga nemogu igrat mogu ga igrat u 800X600 a i to je isto zlo jel cuka i slabi je framerate kad dodje do neceg zahjtjevnijeg (govorim isto o medium detaljima ) . a o CODU da niti ne pricam. neigram ga uopce neznam u cemu je problem , probo sam tonu drajvera i sa svima isti bog . skinuo nove drajvere za maticnu , chipset itd itd pomozite ljudi , neznam vise u cemu je problem bit ce da je u maticnoj jel ? |
Cuj, nemrem ti pomoc oko ovoga u igrama jer nemrem benchat svoju posto nemam igre...
al ako ti kaj 3dmark govori, meni je oko 4800 na 415/920, s time da su meni pajpe na 12,5 (imam PCI-E pa nemrem otkljucat) mozda ti se grafa usporila radi cestog mjenjanja drajvera, a nisi ih dobro obrisao, mozda su ti win u komi, mozda imas premalo memorije za te igre... Najbolje je friski install win, pa lagano drajvere stavljat pa onda probat... |
u 3d marku imam 3700 i kartica je otkljucana
instaliro sam nove win prije kojih tjedan dana i metnuo nove drajvere za grafu koje koristi i ovaj lik sta je napiso da mu q4 ide u ultra i 4AA . isto tako kad sam metnuo nove win i instalirao drajvere namjestio sam q4 na ulta i 2 AA i bilo je koma . jedva sam se pomicao i trebalo mu je 100 godina da ucita savegame inace , igro sam i BW2. na prvom landu je sve ok kolko tolko (12-20fps ) , a cim sam doso na drug,i poceo vise gradit , vise ljudi , građevina odma mi se usporilo i sad oupce nemogu igrat kolko je mali framerate |
Probaj u BIOS-u iskljuciti AGP fast writes.
|
ja imam slicnu graficku i slicni proc i igrice koje tebi stekaju meni rade ok i to na 1024 x 768 FEAR nije na ultra haj ni DOOM ali ne trzanu ni malo DOOM na ultrahayyy steka ali za to je krivakolicina rama na grafulji da je 256 e to bi bilo veselje
ja mislim da razlog losih (relativno) perfomansi lezi u tome da imas malo rama relativno staru maticnu a i cesto stavljanje i skidanje driver zna malo usporit masinu kada stavljes nove vga drivere dobo je stare pocistit sa driver cleanerom meni se na difolt postavkama 3dmark 5 vrti oko 3800 ako se ne varam nisam odavno mjerio a brojeve brzo zaboravljam :beer: |
cistim svaki put sa driver cleanerom kada mecem nove vga drivere
znaci tvoj je savjet da kupim jos 512ddra i eventualno promjenim maticnu (kad bude para :D ) ? |
Citiraj:
|
definitivno kupi vise rama a i cjene su poprilicno cucnule u zadnje vrijeme pa i ja razmisljem o kupovini jos rama 2 x 512 ili 2 x 1025 mada se u slucaju 2 x 1024 mora stavit 2T i nesto slabije postavke zbog kontrolera u AMD-u koji ne radi sa 2 Gige rama na 1T osim kod DFI-ija na maticnoj koja ima novi ATi-jev chipset
pokazalo se da je trenutacno najbolje 2 x 512 u dual modu a i nova maticna sa malo vise opcija u biosu bi ti dobro dosla moja preporuka je MSI ili ABIT :beer: |
inace jucer sam malo da se podsjetim brojeva u 3dmarku 5 gledao arhivu bencheva i zavrtio par krugova 3dM 5 i ostao blago sokiran, prema ljetnim markovima kada su windoze bile friske cca na difoltu 3600 (4000 sa otkljucanom garfuljom na 16-6 325-700 takt) rezultati su mi pali na 3200 na difoltu sta ce reci da nakon istalacije milijon malih igrica za zenu i jednog aktivnog upada virusa moje racunalo vapi za novom instalacijom vindoza i novih drivera
navodno novi driveri za graf 81,85 daju poboljsanje u perfomansama (upravo se skijdaju) pa cu probat na postojecim zdrmanim vindozama da vidim jel se sta popravilo (nadam se da su u ove ugradili rifresh lock da ne moram opet prckat po registrijima da ga ukljucim) inace sada vozim na verziji 77,77 :beer: |
jucer sam vidio na infu isto komp kao i moj samo amd 939 sckt i druga maticna (neka asusova ) , 512ddra i 6600 obicna na kojoj je jedan klinac igro COD 2 i letjelo je neneormlano . jebeno glatko . ceko sam da se makne da vidim na koje detalje je podesena kad vidim ono skoro sve na high
|
Možda je dx7 bio uključen umjesto 9 mada sam ja probao isto na high ia znalo je na oko 17fps pasti ali nije se vidnlo da trza išlo je ok.. valjda je igra dobro napravljena pa se ne kuži kao kod nekih drugih mali framerate
|
nope , bio je dx9 i sve je islo glatko ko po loju . i na zahtjevnim djelovima i na manje zahtjevnim skoro isti framerate
ja kad metnem dx 9 igra mi ide u 5-10fps |
inace skuzio sam sad da u nfs mw demu mi zna hard zarostat pa zacukava radi toga , inace igram na full i 1024 . hard je defragmentiran . jel to nedostatak rama?
|
Yup, fali rama.
|
Citiraj:
|
ma ne , gle , sve je ok snjime . rosta=raditi
prije kad sam igro manje zahtjevne igre nije radio u tjeku igre . a sad igram nfs pa svakih recimo 10-ak sekundi malo zarosta (nesto radi ) pa mi cukne igra . cini mi se mozda i mali frame rate . imam od 30-45 . inace je sve na high osim AA koji je skro do kraja |
sa novim instaliranim drajverima (81.94) u 3d marku 05 imam 3968.
pa ko je ovdje lud jel mogu zamjenit grafu preko garamcije . kupljena je u linksu |
Jedino ako ti krepa.....
Clockni GPU na 400 MHz pa ćeš vidjeti rezu. |
@Jaymz
Si probal s 78.03 driverima? Ak nisi probaj, pa javi kakva je situacija. |
nece ici
nejde mi mema toliko ide mi najvise mislim do 360 (2D u rivatuneru) . ako metnem vis od toga pojavljuju se artefakti i komp se zamrzava |
evo sta kaze jedan lik sa guru-a:
In reply to the Power Supply, I can tell you that I also was thinking my problem with my XFX card was PS so I installed a 450 Watt Thermaltake Power supply. Sorry but no improvement at all. Unless someone is using a cheep PS under 300 watts I would not say that would be the problem. I have tried every driver I can get my hands on, always using card cleaner before installing the new set. Still no improvement. The card runs cool and my Benchmarks are normal for a 6600GT but game play is still shuttering and choppy on all but low res and settings. Don't even think about utilizing Ansio or Antializing of any level, That makes HL2 and Far Cry amost unplayable at all. I have also sent tons of emails to XFX and they never reply. I think they know their product sucks and they just trying to lay low |
ok , probo sam danas karticu kod frenda i ustanovio da je problem u njoj stoga ju u ponedjeljak saljem nazad u ducan
ali me znanima jedna informacija dali je klokanjem i otkljucavanjem te vracanjem na deafult moze izgubit garancija tj. dali u servisu mogu skuzit da je bila klokana i otkljucavana. jel kartica nije radili i prije nego sam je otkljucao i malo kloknuo . bio sam ocajan pa sam je iso malo dizat i otkljucat da vidim jel mogu sta napravit ali opet navodim to nije bio razlog kvara hvala |
@Jaymz
Nemreju skužiti zato jer si ju clockal i otključal s RivaTunerom. Ak nije delala i prije clockanja i otključavanja, onda nemaš brige......garanciju (reklamaciju) ti moraju svakak uvažiti. |
nisam je kloko preko tunera . prvo sam u coolbits-ima
a osim toga nemogu dokazat da prije klokanja (ako ustanove da je klokana ) nije radila hmmmm a i frend mi je prico kad mu se shebo proc da ga je nosio na servis pa ga jel lik pito nakon testiranja : si se malo igro sa procom i dizo ga ? isto se nije shebo zato jel ga je kloko |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:50. |